Politika
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Re: Politika
en inkabb annyit kerdeznek kiserik, hogy hova kivanod oket a politikai palettan ?
kormanyozzak az orszagot / legerosebb ellenzeki ero / ellenzeki partok egyike (mint most) ?
kormanyozzak az orszagot / legerosebb ellenzeki ero / ellenzeki partok egyike (mint most) ?
De minek?kiserik írta: Hallgasd végig, köss bele és vitázzunk róla. Persze ez nem megy. Valahogy nem divat ma vitázni, bár miért is lenne, ha a vélemény vezérek sem teszik. Ide süllyedt a társadalom.
Nyomatja a populista szarjait mindenhol amire ráharap a nép, hogy de szépet mondott, közben meg rakétavetőkkel akarja megvédeni az országot városi harcban, kilépve mindenhonnan is....
Szép meg jó minden kívülről, de belülről meg rohad az alma nem kicsit.
Te mirol akarsz vitazni? Arrol, hogy torockai megint beult valahova orjongeni, es hulyesegeket kopkodni?kiserik írta: Hallgasd végig, köss bele és vitázzunk róla. Persze ez nem megy. Valahogy nem divat ma vitázni, bár miért is lenne, ha a vélemény vezérek sem teszik. Ide süllyedt a társadalom.
Csak a metas reszre reagalok, mert a vakcinas-covidos-who-s agymenes mar annyira kritikan aluli, hogy egy kozepkori utcai macska is meghaladta ezt az ertelmi szintet. Szerinted jogos amit elmond? Hogy ha valaki a Meta jogtanacsosa, akkor az TENYSZERUEN ES NYILVANVALOAN egy GLOBALISTA (mi a jo budos isten az a globalista, fejtsd ki legyszi) erdekeket fog kepviselni? Mi koze van ahhoz, hogy az ember eppen hol dolgozik annak, hogy milyen erdekeket kepviselne a jovoben?
edit: Es mi alapjan hanytorgat egyaltalan fel a metanak barmit az, aki szinten hasznalja a szolgaltatasukat, es FIZET NEKIK, tehat a globalista erdekeket sozlgalja?
- BlancoMark
Annak en sem latom ertelmet, hogy hosszu interjukat belinkeljunk ide 'beszelgetesre'. De ha kiemelsz konkret reszeket/allitasokat belole amit megvitatasra alakalmasnak tartasz, akkor arra peldaul en szemely szerint tudok es szivesen reagalok is.kiserik írta: Hallgasd végig, köss bele és vitázzunk róla. Persze ez nem megy. Valahogy nem divat ma vitázni, bár miért is lenne, ha a vélemény vezérek sem teszik. Ide süllyedt a társadalom.
Hallgasd végig, köss bele és vitázzunk róla. Persze ez nem megy. Valahogy nem divat ma vitázni, bár miért is lenne, ha a vélemény vezérek sem teszik. Ide süllyedt a társadalom.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
neked nyilván érdekes, mikor folyamatosan mihazánkos bullshitekkel tolod tele a fórumot..kiserik írta: Akinek van egy kis ideje és nyitott másra is (az első fél órán vagyok túl, eddig érdekes): https://youtu.be/C6deyI1IzMg?si=k7GnDgacdLy46P8j
Valamilyen visszaigazolásra vágsz vagy csak provokálni akarsz? A downvoteokból és abból hogy néha valaki van annyira elvetemült hogy felüljön a vonatra és helyre rakjon, egyértelmű lehetne már hogy nem sok mindenkit érdekel ez a mihazánkos erőltetett vonal.
Vannak karlendítős csoportok a facebookon, ott találhatsz barátokat és hallgató füleket erre.
nem akartam személyeskedni, de a szpott fsznak is van egy vége..
- 'shutterisland
en meg csak a kommenteket bongesztem at, mar az is szorakoztato
en amugy bizonyos dolgokban meg meg is ertem a mi hazankat meg toroczkait, van 1-2 jo meglatasuk is, azt sem banom, ha jelen vannak a parlamentben eppen egy minimalis letszammal, de szerintem nem szabad, hogy ezt az 5-7 szazalekos kuszobot atlepjek.
kapasbol elobb szavaznek a tiszara, 2RK-ra, mzp-ekre, kutyakra.
en amugy bizonyos dolgokban meg meg is ertem a mi hazankat meg toroczkait, van 1-2 jo meglatasuk is, azt sem banom, ha jelen vannak a parlamentben eppen egy minimalis letszammal, de szerintem nem szabad, hogy ezt az 5-7 szazalekos kuszobot atlepjek.
kapasbol elobb szavaznek a tiszara, 2RK-ra, mzp-ekre, kutyakra.
Akinek van egy kis ideje és nyitott másra is (az első fél órán vagyok túl, eddig érdekes): https://youtu.be/C6deyI1IzMg?si=k7GnDgacdLy46P8j
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- 'shutterisland
inkabb hangoljunk junius 9-re.
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Mondok egy peldat. 10 parancsolat. A megafonos megöl valakit, a telexes pedig belerug az asztal vagy az ágy lábába es elkezd karomkodni, amiben Isten neve is szerepel. Majd te azt mondod, hogy mindketten bunt kovettek el, pont olyan az egyik, mint a masik. Kozben meg eg es fold a kulonbseg a ket bun kozott. A megafon - telex kapcsan most pont ezt csinaltad.kiserik írta: És igen, pont ugyan olyanok ezek a médiumok, mint a másik oldal médiumai: ha csak az egyik oldalt követed vakul, akkor pont olyan agymosott leszel, mint a többi, oldaltól függetlenül. Tudod, ahogy mondani szoktuk, nem minden fehér vagy fekete.
Az ujsagoknal ha megnezunk 2 dolgot: milyen aranyban hazudoznak a masik oldal embereirol es hogy milyen aranyban szamolnak be a sajatjaik buneirol is.
Nyilvan a legjobb a 0% es 100%, a legrosszabb pedig a 100% es 0%.
Lehet a telex azt allitja magarol, hogy ok az elobbi, majd rajta kapod oket, hogy ferditettek vagy valamirol nem szamoltak be. Megtortent mar ilyen, meg is fog tortenni a jovoben is. Viszont meg mindig joval kozelebb allnak a jo allapothoz, mint a rosszhoz. A kulonbozo kormany sajtonal pedig pont forditva van ez. Attol meg, hogy senki nem hozza a tokeletes szazalekot, hiba lenne azt mondani, hogy pont olyan az egyik, mint a masik.
Én mint sokmindent, ezt is gazdasági oldalról szemlélem. Ez alapján te nem érted mi az a piaci alapon működés:
A te világképedben furcsa módon a média az valami felsőbb hatalmat szolgál, pedig pont olyan mint minden más cég: profitot kell termelnie, azt szolgálja. Lehet nem szeretni, de a kapitalizmus a mai világrend alapja.
Azért mondana (akár) mást, mert az hoz kattintást, és végeredményben pénzt ahogy Faust mondja.Ha elhisszük egy médiumról, hogy független, mert piaci alapon működik, akkor azt is elhisszük, amit mond, mert miért is mondana mást, mint az igazság.
A te világképedben furcsa módon a média az valami felsőbb hatalmat szolgál, pedig pont olyan mint minden más cég: profitot kell termelnie, azt szolgálja. Lehet nem szeretni, de a kapitalizmus a mai világrend alapja.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Az, hogy mennyi forrasbol valaszthatsz nem kor kerdese, hanem az adott hatalomtol fugg. Nagy-Brittaniaban mar a 19. szazadban olvasgathattal rengeteg kulonfele beallitottsagu ujsag kozul, Iranban, Kinaban, Eszak-Koreaban es meg megannyi orszagban a mai napig csak AZ ujsag es A tv van.zsuninnyo írta:Igazad van, a hatasfok sokkal gyengebb. Ma mar vegtelen forras kozul lehet valasztani, regen volt AZ ujsag, A konyv, A radio es A tv. Az 100%. Most meg van kismillio, amibol egy resze nem tol propagandat, sot szorakoztat vagy neadjisten meg oktat is.Professore írta:
Ez ok csak éppen az eszközök és lehetőségek változtak tehát a hatásfok sem éppen ugyanaz.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Ez is egy vélemény, szerintem meg most most más dimenzióba van a média. Ettől függetlenül régen is és most is eszközként használták. Erre reflektáltam....zsuninnyo írta:Igazad van, a hatasfok sokkal gyengebb. Ma mar vegtelen forras kozul lehet valasztani, regen volt AZ ujsag, A konyv, A radio es A tv. Az 100%. Most meg van kismillio, amibol egy resze nem tol propagandat, sot szorakoztat vagy neadjisten meg oktat is.Professore írta:
Ez ok csak éppen az eszközök és lehetőségek változtak tehát a hatásfok sem éppen ugyanaz.
Igazad van, a hatasfok sokkal gyengebb. Ma mar vegtelen forras kozul lehet valasztani, regen volt AZ ujsag, A konyv, A radio es A tv. Az 100%. Most meg van kismillio, amibol egy resze nem tol propagandat, sot szorakoztat vagy neadjisten meg oktat is.Professore írta:Ez ok csak éppen az eszközök és lehetőségek változtak tehát a hatásfok sem éppen ugyanaz.zsuninnyo írta:
MIota megjelent az elso irott konyv azota az, nem csak napjainkban. Ez tobb ezer eve igy van, nem uj talalmany.
-
Ez ok csak éppen az eszközök és lehetőségek változtak tehát a hatásfok sem éppen ugyanaz.zsuninnyo írta:MIota megjelent az elso irott konyv azota az, nem csak napjainkban. Ez tobb ezer eve igy van, nem uj talalmany.Professore írta: A média napjainkban az egyik leghatékonyabb fegyver ezért minden oldal gátlástalanul használja.
MIota megjelent az elso irott konyv azota az, nem csak napjainkban. Ez tobb ezer eve igy van, nem uj talalmany.Professore írta: A média napjainkban az egyik leghatékonyabb fegyver ezért minden oldal gátlástalanul használja.
Köszi, hogy van kivel beszélgetniBlancoMark írta:https://youtu.be/ego4aQLZKlQ?si=EYsX8EyHEH-6ZoKbkiserik írta: Hehe, úgy látszik bakot lőttem. Mindig elfelejtem, hogy én már őskövület vagyok. Én nem követek influenszereket, így azt sem tudom, kik azok, akiket felsoroltál. Nem használok Twittert, Instát, Tiktokot. Facebookom van, de max akkor megyek oda, ha itt linkeltek valamit. Nálam a Megafos a fidesz médiát jelenti: Origo-M1-Index Bermuda háromszögnek is szoktam nevezni. Én hibám, elnézést ha félre érthető voltam.
Az viszont, hogy egyeseknek ennyi jött le az egészből az elszomorító.
Talan ezt a dokut erdemes lehet megtekintened. Ilyet
nehez lenne osszeallitani a fuggetlen mediarol.
Azzal viszont igazad van, hogy nemzetkozi hireket a fuggetlen media is elhallgat. De ez szerintem nem azert van mert agendat kepviselnek, hanem mert a magyar olvasot Orban es Magyar Peter bulvarhirei jobban foglalkoztatjak. Nagyon keves embert erdekel a kulfoldi politika/hirek, eleg megnezni hogy az ilyeneknel mennyi komment van facebookon es mennyi egy Magyarorszaggal
kapcsolatos hirnel. Milliokat a magyar politika is csak addig erdekel amig - hogy Puzsert idezzem - nincs kevesebb krumplileves az asztalon.
Ehhez az is hozzajon hogy a fuggetlen media itthon piaci alapu, mig a kormanykozeli media a korlatlan forrasoknak koszonhetoen azt is megengedheti maganak, hogy agendat kepviseljen, meg ha az emberek szarnak is a napi 30 migransos/sorosos hirre.
Természetesen a linkelt videót láttam, ismerem.
Amivel vitatkoznék az az, hogy ezek a független, piaci alapon működő médiumok tényleg függetlenek és tényleg piaci alapon működnek.
Ha elhisszük egy médiumról, hogy független, mert piaci alapon működik, akkor azt is elhisszük, amit mond, mert miért is mondana mást, mint az igazság. De érdemes megnézni, hogy milyen irányba tereli az olvasókat. Példa: a független, piaci alapon működő médiában mi volt a hír a Mi Hazánk majálisával kapcsolatban? Hogy a több ezer emberből sikerült lefotózni 3-at, akik előre nyújtották a karjukat (karlendítés). 1 fotó.
És ugye mint írtam, az egyik ilyen független médiának fontosabb külpolitikai hír volt, hogy Boris Johnson (aki nagyon sok emberéletért felelős) otthon hagyta a személyiét, mint a hamburgi demonstráció.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
Csak azt sem kell figyelmen kívül hagyni hogy a független sajtó még nem jenelti azt hogy ideológia mentes objektív tényközlés, híradás. Ezzel van a bibi hogy olyan sajnos nem létezik. A sajtóorgánumok vagy véletlenül "elfelejtenek" hírt adni olyan történésekről amelyek nem illenek bele a politikai-ideologiai iranyvonalukba vagy ha ezt nem lehet mert akkora ügy akkor megy a sarkítás, relativizálás, bagatelizálás stb. A média napjainkban az egyik leghatékonyabb fegyver ezért minden oldal gátlástalanul használja. A cél tömegek befolyásolása, alternatív valóságok építése és az a szomorú hogy ezt többnyire sikeresen végzik. Ritka az a személy aki leegyszerűsítve jobbos és balos sajtó termékeket is rendszeresen olvas hogy a világ történéseiről több forrásból értesüljön. Az átlagembernek elég ha szájba rágott információt kap olyan médiumból ami közel áll a személyes értékrendjéhez, aztán azt mantrázza amit ott hallott.BlancoMark írta:https://telex.hu/dokumentum/atlathatosagFaust írta: Az a bulvar, bar itthon mar az sem.
Telex reszletes penzugyi es strukturalis beszamolo minden evbol miota leteznek.
Es ha a telex egyszer csak elkezdene fidesznek kedvezo hireket lehozni, megmaradnanak ezek az elofizetok? Nyilvan lehet ezt piacinak ertelmezni, de legyunk oszintek, ennek ugy kene mukodnie, hogy partatlanul (ertsd: fuggetlenul) irnak a hireket, es az ebbol befolyo kattintasok menten az ertekesitett hirdetesekbol tartanak fenn magukat. De ez elkepzelhetetlen, mert osszeegyeztethetetlen a buborekgondolkodassal, senki nem kattintana, plane manapsag, ahol konkret nemzedekek szocializalodtak a polarizaltsagon. De meg valoban, talan a telex all a legkozelebb az egesz fuggetlen media patoszahoz, de mar csak piaci erdekbol is muszaj reszrehajlonak lenniuk.
- BlancoMark
https://telex.hu/dokumentum/atlathatosagFaust írta: Az a bulvar, bar itthon mar az sem.
Telex reszletes penzugyi es strukturalis beszamolo minden evbol miota leteznek.