Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zsuninnyo

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. május 15., szerda 17:56

Red Byron írta: Remek hír, hogy a Tomb Raiderből is sorozat lesz az Amazonon, amit az a Phoebe Waller-Bridge ír, aki lemészárolta Indiana Jonest. És az a Jennifer Salke jelentette be hivatalosan, aki az Amazon Studios vezetője és a csodálatosan frenetikus Rings of Powert is tető alá hozta. Amiből kapunk az arcunkba még egy szezont. A tervek szerint Lara nem sportból gyűjti majd a relikviákat, hanem visszaviszi majd a múzeumokból. És nem egyedül dolgozik majd, hanem körülvéve egy csomó meghatározhatatlan kékhajú, oldal felnyírt segítővel... Közösen majd jól megleckéztetik férfiakat, a patriarchális kapitalizmus képviselőit. És természetesen a heteronormatív életstílus is kap majd egy élces fricskát, mert a nézői élmény nem lehet teljes a főhős dürütykézési szokásainak alapos megvilágítása nélkül.
Es kotelezo lesz nezni? Nezzel akkor olyat ami tetszik, ami meg szar azt hagyd ki. A skala masik vege evtizedekig tarolt, most ez van. Ne nezd, ahogyan feltetelezem a valo vilagot sem nezed, vagy az onok kertek musorokat.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. május 15., szerda 16:49

DUNE: PROPHECY

10,000 years before the birth of Paul Atreides, before the universe knew them as the Bene Gesserit...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Red Byron
Kedvenc játékosaid: Butragueno, Raul, Pufi Ronaldo
Kedvenc csapatod: 1993 Olympique Marseille

HozzászólásSzerző: Red Byron » 2024. május 15., szerda 16:29

Remek hír, hogy a Tomb Raiderből is sorozat lesz az Amazonon, amit az a Phoebe Waller-Bridge ír, aki lemészárolta Indiana Jonest. És az a Jennifer Salke jelentette be hivatalosan, aki az Amazon Studios vezetője és a csodálatosan frenetikus Rings of Powert is tető alá hozta. Amiből kapunk az arcunkba még egy szezont. A tervek szerint Lara nem sportból gyűjti majd a relikviákat, hanem visszaviszi majd a múzeumokból. És nem egyedül dolgozik majd, hanem körülvéve egy csomó meghatározhatatlan kékhajú, oldal felnyírt segítővel... Közösen majd jól megleckéztetik férfiakat, a patriarchális kapitalizmus képviselőit. És természetesen a heteronormatív életstílus is kap majd egy élces fricskát, mert a nézői élmény nem lehet teljes a főhős dürütykézési szokásainak alapos megvilágítása nélkül.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 14., kedd 17:21

blood of zeus s01 es s02
fajin :roll:
thereisonly1ronaldo

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2024. május 3., péntek 14:46

Elindult a Wrexham 3-ik szezonja.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. május 1., szerda 9:48

Netflixtől jön Senna sorozat

:hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. május 1., szerda 2:12

De jó volt ez a Fallout aztakurva.
Nagyon meglepett, pedig még a játékokkal se játszottam soha, olyan gyönyörűen összeállt a végére minden, hogy mosolyogva néztem az évad végét, hogy lehet valami ennyire jó.... :mrgreen:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. április 30., kedd 19:54

ferni írta:
HollywoodNewsAgency - A Shogun kigyógyít a depresszióból!

Hátha valakinek meghozza a kedvét Szirmai a sorozathoz :)
Vizsgaidőszakra tervezem, egyszer már segített túlélni egy hasonló minőségű sorozat :lol:
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. április 30., kedd 19:14

HollywoodNewsAgency - A Shogun kigyógyít a depresszióból!

Hátha valakinek meghozza a kedvét Szirmai a sorozathoz :)

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2024. április 29., hétfő 10:55

zsuninnyo írta:
Felesegem hatalmas fanatikus, en nem szeretem :D. De regen lattam, szoval adok majd az SG1-nek egy eselyt, de a queue-ban a BSG utan most a Babylon 5 van, utana amugy jo otlet a SG, koszi! Addig beszerzem blu ray-en :D
Ezt lehet fordított sorrendben kellett volna, egyébként hajrá, nekem a mai napig a B5 a top.

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2024. április 28., vasárnap 18:53

nem rossz cucc ez a szabadíts meg című 5 részes svéd mini sorozat netflixen, benzemaval a főszerepben :mrgreen:
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. április 27., szombat 21:54

P. Krisz írta: Én jobban élveztem az Univerzumot, mint az utolsó 2 évadot az eredeti sorozatból.
Az Atlantiszból pedig Rodney a kedvenc karakterem.

Amikor az Amazon felvásárolta az MGM-t, azt nyilatkozták, hogy terveik vannak a Csillagkapuval.
Az nem lenne rossz, mert sztem elég nagy rajongótábora van, nem véletlen hogy - ha jól tudom - 3-4. évad után nem kaszálták el.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2024. április 26., péntek 20:06

Én jobban élveztem az Univerzumot, mint az utolsó 2 évadot az eredeti sorozatból.
Az Atlantiszból pedig Rodney a kedvenc karakterem.

Amikor az Amazon felvásárolta az MGM-t, azt nyilatkozták, hogy terveik vannak a Csillagkapuval.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. április 26., péntek 20:05

Életem első letorrentezett sorozata az SG-1 volt, akkor még bőven futott :) Már csak ezért is örök love, remélem feltámad egyszer a franchise, rengeteg a rajongó. Kevés olyan scifi van ahol tényleg hihetően megcsinálták azt az átmenetet hogy napjainkból hogy jutunk el gyorsan az űrhajó korszakba - ‘lopott’ techel.

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. április 26., péntek 19:51

zsuninnyo írta:
rashidm írta:
Egy jo kis csillagkapura mindig vevő vagyok, azt gondolom lattad.
Felesegem hatalmas fanatikus, en nem szeretem :D. De regen lattam, szoval adok majd az SG1-nek egy eselyt, de a queue-ban a BSG utan most a Babylon 5 van, utana amugy jo otlet a SG, koszi! Addig beszerzem blu ray-en :D
Nincs mit! :mrgreen: Ha már csillagkapu, a csillagkapu:atlantiszt is érdemes megnézni sztem, a többi nem lett olyan jo.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. április 26., péntek 19:45

rashidm írta:

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. április 26., péntek 18:44

zsuninnyo írta: Battlestar Galactica 1-2-3. evad
Most, hogy megjott a bd lejatszom es igy tudom elvezni ezt a sorozatot ertelmes minosegben, irok egy kicsit rola, hatha vkinek megjon hozza a kedve. Retroshock miatt kaptam hozza kedvet (ehhez is), egy scifit akartam, mert abbol mostanaban a felhozatal eleg szegenyes es minosegben sem tul jo. Ugy voltam vele ez az "emberek csinaltak robotokat, fellazadtak, haboruztak, elmentek, majd visszajonnek es konkretan letaroljak a picsaba az egesz emberiseget, aminek egy maroknyi resze menekulore fogja" - ez ugy jol hangzik.
Alapvetoen a sztori ez a menekulunk a robotok elol ki is fulladhatna, de mindig beleraknak vmi csavart, amitol erdekes legyen. Ahogyan telik az ido mar mas szalak is megjelennek, emiatt egyszeruen megunhatatlan (eddig).
Szoval az emberek az egyetlen megmaradt csatahajoval es jo par civil hajoval menekulore fogjak, es egy nagyon nehezen fenntarthato okoszisztemat hoznak letre, hogy meglegyen az alap szuksegletek kielegitese (viz, levego, gyogyszerek, elelmiszer stb).
En scifit akartam nezni, de egyben kaptam egy kemeny dramat is. Nyilvan az emberiseg tulelese a tet (egy fiktiv bar nagyon hasonlo vilagban mint a mienk), ezt el is lehetne bagatellizalni, de nem teszi. Kokemenyen kibontja, politikai, katonai, dramai szalakban. A karaktereknek is van ivuk, ami eddig kozos bennuk, hogy konkretan mindenkit megtornek, mindenki uj sebeket szerez, amivel foglalkozni kell, gyogyitania kell, es hordani magaval a kovetkezmenyeit. Van akit a bizalomban tornek meg, van akit az onbecsuleseben, van akit az onbizalmaban, van akit a szeretteivel es van akit testileg es / vagy erzelmileg. Emiatt a karakterekrol alkotott velemenyem nem igazan egyezik a retroshock kritikaval.
Maga az ellenseg leirasa is erdekes, az elejen lelektelen gyilkologepek (cylon a nevuk) a semmibol es nem tudunk roluk azon tul semmi hogy budos erosek. Ebbol viszont kifejlodik vmi, amit nem vartam, ahelyett, hogy gonosz, eros, szamito, erzeketlen gepnek tartanak meg oket, elojon nekik is egy fejlodesuk, ketseguk, gondolkodasuk. Nyilvan nem ez van a kozeppontban, de bemutatja a vivodasukat, es hogy mennyire nem biztosak a dolgukban. Nem gonoszsagbol cselekednek, hanem azert, mert helyesnek tartanak vmit, es ha tevednek, akkor be is ismerik.
Azzal viszont egyetertek, hogy mivel sok civil hajo van, ezert sok kis "mini vilag" is, amit erdemes lett volna bemutatni, 1-2 resztol eltekintve abszolut ignoralva vannak, pedig tok erdekes, hogy van egy hely, ami konkretan egy bolygohoz hasonlit, van banyasz hajo, van borton, van alvialgi stb.
Az a csavar is jo benne, hogy a cylon tud ember kinezetu is lenni (nem elhet megkulonboztetni egy embertol), emiatt egy paranoia erzet van, mert bar tudjuk hany fajta ember lehet cylon (nem vegtelen, csak 12 fajtarol tudunk eddig, tehat 12 fele ember lehet, de beloluk kb vegtelen van), nem tudjuk kicsoda. Es nem tudjuk, hogy gondolkodik. Van aki emberkent el es alvo ugynokkent aktivaljak, de van aki cylonkent el es igazabol ember akar lenni. Es van aki cylon es radikalizalodik, de van aki pedig pont, hogy esszerubben akar gondolkodni es megoldani dolgokat.
A szineszek jok, nagyjabol teszik a dolgukat (1-2 igazan kiemelkedo van benne pl az oreg Adama, de van 1-2 gyengebb is), nekem kulon tetszenek a technologiai megoldasok, hogy a csatahajo nem egy pajzsos vmi lofasz, hanem egy robosztus pancelozott szornyeteg, hogy a hajok hogyan manovereznek az urben, es hogy az urjeleneteknek nincs nagyon hangjuk. Kicsit furanak tartom viszont, hogy mig az ember kepes olyan eszkozt megalkotni, ami fenysebessegnel gyorsabban kepes mozogni, kozben regi bakelit telefonokkal kommunnikalnak a hajokban :D. De ez egy ilyen vilag, jo ez a modern - klasszikus ellentet, jol all a vilagnak.
MIndent osszevetve eddig nekem hatalmas pozitiv csalodas, nem is csak egy jo sorozatot kaptam, hanem az edigi legjobbat amit lattam. Scifi - drama, minden egyben, a zene is jo bar nem kiemelkedo.
EGy dolog ami nalam negativ, hogy majdnem minden resz elejen elspolierezik mi van benne, egyszeruen szamomra erthetetlen ki talalta ki es miert tartotta jonak basszameg :D.
En nagyon ajalnlom, nem ismertem, lehet ezzel csak en vagyok igy, de azota barmit olvastam rola, mindenki isteniti, es mar tudom miert. Varom is meg nem is a veget, mert nagyon kivancsi vagyok hogyan zarjak le, de szomoru leszek, mert nem akarom, hogy vege legyen, neznem meg egy darabig.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. április 26., péntek 15:05

Battlestar Galactica 1-2-3. evad
Most, hogy megjott a bd lejatszom es igy tudom elvezni ezt a sorozatot ertelmes minosegben, irok egy kicsit rola, hatha vkinek megjon hozza a kedve. Retroshock miatt kaptam hozza kedvet (ehhez is), egy scifit akartam, mert abbol mostanaban a felhozatal eleg szegenyes es minosegben sem tul jo. Ugy voltam vele ez az "emberek csinaltak robotokat, fellazadtak, haboruztak, elmentek, majd visszajonnek es konkretan letaroljak a picsaba az egesz emberiseget, aminek egy maroknyi resze menekulore fogja" - ez ugy jol hangzik.
Alapvetoen a sztori ez a menekulunk a robotok elol ki is fulladhatna, de mindig beleraknak vmi csavart, amitol erdekes legyen. Ahogyan telik az ido mar mas szalak is megjelennek, emiatt egyszeruen megunhatatlan (eddig).
Szoval az emberek az egyetlen megmaradt csatahajoval es jo par civil hajoval menekulore fogjak, es egy nagyon nehezen fenntarthato okoszisztemat hoznak letre, hogy meglegyen az alap szuksegletek kielegitese (viz, levego, gyogyszerek, elelmiszer stb).
En scifit akartam nezni, de egyben kaptam egy kemeny dramat is. Nyilvan az emberiseg tulelese a tet (egy fiktiv bar nagyon hasonlo vilagban mint a mienk), ezt el is lehetne bagatellizalni, de nem teszi. Kokemenyen kibontja, politikai, katonai, dramai szalakban. A karaktereknek is van ivuk, ami eddig kozos bennuk, hogy konkretan mindenkit megtornek, mindenki uj sebeket szerez, amivel foglalkozni kell, gyogyitania kell, es hordani magaval a kovetkezmenyeit. Van akit a bizalomban tornek meg, van akit az onbecsuleseben, van akit az onbizalmaban, van akit a szeretteivel es van akit testileg es / vagy erzelmileg. Emiatt a karakterekrol alkotott velemenyem nem igazan egyezik a retroshock kritikaval.
Maga az ellenseg leirasa is erdekes, az elejen lelektelen gyilkologepek (cylon a nevuk) a semmibol es nem tudunk roluk azon tul semmi hogy budos erosek. Ebbol viszont kifejlodik vmi, amit nem vartam, ahelyett, hogy gonosz, eros, szamito, erzeketlen gepnek tartanak meg oket, elojon nekik is egy fejlodesuk, ketseguk, gondolkodasuk. Nyilvan nem ez van a kozeppontban, de bemutatja a vivodasukat, es hogy mennyire nem biztosak a dolgukban. Nem gonoszsagbol cselekednek, hanem azert, mert helyesnek tartanak vmit, es ha tevednek, akkor be is ismerik.
Azzal viszont egyetertek, hogy mivel sok civil hajo van, ezert sok kis "mini vilag" is, amit erdemes lett volna bemutatni, 1-2 resztol eltekintve abszolut ignoralva vannak, pedig tok erdekes, hogy van egy hely, ami konkretan egy bolygohoz hasonlit, van banyasz hajo, van borton, van alvialgi stb.
Az a csavar is jo benne, hogy a cylon tud ember kinezetu is lenni (nem elhet megkulonboztetni egy embertol), emiatt egy paranoia erzet van, mert bar tudjuk hany fajta ember lehet cylon (nem vegtelen, csak 12 fajtarol tudunk eddig, tehat 12 fele ember lehet, de beloluk kb vegtelen van), nem tudjuk kicsoda. Es nem tudjuk, hogy gondolkodik. Van aki emberkent el es alvo ugynokkent aktivaljak, de van aki cylonkent el es igazabol ember akar lenni. Es van aki cylon es radikalizalodik, de van aki pedig pont, hogy esszerubben akar gondolkodni es megoldani dolgokat.
A szineszek jok, nagyjabol teszik a dolgukat (1-2 igazan kiemelkedo van benne pl az oreg Adama, de van 1-2 gyengebb is), nekem kulon tetszenek a technologiai megoldasok, hogy a csatahajo nem egy pajzsos vmi lofasz, hanem egy robosztus pancelozott szornyeteg, hogy a hajok hogyan manovereznek az urben, es hogy az urjeleneteknek nincs nagyon hangjuk. Kicsit furanak tartom viszont, hogy mig az ember kepes olyan eszkozt megalkotni, ami fenysebessegnel gyorsabban kepes mozogni, kozben regi bakelit telefonokkal kommunnikalnak a hajokban :D. De ez egy ilyen vilag, jo ez a modern - klasszikus ellentet, jol all a vilagnak.
MIndent osszevetve eddig nekem hatalmas pozitiv csalodas, nem is csak egy jo sorozatot kaptam, hanem az edigi legjobbat amit lattam. Scifi - drama, minden egyben, a zene is jo bar nem kiemelkedo.
EGy dolog ami nalam negativ, hogy majdnem minden resz elejen elspolierezik mi van benne, egyszeruen szamomra erthetetlen ki talalta ki es miert tartotta jonak basszameg :D.
En nagyon ajalnlom, nem ismertem, lehet ezzel csak en vagyok igy, de azota barmit olvastam rola, mindenki isteniti, es mar tudom miert. Varom is meg nem is a veget, mert nagyon kivancsi vagyok hogyan zarjak le, de szomoru leszek, mert nem akarom, hogy vege legyen, neznem meg egy darabig.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. április 26., péntek 14:13

hehetheoriginal írta: 3 body problem

egész jó cucc, most járok a felénél kb :agree:
hát sajnos kb addig is volt jó

első 5 részt nagyon élveztem, kibaszott jó volt, aztán ami miatt jó volt az eltűnt és kaptunk egy teljesen más valamit

kár érte, de az első 5 rész miatt én elkezdeném megint, de aztán lehet az utána lévők is tetszenek majd valakinek :mrgreen:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. április 26., péntek 0:02

RaúlCF írta: Nekem volt lehetőségem ledarálni mindet.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Avatar nem indult rosszul de sajnos saját magát fingatja ki. Túl sok mindent kellett 8 részbe beletenni és ez sajnos elég katyvasz lett a végére. Olyan dolgok is benne vannak amik csak sokkal később jönnek illetve totál más helyeken. Maga a koreográfia és az effektek jól sikerültek, de sajnos nagyon messze elmarad az eredetitől. A párbeszédek helyenként szájbarágósak mert nincs idő felépíteni se a karaktert se a történetet de be kell adagolni a storyba. A színészi játék is helyenként elég gyenge lett. Vannak benne jó alakítások is pl Gyatso, Zuko, Iroh és Aang se volt rossz de voltak egészen pocsék dolgok is. A trailer alapján jobbra számítottam de eléggé semmilyen lett. Egyes karakterek rendesen kizökkentettek a story pedig nagyon gyors, összeollózott maszlag lett. Sokkal lassabban is lehetett volna ezt. Összeségében úgy, hogy imádom az eredetit ez 4/10 egyszer megnéztem de nem valószínű az újrázás. Ha nem ismerném az eredetit akkor is maximum 5.5-6/10 lenne mert nem koherens a történet, csapongó, és egy vadi új néző nem tudom mennyire fogná fel a világot, mindez megspékelve gyengébb alakításokkal és helyenként chatgpt szöveggel.
Én most jutottam oda, hogy letoljam. Minden szavával egyetértek. A látvány nagyin ott van, helyenként hibátlan részletességgel vették át az eredetiből látványelemeket. Viszont a történet kusza, egy rakás mellékszálat kevernek és így nem koherens. A karaktereket sem sikerül felépíteni, csak itt ott flashbackekkel adnak (néha elég fura) motivációt. A színészi játék is néha nagyon ótvar, mintha amatőrök adnának elő egy kosztümös színdarabot - néhány kivételtől eltekintve. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az utolsó előtti jelenet meg egyenesen baromság. Hogy lehetne a vizi törzs elleni támadás elterelés? Külön nép, külön hadsereg. Semmi közük egymáshoz...
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Vissza: