Teljesen ertheto az ervelesed, en nem vagyok Tomb Raider rajongo, jatszottam a jatekokkal, lattam a filmeket, de ennyi. Nekem a felelesztett uj jatekok is tetszettek es a film is. De siman el tudom fogadni, hogy neked ezek miatt a dolgok miatt ennyire szar. En csak meg nem talalkoztam hasonlo velemennyel.Red Byron írta:Ja, hát ha egy idősebb (bár vannak 30 alattiak is ebben a kategóriában), az eredeti Core Design Tomb Raideren felnőtt embert kérdezel, akkor ő lesz az, aki szerint a film tré. Már az is gáz, volt, mikor a Crystal Dynamic vette át a fejlesztést, de a tisztelettel elkészített, és az eredetihez hű Anniversary Edition miatt gondolom sokan jóhiszeműen álltak a céghez. A gondok 2013-ban kezdődtek, amikor a reboot kijött. Ami ugye sutbavágta a TR esszenciáját hogy akciójátékká degradálja a franchise-t. Kezdve azzal, hogy Laranák egy jól felépített háttérsztorija volt, amiben már gyerekkorától necces szituációkban formálódott. Nem pedig egy egyetemista kocka, aki nyöszörög végig, már az első jelenetben meg kellett volna halnia és egy éjszaka leforgása alatt tömeggyilkológéppé válik. És ehhez vegyük hozzá, hogy a játék más játékokat koppintott. Főleg az AC-szériát. Számomra ez a legnagyobb bűne. Az eredeti TR egy olyan játék volt, ami más fejlesztőket inspirált arra, hogy koppintani akarják, ez a modern szar meg más játékok koppintásával készült.zsuninnyo írta:
En alapvetoen senkitol sem hallottam, hogy rossz. Az alap problema vele, hogy az ujraelesztett trilogia elso reszet akarta bemutatni, amit az nem ertett, aki nem jatszott vele, ugy pedig igen zagyvasag a sztori.
Viszont a jatek fenyeben jol sikerult es Vikander is jol kilokte magat a szerepre es teljesen jol adaptalodott a karakterhez is, aki messze nem az a Lara Croft, akit az emberek ismernek. Talan marketing zavar, vagy nemtom, de kontextusba helyezve egyfasza film az.
És a woke Crystal Dynamic évekig halogatta, hogy normális, teljes értékű remake-et csináljon az első pár játékból (ami "modern" értelmezéssel nem polkorrekt), míg végül a kiadó egy másik cégnek adta a projektet, így lett az univerzálisan kedvelt Remastered. Amibe azért a Crystal Dynamicnak bele kellett kontárkodni azzal a disclaimer-rel az elején...
Hogy visszakanyarodjak a filmhez:
A maszkulin VIkander, akinek akcentusa van (remek döntés, hogy brit arisztokratát játszatnak valakivel, akin hallatszik, hogy nem brit) nem Lara, csak egy imposztor. De persze ízlések és pofonok. Számomra nincs olyan kontextus, amiben ez jó film. Még a régi gyermeteg Angeline Jolie-filmekhez képest is felejthető és bugyuta.
De a legjava még hátravan. A teljes karaktergyilkosságnak beillő .rajzfilm, és a Phoebe "franchise destroyer" Waller Bridge-féle élőszereplős sorozat...
Ezek a dolgok minden ujraelesztett alktoasnal elofordulnak sajnos.