Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. június 13., csütörtök 20:24

Igyekszem, csak most geciszopo az elet.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. június 13., csütörtök 20:19

Roli, Faust, Kercsó
nektek még van 2 elmaradásotok Sanchez előtt, mikor várható az értékelés? :D
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

portillo
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: portillo » 2024. június 13., csütörtök 20:14

Livingston - A Hometown Odyssey

Sry a csúszásért!

Helyenként fülbemászó modern popzene számomra. A Macklemore hasonlóságot nem annyira éreztem, (a másik akit írtál azt pedig nem ismerem :mrgreen: ), nekem helyenként inkább a Panic at the Disco ugrott be, őket egyébként kedvelem már régóta.

Az album maga már csak a stílusából kifolyólag sem fogott meg, és bár páran kiemeltétek a srác hangját, engem kifejezetten irritált helyenként. Amúgy mint popzene, jól össze van rakva, jó a hangzás is profi. Ahogy davi írta, első albumnak teljesen korrekt, és benne van a lehetőség, hogy igazán befusson.

6/10
Szégyen a kukás, de hasznos.

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2024. június 10., hétfő 17:39

Kicsit nehéz volt elhelyezni ezt a lemezt. Teljesen okés hangú énekes, a lemez is jól szól, viszont a dalok nagyrésze elég semmilyen, semmi olyasmi, amit ne hallottam volna már máshol, akár eggyel magasabb szinten. Elég tucat pop-rock érzésem volt végig, ebből csak pár szám lógott ki. Felfelé mondjuk a Traitor, talán az az album legjobb száma, de a Surprise! is megmaradt. Lefelé az ilyen nagyon sablonos Royalty, Warrior féle számok nekem lehúzták az élményt.
Kicsit az volt az érzésem, mintha egy elsővonalas pop-rock együttes B oldalát hallgatnám, amire a "fő" albumról lemaradt, kevésbé jó számok kerültek fel. Mert az énekes és mögötte a lemez megszólalása meglenne, csak a dalok nem sikerültek nagyon emlékezetesre.

5,5/10

Köszi az ajánlást! Ahogy nézem még mindig elég fiatal a srác, első album, ha szerez maga mellé 1-2 profibb dalszerzőt, akkor ebből még bármi is lehet.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2024. június 8., szombat 21:56

Na bocsi a csuszásért.

Szóval.
Kellemes hangja van. Nem extra de kellemes.
Az album maga hullámzó. Második szám ütős volt aztan mintha jött volna egy hullám majd a második fele az albumnak jobb lett. Legtöbb szám egyenlőre háttérzene de vannak kiemelkedő részek,énekek, vagy éppen dalok. Mint a Shadows vagy a the ending you deserve.

Összeségében nekem nem ragadt meg a stilus meg ugy az album sem. kétlem hogy előveszem de háttérben elvoltam vele.
5/10
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. június 8., szombat 17:56

Stephen Sanchez – Angel Face

egy viszonylag friss előadót hoztam nektek, 5 éve aktív és kb. 2 éve robbanhatott be jobban a köztudatba, bár a rádiók nem mondhatnám hogy agyonjátsszanák a zenéit
én magam kb. másfél éve hallottam először az egyik számát, utána pedig egyre több zenét ajánlott tőle a youtube, így jobban megismerhettem a munkásságát
megosztó lesz sztem az album, azért vannak körünkben olyanok akik nem ilyen stílushoz vannak szokva :D
ha 1-2 számnál elvis jut eszetekbe, az nem véletlen :D
az album könnyed 39 perc, könnyen le fog menni valószínűleg mindenkinek, nekem személy szerint főleg az album első fele jött be igazán, de a második felén is van 1-2 kimagasló szám

linkek:
https://www.youtube.com/watch?v=O71hev4uqNE

https://open.spotify.com/album/6CczqhUdYOH4qLSDnN3zkg

így állunk most
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. június 5., szerda 22:05

Egy ideje már tologatom az értékelés írását, kb naponta lemegy egyszer. Kicsit féltem tőle, mert Macklemoret nem annyira csípem, Jon Belliont meg nem ismerem.

Szóval nagyon kellemes meglepetés volt. Sokszor filmzenés hatású, mintha végig egy történetet mesélne, csak a képek hiányoznak pl az utolsó rendes szám is erre erősít rá.

Ami tetszett, az az album felépítése intro, outro, egymáshoz itt ott kapcsolódó számok. Külön pacsi a Last man standing és a Symhony ironkikus kombinációjához. Mivel a fent említett előadók munkásságát nem ismerem mélyen így nekem stílusra két másik előadó jutott eszembe: Az album első feléről a Take that a másodikról Cody Fry. Előbbi nem annyira pozitív* másik meg abszolút az. Ebből adódóan az album második fele jobban is tetszett, sőt tulajdonképpen minden hallgatásnál egyre jobban éreztem azt, hogy ahogy haladunk előre úgy lesz egyre jobb. Ennek oka részben az, hogy végefelé jobban tetszett az ének, nagyon jól váltott fejhangra. Hogy mennyire tud énekelni az nem jött át - nem tudom ebben mennyi autotune volt. Bőven elfért volna belőle több az album elején is.

Kedvencek a Traitor és a The ending you desrve lett, de a Last man standing sem rossz. Az Architektet nem nagyon tudom hova tenni, nagyon vontatott. A ritmikája meg mintha egy földúton cammognál és kátyúból kátyuba ugrana az autó....

Mindenképp érdekel majd, hogy mit hoz a jövőben, tehetséges. A hibái ellenére is kénytelen vagyok neki 7/10 -et adni, de lehet, hogy csak mert a második fele magával vitt.

* ha jól emlékszem valami klasszik kis boyband nagyon régen volt ajálnva. Valaki hozhatna kövi körben egy kis Back street boyst vagy Jonas Brotherst :mrgreen:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. június 5., szerda 21:53

könnyen fogyasztható limonádé albumnak indult, aztán ellaposodott az egész
a legtöbb szám elég egysikú volt, igazából nem váltott ki belőlem semmit hallgatás közben
lepörgött, de nem mondanám, hogy bármikor elővenném mert eszembe jut hogy milyen fasza ajánlás volt ez a zeneklubból :D
vége felé 1-2 számban már pislákolt némi tűz, a the ending you deserve vagy a royalty pl. egész jó számok voltak az albumról, ha ki kellene emelni valamit
utólag elgondolkodva, lehetséges hogy az instán már én is találkoztam vele 1-1 videó aláfestőzenéjeként :D

összességében egy bátorító 6,5/10, köszi az ajánlást!

én is hozom az én ajánlásom a hétvégén, hogy lassan le tudjuk zárni ezt a csonka kört :)

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. június 4., kedd 17:59

Bocsi sracok, egy honapig nem is jelentkeztem be ide, nagyon suru lett az elet. Ha valakit erdekel, akkor az en ajanlasom amugy a Dire Straits - Alchemy lett volna, ha nincs is idotok az egeszet meghallgatni, ezt a szamot mindenkepp tegyetek be:

https://www.youtube.com/watch?v=8Pa9x9fZBtY

Egy honap mulva tali. :mrgreen:

davi10

HozzászólásSzerző: davi10 » 2024. június 2., vasárnap 10:16

Jonny Lang- Wander this world

Lement többször is, de túl sok mindent nem tudok írni róla. Egy teljesen jól és igényesen összetett album, 17 évesen meg pláne szép teljesítmény. A srácnak is jó hangja van, jól is használja, bár nekem itt-ott átmegy affektálásba.
Az album második felére nekem is lejjebb ment az érdeklődésem, de így visszagondolva nem hiszem, hogy gyengébb számok lennének ott, csak az én agyam nincs erre ráállva. Nekem talán az I am lógott ki lefelé.

Köszi az ajánlást!

6,5/10

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. május 28., kedd 7:40

Faust írta: :sziv: :sziv: :sziv:

Be is pattintom az Echoest.
Valahogy nem tudok rossz albumot , de még rossz számot sem tőlük.

David Gilmour szóló albuma is fantasztikus : About Face, még 84-es.

Illetve ha már Echoes , akkor az Ummagumma-t vagy az Animals-t is érdemes feltenni. ❤️

davi10

HozzászólásSzerző: davi10 » 2024. május 27., hétfő 22:10

Bocsi, kicsit megcsúsztam, lement már Johnny Lang, de le akarom pörgetni még egyszer. A héten mindenképp hozom, lehet hogy a Livingston-t is le tudom majd annyiszor pörgetni, hogy pontozzam.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. május 27., hétfő 22:05

:sziv: :sziv: :sziv:

Be is pattintom az Echoest.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. május 27., hétfő 21:52

El Sie7e írta:

Pink Floyd - The division bell

kicsit terjengős maga az album és a számok többsége is, bár a 90-es években ez volt inkább a megszokott, így ezt nem rovom fel az albumnak
egy instrumentális számmal indult az album és a 4. szám is szintén instru volt, ezeket nem tudtam igazán hova tenni, nem illettek bele számomra
kiemelném az utolsó 2 számot és a take it black-et
a high hopes c. számot már korábban is hallottam, talán ez volt az egyetlen az albumról amit már ismertem, innen van az album címe is, szóval ezt szánhatták a legnagyobb dobásnak
zeneileg nagyon profi munka, de nem az én világom
összességében ez számomra 7/10, nem mozgatott meg igazán, de 1-2 számot lehet a jövőben elő fogok még venni

Anno voltam szüleimmel a bécsi The Division Bell koncerten, fater a hazaúton csak annyit mondott, hogy "láttam az Istent, most már nyugodtan halok meg"

Bakeliten megvan az összes albumuk, rongyosra hallgatva kb.
Nálam a Dark side of the Moon és a The Wall után a legjobb lemezük. Bár A Momentary Lapse of Reason sem gyenge.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. május 27., hétfő 21:30

akkor hozom én is a saját ajánlásomat

van még 3-4 album/előadó ezen kívül, amit szerettem volna ajánlani. de majd a következő túrában :)
végül az egyik új kedvencre esett a választás, akit egy insta reklám után füleltem fel.

Livingston egy 21 éves amerikai zeneszerző, aki pop-rock stílusban keresi az útját. 2020-ban adta ki az első albumát. az általam hozott "A Hometown Odyssey" a 3.albuma most márciusban jelent meg.
saját bevallása szerint Macklemore és Jon Bellion zenéjéből tud a legjobban inspirálódni.

nekem zeneileg és szövegileg is szimpatikus a gyerek. igaz, a szövegekben sokszor a szorongás és az identitás keresés a fő téma. de én szurkolok neki, hogy ahogy több az élettapasztalat, majd tematikában is lesznek pozitívabb dalok.

bízom benne, hogy lesz 2-3 dal, ami nektek is bejön majd.

Spotify
Youtube
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2024. május 27., hétfő 8:26

Jonny Lang- Wander this world

Kellemes meglepetes. Sosem hallottam meg rola elotte. Ha jol olvastam 17 volt a srac mikor ezt kiadta. Hat le a kalappal. A hangja alapjan nem mondtam volna meg.

Nekem bejott ez a bluesos-rockos egyveleg. Voltak laposabb szamok amik igy a hatterben elmennek.
De a Still Rainin, Wander this world es a Second Guessing nagyon bejott.

17 èvesen ilyen dalokat irni megint csak azt tudom mondani hogy le a kalappal.

Köszönöm az ajánlást.
7,5 nálam csak mert az album második fele kicsit hatterzene hangulatu lett.

Ez az egy lemaradasom volt. :D
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. május 26., vasárnap 14:30

Jonny Lang - Wander This World

összességében a maga stílusában egy igényes, jól kimunkált album, viszont elég lassan indult be de aztán a breakin me-nél már elkezdődött valami és a wonder this world tovább is vitte ezt a lendületet, számomra ez volt az albumban a csúcspont, ezután megint kissé lanyhább vizekre eveztünk
még a leaving to say-t emelném ki ami magával tudott vinni
a többi szám inkább csak háttérzeneként funkcionált
ez a blues stílusra alapvetően az én világomban jellemző, remek háttérzene, viszont annyira nem üti meg az ingerküszöböm, hogy tudatosan odafigyelve hosszan hallgassak ilyen számokat

köszi az ajánlást, 6/10

Pink Floyd - The division bell

kicsit terjengős maga az album és a számok többsége is, bár a 90-es években ez volt inkább a megszokott, így ezt nem rovom fel az albumnak
egy instrumentális számmal indult az album és a 4. szám is szintén instru volt, ezeket nem tudtam igazán hova tenni, nem illettek bele számomra
kiemelném az utolsó 2 számot és a take it black-et
a high hopes c. számot már korábban is hallottam, talán ez volt az egyetlen az albumról amit már ismertem, innen van az album címe is, szóval ezt szánhatták a legnagyobb dobásnak
zeneileg nagyon profi munka, de nem az én világom
összességében ez számomra 7/10, nem mozgatott meg igazán, de 1-2 számot lehet a jövőben elő fogok még venni

Lucky Chops - New Day

vasalás mellé kiválóan illik a zene :D
néha egy korábbi ajánlásom ugrott be (beirut), ők is előszeretettel operálnak a fúvós hangszerekkel, 1-2x fel is kaptam a fejem, hogy esetleg a youtube összemixelte más számokkal?!
kissé egysíkúak voltak a számok összességében annak köszönhetően, hogy ének egyáltalán nem volt bennük, és mindig fúvós hangszereken játszottak, hol több hol kevesebb változatán
amit kiemelnék az albumról az a the path, igazi filmzene stílus, el tudnám képzelni több filmhez is, mert elég változatos a számon belül is a lefolyása, ez egy üde színfoltja az albumnak
a home fire-től már kezdett kissé laposodni az album, jöttek a lassabb, nyugisabb számok, így volt egy íve is az egésznek

köszi az ajánlást, azt kell mondjam, nálam talán eddig ez a legjobb, 8/10

@lestat ha jól látom nálad kimaradt a Lucky Chops, vagy csak én maradtam le az értékelésedről? :D

@kercsó hozod ma az ajánlásod?

Kercsó

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. május 23., csütörtök 12:22

Lucky Chops - New Day
8/10

alapvetően az (egyik) ajánlásom a Meute lett volna, akik stílusban, hangzásban nagyon hasonlítanak a Lucky Chopsra. úgyhogy b**, kösz babaking :mrgreen: :mrgreen:
engem fúvós, big band zenével könnyen meg lehet venni. tehetséges zenekarnak tartom a Lucky Chopst, komoly kontenteket szoktak feltenni a netre. ezek a subway zenészek nekem nagy kedvenceim

amit hiányolok, és pl. pont a Meutenél nagy plusz, az az ének (a közönség kórus nem azt az élményt nyújtja). de így is remek az a lendület, amit a egy-egy dal ad, és ahogy az album fel lett építve.
remélem jönnek hamarosan kishazánk felé is.

kedvencek az albumról: Traveler II és LC Full Blast
#whatisyourexcuse

"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Kercsó

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. május 23., csütörtök 11:58

Amy Winehouse- Back to Black (Deluxe edition)
7/10

egyetemen egyik haver csaja hatalmas Winehouse fan volt, emlékszem ha italozni összeültünk a koleszban, akkor gyakran hallgattuk az érces hangú énekesnőt. akkoriban minimális angol tudással nem voltam teljesen képbe, hogy milyen mély dolgokról énekel... aztán, mikor meghalt, akkor belefutottam egy cikkbe, ahol bővebben írtak a küzdelmeiről és a depressziójáról. szomorú eset az övé (is).

az album ismerős. azóta már nagyjából értem is, hogy miről szólnak a dalok. mindig is szerettem, azt az érzelem töltetet, ami a dalaiban benne van. azért egy teljes óra már ebből is tömény. 3x ment végig. vezetés és munka közben a háttérben rendben van, de ha már figyelek minden dalra és szövegre, akkor nekem túl sok. főleg a 2.rész
vannak dalok, amiket most hallottam először. köszi érte

jövök a többivel is, mert szinte mindet végig hallgattam legalább 1x, sorry a csúszásért. és hétvégére kiválasztom azt is, hogy mit ajánlok majd.
#whatisyourexcuse

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. május 22., szerda 16:52

Ha jól látom a héten géza ajánlott volna, de ahogy nézem ő is feladta (el sem kezdte). Marad Kercsó meg El Sie7e.

Mivel elmaradások vannak a héten mindenki ( ha tud ) pótoljon szerintem és akkor a hétvégén jöhet Kercsó.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Vissza: