Látom nagyon beleélted magad, de józan paraszti ésszel gondolkodva megakadt a szemem ezen a bekezdésen.füst írta: Nem lenne ok finomkodásra, 0. lépésként magaslégköri nukleáris robbantással meg lenne sütve minden műhold Európa felett, és a kifinomult elektronikájú, kommunikációs rendszerekre támaszkodó NATO haditechnika hirtelen fabatkát sem érne.
Úgy tudom 8 ezernél is több műhold kering (ebből kb 3000 inaktív) a Föld körül.
Ezek (műholdak lévén) folyamatos Föld körüli pályán mozognak 500-2000 KM magasan kb 25000-30000 KM/H sebességgel, ezekből mindössze néhány tucat van ebben a pillanatban Európa felett, mivel Európa nagyon kicsi - és ebből adódoan Oroszország felett sokkal több van - tehát ahogyan ezeket kilövik, a következő pillanatban újabb tucatnyi érkezik a kontinens fölé, ezek közül rengeteg a kilőtt satellitek “ikertestvére”.
Tehát nem értem, hogy egyrészt technikailag, hogyan történik ennek a műveletnek a kivitelezése, másrészt mire is mennek ezzel az akcióval, nem “öntökönlövés” is ez egy kicsit?!
Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban, könnyen lehet, hogy én vagyok ennyire buta, hogy nem értem.
Valamiért úgy érzem a közvetlen környezetemben és a különböző fórumokon, hogy sokaknak nagyon is tetszik ez a helyzet, főleg azoknak, akik inkább az oroszoknak szurkolnak.