Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 7., péntek 0:19

csababarca írta:
kiserik írta:
Csavar egyet, kettőt a dolgon, hogy Törökország (a NATO 2. legnagyobb haderejével) épp most csatlakozik a BRICS államokhoz valamint rémlik valami olyasmi is, hogy az amerikaiak azon agyalnak, hogy hagyni kellene a NATO-t a fenébe, csak a bajuk van vele.
Jelen állapotról beszéltem, nem olyanokról, hogy az USA majd kilép a NATO-ból, vagy, hogy a Törökök csatlakozni készülnek a BRICS-hez, ami tudtommal elsődlegesen egyébként nem egy katonai szövetség.

Most jelenleg az erőviszonyok egyértelműnek tűnnek.
Aztán, hogy mi lesz 1-3-5-10-15 év múlva, azt se Te se én nem tudjuk.
Természetesen a BRICS nem katonai szövetség, de ha arra kerülne a sor, akkor nem biztos, hogy a törökök a NATO-t választanák, ha már az oroszokkal lépnek szövetségre gazdaságilag, mert az EU csak hitegette őket, de tényleges lépés a felvételükkel kapcsolatban nem volt. Azt sem tartom kizártnak, hogy mindenféle háború nélkül simán ki fognak lépni a NATO-ból, ha belépnek a BRICS-be.

A jelen állapotban pedig nincs benne Kína, így Te kezdted a jövőt elemezgetni...

Az erőviszonyok jelenleg tényleg egyértelműek, azért világi baromság és hazugság, hogy az oroszok nem állnának meg Ukrajna határainál. Amit az oroszok akarnak a kezdetektől fogva az a Krim, pár orosz lakta megye autonomitása és hogy Ukrajna maradjon független a NATO-tól. Elég friss hír, hogy utóbbiban úgy néz ki Amerika véleménye kezd megváltozni.

ui.: a világon mindenki tudja, hogy atomhatalommal, atom-nagyhatalommal nem baszakodunk.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2024. június 6., csütörtök 23:55

füst írta:
untouchable írta:

Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban
Ha szeretnéd, akkor elindulok az elmélettől a gyakorlatig, zanzásítva...
Egy atombomba a robbanásának pillanatában elektromágneses impulzust kelt, de Föld közeli, vagy felszíni robbantás esetén a robbanás energiájának kis hányada alakul elektromágneses sugárzássá, illetve csak a robbanás közelében jelentkezik. Nagy magasságban (>50 km) végrehajtott robbantás esetén megfordulnak a dolgok, jóval nagyobb EMP hatás jön létre, a robbanás energiájának nagyobbik része alakul elektromágneses sugárzássá. 50 km magasságig akadálytalanul hatol le, 50-20 km közötti rétegben veszíti el az energiát, a robbanás felszíne alatt egy hatalmas, kerek térfogatban ionizált réteg alakul ki, és ebben a rétegben jönnek létre a keretantennaként sugárzó elektronok, melyek sugárzása -egymással fázisban lévén- összeadódik, és egy nagyon erős elektormágneses teret hoz létre, mely a földfelület irányába hat, nagyon rövid időre 100kV/m-es térerősséget is létrehozhat.

Ez a nagyon rövid idő alatt bekövetkező térerősség ugrás minden vezetőben villamos feszültséget indukál, a félvezető rétegek átégnek. Namármost, az elektronika fejlődése az elmúlt évtizedekben a félvezetőkre épült, egyre nagyobb mértékben terjedtek el, ezzel egyenesen arányosan egyre sérülékenyebbek lettek az elektromos berendezéseink a túlfeszültséggel szemben. Gyakorlatilag egy ilyen esemény során minden meghal, amiben mikroelektronika van. A teljesség igénye nélkül nem indulnak a traktorok, leállnak a hűtőházak, megszűnik az áruszállítás, összeomlik az elektromos hálózat, leolvadnak a meglévő reaktorok, nem szállnak fel a repülők, stb.
Gyakorlati példa is volt erre, 1962-ben a Johnson-sziget felett 400 km-es magasságban történt egy nem olyan hű de nagy méretű, 1,4 Mt kísérleti robbantás, az 1300 km távolságban levő Hawaii-szigetek villamosenergia-ellátásában súlyos zavarok keletkeztek. Bő 60 évvel ezelőtt, hol tartott még akkor a mikroelektronika... :)

A műholdakra visszatérve, egy magaslégköri robbantás nem egy pillanatig hat, 1-10 sec ezért nem csak azokat a műholdakat érinti, melyek éppen rossz helyen vannak rossz időben, de a valós károk a földfelszínen keletkeznek.

És hogy mi értelme ennek az egésznek? Egy ilyen akcióval azt érheti el Oroszország, hogy egy pillanat alatt megakaszt bármilyen összetett hadműveletet, amiről úgy véli, hogy a létét fenyegetné, ezzel egyidőben minden vélt ellenségének akkora fejfájást okozhat, hogy a legkisebb probléma a háborúsdi lesz. Ergo ez az eszköz akkor válik hasznossá, ha már úgyis elveszne minden, tehát visszakanyarodva az alapgondolathoz, akkor amikor valaki véglegesen meg akarná őket baszni.

Ha szeretnél ennél sokkal részletesebb leírást a magaslégköri EMP hatásról, szívesen adok neked forrást, remélem belátod, hogy nincs nagy kedvem egynél több wall of textet írni.

Ha zavar, hogy megszólaltam a témában, akkor nyugodt szívvel maradok kussban egyébként, ha nagyobb igény van a belpol sárdobálásra, akkor ne rajtam múljon. És ha már ennyit írtam, plusz egy mondat elfér; nem tetszik a helyzet, és nem szurkolok én senkinek, azon kívül, hogy ezt a piciny szívdobbanásnyi országot valahogy kerülje már el végre a szar.
Köszönöm a kimerítő választ.
Ha jól értelmezem, akkor ez nagyban hasonlít egy Carrington-eseményhez, ami egyébként gyakorlatilag bármikor megtörténhet.

A kérdésem csak annyi, hogy ezt az USA vagy a NATO nem tudja és/vagy nem ez lenne nekik is a 0. lépés illetve miért érné meg ez az oroszoknak, ha az ellenségük haderejének elenyésző része tartózkodik csak az adott pillanatban Európában?
Hala Madrid y nada más 🤍

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2024. június 6., csütörtök 23:39

untouchable írta:

Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban
Ha szeretnéd, akkor elindulok az elmélettől a gyakorlatig, zanzásítva...
Egy atombomba a robbanásának pillanatában elektromágneses impulzust kelt, de Föld közeli, vagy felszíni robbantás esetén a robbanás energiájának kis hányada alakul elektromágneses sugárzássá, illetve csak a robbanás közelében jelentkezik. Nagy magasságban (>50 km) végrehajtott robbantás esetén megfordulnak a dolgok, jóval nagyobb EMP hatás jön létre, a robbanás energiájának nagyobbik része alakul elektromágneses sugárzássá. 50 km magasságig akadálytalanul hatol le, 50-20 km közötti rétegben veszíti el az energiát, a robbanás felszíne alatt egy hatalmas, kerek térfogatban ionizált réteg alakul ki, és ebben a rétegben jönnek létre a keretantennaként sugárzó elektronok, melyek sugárzása -egymással fázisban lévén- összeadódik, és egy nagyon erős elektormágneses teret hoz létre, mely a földfelület irányába hat, nagyon rövid időre 100kV/m-es térerősséget is létrehozhat.

Ez a nagyon rövid idő alatt bekövetkező térerősség ugrás minden vezetőben villamos feszültséget indukál, a félvezető rétegek átégnek. Namármost, az elektronika fejlődése az elmúlt évtizedekben a félvezetőkre épült, egyre nagyobb mértékben terjedtek el, ezzel egyenesen arányosan egyre sérülékenyebbek lettek az elektromos berendezéseink a túlfeszültséggel szemben. Gyakorlatilag egy ilyen esemény során minden meghal, amiben mikroelektronika van. A teljesség igénye nélkül nem indulnak a traktorok, leállnak a hűtőházak, megszűnik az áruszállítás, összeomlik az elektromos hálózat, leolvadnak a meglévő reaktorok, nem szállnak fel a repülők, stb.
Gyakorlati példa is volt erre, 1962-ben a Johnson-sziget felett 400 km-es magasságban történt egy nem olyan hű de nagy méretű, 1,4 Mt kísérleti robbantás, az 1300 km távolságban levő Hawaii-szigetek villamosenergia-ellátásában súlyos zavarok keletkeztek. Bő 60 évvel ezelőtt, hol tartott még akkor a mikroelektronika... :)

A műholdakra visszatérve, egy magaslégköri robbantás nem egy pillanatig hat, 1-10 sec ezért nem csak azokat a műholdakat érinti, melyek éppen rossz helyen vannak rossz időben, de a valós károk a földfelszínen keletkeznek.

És hogy mi értelme ennek az egésznek? Egy ilyen akcióval azt érheti el Oroszország, hogy egy pillanat alatt megakaszt bármilyen összetett hadműveletet, amiről úgy véli, hogy a létét fenyegetné, ezzel egyidőben minden vélt ellenségének akkora fejfájást okozhat, hogy a legkisebb probléma a háborúsdi lesz. Ergo ez az eszköz akkor válik hasznossá, ha már úgyis elveszne minden, tehát visszakanyarodva az alapgondolathoz, akkor amikor valaki véglegesen meg akarná őket baszni.

Ha szeretnél ennél sokkal részletesebb leírást a magaslégköri EMP hatásról, szívesen adok neked forrást, remélem belátod, hogy nincs nagy kedvem egynél több wall of textet írni.

Ha zavar, hogy megszólaltam a témában, akkor nyugodt szívvel maradok kussban egyébként, ha nagyobb igény van a belpol sárdobálásra, akkor ne rajtam múljon. És ha már ennyit írtam, plusz egy mondat elfér; nem tetszik a helyzet, és nem szurkolok én senkinek, azon kívül, hogy ezt a piciny szívdobbanásnyi országot valahogy kerülje már el végre a szar.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. június 6., csütörtök 22:51

kiserik írta:
Csavar egyet, kettőt a dolgon, hogy Törökország (a NATO 2. legnagyobb haderejével) épp most csatlakozik a BRICS államokhoz valamint rémlik valami olyasmi is, hogy az amerikaiak azon agyalnak, hogy hagyni kellene a NATO-t a fenébe, csak a bajuk van vele.
Jelen állapotról beszéltem, nem olyanokról, hogy az USA majd kilép a NATO-ból, vagy, hogy a Törökök csatlakozni készülnek a BRICS-hez, ami tudtommal elsődlegesen egyébként nem egy katonai szövetség.

Most jelenleg az erőviszonyok egyértelműnek tűnnek.
Aztán, hogy mi lesz 1-3-5-10-15 év múlva, azt se Te se én nem tudjuk.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 6., csütörtök 22:39

csababarca írta: Hát nem tudom, azért itt voltak olyan országok említve, amikre igaz az amcsi beavatkozás és utána lévő káosz, leépülés, de vannak a másik oldalon pozitívabb példák is, lentebb említették is.

Illetve azt se látom, hogy önmagában Oroszország fel tudná venni a versenyt a NATO-val kompletten.
Persze ha Kína beszállna Oroszország oldalán (ekörül is vannak egyébként kételyeim), az más helyzetet teremtene. Most direkt megnéztem pár adatot, mindenféle eszközökről, emberanyagról, stb, messze elbillen a NATO felé a mérleg nyelve.

De én abban bízom, naívan, hogy igazából senki nem akar nukleáris háborút. Nem gondolom Putyint se hülyének, de Macront se pl.
Lehet tévedek nyílván, de abban biztos vagyok, hogy ha háború lesz, akkor is lesz ha a fidesz nyer vasárnap. Nekem ez a vérlázító ebben, mintha tőlük bármi is függene :lol:
Idióták.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2024. június 6., csütörtök 22:18

untouchable írta:
füst írta: Nem lenne ok finomkodásra, 0. lépésként magaslégköri nukleáris robbantással meg lenne sütve minden műhold Európa felett, és a kifinomult elektronikájú, kommunikációs rendszerekre támaszkodó NATO haditechnika hirtelen fabatkát sem érne.
Látom nagyon beleélted magad, de józan paraszti ésszel gondolkodva megakadt a szemem ezen a bekezdésen.

Úgy tudom 8 ezernél is több műhold kering (ebből kb 3000 inaktív) a Föld körül.
Ezek (műholdak lévén) folyamatos Föld körüli pályán mozognak 500-2000 KM magasan kb 25000-30000 KM/H sebességgel, ezekből mindössze néhány tucat van ebben a pillanatban Európa felett, mivel Európa nagyon kicsi - és ebből adódoan Oroszország felett sokkal több van - tehát ahogyan ezeket kilövik, a következő pillanatban újabb tucatnyi érkezik a kontinens fölé, ezek közül rengeteg a kilőtt satellitek “ikertestvére”.
Tehát nem értem, hogy egyrészt technikailag, hogyan történik ennek a műveletnek a kivitelezése, másrészt mire is mennek ezzel az akcióval, nem “öntökönlövés” is ez egy kicsit?!

Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban, könnyen lehet, hogy én vagyok ennyire buta, hogy nem értem.

Valamiért úgy érzem a közvetlen környezetemben és a különböző fórumokon, hogy sokaknak nagyon is tetszik ez a helyzet, főleg azoknak, akik inkább az oroszoknak szurkolnak.
Tozsdei vilagban szoktak mondani, ha mar a taxisofor beszel egy reszvenyrol hogy erdemes megvenni, akkor eljott az ideje eladni.

Hasonlo az analogia, nem akarok semelyikunk lelkebe gazolni - ideertve magamat is - de feltelezhetoen eme - a vilag szempontjabol jelentektelen - forumra irogatott haditechnikai okfejtesekrol mar regesregen tudnak a natoban. Gondolom nem olbe tett kezzel konstataljak hogy ez lehetseges, es mar az otezredik iteracioban van ra ellen taktika mindket oldalrol... stb.
Mar ha igaz persze, mert ha maga Szergej Sojgu meselte el kedves forumozonknak, akkor sem tudhatjuk hogy igaz-e. De ne is tudjuk meg szerintem.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. június 6., csütörtök 22:14

Hát nem tudom, azért itt voltak olyan országok említve, amikre igaz az amcsi beavatkozás és utána lévő káosz, leépülés, de vannak a másik oldalon pozitívabb példák is, lentebb említették is.

Illetve azt se látom, hogy önmagában Oroszország fel tudná venni a versenyt a NATO-val kompletten.
Persze ha Kína beszállna Oroszország oldalán (ekörül is vannak egyébként kételyeim), az más helyzetet teremtene. Most direkt megnéztem pár adatot, mindenféle eszközökről, emberanyagról, stb, messze elbillen a NATO felé a mérleg nyelve.

De én abban bízom, naívan, hogy igazából senki nem akar nukleáris háborút. Nem gondolom Putyint se hülyének, de Macront se pl.
Lehet tévedek nyílván, de abban biztos vagyok, hogy ha háború lesz, akkor is lesz ha a fidesz nyer vasárnap. Nekem ez a vérlázító ebben, mintha tőlük bármi is függene :lol:
Idióták.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2024. június 6., csütörtök 21:56

füst írta: Nem lenne ok finomkodásra, 0. lépésként magaslégköri nukleáris robbantással meg lenne sütve minden műhold Európa felett, és a kifinomult elektronikájú, kommunikációs rendszerekre támaszkodó NATO haditechnika hirtelen fabatkát sem érne.
Látom nagyon beleélted magad, de józan paraszti ésszel gondolkodva megakadt a szemem ezen a bekezdésen.

Úgy tudom 8 ezernél is több műhold kering (ebből kb 3000 inaktív) a Föld körül.
Ezek (műholdak lévén) folyamatos Föld körüli pályán mozognak 500-2000 KM magasan kb 25000-30000 KM/H sebességgel, ezekből mindössze néhány tucat van ebben a pillanatban Európa felett, mivel Európa nagyon kicsi - és ebből adódoan Oroszország felett sokkal több van - tehát ahogyan ezeket kilövik, a következő pillanatban újabb tucatnyi érkezik a kontinens fölé, ezek közül rengeteg a kilőtt satellitek “ikertestvére”.
Tehát nem értem, hogy egyrészt technikailag, hogyan történik ennek a műveletnek a kivitelezése, másrészt mire is mennek ezzel az akcióval, nem “öntökönlövés” is ez egy kicsit?!

Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban, könnyen lehet, hogy én vagyok ennyire buta, hogy nem értem.

Valamiért úgy érzem a közvetlen környezetemben és a különböző fórumokon, hogy sokaknak nagyon is tetszik ez a helyzet, főleg azoknak, akik inkább az oroszoknak szurkolnak.
Hala Madrid y nada más 🤍

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. június 6., csütörtök 19:39

https://youtu.be/orNs9n4ePSo?si=7QHeyUzzLKKhgQB6

masfel perc massziv hazugság

undorító sopredek gittegylet
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2024. június 6., csütörtök 18:17

A 10 millió szövetségi kapitány, vírus-szakértő és most már biztonságpolitikai szakértő országa. :)
Hala Madrid y nada más 🤍

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 6., csütörtök 17:59

Az USA vezetése nem egyszer nyilvánosan kimondta, hogy nem engedhetik, hogy az oroszok szövetséget kössenek a németekkel.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 6., csütörtök 17:20

BLevi96 írta: Mennyivel jobb lenne egy olyan világ ahol az Unio és Oroszország szövetségesek..fejlett technológia és szakértelem, szinte végtelen emberi és nyersanyag forrás. Világ vezető gazdaság lehetne.
Sajnos ez lehetetlen, ahoz le kellene váltani az összes ország vezetőjét, hogy sértettségek és előzmények nélkül képesek legyen asztalhoz ülni.
Putyin még Merkel idejében felajánlotta az eurázsiai szövetséget. Orosz, kínai nyersanyag+ európai szakértelem és technika.
Ez nem tetszett az amcsiknak és most itt vagyunk, hogy Európa veszi az amerikai cseppfolyósított cuccot , többszörös áron, mint az orosz áruért fizetni kellett.

A múlt héten pont erről beszéltünk orosz ismerőseimmel. Ok anno egy ilyen projekt vezetői voltak. Euró milliárdokról volt szó, autóipar, építőipar, repülőgépek gyártása.. ezt dobta el magától az Európai Unió. Nem mellesleg logisztikailag is sokkal ésszerűbb lenne.

De ez van, mi csak sodródunk az árral. Aztán majd valahol parta leszünk vetve.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2024. június 6., csütörtök 17:19

rikko írta: Az eddigi tapasztalatok alapján ez eddig minden esetben úgy nézett ki, hogy az amerikaiak által megszállt ország kb nullazódik.
Példaként felhozom Viernamot, Laoszt, Irakot, Iránt, Afganisztánt , ahol ugye a saját maguk által kiképzett Al-kaida tagokat kergették 10 + évig... Aztán milliárdos értékben otthagyták a fegyvereket és léptek egy a kőkorszakig visszaküldött országból.

Ez a sors vár Ukrajnára is.
Az oroszok átálltak háborús módba, a gazdaság vele egyetemben. Ha kicsit jobban bele megyünk, akkor még az is előfordulhat, hogy NATO vs Oroszok+ Kína, Észak Korea, India + Pakisztán lesz.... Eddig azért remélem nem jut el a buli, mert akkor már nem kell ide többet irogatnunk.
Nem tul mely tortenelmi elemzesbol nyilvan fals kovetkezteteseket lehet levonni.

Az, hogy "eddig minden esetben" termeszetesen nem igaz, Del-Korea, Taiwan pl. eleg tavol van a kokorszaktol. De a Marshall-segely es Japan ujraepitese sem sikerult rosszul.
Arrol nem is beszelve, hogy kokorszakig visszarepiteni csak olyan orszagot lehet, ami elotte nem kokorszaki volt. Ez az altalad felsorolt orszagoknal max Iranra lehet igaz. Abba ne is menjunk bele hogy nem is szallta meg az osszes altalad emlitett orszagot.

Ezzel termeszetesen nem vitatni akarom a mocsok dolgokat amiket tettek, de a ferdites sosem megoldas egy allaspont alatamasztasara. Az, hogy Ukrajna ugy fogja vegezni mint Laosz, illetve hogy Kina oldalan belepne India - akik neha egymast lovik a hataron - csak egy nagyotmondo versenyen allja meg a helyet.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. június 6., csütörtök 17:09

Mennyivel jobb lenne egy olyan világ ahol az Unio és Oroszország szövetségesek..fejlett technológia és szakértelem, szinte végtelen emberi és nyersanyag forrás. Világ vezető gazdaság lehetne.
Sajnos ez lehetetlen, ahoz le kellene váltani az összes ország vezetőjét, hogy sértettségek és előzmények nélkül képesek legyen asztalhoz ülni.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 6., csütörtök 17:07

füst írta:

https://twitter.com/i/status/1798430857470091421
Eszerint tegnap Oroszország elnöke először engedélyezte nagy hatótávolságú fegyvereik küldését olyan régiókba, ahol konfliktus zajlik a nyugati fegyverszállítókkal szemben. Tehát lehetőséget fognak biztosítani arra, hogy a nyugati anyaországok területét is érhesse csapás.
A Talio-elvet követve, miszerint ugyanezt engedélyezték Biden-ék Oroszországgal szemben az ukrajnai proxyháborúban.

A napokban volt szó róla, hogy a lengyelek jobb , ha kicsit visszafogottabban osztják az észt, mert Kaliningrad nincs olyan messze Varsó-tól.
Ezt az orosz Tv is leadta. Ez is pont ez az akció része.
De belorusz területén is mennek a mozgósítások.
Csak ismételni tudom magam, még lehet kicsit nyújtani a tésztát, de lassan odáig jutunk, hogy elszakad.
Onnantól viszont nagyon sötét évek jönnek..

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 6., csütörtök 16:53

Ukránok el vannak már veszve. Már a Majdan idején is iszonyatosan el voltak adósodva. Természetesen nem véletlenül. Az összes pénzt saját zsebbe mentették ki.

Én voltam az akkor elüldözött miniszterelnök rezidenciáján.
Ébenfa hajó, Ébenfa evőeszközök százai. Legolcsóbb borok 2000 dollár / palack. Arannyal futtatott székek stb. Több tucat hektáros területen, magán 1500 fős hadsereg , teljes felszereléssel. Kamerák minden 2-3 méteren.
Ez még európai mércével is őrület, nemhogy egy olyan szegény ország pénzéből , mint Ukrajna.
Zelenskij ue , csak neki külföldi villai vannak.

Szóval Ukrajna ezzel a háborúval örökre az amerikaiak kezébe került. Pont ez volt a cél, hogy ne Oroszország legyen a hangadó.
Itt már csak az a kérdés, hogy mennyit akar a nyugat kockáztatni.
Mert az oroszok el fognak menni a falig és ebben senkinek semmilyen kétsége ne legyen. Annyi szimplán a különbség, hogy nekik annyi ember és nyersanyag tartalékuk van, hogy azzal a NATO nem tud versenyezni. Arról pedig ne feledkezzünk el, hogy NATO-t több ország alkotja és remélem lesz olyan józan európai vezető, aki azt mondja, hogy elég volt.

Valljuk be őszintén egy újabb világháború senkinek nem kell, se az oroszoknak, se a nyugatnak. Viszont az egyik fél képes elmenni a falig a másik fél pedig nem szívesen , sokkal inkább kb kényszerből (amerikai befolyás) menne el addig.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 6., csütörtök 16:46

Krím-félsziget

Találtak egy csomó nyersanyagot, Nyugat azonnal repült is rá a nagy cégekkel, hogy mindent is kitermelnek gyors, hogy az oroszoktól ne kelljen venni semmit vagy sokkal kevesebb.
Innen indult a buli...
https://m.hvg.hu/gazdasag/20140317_Ki_n ... _Putyinnak

Itt nem a legszerencsésebb megoldást választották az oroszok és innentől meg az USA/hátterhatalom/gyíkemberek, épp ki miben hisz meg sakkmatt helyzetbe hozták az oroszokat pár dologgal, meg főleg az ukrán NATO csatlakozással, amit a ruszkik tényleg nem hagyhattak.

Egyik oldalt se kell félteni, direkt lett kiprovokálva ez az egész, hogy így alakuljon, előre el lett ez tervezve, hogy mi lesz hogy lesz, mert olyan pénzeket keresnek ezzel emberek, hogy az gusztustalan.

Szóval egyiket se kell itt félteni, de ha kell választani ki a főgonosz azok a ruszkik, de ez se fekete-fehér.

De ez amit írtam csak egy szelete ennek az egésznek, jóval bonyolultabb ez ennél , de szerintem ezek elég fontos dolgok a témában.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 6., csütörtök 16:15

A háborúhoz csak pár szót. Elhangzott, hogy nem kell mindent elhinni. Ez így igaz. Mindkét oldalra egyaránt igaz. Mindkét oldal tolja a propagandát keményen.

Nato katonák: persze, a NATO nem küld katonákat Ukrajnába és nem is tervez. Ez egyelőre tény. a Terv nem is az, hogy a NATO küld, hanem hogy egyes országok a saját zászlójuk alatt. Például Franciaország, vagy történetesen ráveszik a lengyeleket. Onnan meg nem sok kell, hogy pukkanjon a buli.

Kicsit nehéz ténylegesen megítélni a helyzetet, mert itt van a szomszédban. Érdemes kicsit a történelemhez fordulni, mondjuk Irak/Afganisztán esetét megnézni. Mikor az amerikaiak bementek mit mondtak? Gonosz vezetés van, mi leváltjuk ezt a vezetést és békét hozunk erre az országra. Mikor az oroszok bementek Ukrajnába mit mondtak? Gonosz vezetés van, mi leváltjuk ezt a vezetést és békét hozunk erre az országra. A különbség annyi, hogy Irakban/Afganisztánban (de ide sok áldozat országot lehetne írni) nem éltek nagy számban amerikai emberek és őket nem üldözték, míg Ukrajnában ez előfordult az orosz nemzetiségű lakossággal. A többi csak propaganda.

Rikko: annyi a különbség a felsorolt országokhoz képest, hogy Ukrajnában már a háború elején megkötötték a szerződést, miszerint az amerikaiak (nevesítve a Blackrock) fogja újáépíteni az országot. És tudjuk, hogy nincs és nem is volt soha ingyen ebéd, Ukrajna viszont már évtizedekre el van adósodva. Fel lehet tenni a kérdést, vajon mivel fognak töreszteni?

Még egy apróság: a háború elején az ukránok készek voltak békét kötni az oroszokkal és átadni egyes területeket nekik. Jelenlegi tudás alapján Boris Johnson vette rá Zelenszkij-t, hogy ne tegye. Ez az állapot kb a mostani állapot volt, talán még jobb is. Ha most békét kötnek és megállapodnak ebben ami most van, akkor hogyan számolna el a nyugat azzal a sok értelmetlen áldozattal amit 2 év alatt követelt a háború???

A Fideszt pedig fölösleges idekeverni, mert az, hogy itthon mit mondanak a szavazóiknak, az semmit nem jelent. Önszántukból, vagy nem, de pontosan ugyan úgy támogatjuk a háborút, mint a többi nyugati ország.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2024. június 6., csütörtök 16:11

Tehát akkor néhány ukrán megyéért megölik (oldaltól függetlenül) a 8 milliárd rabszolgájukat - és saját magukat is?
Hala Madrid y nada más 🤍

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 6., csütörtök 15:46

Tehat vagy fidesz, vagy háború.
thereisonly1ronaldo

Vissza: