Pontosan!!!!Pipita írta:Szentkirályi vagy Vitézy, neked is ez volt a dilemma?Tjacks írta: Én köszönöm Neki, segített eldönteni hova tegyem az X-et, eddig billegtem.
Politika
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
es jott a vitezy vegig azzal a 2 kamu lejarato cikkel bizonyitva hogy nem fideszesHalfkey írta: Vissza lehetne idézgetni a sok Vitézy ajj de független véleményt
Még csak el se játssza hogy nem együtt vannak, nem csak úgy visszalép, hanem a javára lép vissza...
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Vissza lehetne idézgetni a sok Vitézy ajj de független véleményt
Még csak el se játssza hogy nem együtt vannak, nem csak úgy visszalép, hanem a javára lép vissza...
az milyen hezitalas?Tjacks írta: Én köszönöm Neki, segített eldönteni hova tegyem az X-et, eddig billegtem.
valamelyik univerzumban:
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Szentkirályi vagy Vitézy, neked is ez volt a dilemma?Tjacks írta: Én köszönöm Neki, segített eldönteni hova tegyem az X-et, eddig billegtem.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Én köszönöm Neki, segített eldönteni hova tegyem az X-et, eddig billegtem.
https://telex.hu/belfold/2024/06/07/sze ... -visszalep
nahat csak bejott amire mindenki szamitott. fideszes vitezynek azert csak benyaltak
nahat csak bejott amire mindenki szamitott. fideszes vitezynek azert csak benyaltak
valamelyik univerzumban:
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
ahogy sejteni lehetett
Szentkirályi visszalépett Vitézy javára.
ilyenkor mi lesz a szavazólapokkal?
Szentkirályi visszalépett Vitézy javára.
ilyenkor mi lesz a szavazólapokkal?
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Nem a fidesz volt az a bagázs, akik börtönnel fenyegették az embereket, ha félelmet keltő híreket osztanak ?
Ez szerintem bőven az a kategória...
Itt nem Orbán vagy háború van.... Orbán azt nem tudja eldönteni, hogy reggel wc-re menjen vagy egy kv-ért a konyhába.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Igen.untouchable írta:
Ha jól értelmezem, akkor ez nagyban hasonlít egy Carrington-eseményhez, ami egyébként gyakorlatilag bármikor megtörténhet.
A képesség a NATO-nak is megvan természetesen.ezt az USA vagy a NATO nem tudja és/vagy nem ez lenne nekik is a 0. lépés illetve miért érné meg ez az oroszoknak, ha az ellenségük haderejének elenyésző része tartózkodik csak az adott pillanatban Európában?
Viszont a mi katonai szövetségünk sokkal kevésbé érdekelt abban, hogy a felek ilyen eszközhöz folyamodjanak, hiszen a kifinomult elektronikával rendelkező haditechnikában lehengerlő a NATO fölénye az oroszokkal szemben. Éppen úgy, ahogy a civil iparban is.
Amíg nem vonul fel a NATO haderő az orosz határ közelében, addig nincs értelme, mert nem érheti el a kívánt hatást.miért érné meg ez az oroszoknak, ha az ellenségük haderejének elenyésző része tartózkodik csak az adott pillanatban Európában?
- BLevi96
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Ez kell a népnek Hadd legyen béke, szeretik a pulyák
valamelyik univerzumban:
Természetesen a BRICS nem katonai szövetség, de ha arra kerülne a sor, akkor nem biztos, hogy a törökök a NATO-t választanák, ha már az oroszokkal lépnek szövetségre gazdaságilag, mert az EU csak hitegette őket, de tényleges lépés a felvételükkel kapcsolatban nem volt. Azt sem tartom kizártnak, hogy mindenféle háború nélkül simán ki fognak lépni a NATO-ból, ha belépnek a BRICS-be.csababarca írta:Jelen állapotról beszéltem, nem olyanokról, hogy az USA majd kilép a NATO-ból, vagy, hogy a Törökök csatlakozni készülnek a BRICS-hez, ami tudtommal elsődlegesen egyébként nem egy katonai szövetség.kiserik írta:
Csavar egyet, kettőt a dolgon, hogy Törökország (a NATO 2. legnagyobb haderejével) épp most csatlakozik a BRICS államokhoz valamint rémlik valami olyasmi is, hogy az amerikaiak azon agyalnak, hogy hagyni kellene a NATO-t a fenébe, csak a bajuk van vele.
Most jelenleg az erőviszonyok egyértelműnek tűnnek.
Aztán, hogy mi lesz 1-3-5-10-15 év múlva, azt se Te se én nem tudjuk.
A jelen állapotban pedig nincs benne Kína, így Te kezdted a jövőt elemezgetni...
Az erőviszonyok jelenleg tényleg egyértelműek, azért világi baromság és hazugság, hogy az oroszok nem állnának meg Ukrajna határainál. Amit az oroszok akarnak a kezdetektől fogva az a Krim, pár orosz lakta megye autonomitása és hogy Ukrajna maradjon független a NATO-tól. Elég friss hír, hogy utóbbiban úgy néz ki Amerika véleménye kezd megváltozni.
ui.: a világon mindenki tudja, hogy atomhatalommal, atom-nagyhatalommal nem baszakodunk.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
Köszönöm a kimerítő választ.füst írta:Ha szeretnéd, akkor elindulok az elmélettől a gyakorlatig, zanzásítva...untouchable írta:
Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban
Egy atombomba a robbanásának pillanatában elektromágneses impulzust kelt, de Föld közeli, vagy felszíni robbantás esetén a robbanás energiájának kis hányada alakul elektromágneses sugárzássá, illetve csak a robbanás közelében jelentkezik. Nagy magasságban (>50 km) végrehajtott robbantás esetén megfordulnak a dolgok, jóval nagyobb EMP hatás jön létre, a robbanás energiájának nagyobbik része alakul elektromágneses sugárzássá. 50 km magasságig akadálytalanul hatol le, 50-20 km közötti rétegben veszíti el az energiát, a robbanás felszíne alatt egy hatalmas, kerek térfogatban ionizált réteg alakul ki, és ebben a rétegben jönnek létre a keretantennaként sugárzó elektronok, melyek sugárzása -egymással fázisban lévén- összeadódik, és egy nagyon erős elektormágneses teret hoz létre, mely a földfelület irányába hat, nagyon rövid időre 100kV/m-es térerősséget is létrehozhat.
Ez a nagyon rövid idő alatt bekövetkező térerősség ugrás minden vezetőben villamos feszültséget indukál, a félvezető rétegek átégnek. Namármost, az elektronika fejlődése az elmúlt évtizedekben a félvezetőkre épült, egyre nagyobb mértékben terjedtek el, ezzel egyenesen arányosan egyre sérülékenyebbek lettek az elektromos berendezéseink a túlfeszültséggel szemben. Gyakorlatilag egy ilyen esemény során minden meghal, amiben mikroelektronika van. A teljesség igénye nélkül nem indulnak a traktorok, leállnak a hűtőházak, megszűnik az áruszállítás, összeomlik az elektromos hálózat, leolvadnak a meglévő reaktorok, nem szállnak fel a repülők, stb.
Gyakorlati példa is volt erre, 1962-ben a Johnson-sziget felett 400 km-es magasságban történt egy nem olyan hű de nagy méretű, 1,4 Mt kísérleti robbantás, az 1300 km távolságban levő Hawaii-szigetek villamosenergia-ellátásában súlyos zavarok keletkeztek. Bő 60 évvel ezelőtt, hol tartott még akkor a mikroelektronika...
A műholdakra visszatérve, egy magaslégköri robbantás nem egy pillanatig hat, 1-10 sec ezért nem csak azokat a műholdakat érinti, melyek éppen rossz helyen vannak rossz időben, de a valós károk a földfelszínen keletkeznek.
És hogy mi értelme ennek az egésznek? Egy ilyen akcióval azt érheti el Oroszország, hogy egy pillanat alatt megakaszt bármilyen összetett hadműveletet, amiről úgy véli, hogy a létét fenyegetné, ezzel egyidőben minden vélt ellenségének akkora fejfájást okozhat, hogy a legkisebb probléma a háborúsdi lesz. Ergo ez az eszköz akkor válik hasznossá, ha már úgyis elveszne minden, tehát visszakanyarodva az alapgondolathoz, akkor amikor valaki véglegesen meg akarná őket baszni.
Ha szeretnél ennél sokkal részletesebb leírást a magaslégköri EMP hatásról, szívesen adok neked forrást, remélem belátod, hogy nincs nagy kedvem egynél több wall of textet írni.
Ha zavar, hogy megszólaltam a témában, akkor nyugodt szívvel maradok kussban egyébként, ha nagyobb igény van a belpol sárdobálásra, akkor ne rajtam múljon. És ha már ennyit írtam, plusz egy mondat elfér; nem tetszik a helyzet, és nem szurkolok én senkinek, azon kívül, hogy ezt a piciny szívdobbanásnyi országot valahogy kerülje már el végre a szar.
Ha jól értelmezem, akkor ez nagyban hasonlít egy Carrington-eseményhez, ami egyébként gyakorlatilag bármikor megtörténhet.
A kérdésem csak annyi, hogy ezt az USA vagy a NATO nem tudja és/vagy nem ez lenne nekik is a 0. lépés illetve miért érné meg ez az oroszoknak, ha az ellenségük haderejének elenyésző része tartózkodik csak az adott pillanatban Európában?
Hala Madrid y nada más
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Ha szeretnéd, akkor elindulok az elmélettől a gyakorlatig, zanzásítva...untouchable írta:
Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban
Egy atombomba a robbanásának pillanatában elektromágneses impulzust kelt, de Föld közeli, vagy felszíni robbantás esetén a robbanás energiájának kis hányada alakul elektromágneses sugárzássá, illetve csak a robbanás közelében jelentkezik. Nagy magasságban (>50 km) végrehajtott robbantás esetén megfordulnak a dolgok, jóval nagyobb EMP hatás jön létre, a robbanás energiájának nagyobbik része alakul elektromágneses sugárzássá. 50 km magasságig akadálytalanul hatol le, 50-20 km közötti rétegben veszíti el az energiát, a robbanás felszíne alatt egy hatalmas, kerek térfogatban ionizált réteg alakul ki, és ebben a rétegben jönnek létre a keretantennaként sugárzó elektronok, melyek sugárzása -egymással fázisban lévén- összeadódik, és egy nagyon erős elektormágneses teret hoz létre, mely a földfelület irányába hat, nagyon rövid időre 100kV/m-es térerősséget is létrehozhat.
Ez a nagyon rövid idő alatt bekövetkező térerősség ugrás minden vezetőben villamos feszültséget indukál, a félvezető rétegek átégnek. Namármost, az elektronika fejlődése az elmúlt évtizedekben a félvezetőkre épült, egyre nagyobb mértékben terjedtek el, ezzel egyenesen arányosan egyre sérülékenyebbek lettek az elektromos berendezéseink a túlfeszültséggel szemben. Gyakorlatilag egy ilyen esemény során minden meghal, amiben mikroelektronika van. A teljesség igénye nélkül nem indulnak a traktorok, leállnak a hűtőházak, megszűnik az áruszállítás, összeomlik az elektromos hálózat, leolvadnak a meglévő reaktorok, nem szállnak fel a repülők, stb.
Gyakorlati példa is volt erre, 1962-ben a Johnson-sziget felett 400 km-es magasságban történt egy nem olyan hű de nagy méretű, 1,4 Mt kísérleti robbantás, az 1300 km távolságban levő Hawaii-szigetek villamosenergia-ellátásában súlyos zavarok keletkeztek. Bő 60 évvel ezelőtt, hol tartott még akkor a mikroelektronika...
A műholdakra visszatérve, egy magaslégköri robbantás nem egy pillanatig hat, 1-10 sec ezért nem csak azokat a műholdakat érinti, melyek éppen rossz helyen vannak rossz időben, de a valós károk a földfelszínen keletkeznek.
És hogy mi értelme ennek az egésznek? Egy ilyen akcióval azt érheti el Oroszország, hogy egy pillanat alatt megakaszt bármilyen összetett hadműveletet, amiről úgy véli, hogy a létét fenyegetné, ezzel egyidőben minden vélt ellenségének akkora fejfájást okozhat, hogy a legkisebb probléma a háborúsdi lesz. Ergo ez az eszköz akkor válik hasznossá, ha már úgyis elveszne minden, tehát visszakanyarodva az alapgondolathoz, akkor amikor valaki véglegesen meg akarná őket baszni.
Ha szeretnél ennél sokkal részletesebb leírást a magaslégköri EMP hatásról, szívesen adok neked forrást, remélem belátod, hogy nincs nagy kedvem egynél több wall of textet írni.
Ha zavar, hogy megszólaltam a témában, akkor nyugodt szívvel maradok kussban egyébként, ha nagyobb igény van a belpol sárdobálásra, akkor ne rajtam múljon. És ha már ennyit írtam, plusz egy mondat elfér; nem tetszik a helyzet, és nem szurkolok én senkinek, azon kívül, hogy ezt a piciny szívdobbanásnyi országot valahogy kerülje már el végre a szar.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Jelen állapotról beszéltem, nem olyanokról, hogy az USA majd kilép a NATO-ból, vagy, hogy a Törökök csatlakozni készülnek a BRICS-hez, ami tudtommal elsődlegesen egyébként nem egy katonai szövetség.kiserik írta:
Csavar egyet, kettőt a dolgon, hogy Törökország (a NATO 2. legnagyobb haderejével) épp most csatlakozik a BRICS államokhoz valamint rémlik valami olyasmi is, hogy az amerikaiak azon agyalnak, hogy hagyni kellene a NATO-t a fenébe, csak a bajuk van vele.
Most jelenleg az erőviszonyok egyértelműnek tűnnek.
Aztán, hogy mi lesz 1-3-5-10-15 év múlva, azt se Te se én nem tudjuk.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Csavar egyet, kettőt a dolgon, hogy Törökország (a NATO 2. legnagyobb haderejével) épp most csatlakozik a BRICS államokhoz valamint rémlik valami olyasmi is, hogy az amerikaiak azon agyalnak, hogy hagyni kellene a NATO-t a fenébe, csak a bajuk van vele.csababarca írta: Hát nem tudom, azért itt voltak olyan országok említve, amikre igaz az amcsi beavatkozás és utána lévő káosz, leépülés, de vannak a másik oldalon pozitívabb példák is, lentebb említették is.
Illetve azt se látom, hogy önmagában Oroszország fel tudná venni a versenyt a NATO-val kompletten.
Persze ha Kína beszállna Oroszország oldalán (ekörül is vannak egyébként kételyeim), az más helyzetet teremtene. Most direkt megnéztem pár adatot, mindenféle eszközökről, emberanyagról, stb, messze elbillen a NATO felé a mérleg nyelve.
De én abban bízom, naívan, hogy igazából senki nem akar nukleáris háborút. Nem gondolom Putyint se hülyének, de Macront se pl.
Lehet tévedek nyílván, de abban biztos vagyok, hogy ha háború lesz, akkor is lesz ha a fidesz nyer vasárnap. Nekem ez a vérlázító ebben, mintha tőlük bármi is függene
Idióták.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Tozsdei vilagban szoktak mondani, ha mar a taxisofor beszel egy reszvenyrol hogy erdemes megvenni, akkor eljott az ideje eladni.untouchable írta:Látom nagyon beleélted magad, de józan paraszti ésszel gondolkodva megakadt a szemem ezen a bekezdésen.füst írta: Nem lenne ok finomkodásra, 0. lépésként magaslégköri nukleáris robbantással meg lenne sütve minden műhold Európa felett, és a kifinomult elektronikájú, kommunikációs rendszerekre támaszkodó NATO haditechnika hirtelen fabatkát sem érne.
Úgy tudom 8 ezernél is több műhold kering (ebből kb 3000 inaktív) a Föld körül.
Ezek (műholdak lévén) folyamatos Föld körüli pályán mozognak 500-2000 KM magasan kb 25000-30000 KM/H sebességgel, ezekből mindössze néhány tucat van ebben a pillanatban Európa felett, mivel Európa nagyon kicsi - és ebből adódoan Oroszország felett sokkal több van - tehát ahogyan ezeket kilövik, a következő pillanatban újabb tucatnyi érkezik a kontinens fölé, ezek közül rengeteg a kilőtt satellitek “ikertestvére”.
Tehát nem értem, hogy egyrészt technikailag, hogyan történik ennek a műveletnek a kivitelezése, másrészt mire is mennek ezzel az akcióval, nem “öntökönlövés” is ez egy kicsit?!
Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban, könnyen lehet, hogy én vagyok ennyire buta, hogy nem értem.
Valamiért úgy érzem a közvetlen környezetemben és a különböző fórumokon, hogy sokaknak nagyon is tetszik ez a helyzet, főleg azoknak, akik inkább az oroszoknak szurkolnak.
Hasonlo az analogia, nem akarok semelyikunk lelkebe gazolni - ideertve magamat is - de feltelezhetoen eme - a vilag szempontjabol jelentektelen - forumra irogatott haditechnikai okfejtesekrol mar regesregen tudnak a natoban. Gondolom nem olbe tett kezzel konstataljak hogy ez lehetseges, es mar az otezredik iteracioban van ra ellen taktika mindket oldalrol... stb.
Mar ha igaz persze, mert ha maga Szergej Sojgu meselte el kedves forumozonknak, akkor sem tudhatjuk hogy igaz-e. De ne is tudjuk meg szerintem.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Hát nem tudom, azért itt voltak olyan országok említve, amikre igaz az amcsi beavatkozás és utána lévő káosz, leépülés, de vannak a másik oldalon pozitívabb példák is, lentebb említették is.
Illetve azt se látom, hogy önmagában Oroszország fel tudná venni a versenyt a NATO-val kompletten.
Persze ha Kína beszállna Oroszország oldalán (ekörül is vannak egyébként kételyeim), az más helyzetet teremtene. Most direkt megnéztem pár adatot, mindenféle eszközökről, emberanyagról, stb, messze elbillen a NATO felé a mérleg nyelve.
De én abban bízom, naívan, hogy igazából senki nem akar nukleáris háborút. Nem gondolom Putyint se hülyének, de Macront se pl.
Lehet tévedek nyílván, de abban biztos vagyok, hogy ha háború lesz, akkor is lesz ha a fidesz nyer vasárnap. Nekem ez a vérlázító ebben, mintha tőlük bármi is függene
Idióták.
Idióták.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
-
Látom nagyon beleélted magad, de józan paraszti ésszel gondolkodva megakadt a szemem ezen a bekezdésen.füst írta: Nem lenne ok finomkodásra, 0. lépésként magaslégköri nukleáris robbantással meg lenne sütve minden műhold Európa felett, és a kifinomult elektronikájú, kommunikációs rendszerekre támaszkodó NATO haditechnika hirtelen fabatkát sem érne.
Úgy tudom 8 ezernél is több műhold kering (ebből kb 3000 inaktív) a Föld körül.
Ezek (műholdak lévén) folyamatos Föld körüli pályán mozognak 500-2000 KM magasan kb 25000-30000 KM/H sebességgel, ezekből mindössze néhány tucat van ebben a pillanatban Európa felett, mivel Európa nagyon kicsi - és ebből adódoan Oroszország felett sokkal több van - tehát ahogyan ezeket kilövik, a következő pillanatban újabb tucatnyi érkezik a kontinens fölé, ezek közül rengeteg a kilőtt satellitek “ikertestvére”.
Tehát nem értem, hogy egyrészt technikailag, hogyan történik ennek a műveletnek a kivitelezése, másrészt mire is mennek ezzel az akcióval, nem “öntökönlövés” is ez egy kicsit?!
Kérlek magyarázd el, hogy működne ez a gyakorlatban, könnyen lehet, hogy én vagyok ennyire buta, hogy nem értem.
Valamiért úgy érzem a közvetlen környezetemben és a különböző fórumokon, hogy sokaknak nagyon is tetszik ez a helyzet, főleg azoknak, akik inkább az oroszoknak szurkolnak.
Hala Madrid y nada más