Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. június 11., kedd 8:22

A legnagyobb baj a magyar politikával : nincs három éve hogy elindult a topik és általában a legaktívabbak között szerepel all the time,~14000 hozzászólás, egy fodball szurkolói oldalon.

#csapbolisezfolyik...... megyek bappézni :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 11., kedd 8:20

ferni írta:

Listával kapcsolatban meg Egon akarta előadni hogy sehol senki nem szól bele a dolgokba meg a fele szerkesztőség nem ismeri Némethéket... :lol:
Erről szólt a lista.

Ez ami nagyon nem tetszik MP-vel kapcsolatban, hogy mindig megváltozik a múlt (vagyis magyarázni kell). A lista arról szól (elvileg), hogy hazugság az a rágalom miszerint nem hívták be az ATV-be az említett időpontok között.
R. Carlos írta: Alapvető különbség a két párt kommunikációja, az egyik dollárbaloldal-háborúzik, a másik szeretetről-nyugalomról beszél. A baj az, hogy a magyarnak mindig ellenség kellett, meg félt valamitől, amit nem lát vagy nem is érinti őt és nem is fogja sosem.

Ki kell nőnie a népnek azt, hogy egymás között keresse az ellenséget. Ez egy fejlett és okos társadalom alapja. Nem egymás ellen, hanem egymásért vagyunk. A rendszerváltás óta a politika nem indult el ebbe az irányba, hanem a hatalomért való cicaharc ment, gyerekcipőben. Magyar Péter és pártja az első olyan párt, ami az új, általam felvázolt irányba indult el.
Ez is számomra egy nonszensz. Magyar 1 mondatot mond a szeretetről és 100 a közös ellenségről. Minap hallgattam egy interjúját. Elmondta, hogy elege van abból, hogy a polgárok mindig valami ellen szavaznak, inkább valami mellett kellene. A riporter kérdezte a programjukról, hogy lehessen mellette szavazni, erre MP azt mondta, a program fent van a facebookon, nincs miről beszélni, inkább beszéljenek arról, hogy miért kell a Fidesz ellen szavazni :lol: Gyakorlatilag semmi mást nem csinál, csak habzószájjal szidja a közös ellenséget, de úgy van előadva, mint ha ő lenne a béke és a szeretet nagykövete :lol:

Én bírtam, mikor a rádióban feszegette az USA dolgait Ukrajnában vagy mikor nekiment Brüsszelnek Puzsérnál, de mikor utólag kell ezeket módosítgatni meg színezni, akkor elmegy tőle a kedvem.
Realista24 írta:

Nem csak elert oda a magyar nep, hogy minden mindegy, jojjon barki es beallunk moge? Nem MP a szerencses nyertese a jokor jo idoben helyzetnek? Az az erzesem, hogy 4 vagy 8 eve MP is ugyanugy sullyeszto lett volna, mint mindegyik masik.

Egyrészt MP az eddigi legjobb fideszleváltó prototípus. Másrészt kell hozzá az a fajta propaganda, mit most a facebook és a kormányfüggetlen (nagy találó ez a kifejezés) média tol. (hoztam erről egy cikket, 1 hónap alatt 1 hírportált nézetek vegyesen. A Tisza pártról 1400 cikk, míg a kutyapárt, Vona, MZP, Memo, Mi hazánk ötösről összesen 268). Ez nagyjából ugyan az, mint a másik oldalon a háborúzás. Harmadrészt de, ott tart egy réteg, hogy bárki mögé beáll, mert ennél rosszabb nem lehet.

Érdekes a Fidesz hozzáállása is. Lehet itt találgatni, de ami tény, hogy őket annyira nem érintette ez az egész. A kegyelmi botrányban a támogatottságuk beesett 46-47%-ra, most meg hoztak 45%-ot. Ez ha így marad, nekik jó.
Halfkey írta: Ez a pár oldal amúgy mutatja mennyire célba ér mindenkinél akár öntudatlanul is a Fidesz propaganda.

Semmivel se ‘idegesebb’ ember mint bármelyik másik politikus, de megy a pszichopetizés a reklámokban, és tessék.
Nálam nagyon nem pszichopeti, de politikusként, közszolgaként, főleg, ha ezt az elején ki is kérjük magunknak így nem viselkedünk. Elege van a fideszes gőgből (és sokaknak), de ő lehet gőgös (és sokaknak ez tetszik). És felhozhatod Toroczkait nyugodtan, de akkor hozzál olyan példát is, mikor nem ment el valahová interjúzni, vagy elszaladt, mert nem tetszett a dolog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kiserik 2024. június 11., kedd 8:24-kor.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. június 11., kedd 8:09

Ez a pár oldal amúgy mutatja mennyire célba ér mindenkinél akár öntudatlanul is a Fidesz propaganda.

Semmivel se ‘idegesebb’ ember mint bármelyik másik politikus, de megy a pszichopetizés a reklámokban, és tessék.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. június 11., kedd 7:53

ELSiete írta:
Dupla D írta:

Nézd meg mondjuk a tegnapi Telexes interjút vele. Jófejkedik végig és egy nagyon jó beszélgetés volt. Látszik, hogy nem tudja kezelni még a provokációt megfelelően és mindenben támadást lát, ha kormánypropagandából jön a kérdező még akkor is, ha jó kérdést tesz fel. Ebben fejlődnie kell.
No offense, ezzel szamolnia kell. A Fideszesek sem puszira mentek be anno egy Kálmán Olga mellé a reggeli interjúkra.
Vicces ez a no offense mondatkezdés. :)

Főleg azok után, hogy ezt mondtam én is.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

vazul

HozzászólásSzerző: vazul » 2024. június 11., kedd 7:51

Az még kimaradt, hogy mikor észbe kaptak akkor kezdték el azt az ocsmány karaktergyilkosságot, amivel eddig még mindenkit ki tudtak csinálni. Ezt nyomták, nyomják hónapok óta, és hülyén néznek ki a fejükből, mert senki nem érti, hogy miért nem működik az a dolog, ami már milliószor működött. Most nem minél több szart zúdítanak rá, annál népszerűbb lesz. Senki nem érti, hogy miért. Totál csőd a kormány kommunikációja.

Érdemes megnézni ezt! Micsoda rémült fejek. Gulyás G, de talán Rogán is majdnem elsírja magát.
https://www.facebook.com/reel/1708916949846466

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2024. június 11., kedd 7:51

Dupla D írta:
ELSiete írta:

Mikor nem ideges a miniszterelnök jelölt úr?
Nézd meg mondjuk a tegnapi Telexes interjút vele. Jófejkedik végig és egy nagyon jó beszélgetés volt. Látszik, hogy nem tudja kezelni még a provokációt megfelelően és mindenben támadást lát, ha kormánypropagandából jön a kérdező még akkor is, ha jó kérdést tesz fel. Ebben fejlődnie kell.
No offense, ezzel szamolnia kell. A Fideszesek sem puszira mentek be anno egy Kálmán Olga mellé a reggeli interjúkra.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. június 11., kedd 7:49

ELSiete írta:
cart írta: Ennek a dolognak volt elozmenye ugy tudom, mult heten a masik ATV-s musorvezeto allt bele, akkor is eleg ideges volt mar MP kozben.
Nézd meg mondjuk a tegnapi Telexes interjút vele. Jófejkedik végig és egy nagyon jó beszélgetés volt.
Múltkor volt róla szó, hogy a közösségi finanszírozásból fenntartott lapok (pl. a Telex) hozzá tudnak simulni az olvasói elvárásokhoz. MP felbukkanásakor szerintem nagyon keményen bántak vele, de mostanra a legtöbb cikk és beszélgetés elég pozitív hangvételű. Felismerték, hogy az olvasóik többsége ezt akarja látni szerintem tőlük.

Látszik, hogy nem tudja kezelni még a provokációt megfelelően és mindenben támadást lát, ha kormánypropagandából jön a kérdező még akkor is, ha jó kérdést tesz fel. Ebben fejlődnie kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dupla D 2024. június 11., kedd 7:52-kor.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2024. június 11., kedd 7:45

cart írta: Ennek a dolognak volt elozmenye ugy tudom, mult heten a masik ATV-s musorvezeto allt bele, akkor is eleg ideges volt mar MP kozben.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 11., kedd 7:44

vazul írta: Nézd meg miket kommunikáltak először.
Nem akarok (se kedv, se energia, se bizalom) hireket nezni, csak innen tajekozodni, mert itt megvan minden reteg, szelsoseg. :)
Szoval koszi a valaszod es valaszokat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

vazul

HozzászólásSzerző: vazul » 2024. június 11., kedd 7:41

Eleinte nagyon nem vették komolyan. Nézd meg miket kommunikáltak először. "Sértődött, mellőzött emberekkel nem foglalkozunk." Amire meg észbe kaptak, akkorra már késő volt, túl nagy lett pillanatok alatt a népszerűsége. Mostanra meg már akár már polgárháborút is kockáztatnák, ha bármi történne vele. Ennyire azért nem bátrak odafent. Meg aztán valószínűleg tud olyan dolgokat is, amiket nem mernek megkockáztatni, hogy kiderüljön. (Pl. Rogán esete a meggyilkolt(atott) fiatalkorú prostival stb.) Szerintem nem véletlen, hogy MP nem jött elő újabb bizonyítékokkal, neki ez a saját életbiztosítása a kormánnyal szemben.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 11., kedd 7:24

BLevi96 írta:
Realista24 írta: A másik kérdésem hogy hihetünk neki? Meg lehet bízni benne? Nem egy újabb mesterségesen generált ellenzék?

Tudom, tudom…de az elmúlt 10-20 év ezt váltja ki belőlem.
Ismerősöm pont ma kérdezte ezt és lehet hogy az, benne van a pakliba, de jelenleg nincs más alternativa aki mögé ennyien beállnak és támogatják. Gyurcsányékat kiütötte a második helyről, ez már egy jó pont náluk.
Nekem amugy ez a fura, hogy belulrol jott, es meg mindig jatekban van.
Kevesebbert tuntettek mar el embereket...most vagy nem vettek komolyan Fideszen belul vagy szinjatek az egesz vagy olyat tud, ami miatt nem mertek/mernek/tudtak/tudnak vele mit kezdeni nem hivatalos uton es biznak a sajat szavazobazisukban.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

vazul

HozzászólásSzerző: vazul » 2024. június 11., kedd 7:23

Sugárzik belőle, hogy nem tudja kezelni az érzéseit.
Kíváncsi lennék arra, hogy más ember hogyan tudná kezelni azt az érzelmi cunamit ami az elmúlt három hónapban rázúdult. Egyrészt azokat az elképesztően ocsmány támadásokat, amiket mindegyik oldal zúdít rá folyamatosan (más ebbe már belehülyült volna) másrészt pedig azt a hihetetlen szeretetet, hitet és elvárást amivel azok borítják el, akik szeretik, hisznek benne és számítanak rá. Ember legyen a talpán aki ezt ép ésszel el tudja viselni! Eddig még elég jól viseli ezt, amibe más már valószínűleg belerokkant volna.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. június 11., kedd 7:12

Realista24 írta: A másik kérdésem hogy hihetünk neki? Meg lehet bízni benne? Nem egy újabb mesterségesen generált ellenzék?

Ismerősöm pont ma kérdezte ezt és lehet hogy az, benne van a pakliba, de jelenleg nincs más alternativa aki mögé ennyien beállnak és támogatják. Gyurcsányékat kiütötte a második helyről, ez már egy jó pont náluk.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 11., kedd 7:02

A másik kérdésem hogy hihetünk neki? Meg lehet bízni benne? Nem egy újabb mesterségesen generált ellenzék?

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. június 11., kedd 6:58

Realista24 írta: Nagyjabol egyetertek a hsz-szel, de azt meg nem latom, hogy mi különlegeset tett MP.

Marmint ne ertsd felre, es le is irtam, ezek az eredmenyek egyedulalloak es magukert beszelnek, de ez valoban MP erdeme vagy ha most te allnal oda es mondanad ugyanezeket, akkor vajon ez a teljesen kiegett es kiehezett tarsadalom nem ugyanigy viselkedne-e?

Nem csak elert oda a magyar nep, hogy minden mindegy, jojjon barki es beallunk moge? Nem MP a szerencses nyertese a jokor jo idoben helyzetnek? Az az erzesem, hogy 4 vagy 8 eve MP is ugyanugy sullyeszto lett volna, mint mindegyik masik.
Bárki mögé biztos nem állna be a tömeg, MP-be az a különleges hogy ő az első aki belülről jött és szólalt fel a rendszer ellen. Még Lázárból néztem volna ki egy ilyen lépést, de őt hamar eltüntethették volna, ő sokkal mélyebben benne volt(van) a dolgokba.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 11., kedd 5:56

ferni írta: Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy ilyen beszélgetésekre van egy kb fix műsoridő. Legyen kb 10 perc.
MP elment a választás másnapján.

Egonka elkezdte a monológját, már az interjúalany szólt közbe 35 másodpercnél, hogy Mi a kérdés?

Erre képes volt ez a fasz azt válaszolni, hogy nincs kérdés....

Már itt fel kellett volna állni a picsába azt eljönni ezektől a hitgyülis bohócoktól.

Felháborító miket meg nem engednek maguknak.
Elég sok esélyt adott MP, azt is elmondta elolvassa majd és azért se engedte el ez a fasz a témát.
Mi volt a terv? Hogy majd 3 percet beszél összesen MP vagy mi?
Teljesen mindegy ferni, ugyanazt csinalod mint MZP-nel. Ugyanaz a szektas logika. Ertheto, miert akadt ki, nem is allitom, hogy ne lenne igaza, es igen, helyre kell tenni ezeket. De a csavo egy orszag vezetesere jelentkezett be, szerinted az mennyivel nagyobb nyomas mint egy szaros atv-s interju? Nem vedeni akarom, de nezd meg, Orbanbol mi lett 14 ev alatt, egy emberi roncs. Egesz egyszeruen ez a stilus ilyen formaban megengedhetetlen, ezt a gogos, lenezo stilust keri szamon minden ertelmes ember a teljes fidesz garnituran, de igy oke es meno?
Erről meg pont beszélt ma a telexben, egész interjút érdemes meghallgatni, nagyon jó beszélgetés volt.

Telex, 30:30tól jön fel a téma, hogy ha látják elkezd változni MP mi a terv és hogy figyelnek oda erre.
Hidd el ő látta a legjobban mennyire kiforgatja egy ilyen az embert.
A feleségét vesztette el a NER miatt meg szakadt szét a családja, mert Jucika is egy agymosott idióta lett, lásd Frizbi.

Stíluson meg akadj fent Faust, én azon akadok fent, hogy napi egy milliárdot lop el Lőrinc legálisan.

Azon akadok fel, hogy szavazatokért lelki terrorban tartják a magyar népet hónapok óta.

Én azon akadok fent, hogy Európában a legnagyobb összegben égetik a pénzt hirdetésekre, miközben az iskolákban nincs kréta meg WC papír, ja de tanár se...

Azon akadok fent hogy a kórházakban naponta halnak meg az emberek a leépült egészségügyi rendszer miatt és családokat csonkítanak meg, mert el kell lopni mindent is. Ezek még a kínai vakcinákban is csak a pénzt nézték meg a lélegeztetőgépekben is, miközben magyar emberek haltak meg.

Én azon akadok fent hogy romba döntik azt az országot, ahol élni szeretnék csak azért, hogy minden pénzt el tegyenek a zsebükbe.

És ezt még holnap reggelig sorolhatnám.

Ezek mellé meg tedd hozzá MP stílusát mint probléma...
Ez az ember 4 hónapja belevágott egy olyan dologba, amibe senki se mert eddig így belevágni és 4 hónapja megállás nélkül azon dolgozik, hogy ezeket eltakarítsa a faszba, kékfidesztől kezdve a fideszig és épp most ért el 30%ot pár hónap alatt.

De biztos az a kurva dosszié annyira fontos.

Letojom ha nem hibátlan mert olyan sosem lesz, de az elmúlt 14 évben magasan ő tette eddig a legtöbbet, hogy ezektől az élősködőktől megszabaduljunk és elég volt neki erre 4 keményen végig dolgozott hónap.

Ilyenkor át kéne értékelni, hogy a többiek mi a fenét is csináltak 14 év alatt.

Szóval egyik mérlegre tegyük rá a Fidesz bűneit, másikra meg MP stílusbeli problémait... Vagy egy-két nem szimpatikus személyiségjegyét... Kezdjük ott, hogy ilyenbe normális ember bele se állna, amit MP elkezdett. Nagyon sokat kapott szerencsétlen, sztem elsőre nagyon is jól helyt állt.

De MP nem ment el vitázni Vonával, a 0.68%os párt vezetőjével...

Micsoda bűnök, miközben a Fidesz magyar embereket nyomorít meg nap mint nap pénzért.

Kicsit rakjuk már helyre a dolgokat magunkban minek mekkora súlya van.
Nagyjabol egyetertek a hsz-szel, de azt meg nem latom, hogy mi különlegeset tett MP.

Marmint ne ertsd felre, es le is irtam, ezek az eredmenyek egyedulalloak es magukert beszelnek, de ez valoban MP erdeme vagy ha most te allnal oda es mondanad ugyanezeket, akkor vajon ez a teljesen kiegett es kiehezett tarsadalom nem ugyanigy viselkedne-e?

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2024. június 11., kedd 5:33

Alapvető különbség a két párt kommunikációja, az egyik dollárbaloldal-háborúzik, a másik szeretetről-nyugalomról beszél. A baj az, hogy a magyarnak mindig ellenség kellett, meg félt valamitől, amit nem lát vagy nem is érinti őt és nem is fogja sosem.

Ki kell nőnie a népnek azt, hogy egymás között keresse az ellenséget. Ez egy fejlett és okos társadalom alapja. Nem egymás ellen, hanem egymásért vagyunk. A rendszerváltás óta a politika nem indult el ebbe az irányba, hanem a hatalomért való cicaharc ment, gyerekcipőben. Magyar Péter és pártja az első olyan párt, ami az új, általam felvázolt irányba indult el.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 11., kedd 5:09

Én perpill úgy állok a dolgokhoz, hogy aki miatt nem halnak meg százak - ezrek. Aki miatt nem jutnak emberek utcára.
Aki a kapott pénzt nem propagandára, emberek megvételére, maffiagépezet penzelesere fordítja az már jobb, mint a jelenlegi kormány.

Ennek jelenleg csakis MP felel meg. Így meg kell adni neki az esélyt. Ha esetleg nem jön össze, akkor őket még nem lesz nehéz elmozdítani. De az esélyt meg kell adni, legyen csak nárcisztikus, asszonyverő, ha úgy tetszik pár embernek. De a népet szolgálja.
Így látatlanba csak puffogtatunk. De akinek a majd 2 évtizednyi terror után is Vityara van kedve húzni, ott bizony komoly gondok vannak. Vagy van az a pénz amitől be lehet csukni a szemet. Az viszont már egy másik pszichológiai eset.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2024. június 11., kedd 3:03

Nem nagyon értem mire a felháborodás az ATV-s videó kapcsán, most néztem meg. MP végig higgadtan, vagy 5x megkérdezi, hogy van-e a kérdése. Semmi csapkodás, hisztizés meg nem tudom még miket olvastam itt nem volt, egyszerűen feltette ennek a félkegyelműnek, hogy van-e kérdése a műsorvezetőnek, ha már meghívták "interjúra". Nem volt, Péter meg köszönte szépen, lelépett. Szerintem ebben nincs semmi. Nem volt idegbeteg, nem durcizott, egyszerűen higgadtan felállt és kiment. Gondolom marha fáradt az ember, erre már nem volt energiája, ennyi történt. Nem értem min ment itt a diskurzus oldalakon keresztül. :roll:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 11., kedd 0:32

"ez egy rossz apa. Nekünk kellene egy jobb. Aki még jobban megvéd bennünket. Hol van az a jó apa? És elkezdjük keresni. És megtaláljuk - kereslet, kínálat"
De lépésről lépésre, tégláról téglára ( :mrgreen: ) kell ezt most megváltoztatni ami van, nem lehet sajnos rögtön átugrani szakaszokat.

Nekem is nagyon tetszik amiről Vona beszél mostanában, de arra nincs kész még nagyon a magyar társadalom, de ahhoz hogy elinduljunk egy jó irányba és ne még jobban be legyenek süllyesztve az emberek változás kell fixen.

Jelenleg erre a Tiszának van reális esélye egyedül, ezért kell őket támogatni és megadni az esélyt, hogy jobb lehessen, mert ott tartunk lassan, hogy ennél szarabb már nagyon nem lehet.

Nagyon túltolta ezt már a Fidesz minden téren, már tényleg semmi se szent nekik.

Vissza: