Politika
Re: Politika
Most még nem MP-re szavaztam, de az elmúlt pár oldalon kiserik meg Elsiete többet tett azért hogy legközelebb odarakjam neki, mint gutihaz két év posztolásával tudna
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
puffogtathatod, hogy szektaszekta, csak épp a leirt mondatokat nem ertetted meg.
micsoda meglepetés ugye...
nem tudsz egy db embert mutatni, aki hibatlannak es megkerdojelezhetetlennek minositi es tartja petikét, ettol fuggetlenul csak nyomod a magad valótlan/féligazság mondókáját, mint valami félőrült csaj, mikor bekattan a zónába, és se hall, se lát az elmebaj határán.
de gratulálok, ügyes voltál, sikeresen elterelted - ha csak pár percre is - a kormánymédiához hasonlóan a lényegi kérdésekről és problémákról a figyelmet.
ezt nyilvan ugye már tényként kell akkor kezelni, hogy koaliciora lepne vele, foleg miutan 200 telepulesen jelentette ki az ellenkezojet.
meg nyilvan egy halalos agyan szenvedo ember szavahihetosegenek kell mindenek felett hinni, aki az is lehet, hogy full begyogyszerezve felreertett valamit, nem tudhatjuk.
micsoda meglepetés ugye...
nem tudsz egy db embert mutatni, aki hibatlannak es megkerdojelezhetetlennek minositi es tartja petikét, ettol fuggetlenul csak nyomod a magad valótlan/féligazság mondókáját, mint valami félőrült csaj, mikor bekattan a zónába, és se hall, se lát az elmebaj határán.
de gratulálok, ügyes voltál, sikeresen elterelted - ha csak pár percre is - a kormánymédiához hasonlóan a lényegi kérdésekről és problémákról a figyelmet.
"azt mondta nekem"....A kérdésem továbbra is, hogy mit gondoltok arról, hogy MP hajlandó volna koalícióra lépni Orbánnal.
ezt nyilvan ugye már tényként kell akkor kezelni, hogy koaliciora lepne vele, foleg miutan 200 telepulesen jelentette ki az ellenkezojet.
meg nyilvan egy halalos agyan szenvedo ember szavahihetosegenek kell mindenek felett hinni, aki az is lehet, hogy full begyogyszerezve felreertett valamit, nem tudhatjuk.
thereisonly1ronaldo
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Bocsi, hogy ilyen hosszu bejegyzeseket posztolok, eloszor Jambor Andrast, aztan Hadhazy Akost, de tobb relevans szemely is kiall MP mellett/ATV ellen, most eppen Racz Andras orosz biztonsagpolitikai szakerto:
Magyar Péter helyében én is kijöttem volna a stúdióból
--------------------------------------------------------------------------
Szerintem Magyar Péter a szakmailag egyetlen helyes dolgot tette: miután felismerte, hogy ez egy megbundázott mérkőzés, azonnal kijött a ringből. Ha rájössz, hogy az ellenféle kesztyűje alatt boxer van, és mégis folytatod a meccset, akkor nem hős vagy, hanem hülye. Én is pontosan ugyanezt tettem volna.
.
I.Még a háború elején, 2022. májusában történt, hogy az ATV egyik műsorában Sváby Andrásnál online szerepeltem. Az adás előtt Svábyék küldtek 4-5 videofelvételt, és kérték, hogy nagyon rövid határidővel nézzem meg őket, hogy lehet-e őket kommentálni. Utóbb kiderült, hogy az egyik video nem rossz minőségű, éjszakai harctéri felvétel volt, hanem egy – általam nem ismert – videojátékból származott. Én pedig nem vettem észre. Fel lehet hozni egy csomó okot, hogy miért nem (rövid határidő, kimerültség, eleve nem videojátékozom, stb.), de ez a hibát természetesen nem teszi meg nem történtté – ennek megfelelően elnézést is kértem érte.
Ám a fő kérdés nem ez. A fő kérdés az, hogy az ATV-ben vajon ki és hogyan döntött úgy, hogy egy videojáték-felvételt mutat meg nekem egy valódi harctéri anyag helyett. Az illető felvétel a negyedik vagy az ötödik volt a sorban, hogy még kisebb eséllyel vegyem észre. A választ nyilván nem fogom megtudni sosem (bár lennének ötleteim, hogy kit és hogyan kérdeznék meg erről).
.
A dolog azért érdekes, mert a hibát – mintegy véletlenül – „kiszúrta” a Mandiner, egy sor cikk lett belőle, stb. Sőt, azóta, tehát több, mint két éve a kormányzati propagandisták minden egyes média-szereplésem alá folyamatosan bekommentelik ezt a videojáték-sztorit, próbálva ezzel hitelteleníteni, lejáratni. Tényleg, nincs kivétel, minden egyes alkalommal megjelenik – mintegy véletlenül, gondolom… immár két éve folyamatosan. Nincs ezzel semmi baj, mostanra remekül szórakozom rajta.
A korrektség kedvéért hozzá kell tenni, hogy Sváby utána felhívott és elnézést kért, szóval személyében korrektül járt el… de a végeredményen ez keveset változtat. És teljesen kizárt, hogy egy Sváby-szintű profi önmagától ilyen hibát követett volna el. Fun fact: azóta sem történt senki mással ilyen az ATV-nél.
.
II. 2022 novemberében a Magyar Tudományos Akadémián a Magyar Tudomány Ünnepén én tarthattam a nyitó előadást az ukrajnai háborúról. Pályaelhagyó történészként nemigen érhetett volna ennél nagyobb megtiszteltetés. Hónapokkal korábban elkezdtük szervezni az eseményt és az ATV-s Rónai Egont kértük fel, hogy moderálja az eseményt. Előzetesen el is vállalta, úgyhogy úgy nézett ki, hogy minden remekül fog menni. Aznap este derült ki, hogy Rónai mégsem jön, mert elmondása szerint elfelejtette beírni a naptárjába és aznap este adásba kellett mennie az ATV-be. Természetesen megoldottuk ezt is – az MTA-s kollégák nagyon-nagyon profik - , de nem volt kellemes.
Máig nem értem, hogy ez hogyan történhetett meg. Természetesen elképzelhető, hogy véletlen baki volt – és persze az is, hogy nem. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy ha ez szándékos volt, az nem Rónai személyes döntése volt. Őt ennél sokkal korrektebb, profibb embernek ismertem meg a korábbi évek során.
.
III. Mindenesetre azóta nem voltam az ATV-ben és ezen nem is tervezek változtatni. Egyszer mindenki hibázhat, de a másodikat, főleg, ha rövid időn belül történik, nem célszerű megbocsátani.
.Nagyra tartok több ottani újságírót is, nemcsak Rónait, de például Eperjesi Ildikót is (érdemes elolvasni a két, Olekszandr Kacsurával közösen írt riportkönyvét a Krímről), de nem felejtek és nem bocsátok meg. Azt nem tudom megakadályozni, hogy idézzenek, de én oda többet be nem teszem a lábam.
Nyilván az ATV remekül megvan nélkülem, meg én is nélkülük - szóval ez pont jó így.
.
.
IV. Mindezt csak kontextusként meséltem el a mostani Magyar Péter „interjúhoz”. Ez az „interjú” némileg hasonlít ahhoz a csapdához, amibe két évvel ezelőtt én estem bele – bár természetesen a kanyarban sem vagyok Magyar Péter fontosságához és befolyásához képest (és ez is pont jó így ).
.
Az a különbség, hogy a velem történtek esetében nem volt egyértelmű a szándékosság az ATV részéről (bár ilyen véletlen azóta sem történt ott senki mással), csak a hibát kihasználó propaganda-apparátus részéről volt az.
Most viszont az „interjú” eleve azzal kezdődött, hogy a riporter igyekezett Magyar Pétert kellemetlen helyzetbe hozni, még azelőtt, hogy egyetlen kérdést feltett volna, a propaganda-apparátus pedig szó szerint azonnal (!) elkezdte pörgetni a sztorit.
.
Pedig éppenséggel lett volna mit kérdezni, hiszen a Tisza-párt éppen most állította a feje tetejére a magyar ellenzéki politikát, hét képviselőjük lesz az Európai Parlamentben, stb… de nem, ehelyett az ATV egy piros dossziéval nyitott. Pedig még innen is lehetett volna belőle normális beszélgetés: amikor Magyar megígérte, hogy átnézi majd a dossziét, ott át lehetett volna térni a kérdésekre. Mégsem ez történt.
.
Szerintem Magyar Péter a szakmailag egyetlen helyes dolgot tette: miután felismerte, hogy ez egy megbundázott mérkőzés, azonnal kijött a ringből. Ha rájössz, hogy az ellenféle kesztyűje alatt boxer van, és mégis folytatod a meccset, akkor nem hős vagy, hanem hülye. Én is pontosan ugyanezt tettem volna.
.
V. Mindez természetesen nem menti Magyar későbbi reakcióját, amiben (vélt) felekezeti hovatartozás szerint listázza az ATV néhány munkatársát (ehhez értelemszerűen nem adok linket).
Kritizálni szakmai alapon kell.
Már nem hajlandó, de ezt is elmondta százszor.Balazs írta:
A kérdésem továbbra is, hogy mit gondoltok arról, hogy MP hajlandó volna koalícióra lépni Orbánnal.
Ő is sok mindenben változott az elmúlt hónapokban, de erről is rengeteget nyilatkozott már.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. június 11., kedd 12:24-kor.
Valóban, de ez most lényegtelen mivel csak közölték, amit Karsai írt, akit MP meghívott a Tisza pártba. De tessék itt az eredeti FB poszt: https://www.facebook.com/permalink.php? ... embed_postp.csabi1 írta:Index ez is a maffiózóké.Balazs írta: Ha már MP, erről mit gondoltok?
https://index.hu/belfold/2024/06/09/mag ... 9ad61945f2
Karsai: „mindeközben szinte vallásos imádattal beszélt Orbán Viktorról, és azt is mondta, hogy akár koalícióra is lépne vele, és úgy próbálná megfékezni."
A kérdésem továbbra is, hogy mit gondoltok arról, hogy MP hajlandó volna koalícióra lépni Orbánnal.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Attol, hogy azt mondod, soha nem szavaztal rajuk, meg nem hisszuk el neked, mert mi azt mondjuk, hogy Fideszes vagy, es ez az igazsag, mert mar harman leirtak korabban.kiserik írta: Fú gyerekek. Tényleg ez is lassan egy kutyakomédia. Én lettem itt a legnagyobb fideszes, miközben soha nem szavaztam rájuk, sőt, soha nem dícsértem őket, sőt, hányok tőlük. BE-SZA-ROK. És olyanok fideszeseznek le, akiknek köszönhetjük az elmúlt 14 évet. Gratulálok ehhez. További jó elvakult hitet OV 2.0-hoz. Szekta bazdmeg, szekta
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Köszönöm ennyi.ferni írta:https://www.reddit.com/r/hungary/s/Fbemy8Sx3wp.csabi1 írta:
Index ez is a maffiózóké.
Ahogy nézem azért nem nagyon sikerült az akció szerencsére,a többség azt írja hogy jól tette amit csinált.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”
Nincs jobb dolgunk, ez a foci dolog már nagyon unalmas, annyiszor kivittük már ezt a játékot....Tjacks írta: Btw, amit ír egyébként részben adom, ne haragudjatok de hány oldalt írtatok tele a tegnapi jelenet miatt?
Apu ökölbe szorult kezei vagytok.
Már mindent kitalált Perez, hogy lehetne nagyobb kihívás, idén csatár nélkül kellett BL-t nyerni, de még az is ment...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. június 11., kedd 12:06-kor.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Nyilván a megfogalmazás nem szerencsés - - de Hehe minden nap triggerel, ez van, neki egy kicsit mindig többet lehet
Btw, amit ír egyébként részben adom, ne haragudjatok de hány oldalt írtatok tele a tegnapi jelenet miatt?
Btw, amit ír egyébként részben adom, ne haragudjatok de hány oldalt írtatok tele a tegnapi jelenet miatt?
- tibi18
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Erik, Te vagy itt a legnagyobb szektás. De tényleg engedjük el!kiserik írta: Fú gyerekek. Tényleg ez is lassan egy kutyakomédia. Én lettem itt a legnagyobb fideszes, miközben soha nem szavaztam rájuk, sőt, soha nem dícsértem őket, sőt, hányok tőlük. BE-SZA-ROK. És olyanok fideszeseznek le, akiknek köszönhetjük az elmúlt 14 évet. Gratulálok ehhez. További jó elvakult hitet OV 2.0-hoz. Szekta bazdmeg, szekta
https://www.reddit.com/r/hungary/s/Fbemy8Sx3wp.csabi1 írta:
Index ez is a maffiózóké.
Index ez is a maffiózóké.Balazs írta: Ha már MP, erről mit gondoltok?
https://index.hu/belfold/2024/06/09/mag ... 9ad61945f2
Karsai: „mindeközben szinte vallásos imádattal beszélt Orbán Viktorról, és azt is mondta, hogy akár koalícióra is lépne vele, és úgy próbálná megfékezni."
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
Fú gyerekek. Tényleg ez is lassan egy kutyakomédia. Én lettem itt a legnagyobb fideszes, miközben soha nem szavaztam rájuk, sőt, soha nem dícsértem őket, sőt, hányok tőlük. BE-SZA-ROK. És olyanok fideszeseznek le, akiknek köszönhetjük az elmúlt 14 évet. Gratulálok ehhez. További jó elvakult hitet OV 2.0-hoz. Szekta bazdmeg, szekta
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- BlancoMark
Mondjuk nem kellett volna a tarsadalomban szazmilliardokbol odaig szitani a tuzet es a feszultsegeket szandekosan, hogy mindenkiben kurva eros indulatok dolgoznak. A mai kozallapotokat nem lehet mar nyugodtan nezni. Aki nyugodtan tudja nezni az nyilvan kurva jol el a rendszerbol, de jomodukent is minimalis empatiaval el lehet odaig jutni hogy most azt mondjuk eleg volt.ELSiete írta:Színvonal? Pedig a nem Fidesz szavazók az értelmiségiek. A gecis aljadék csak a kiábrándultságuk miatt lehetett.Pipita írta: A nyomorult gecis aljadék színvonalra nem szeretnék reagálni, szerintem méltatlan ehhez a fórumhoz és ehhez a társasághoz ez az elmúlt pár perc, szóval csak ennyi a hozzáfűznivalóm, főleg ferni védelmi mechanizmusa miatt, de előfordult egyébként többször is:
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/te-is
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Tedd takarekra magad.ELSiete írta:Színvonal? Pedig a nem Fidesz szavazók az értelmiségiek. A gecis aljadék csak a kiábrándultságuk miatt lehetett.Pipita írta: A nyomorult gecis aljadék színvonalra nem szeretnék reagálni, szerintem méltatlan ehhez a fórumhoz és ehhez a társasághoz ez az elmúlt pár perc, szóval csak ennyi a hozzáfűznivalóm, főleg ferni védelmi mechanizmusa miatt, de előfordult egyébként többször is:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Benzema
Színvonal? Pedig a nem Fidesz szavazók az értelmiségiek. A gecis aljadék csak a kiábrándultságuk miatt lehetett.Pipita írta: A nyomorult gecis aljadék színvonalra nem szeretnék reagálni, szerintem méltatlan ehhez a fórumhoz és ehhez a társasághoz ez az elmúlt pár perc, szóval csak ennyi a hozzáfűznivalóm, főleg ferni védelmi mechanizmusa miatt, de előfordult egyébként többször is:
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."
Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”
Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”
- BlancoMark
Ha ez az egesz Kutyakomedia ahhoz fog vezetni, hogy az ellenzeki tabor elott soval behintette magat az ATV es esni fog a nezettseg drasztikusan akkor mar megerte.Janisch Attila, filmrendezo: "Az ATV és a műsorvezető ebben az esetben szakmaiatlanul és etikátlanul járt el. Nem is az a probléma, hogy megpróbálta szembesíteni Magyar Pétert azzal a korábbi állításával, amit a tévé szerint valótlan tartalommal egy előző napi műsorban tett, hanem az, ahogyan ez a szembesítés történt. Ennek az indulatvezérelt, sértett számonkérésnek semmi helye nem volt e beszélgetés elején. Teljességgel szakmaiatlan volt ezzel kezdeni. Ezt az ennél jóval fontosabb kérdések megbeszélése után a beszélgetés végén kellett volna (lehetett volna csak) előhozni. Azzal, hogy a beszélgetés ezzel kezdődött, szinte leplezetlenné vált a provokatív szándék, ami szintén elfogadható lenne egy politikussal szemben, ha az közügyeket érint, és nem egy riporter vagy a televízió személyes sértettségéről lett volna szó.
De még így is - ezzel az elhibázott indítással is - túl lehetett volna kultúráltan jutni ezen a kérdéskörön, hiszen Magyar Péter nem volt ab start visszatámadó, hanem elfogadta a szemrehányást, átvette az állítólagos bizonyítékokat tartalmazó dossziét, elmondta, hogy el is olvassa, de jelezte, hogy nem ezért van itt, közvetetten hivatkozva arra az előzetes tájékoztatásra, amelyet a riportba hívott minden esetben megkap, amikor felkérik a szereplésre. Nyílván azt közölték vele előzetesen, hogy a választási eredményekről kívánnak vele beszélgetni. A műsorvezető Magyar többszöri kérésére sem volt hajlandó a közügyek megbeszélésére terelni a beszélgetést, sőt egyre agresszívebben provokálta Magyart, megdöbbentő módon még azt is kijelentve, hogy más kérdése nincs. A “kutyakomédia” jelzőt tartalmazó mondat után nem volt más lehetősége, mint kilépni ebből a teljesen stílustalanná vált, leplezetlenül a személyes sértettség miatt egyre provokatívabb szándékoltan az alany számára megalázóvá tett álinterjúból. Az, hogy a műsorvezető meg sem lepődött Magyar Péter távozásán, azt is sejteni engedi, hogy az egész álságosan megrendezett jelenet előre megtervezetten pont ezt a végcélt szolgálta, minthogy nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen jelenet megítélése igen megosztó lesz, amiként az is lett, amivel Magyarnak ártani tud, a vele nem szimpatizáló televízió. Ha ez így van, akkor ez a legsajnálatosabb és legszégyenletesebb az egészben."
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
nyilvan ram gondolsz, en irtam aljaalpári modon, nyilvanvalo. vallalom a felelosseget - nem ugy, mint aki full idiota es nem kene emberek koze engedni kb.A nyomorult gecis aljadék színvonalra nem szeretnék reagálni,
csak mikor valaki totál retardált, es teljesen menthetetlen, nem lehet szot erteni es emberi civilizalt keretek közt vitazni, ott 2 megoldás van, figyelmen kivul hagyod teljesen, vagy legalább elkuldod a picsába és utána hagyod figyelmen kivul.
én a második opciót választottam, en ezt meg most is elkepedve olvasom, hogy egyesek mit kepesek leirni es nem veszik eszre magukat......
erre irtam, hogy roncstársadalom, az értelem, az ész hiánya főleg mikor rosszindulattal párosul, az pont kimeriti a roncstársadalom egy szeletét, ezek az emberek a legkártékonyabbak.
thereisonly1ronaldo
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Szó szerinti idézet volt, olvass vissza.tibi18 írta:Ebben van igazság, csak ne csinálj úgy, hogy a Te előző megnyilvánulásod, vagy maga a megfogalmazás egyébként abszolút rendben lett volna.Pipita írta: A nyomorult gecis aljadék színvonalra nem szeretnék reagálni, szerintem méltatlan ehhez a fórumhoz és ehhez a társasághoz ez az elmúlt pár perc, szóval csak ennyi a hozzáfűznivalóm, főleg ferni védelmi mechanizmusa miatt, de előfordult egyébként többször is:
- tibi18
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Ebben van igazság, csak ne csinálj úgy, hogy a Te előző megnyilvánulásod, vagy maga a megfogalmazás egyébként abszolút rendben lett volna.Pipita írta: A nyomorult gecis aljadék színvonalra nem szeretnék reagálni, szerintem méltatlan ehhez a fórumhoz és ehhez a társasághoz ez az elmúlt pár perc, szóval csak ennyi a hozzáfűznivalóm, főleg ferni védelmi mechanizmusa miatt, de előfordult egyébként többször is: