Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 11., kedd 18:33

kiserik írta:
ferni írta:

Rengeteg példa van, hogy a Mi Hazánk minden csak nem független akármennyire is adják elő magukat.
Én már nagyon rég óta várom ezeket a példákat. Valahogy eddig nem sikerült őket összeszedni, pedig tényleg érdekelne. Én nyitott vagyok az igazságra.
https://index.hu/belfold/2020/04/02/mi_ ... is_fidesz/

Olvasd végig kérlek, van videó is, rengeteg dolog fel van sorolva.
A semmiből rengeteg pénz, olcsó plakátok, médiamegjelenések, telibe átadott pozíciók, lásd Tatabánya stb stb.

Fidesz európai szinten kb szélsőjobboldali párt, kell nekik a Mi Hazánk, hogy itthon ne tűnjenek annak.

Rendszeresen adnak át olyan dolgokat nekik, hogy ők terjesszék be, mert ez a Fidesznek is neccesek. De csodák-csodájára azokat mindig megszavazza a Fidesz. :lol:
Ja meg a Mi Hazánk is sokszor megszavazza a Fideszt, micsoda véletlenek.
Sokszor csak mint téma dobatnak be dolgokat velük, hogy megnézzék, hogy reagál rá a nép.

De már MZP is mondta, hogy Ásotthalom mellett valamelyik településen találkozgat fideszesekkel Toroczkai is rendszeresen, biztos összebeszélt MP meg MZP, azért mondják ugyanazt. :lol:

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2024. június 11., kedd 18:14

1madridista írta:
BLevi96 írta:
Confirm 1madridista=kiserik? :lol:

Kicsit túl lett rágva a téma szerintem, pedig nagyrészünk egy állásponton van.
Nah csak felcsesztem magam h a modi az egyik oldalt szetoltja majd mikor Elsiete elkezd hasonlo stilusban szemelyeskedni akkor jon a figyelmeztetes h hagyja abba...
Engem ezek nem lepnek meg.
Az emberek cenzúra nélküliséget kérnek, de közben mindent is cenzúráznak.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

Pite86
Kedvenc játékosaid: RAUL, CR7, RONALDO, ZIDANE, RC, FIGO, Casillas, Modric, Puskás
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: Pite86 » 2024. június 11., kedd 18:02

Már megint fordítva ülünk a lovon kérem. MP kezdett vádaskodni, az atv-s csak az igazát akarta bebizonyítani és megkérni MP-t, hogy fejezze be ezt a lejárató kampányt (kutyakomédiát).
Sziasztok! Sajnálom, hogy nekem is ez lesz az első hozzászolásom a fórumon, de nagyon régen veletek vagyok read only formában. Kb 98 óta vagyok Real Madrid szúrker. Hala Madrid irány a 16.-ért.

De reagálva az idézetre:

Ha egy normális interjú lett volna akkor szóba se került volna ez az egész "kutyakomédia", de hát Rónai bácsinak elő kellett venni a 10dkg-t és kirakni az asztalra, Petykot sem kell félteni aztán történt ami történt. Nyilván ha te lettél volna Péter helyébe akkor helyesen cselekszel gondolom. Te azon vagy ezek szerint fent akadva ha jól értem, hogy MP hazudozik ami ugye nem bizonyított. Nem értem mit kell ezen rágódni akkor még, legyen rá tényleges bizonyíték és ne az amit kirakott az ATV :lol:

Légyszives áruld el kire kéne szavaznom 2026-ban!
Nem szeretnék rossz helyre x-elni. Fideszre nem tudok mert utálom őket mint a sz@rt. Rajtam múlna a legtöbbre kötél illetve börtön várna!! Na szóval kire x-eljek, hátha tudsz segíteni mert lassan azt látom hogy mindenki alkalmatlan a politikában legalábbis szerinted. :-(

vazul

HozzászólásSzerző: vazul » 2024. június 11., kedd 17:56

Egy apró szösszenet ehhez a témához. Néhány hete figyelem, hogy MP Facebook oldalának a követőit. Sokáig naponta kb. 1000-el növekedett. Egy-két hete már naponta 2000-el. A tegnap esti ATV-s eset óta 10 ezerrel! És a nyomorultak még mindig nem veszik észre, hogy mennyire kontraproduktív amit csinálnak. :kalapos:

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. június 11., kedd 17:49

Ezzel mindent be is bizonyitott az atv, csak pont ezt nem.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 11., kedd 17:36

BlancoMark írta: kiserik, miert beszelsz arrol kijelento modban hogy MP hazudott az ATV-rol? Borzaszto igazsagtalan egyertelmu bizonyitekok hianyaban errol beszelni. Szerintem jo, hogy itt vagy egy altalaban kulsos velemenynek, de azert a korrektseghez tartsuk magunkat es ne mantrazzunk feltetelezeseket. :agree:
Értelek. És pont erről beszélek. "Borzaszto igazsagtalan egyertelmu bizonyitekok hianyaban errol beszelni." Magyar Péter mindenkit egyértelmű bizonyítékok hiányában rágalmaz meg. Neki elég a szava... borzasztó igazságtalan...
ferni írta:

Rengeteg példa van, hogy a Mi Hazánk minden csak nem független akármennyire is adják elő magukat.
Én már nagyon rég óta várom ezeket a példákat. Valahogy eddig nem sikerült őket összeszedni, pedig tényleg érdekelne. Én nyitott vagyok az igazságra.
___Samy___ írta:
1madridista írta:

masik oldalrol is kell a bizonyitek h az atv hazudik...
A csavo bement interjut adni a valasztasokrol, aztan a vegen oda lyukadunk ki, hogy az atv-s vadaskodasa utan MP mutasson be bizonyitekot :lol:

Ha az atv ennyire a temara felkeszulten vagott ebbe bele, akkor igenis egy nyamvadt wordben szerkesztett listan kivul mutasson be valos bizonyitekot errol a kutyakomediarol ugye.

Nem mondom, hogy nem lehet igazuk, de nekik van a legkonnyebb dolguk, ha ez igy tortent. Megsem lepik meg ezt, szoval ez nekem nagyon buzlik.
Már megint fordítva ülünk a lovon kérem. MP kezdett vádaskodni, az atv-s csak az igazát akarta bebizonyítani és megkérni MP-t, hogy fejezze be ezt a lejárató kampányt (kutyakomédiát).
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Asencio-???

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. június 11., kedd 17:35

ferni írta:
1madridista írta:

Nezd olvasok kormany meg ellenpropagandat is... van amiben meg nagyon tamadjak a fideszt, eubol ki akarnak lepni ciganyoznak legutobb novak elod sekeljobboldalnak nevezte a fideszt... van amiben mellettuk vannak de igazabol sztem nekik van egy ideologiajuk es ahhoz huen politizalnak kb
Ideológiához hűen a fidesz?
Nem akarlak bántani, mert látszik nem vagy teljesen képben a dolgokkal kapcsolatban, de nézz már meg pár régi Orbán beszédet, mikor Fiatal volt és nem csak a pártja neve volt az... Teljesen az ellentetjét csinálja egyfolytában, ennyire hű....

https://youtu.be/EA7StQ1R1tg
https://youtu.be/ywz1gYeShts
https://youtu.be/T9LnlL0Lm48

Jó szórakozást.

Ha csak egyet akarsz megnézni itt van kb lényegében összefoglalva az egész.

https://www.reddit.com/r/hungary/s/4J7VaI6AB6
de az a baj h meg semmivel nem erdemelte ki senkinek a bizalmat csak mondott dolgokat amiket meg bizonyitani se nagyon tud... nem tudhatod h igaza van v sem
De azt tudom, hogy a Fidesznek nincs igaza és miket művelnek.
Ennyi erővel akkor maradjanak örökre, mert a te véleményed szerint senkiről se lehet tudni, hogy igaza van vagy sem.

Meg kell adni az esélyt a változásra, mert ennél rosszabb már nem igen lehet.
a mi hazankra irtam h ideologiahoz huen...
ne maradjon a fidesz orokre, ugy inditottam h hoztam peldat mp egyik kifejezetten demagog megnyilvanulasara (vt tobb is gyujthetek meg, en ugyanazt a demagog hozzaalllast latom nala mint a fidesznel)

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 11., kedd 17:32

1madridista írta:

Nezd olvasok kormany meg ellenpropagandat is... van amiben meg nagyon tamadjak a fideszt, eubol ki akarnak lepni ciganyoznak legutobb novak elod sekeljobboldalnak nevezte a fideszt... van amiben mellettuk vannak de igazabol sztem nekik van egy ideologiajuk es ahhoz huen politizalnak kb
Ideológiához hűen a fidesz?
Nem akarlak bántani, mert látszik nem vagy teljesen képben a dolgokkal kapcsolatban, de nézz már meg pár régi Orbán beszédet, mikor Fiatal volt és nem csak a pártja neve volt az... Teljesen az ellentetjét csinálja egyfolytában, ennyire hű....

https://youtu.be/EA7StQ1R1tg
https://youtu.be/ywz1gYeShts
https://youtu.be/T9LnlL0Lm48

Jó szórakozást.

Ha csak egyet akarsz megnézni itt van kb lényegében összefoglalva az egész.

https://www.reddit.com/r/hungary/s/4J7VaI6AB6
de az a baj h meg semmivel nem erdemelte ki senkinek a bizalmat csak mondott dolgokat amiket meg bizonyitani se nagyon tud... nem tudhatod h igaza van v sem
De azt tudom, hogy a Fidesznek nincs igaza és látom miket művelnek.
Ennyi erővel akkor maradjanak örökre, mert a te véleményed szerint senkiről se lehet tudni, hogy igaza van vagy sem és az a szomorú, hogy ezeket a gondolatokat a te fejedben is a Fidesz ültette el, hogy nincs más opció, úgyse lesznek jobbak.
Ki kell szakadni ebből a mentális kényszerzubonyból, amit ráadott mindenkire a Fidesz.

Meg kell adni az esélyt a változásra, mert ennél rosszabb már nem igen lehet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. június 11., kedd 17:35-kor.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. június 11., kedd 17:31

1madridista írta:
Realista24 írta:

Es akkor mi van? :lol:
Ahogy irtam korabban ketszer, kell a bizonyitek, anelkul szart sem er az egesz.
masik oldalrol is kell a bizonyitek h az atv hazudik...
A csavo bement interjut adni a valasztasokrol, aztan a vegen oda lyukadunk ki, hogy az atv-s vadaskodasa utan MP mutasson be bizonyitekot :lol:

Ha az atv ennyire a temara felkeszulten vagott ebbe bele, akkor igenis egy nyamvadt wordben szerkesztett listan kivul mutasson be valos bizonyitekot errol a kutyakomediarol ugye.

Nem mondom, hogy nem lehet igazuk, de nekik van a legkonnyebb dolguk, ha ez igy tortent. Megsem lepik meg ezt, szoval ez nekem nagyon buzlik.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. június 11., kedd 17:29

BlancoMark írta: Hol mondtam ilyet hogy az ATV hazudott? En annyit allitottam, hogy etikatlan es felesleges volt ez az izmozas, foleg egy tortenelmi siker masnapjan.
mas irt bocsi nem jegyeztem meg h ki volt

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. június 11., kedd 17:28

Hol mondtam ilyet hogy az ATV hazudott? En annyit allitottam, hogy etikatlan es felesleges volt ez az izmozas, foleg egy tortenelmi siker masnapjan.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. június 11., kedd 17:27

ferni írta:
1madridista írta:
akk rosszul fogalmaztam vagy felreertetted. en most nem latok olyan formaciot (a mihazankon kivul de nekik nem feltetlen tetszik az ideologiajuk) aki ne lenne reszese ennek a mocsarnak
Tehát a Fidesz szatellit pártja a Mi Hazánk, akikkel megszavaztatják azokat a dolgokat, amik a Fidesznek picit neccesebbek azok ezeken kívül vannak.

2 ember szajkózta végig, hogy nem annyira fontos ez a mostani választás, Toroczkai meg Ungár Péter, na vajon akkor mi a közös bennük... :lol:

Mióta Magyar Péter belépett a közéletbe, többször beszélt már a Mi Hazánkról is. Nem pozitív kontextusban, hanem úgy, mint a Fidesz szatellitpártjáról, aminek képviselői rendkívül jó kapcsolatot ápolnak a Fidesz politikusaival.

A mostani országjárásán a Telexnek már azt állította, hogy a Mi Hazánk alelnöke, Dúró Dóra heti rendszerességgel egyeztet Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével.

Magyar szerint ezeken az egyeztetéseken például arról van szó, hogy milyen olyan javaslatokat nyújtson be a Mi Hazánk, amiket a Fidesz maga nem akar beterjeszteni. Emellett Magyar szerint a Mi Hazánkból egyes képviselők rajta vannak a Fidesz fizetési listáján is.
Biztos itt is hazudik, mert MP folyamat hazudik és összehaluzik mindent. Véletlenül se lehet az, hogy ezekről tényleg tudomása van.

Nem az van, hogy kimondja végre valaki az igazságot, ami eddig is egyértelmű volt mindenkinek aki foglalkozott a témával, mert a vak is látta ezeket.
Azt is tudta mindenki, hogy Gyurcsányt Orbán tartja életben, ki lett mondva az igazság, hogy kékfidesz.
Ezt is látta már mindenki ezer éve.

Ez az ember bement a Partizánba és elküldte a halál faszára Rogánt és hiába fogalmazott akkor még óvatosan nagyon súlyos dolgokat mondott el Rogánról... De tudjuk azt is kitalálta ahogy mindent is.
BlancoMark írta: kiserik, miert beszelsz arrol kijelento modban hogy MP hazudott az ATV-rol? Borzaszto igazsagtalan egyertelmu bizonyitekok hianyaban errol beszelni. Szerintem jo, hogy itt vagy egy altalaban kulsos velemenynek, de azert a korrektseghez tartsuk magunkat es ne mantrazzunk feltetelezeseket. :agree:
de akkor az se h az atv hazudott mp-rol... azt se tudod bizonyitani...

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. június 11., kedd 17:22

ferni írta:
1madridista írta:
akk rosszul fogalmaztam vagy felreertetted. en most nem latok olyan formaciot (a mihazankon kivul de nekik nem feltetlen tetszik az ideologiajuk) aki ne lenne reszese ennek a mocsarnak
Tehát a Fidesz szatellit pártja a Mi Hazánk, akikkel megszavaztatják azokat a dolgokat, amik a Fidesznek picit neccesebbek azok ezeken kívül vannak.

2 ember szajkózta végig, hogy nem annyira fontos ez a mostani választás, Toroczkai meg Ungár Péter, na vajon akkor mi a közös bennük... :lol:

Mióta Magyar Péter belépett a közéletbe, többször beszélt már a Mi Hazánkról is. Nem pozitív kontextusban, hanem úgy, mint a Fidesz szatellitpártjáról, aminek képviselői rendkívül jó kapcsolatot ápolnak a Fidesz politikusaival.

A mostani országjárásán a Telexnek már azt állította, hogy a Mi Hazánk alelnöke, Dúró Dóra heti rendszerességgel egyeztet Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével.

Magyar szerint ezeken az egyeztetéseken például arról van szó, hogy milyen olyan javaslatokat nyújtson be a Mi Hazánk, amiket a Fidesz maga nem akar beterjeszteni. Emellett Magyar szerint a Mi Hazánkból egyes képviselők rajta vannak a Fidesz fizetési listáján is.
Biztos itt is hazudik, mert MP folyamat hazudik és összehaluzik mindent.

Nem az van, hogy kimondja végre valaki az igazságot, ami eddig is egyértelmű volt mindenkinek aki foglalkozott a témával, mert a vak is látta ezeket.
Bazdki óvatosabban, mert lassan R24 engem kivág, mint macskát szarni kettős reg miatt :lol:
arra utalok hogy mihazank korrupcios ugyrol meg nem hallottam barmelyik masik partrol viszont igen...

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. június 11., kedd 17:22

kiserik, miert beszelsz arrol kijelento modban hogy MP hazudott az ATV-rol? Borzaszto igazsagtalan egyertelmu bizonyitekok hianyaban errol beszelni. Szerintem jo, hogy itt vagy egy altalaban kulsos velemenynek, de azert a korrektseghez tartsuk magunkat es ne mantrazzunk feltetelezeseket. :agree:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 11., kedd 17:18

1madridista írta:
Kibújt a szög a zsákból.
Akkor legyél te is ilyen begyöpösödött és lekorlátozott és magyarázd be magadnak, hogy minden csak szar lehet, mert eddig is az volt.

Pont erről beszélek, hogy normalizálták a lopást, viszik egyre lejjebb és lejjebb az ingerküszöböt, ami már annyira lenn van, hogy már nyíltan is nyugodtan lophatnak.

Biztos itt is hazudik, mert MP folyamat hazudik és összehaluzik mindent. Véletlenül se lehet az, hogy ezekről tényleg tudomása van.

Azt is tudta mindenki, hogy Gyurcsányt Orbán tartja életben, ki lett mondva az igazság, hogy kékfidesz.
Ezt is látta már mindenki ezer éve.

Ez az ember bement a Partizánba és elküldte a halál faszára Rogánt és hiába fogalmazott akkor még óvatosan nagyon súlyos dolgokat mondott el Rogánról... De tudjuk azt is kitalálta ahogy mindent is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. június 11., kedd 17:23-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 11., kedd 17:17

ferni írta:
Hát ezek annyi szart csináltak, hogy listát is nehéz belőle írni.
És arról beszélünk, hogy Peti kivonult egy stúdióból teljesen normálisan, nem balhézva.
Miért kell mindent félremagyarázni. Senki le se szarja, hogy kiment, vagy nem ment ki. A probléma az, hogy hazugságokkal akarta bemocskolni, lejáratni az egyik médiumot, vagy nem. A többi mellékes.

Visszatartot uniós pénzek: ezekkel csak egy a baj: nagyon sokan kezdtek bele pályázatokba, fizettek ki súlyos összegeket (pályázat író, tervező, stb), hogy a végén rányomják a bélyeget, hogy forráshiány, mert nem kapjuk meg az unióból, ami jár. És ahogy a kutyapárt is mondta, semmit sem oldott meg. Ugyan úgy lopnak tovább, csak a kisember, a kkv szektor, a magyar ember szívja meg.
1madridista írta:
Kibújt a szög a zsákból.
Akkor legyél te is ilyen begyöpösödött és lekorlátozott és magyarázd be magadnak, hogy minden csak szar lehet, mert eddig is az volt.

Pont erről beszélek, hogy normalizálták a lopást, viszik egyre lejjebb és lejjebb az ingerküszöböt, ami már annyira lenn van, hogy már nyíltan is nyugodtan lophatnak.
Bazdki óvatosabban, mert lassan R24 engem kivág, mint macskát szarni kettős reg miatt :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Asencio-???

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. június 11., kedd 17:17

BLevi96 írta:
1madridista írta:
Donath elbuszkelkedett vele h 20 milliard eurot tartott vissza az euban.. ez 8000 milliard forint... ez mo eves koltsegvetesenek kb 20%a... biztos jotekony hatassal van az orszag gazdasagara (nyilvan lopnanak belole ha megkapnak nem errol van szo de mondj olyat aki nem...)
Szerintem jól tették hogy vissza tartották, tény hogy én nem ezzel kampányoltam volna a helyükbe... de amig az országba nem lesz rosszabb a helyzet addig a fidesz lesz a "legalább kormányozni tudnak" párt.
Azt meg nem értem hogy az emberek hogy nyelik be, amíg a saját fizetésük emelésére, reptérre és europa legnagyobb kampányára van pénzük, közbe a tanárok fizetés emelésénél az EU-ra mutogatnak.
Nem nyelem be... nyilvanvaloan mivel a szakszervezet kormanyellenes a fidesz szorongatta oket ennyire egyszeru (es nyilvan nem okes)... amugy meg volt egy idoszak meg covid elott amikor egesz szepen porgott a gazdasag pont az eus penzekbol erre probaltam utalni...
Csak a kegyelmi ugy? Akkor ajanlom figyelmedbe ezt a tier listat a bizonyitott buneikrol, jo szorakozast!

https://youtu.be/lgAiOliN4eQ?si=5FL8QMRbDMAbRtt7
megint hozod a kormanykritikus mediat... a szuron csak olyan dolgokat engednek at ami a fideszre nezve gaz meg sokszor azt is torzitva (a megafos meg pont forditva)... utalom hogy nem lehet semmit objektiven kozolni mert mindenki veszettul elfogult valamelyik iranyba na...

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. június 11., kedd 17:11

Kibújt a szög a zsákból.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. június 11., kedd 17:09

1madridista írta:
Maradjon az a kormány, akik miatt naponta halnak meg magyar emberek, mert az utolsó forintot is kilopják az országból?
Donath elbuszkelkedett vele h 20 milliard eurot tartott vissza az euban.. ez 8000 milliard forint... ez mo eves koltsegvetesenek kb 20%a... biztos jotekony hatassal van az orszag gazdasagara (nyilvan lopnanak belole ha megkapnak nem errol van szo de mondj olyat aki nem...)
Szerintem jól tették hogy vissza tartották, tény hogy én nem ezzel kampányoltam volna a helyükbe... de amig az országba nem lesz rosszabb a helyzet addig a fidesz lesz a "legalább kormányozni tudnak" párt.
Azt meg nem értem hogy az emberek hogy nyelik be, amíg a saját fizetésük emelésére, reptérre és europa legnagyobb kampányára van pénzük, közbe a tanárok fizetés emelésénél az EU-ra mutogatnak.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. június 11., kedd 17:08

1madridista írta: nem akarok senkibe beleszallni de legyetek mar akkor tenyleg objektivek es ne csak azt vizsgaljatok meg/ kerdojelezzetek meg amit a fidesz mond ennyi... ne felejtsuk el h elottuk sem volt jobb es hogy sok gyanus ugy van az ellenzekben is amikrol meg a fidesz ellen elfogult sajto sokszor meg se szolal (hogyha erdekel tudok konkret csusztatasokra peldat hozni most is nem csak a levegobe vagdalkozok)... (az egyetlen ami nalam megmagyarazhatatlan kategoria az a kegyelmi ugy egyelore...)
Csak a kegyelmi ugy? Akkor ajanlom figyelmedbe ezt a tier listat a bizonyitott buneikrol, jo szorakozast!

https://youtu.be/lgAiOliN4eQ?si=5FL8QMRbDMAbRtt7

Vissza: