ferni írta:
kiserik írta:
Én már nagyon rég óta várom ezeket a példákat. Valahogy eddig nem sikerült őket összeszedni, pedig tényleg érdekelne. Én nyitott vagyok az igazságra.
https://index.hu/belfold/2020/04/02/mi_ ... is_fidesz/
Olvasd végig kérlek, van videó is, rengeteg dolog fel van sorolva.
A semmiből rengeteg pénz, olcsó plakátok, médiamegjelenések, telibe átadott pozíciók, lásd Tatabánya stb stb.
Fidesz európai szinten kb szélsőjobboldali párt, kell nekik a Mi Hazánk, hogy itthon ne tűnjenek annak.
Rendszeresen adnak át olyan dolgokat nekik, hogy ők terjesszék be, mert ez a Fidesznek is neccesek. De csodák-csodájára azokat mindig megszavazza a Fidesz.
Ja meg a Mi Hazánk is sokszor megszavazza a Fideszt, micsoda véletlenek.
Sokszor csak mint téma dobatnak be dolgokat velük, hogy megnézzék, hogy reagál rá a nép.
De már MZP is mondta, hogy Ásotthalom mellett valamelyik településen találkozgat fideszesekkel Toroczkai is rendszeresen, biztos összebeszélt MP meg MZP, azért mondják ugyanazt.
Hőőő, az esti fürdetés óta jól elburjánzott itt a dolog
Én ismét elvégeztem a házifeladatot, amire kértél, végig olvastam a cikket és megnéztem a videót. Néhány észrevétel úgy, mint állampolgár, sem oknyomzó újságíró sem párttag sem semmi ilyesmi nem vagyok:
- a cikk 4 éves, és az 5 évvel ezelőtti dolgokról ír
- a cikk egyik fő forrása az a Volner János, aki megjárta a Jobbikot, a Mi hazánkat, hogy végül a Fidesztől kapja a nyugdíjjat
- ezt a szatelit pártozást a Jobbik kezdte el. Az a Jobbik, ahol Gyöngyösi Márton elég magas beosztásba jutott a pálfordulás után és beálltak az összefogásba MZP mögé. Ez a Gyöngyösi Márton tevékenykedik most Magyar Péter mögött is és egyébként pont Volner állítása szerint a spinelli csoport tagja és nagy híve.
- szépen leírják, hogy a kezdeti kölcsönös együtmőködés inkább kölcsönös kihasználása a másiknak, a Mi hazánk bontja a balra ment Jobbikot, a Fidesz pedig ezt támogatja nyilvánossággal
- az átszavazások, amik rendre előjönnek egy normális dolgok egy demokráciában. A Mi hazánk jobb oldali eredetű, nemzeti párt, de inkább ügyek mentén politizál. A megalakulásuk óta azt mondják és csinálják, hogy ha valami szerintük a nemzet hasznára válik, akkor támogatják (oldaltól függően) ha meg nem, akkor ellenzik. Hogy példát mondjak, tavaly kb 500 alkalommal szavaztak a Fidesz ellen.
- van még egy érdekes fejtegetés a párt indulásáról és az ahhoz kellő pénzekről. Na ide érdemes behelyettesíteni Magyar Pétert is, aki ezt sokkal nagyobb büdzséből csinálja. Persze a most már telexes újságíró ezt nem feszegeti.
Ami ma tény: a Mi hazánk a legelhallgatottab parlamenti párt ma Magyarországon. A Mi hazánk a legszegényebb palamenti párt ma Magyarországon. A Mi hazánk környékéről nem nagyon hallani korrupció gyanús eseteket és fura meggazdagodásokat. Felteszem a kérdést, ma miért lenne érdeke a Mi hazánknak, hogy a Fidesz szatelit pártja legyen? Miért jelentgetik fel a bíróságon a fideszes politikusokat? Miért nyomozták ki a Völner-Schadl ügyet? Miért kérték számon a Csádba küldött katonákat? Novák Elődöt miért nem engedik be a nemzetbiztonsági bizottságba, mikor minden engedélye és jogi feltétele megvan? Toroczkainak 2019 óta le van tiltva a facebook és insta fiókja. Még kományfüggetlen újságíró is felháborodott, mikor le akarta írni a nevét és az nem engedte. OV-nek is letiltották most. Orbánnak hipp-hopp visszaállították és pl a fideszközeli Köves Slomónak is, Toroczkainak magyar bírósági döntése van róla, hogy vissza kell állítani az insta fiókját, de mégsem történik semmi. Ha ennyire szopatva van egy szatelit párt, akkor kérdem én, mi a haszna belőle?
Senki nem tagadta, hogy az elején volt egy kölcsönös kihasználás. De ahogy a nyilvánosságok, megjelenések nullára csökkentek, úgy a másik fél ""hálái"" is. Nincsenek beterjesztések, dolgok, amiket odaadnak nekik, csak max annyi mint egy normális parlamentben van, valamit valamiért. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy Budaházy szabadon engedése miatt mondjuk a BP szavazás igazságosabbá tétele, ami amúgy is bele illett a párt céljaiba. A végeredmény még jó is lett, a választás demokratikusabb, a főpolgi nem fideszes és a közgyűlés sem. Más ilyen jellegű beadványról nem tudok. Egyébként teljesn logikus, hogy ha van két alapjaiban jobb oldali párt (vagy 2 bal, esetleg liberális), akkor néhány dologban hasonlóan fogják látni a világot és egyet fognak érteni.
Egyszó mint száz. Ma semmivel sincs több bizonyíték arra, hogy a Mi hazánk jelenleg a Fidesz szatelit pártja, mint ellene, sőt. Ja de várj, Magyar Péter szava miután összeállt a kis csapatával (Kis Zoltán Imre, Radnai Márk, stb) és elindult politikai úton.