De jól jelzi a helyzetet, hogy mi megvettük Fellainit majdnem klubrekordért (ami ugye Berba megvétele, nagyon nagy volumenű átigazolások nálunk nem szoktak lenni), aztán labdát nem tud átvenni, bezzeg a "pótlására" az Evertonnál megvett McCarthy nagyon fasza teljesítményeket hoz le rendszeresen.
pont erről beszélek. akinek van egy kis érzéke, van szeme a focihoz, egyértelműen látja, hogy fellaini egy tohonya, lassú, ügyetlen fószer volt világéletében. nem tudom kik a játékosmegfigyelők a muban, de a pár évvel ezelőtti madridi időket idézi az egész banda.
thiago csak pep miatt ment a bájernbe, kincs lett volna az a gyerek nektek, mint ahogy herrera igenis megért volna annyit, ha nem azt akarjátok látni, amit most, hogy már 10 pont a difi és kanyarba sincs a csapat.
kitérve az angolokra: az aranykorszak neville-jei, bekemje, scholesa, giggse, olyan csak 100 évente jön egyszer. (lásd barca). persze kellett ferguson is kismértékben, de alex sem egy akkora kaliberű edző, akárcsak egy guardiola, őket a játékosaik minősége tette halhatatlanná. ha alex akkora fene nagy edző lett volna, nem csak két béell csöppen le, ráadásul mindkettő szerencsével. hány és hány alkalom volt, hogy szinte fel se készült az ellenfélből ferguson, nyomatta volna a gyenge és ókori 442-t, aztán csodálkozott, hogy egy latinfocis csapat elveri őket többször is. szép dolog a rengeteg bajnoki cím, de az már szinte rutinszerű volt, annyi képtelen és szerencsétlen csapat van ott angliában, hogy hihetetlen (arsenal egy pár év jó időszak után magukat alázzák meg, liverpool évtizedek óta semmi, cselszi meg épp ahogy kijön a lépés a rengeteg igazolásból; a többi csapat meg sehol)
kicsit elkanyarodtam a témától, csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem az edzőn, hanem először a játékosmegfigyelőkön, az igazolásokon múlik minden. ezek az angoljaitok mind a futottak még kategória, ahova 40 évesen vki befér és közel ugyanazt tudja hozni, azt ne nevezzük már komolyan erősítő csapatnak.
egy kézen meg lehet számolni, hogy hány normális - értsd: nemzetközi szinten is fasza - angol játékos van, namost ezek közül egy darab rooney játszik a mu-ban.
az aranygeneráció kiöregedése óta az egész angol ligát a külföldi sztárok húzzák, értem én, hogy szép dolog a hagyomány, de akkor el kell fogadni, hogy szökőévente nyer vmit a csapat. csak sajnos ezt szomorú lenne látni egy mu-tól, mert amúgy nekem a szimpatikusabb északi csapatok közé tartozik (kizárólag a mezszín miatt
).