Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

Re: Politika

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 29., szombat 15:38

Norbi90 írta: a szankciók hatása. máshonnan "loptam"

Egyrészt "a gazdaság" furcsa dolog, mert egyes szeletei egészen másképpen működnek. A gazdasági teljesítmény persze, hogy plusszban van, Putyin tizenvalahány éven át töltött fel egy hadi alapot értékpapírokkal, azt most mind beforgatták a hadiiparba. Ami ugye szárnyal, a szétlőtt tank helyett kell új, az elveszett puska, kabát, sátor, csajka, stb. pótlása szintén zsíros szerződéseket jelent az iparnak. Papíron növekednek, ha megnézed, a növekedésben oroszlánrészt vállal a háborús költekezés. Ezzel az az egy a probléma, hogy ebből bevétel sohasem lesz, ezek nem termelő beruházások. Az orosz fegyverek exportpiaca elpárolgott, akinek szeme van, az bizony látja, hogy a hadiiparuk fost termel, nyomába sem érnek a nyugati fegyvereknek. Ellenben a Bayraktar drónokért sorban állnak. Nem véletlenül. Mégis a háborúra elmegy a központi költségvetés 4% -a ( https://theconversation.com/russias-eco ... win-221333 ). Ez azért elképesztő pénz, amiért cserébe semmit sem kapnak, ott marad az egész a fronton. A GDP 10% -ra rúgnak a hadi kiadások, ez nagyon magas összeg, amit ide pumpálnak, az valahonnan máshonnan hiányozni fog.

A jegybankjuk 16% -on tartja az alapkamatot, ami őrült magas, mutatja, hogy nagyon komoly az inflációs nyomás.

Az olajukat, gázukat eladhatják ugyan Kínának, meg Indiának, de egyrészt nyomott áron (mert a vevő is csak viszonteladó, neki is keresnie kell rajta) másrészt rúpiáért meg remnimbiért. Ez annyira zavarja őket, hogy konkrétan megpróbálták rávenni Indiát, hogy mégis fizessenek dollárban az olajért, de azok csak kinevették őket. Papíron nagyon szép a bevétel, de mit kepasz a rúpiádért mondjuk? India 2023 -ban ~4 milliárd dollárnyit exportált Oroszországba, de a teljes kereskedelmük 50 milliárd volt. Vagyis Oroszország alig hoz be valamit Indiából, eladja oda az olaját, aztán rúpiát kap érte. Nem mellesleg ez is lófasz, az utolsó békeévben 2019 -ben Hollandiába exportáltak az oroszok 44 milliárd dollárnyit, Németországba 28 milliárdnyit, Olaszországba 14 milliárdnyit, stb. amit dollárban vagy euróban fizettek ki. Így meg kap rúpiát, amiből nagyon semmit sem tud venni, legföljebb eladhatja veszteséggel annak, aki Indiával akar kereskedni, tovább csökkentve a saját hasznát. Az oroszrajongók erre óbégatnak, hogy micsoda "dedolláriázció" zajlik, de egyrészt ez távolról sem önkéntes, hanem rákényszerítik Oroszországra, másrészt kérdéses, mire jutnak majd. Feladták a nagyon gyümölcsöző, hatalmas európai piacot és nem nagyon tudják helyettesíteni semmivel sem.

Mindehhez hozzá kell venni, hogy az olajár történelmi távlatban jelenleg magas. Inflávióval korrigálva a világháború óta talán összesen tizenöt éven át volt ennél magasabb. Ha az megindul lefelé, mondjuk mert bővül a kitermelés és/vagy beüt egy recesszió, még ez a bevétel is elapad a fenébe.

A másik, hogy ezt a kitermelést is csak úgy tudják hozni, hogy sok nyugati technológiát használnak, aminek egyszerűen nincs alternatívája, nem tudják beszerezni sem Kínából, sem Indiából. Például az olajfinomítóikat ők maguk fel sem tudják építeni, az ukrán támadások nyomán Oroszországban kezd drágulni az üzemanyag, mert nem tudnak hol dízelt párolni belőle. Ezzel rögtön csökken is az export, vagyis a bevétel, és ott marad az alapprobléma, hogy mit csináljanak a nyersolajjal? Mert nyilván nem fognak Németországból gépeket kapni, amíg a háborút be nem fejezik.

Tehát egy szankciókkal évek óta agyonterhelt ország még mindig él, sőt nem is olyan rosszul az körülményekhez képest... Ehhez képest van olyan EU-s ország amelyik milliárdos segítséggel sem tud semmit felmutatni, sőt bukdácsol kb minden szinten és iszonyatos drágulások mentek végbe. De EU vezető Németországban is olyan krízis van, amit maguk a németek is nehezen bírnak már.... Mi lenne ha még szankciók is lennének kiròva...

Ez kb olyan, hogy eltörik az összes csontot a testben és hasonlítják egy ép emberhez képest... Plusz még mutogatnak is hogy "jéé nem működik"....

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 29., szombat 15:33

untouchable írta:
rikko írta:

Ki kell próbálni hehe. Én senkit nem akarok meggyőzni. Viszont Putyinnak is vannak olyan dolgai, ahogy Orbannnak is amit jónak tartok.
Pl a ruszkiknál 13% az adó. Ki ne szeretné ha ennyi lenne itt európában ? Az egészségügyi ellátás is jónak mondható. Jah és nem kell fél évet várni arra, hogy házi orvosod legyen, mint itt a németeknél.
Van mit tanulni tőlük illetve sok dolog van ami rettentően visszataszító. Pl ami nekem nem tetszik az a vidék iszonyatosan el van maradva a varosokhoz képest. Rezsim van és az ellenlábasok szóhoz sem jutnak.... Ellenben nem akadályozza a népet, hogy pénzt keressen. Ha valaki heti 7 napot akar dolgozni, mert pénzt akar keresni, akkor nem mondja senki azt, hogy ácsi - ácsi 40 óra/hét.. Rengeteg a jól képzett mérnök, orvos akiket csak amiatt nem fogadnak el külföldön, mert oroszok...
Feleségem 3 diplomával 4 nyelven beszél és itt szivatják a nagy demokratikus EU-ban.. Ellenben ha valaki most EU-s útlevéllel és jó szakmával+ nyelvtudással rendelkezik, akkor azonnal van meloja az oroszoknál...
Sok jó oldala van Oroszországnak, de ezt kívülálló nem nagyon látja. Ahogy írtam, ki kell próbálni...
Több országban éltem huzamosabb ideig, van némi alapom a hasonlítgatáshoz.
Angoloknál pl mindenre paracetamol a megoldás, meg a telefonos doki....
Németeknél heteket, hónapokat vársz egy egy vizsgálatra.

A ruszkiknál ez is sokkal jobban működik. De pl a Bankok is sokkal user baratabbak... Szombat este pénzt utalsz egy másik bankba az még aznap perceken belül ott van.
Itt a németeknél pl pénteken utalom , ha szerencsém van,akkor aznap , ha nincs akkor csak hétfőn van ott a zsé.
Anno Angliában is hasonló volt. Svájcban is pl.

De kinek mi a fontos.
Moszkva és Szentpétervár csak rád vár.

A mentálisan sérült nagynéném is Vlagyivosztokot ajánljgatja nekünk nyaralásra, mert szerinte az a világ közepe.

Látta a Duna TV-n.
Ugye vannak Fidesz szavazók is.... Ergo a TV-bol tájékozódni..... Hagyjuk is ..

Moszkva , Szentpétervár, Kazan, Vlagyivosztok es még sok más nagy város is bőven élhető, még európai szemmel is...
Az azonban nevetséges, hogy az éterből rántott infókkal kell itt bohockodni...

Ki kell menni, megpróbálni aztán véleményt mondani... Összehasonlítani...

Én sem történelem alapján, vagy politikai nézetek miatt választottam a párom.... Ha így lenne, biztosan nem O lenne a feleségem... Orosz is, tatár is .. nem sok rosszabb kombó van ami jöhetne egy magyarnak....

Szóval maradjunk annyiban, hogy én elhiszem neked amit írsz , maximum tudom azt , hogy nem igaz .. vagy csak részben...

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2024. június 29., szombat 15:20

rikko írta:
hehetheoriginal írta: tisztában vagyok az orosz kultúrával.
az orosz (átlag) orosz vagy ukrán emberekkel.
már ami maradt belőle, az elmúlt 100 év kibaszott legalja állat vezetői hathatós tevékenysége során.
minden országban az emberek nagy része normális amúgy, még ha az ellenkezőjét is mondom vagy lehet érzékelni.
csak ez a pár faszszopó kurva vezető, akik százmilliók életét basszák szét.
én putyin oroszországában ha fizetnének se élnék, de ki mennyire aberrált/ elvektől mentes ugye..
(pont ugy, mint ahogy kutyageci viktornak se hajtom a gdp-t)

es a nyugat se tökéletes, sőt, mindenki tisztában van vele.
de bazmeg. putyin? :lol:
Ki kell próbálni hehe. Én senkit nem akarok meggyőzni. Viszont Putyinnak is vannak olyan dolgai, ahogy Orbannnak is amit jónak tartok.
Pl a ruszkiknál 13% az adó. Ki ne szeretné ha ennyi lenne itt európában ? Az egészségügyi ellátás is jónak mondható. Jah és nem kell fél évet várni arra, hogy házi orvosod legyen, mint itt a németeknél.
Van mit tanulni tőlük illetve sok dolog van ami rettentően visszataszító. Pl ami nekem nem tetszik az a vidék iszonyatosan el van maradva a varosokhoz képest. Rezsim van és az ellenlábasok szóhoz sem jutnak.... Ellenben nem akadályozza a népet, hogy pénzt keressen. Ha valaki heti 7 napot akar dolgozni, mert pénzt akar keresni, akkor nem mondja senki azt, hogy ácsi - ácsi 40 óra/hét.. Rengeteg a jól képzett mérnök, orvos akiket csak amiatt nem fogadnak el külföldön, mert oroszok...
Feleségem 3 diplomával 4 nyelven beszél és itt szivatják a nagy demokratikus EU-ban.. Ellenben ha valaki most EU-s útlevéllel és jó szakmával+ nyelvtudással rendelkezik, akkor azonnal van meloja az oroszoknál...
Sok jó oldala van Oroszországnak, de ezt kívülálló nem nagyon látja. Ahogy írtam, ki kell próbálni...

A ruszkiknál ez is sokkal jobban működik. De pl a Bankok is sokkal user baratabbak... Szombat este pénzt utalsz egy másik bankba az még aznap perceken belül ott van.
Itt a németeknél pl pénteken utalom , ha szerencsém van,akkor aznap , ha nincs akkor csak hétfőn van ott a zsé.

De kinek mi a fontos.
Moszkva és Szentpétervár csak rád vár.

A mentálisan sérült nagynéném is Vlagyivosztokot ajánljgatja nekünk nyaralásra, mert szerinte az a világ közepe.

Látta a Duna TV-n.
Hala Madrid y nada más 🤍

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 29., szombat 15:08

hehetheoriginal írta: tisztában vagyok az orosz kultúrával.
már ami maradt belőle, az elmúlt 100 év kibaszott legalja állat vezetői hathatós tevékenysége során.
minden országban az emberek nagy része normális amúgy, még ha az ellenkezőjét is mondom vagy lehet érzékelni.
én putyin oroszországában ha fizetnének se élnék, de ki mennyire aberrált/ elvektől mentes ugye..

De kinek mi a fontos.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2024. június 29., szombat 14:39

A másik kényes pont a demográfiai válság. Oroszország népessége is zuhan. A mélypont 2000 -ben volt, 1,2 -es termékenységi rátával, de most is csak 1,5 -nél járnak. Az orosz népesség öregszik és fogy, egyszerűen nem születnek annyian, amennyien meghalnak. Erre sikerült ráhúzni a háborút, ahova az emberemlékezet óta leggyengébb nemzedéküket küldik, a most huszonéveseket. A halottak is sokan vannak, meg a sebesültek, de nyugodtan mellé vehetsz még egyszer ennyi embert, aki olyan PTSD -t kapott, hogy már csak inni fog élete végéig, hasznos tevékenységet nem fejt majd ki. Mellé milliók menekültek külföldre a sorozás elől. Az "annyian vannak mint az oroszok" mondás réges-rég érvényét vesztette, az oroszok a saját népességüket sem tudják pótolni. Az a rengeteg ember hiányozni fog valahonnan, a saját jövőjüket élik fel éppen, teljesen fölöslegesen.

Mellé azért érdemes észben tartani, hogy Oroszország fő ellensége nem a NATO, amivel még sohasem háborúzott, hanem Kína, amivel 1969 -ben háborúztak utoljára. (Szi Csin-Ping és Putyin is tizenévesek voltak ekkor, biztosan emlékeznek rá mindketten) Akinek amúgy területi követelései is vannak, Vlagyivosztok környékét ők magukénak érzik, éppen úgy, mint Tajvant. Csak ugye Tajvant az amcsik támogatják, akikkel nem lenne tanácsos ujjat húzni, Oroszországot meg már a világon senki. A Kínai öribariság nagyon hamar megfordulhat, mivel ők sem vakok, látják, hogy Oroszország elszigetelődött, senki sem segítene nekik és ki is vérzett, a hadseregük érzékeny veszteségeket szenvedett Ukrajnában. Szóval Kína inkább fenyegetést jelent nekik, mint támaszt.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2024. június 29., szombat 14:38

a szankciók hatása. máshonnan "loptam"

Egyrészt "a gazdaság" furcsa dolog, mert egyes szeletei egészen másképpen működnek. A gazdasági teljesítmény persze, hogy plusszban van, Putyin tizenvalahány éven át töltött fel egy hadi alapot értékpapírokkal, azt most mind beforgatták a hadiiparba. Ami ugye szárnyal, a szétlőtt tank helyett kell új, az elveszett puska, kabát, sátor, csajka, stb. pótlása szintén zsíros szerződéseket jelent az iparnak. Papíron növekednek, ha megnézed, a növekedésben oroszlánrészt vállal a háborús költekezés. Ezzel az az egy a probléma, hogy ebből bevétel sohasem lesz, ezek nem termelő beruházások. Az orosz fegyverek exportpiaca elpárolgott, akinek szeme van, az bizony látja, hogy a hadiiparuk fost termel, nyomába sem érnek a nyugati fegyvereknek. Ellenben a Bayraktar drónokért sorban állnak. Nem véletlenül. Mégis a háborúra elmegy a központi költségvetés 4% -a ( https://theconversation.com/russias-eco ... win-221333 ). Ez azért elképesztő pénz, amiért cserébe semmit sem kapnak, ott marad az egész a fronton. A GDP 10% -ra rúgnak a hadi kiadások, ez nagyon magas összeg, amit ide pumpálnak, az valahonnan máshonnan hiányozni fog.

A jegybankjuk 16% -on tartja az alapkamatot, ami őrült magas, mutatja, hogy nagyon komoly az inflációs nyomás.

Az olajukat, gázukat eladhatják ugyan Kínának, meg Indiának, de egyrészt nyomott áron (mert a vevő is csak viszonteladó, neki is keresnie kell rajta) másrészt rúpiáért meg remnimbiért. Ez annyira zavarja őket, hogy konkrétan megpróbálták rávenni Indiát, hogy mégis fizessenek dollárban az olajért, de azok csak kinevették őket. Papíron nagyon szép a bevétel, de mit kepasz a rúpiádért mondjuk? India 2023 -ban ~4 milliárd dollárnyit exportált Oroszországba, de a teljes kereskedelmük 50 milliárd volt. Vagyis Oroszország alig hoz be valamit Indiából, eladja oda az olaját, aztán rúpiát kap érte. Nem mellesleg ez is lófasz, az utolsó békeévben 2019 -ben Hollandiába exportáltak az oroszok 44 milliárd dollárnyit, Németországba 28 milliárdnyit, Olaszországba 14 milliárdnyit, stb. amit dollárban vagy euróban fizettek ki. Így meg kap rúpiát, amiből nagyon semmit sem tud venni, legföljebb eladhatja veszteséggel annak, aki Indiával akar kereskedni, tovább csökkentve a saját hasznát. Az oroszrajongók erre óbégatnak, hogy micsoda "dedolláriázció" zajlik, de egyrészt ez távolról sem önkéntes, hanem rákényszerítik Oroszországra, másrészt kérdéses, mire jutnak majd. Feladták a nagyon gyümölcsöző, hatalmas európai piacot és nem nagyon tudják helyettesíteni semmivel sem.

Mindehhez hozzá kell venni, hogy az olajár történelmi távlatban jelenleg magas. Inflávióval korrigálva a világháború óta talán összesen tizenöt éven át volt ennél magasabb. Ha az megindul lefelé, mondjuk mert bővül a kitermelés és/vagy beüt egy recesszió, még ez a bevétel is elapad a fenébe.

A másik, hogy ezt a kitermelést is csak úgy tudják hozni, hogy sok nyugati technológiát használnak, aminek egyszerűen nincs alternatívája, nem tudják beszerezni sem Kínából, sem Indiából. Például az olajfinomítóikat ők maguk fel sem tudják építeni, az ukrán támadások nyomán Oroszországban kezd drágulni az üzemanyag, mert nem tudnak hol dízelt párolni belőle. Ezzel rögtön csökken is az export, vagyis a bevétel, és ott marad az alapprobléma, hogy mit csináljanak a nyersolajjal? Mert nyilván nem fognak Németországból gépeket kapni, amíg a háborút be nem fejezik.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. június 29., szombat 14:27

kiserik írta: Pedig nem kevesen választják (én nem tenném) inkább Putint. Olyanok is, akiknek kicsit több rálátása van a dolgokra. Ott van pl Snowden.
Snowden esete az a tipikus:" Az ellenségem, ellensége, a barátom".
Elárulta Amerikát=végtelen social credit az oroszoknál :lol:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. június 29., szombat 14:25

kiserik írta: Pedig nem kevesen választják (én nem tenném) inkább Putint. Olyanok is, akiknek kicsit több rálátása van a dolgokra. Ott van pl Snowden.
'Valasztotta'. Persze, onkent es dalolva. :) Miutan 27 masik orszagban elutasitottak a letelepedesi (menekult) kervenyet. Kemenyen megy itt az orosz propaganda megint csak.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 29., szombat 14:22

snowden picit más tészta, mint egy átlagember, aki csak átlag normál életet élne vagy arra vágyik.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 29., szombat 14:11

Pedig nem kevesen választják (én nem tenném) inkább Putint. Olyanok is, akiknek kicsit több rálátása van a dolgokra. Ott van pl Snowden.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 29., szombat 12:57

tisztában vagyok az orosz kultúrával.

thereisonly1ronaldo

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 29., szombat 12:52

hehetheoriginal írta:
rikko írta:

A világ legnagyobb szarkeverői... és még mindig százmilliók vannak , akik nekik hisznek.....
ez oké, a lényegi kérdés úgymond kívülállóként, függetlenként mégiscsak az, hogy inkább hova akarna tartozni az ember.
hát én kurvára nem a keleti blokkhoz, hanem nyugathoz. én értem, hogy kétes szemmel néznek ránk, nyugaton, kb soha nem fogadnak el minket, de azért még mindig jobb a renomé, mint az arab muszlim török stb vonalon
Nézd hehe.. Nyugaton élek 2003-tól fogva. Ergo a nyugatból élek.
Itt adózom, itt kapom a fizetésem, de sokminden van amivel nem értek egyet. Főleg az állandó szarkeveressel... A hét bármelyik napján pakolhatok és mehetnék keletre, igen a ruszkikhoz is. Másnap vagy legkésőbb 1 hét múlva lenne munkám. Lehet kevesebb lenne a fizetésem, bár már ez sem biztos, mert májusban ahogy néztem a hasonló pozícióban dolgozók kb ilyen fizuval vannak ellátva, mint én most.
Annyi a különbség, hogy ott nem kell lakást bérelnem, nem 1,76 a dízel , hanem 0.66 és még sorolhatnám tovább.

Hogy miért vagyok itt ? Mert jó a munkám, jók a kollégák és ami a legfontosabb harmonikus a családi életem.
Hogy az oroszoknal is az lenne? Bizonyára igen, hisz párom orosz állampolgár, szülei szintén. Viszont más mentalitás, 7 hónap kőkemény tél és korlátozottabb lehetőségek, mint itt.
Viszont, ha magukat az embereket nézem, akkor viszont ők állnak hozzám közelebb. Nők pl sokkal karakteresebbek. Ezt főleg azok tudják akiknek van/volt szláv párjuk.
Az átlagos orosz rettentően informált és intelligens, nyelveket beszélnek...
De ez csak egy kis szelet...

Én szeretem az európai és a keleti népeket is.

Egy a lényeg, élni és élni hagyni... Rohadtul kívan a faszom ezzel a háborúval és minden más olyan szarral amivel pár barom egy civilizációt dönt be...

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 29., szombat 12:37

BLevi96 írta:
rikko írta:

A világ legnagyobb szarkeverői... és még mindig százmilliók vannak , akik nekik hisznek.....
Oroszországnak higgyünk? Nem ezt írtad, de szerinted kinek kell ez alapján?

Értelmes ember egyiknek se hisz 100%-ig, mert ahol politika-hatalom-pénz van, ott mindenki a saját érdekét fogja szem előtt tartani.
A megoldás a kettő atom biztos propaganda között van.
Minden nap olvasom az orosz és a nyugati oldalt is. Tele van ez is az is féligazságokkal, kamuval stb....
Soha egyetlen szóval nem írtam , hogy Putyin jól tette amit tett. Azt sem, hogy jó az amit csinál.
De azt azért ne várja el senki, hogy bólogassak az amerikaiak hülyeségeire.... Mert az jobban hangzik...

Nekem az lenne személy szerint a legjobb, ha szépen lehiggadna mindenki a picsaba, aztán normális emberi módon oldják meg ezt a konfliktust amiben amerikai keze ugyanannyira véres, mint az oroszoké... Egyik kutya , másik eb...

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 29., szombat 12:20

rikko írta:
filatáska írta: Nem állásfoglalás, csak érdekességként teszem ide. :)

Hány kormányt buktatott meg az USA?

https://youtube.com/watch?v=t3QfYF2qhh0 ... WWHmzDiLWi
ez oké, a lényegi kérdés úgymond kívülállóként, függetlenként mégiscsak az, hogy inkább hova akarna tartozni az ember.
hát én kurvára nem a keleti blokkhoz, hanem nyugathoz. én értem, hogy kétes szemmel néznek ránk, nyugaton, kb soha nem fogadnak el minket, de azért még mindig jobb a renomé, mint az arab muszlim török stb vonalon
thereisonly1ronaldo

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. június 29., szombat 12:16

rikko írta:

Oroszországnak higgyünk? Nem ezt írtad, de szerinted kinek kell ez alapján?

Értelmes ember egyiknek se hisz 100%-ig, mert ahol politika-hatalom-pénz van, ott mindenki a saját érdekét fogja szem előtt tartani.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. június 29., szombat 11:55

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 29., szombat 11:29

Jó videó, tetszett :D

Ilyenkor azért hihetőbbnek hangzik az, hogy az egész 1956os forradalom tényleg csak egy kamura összeszervezett valami volt, ahol be lettek hülyítve az emberek, csak azért, hogy el legyen terelve a szovjetek figyelme, amíg ott ügyeskedtek a többiek a szuezi csatornánál :lol:

Brutál miket le nem művelt az USA azok közül, amik a videóban vannak :smile:

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. június 29., szombat 7:15

kiserik írta:
Tjacks írta:

Biden kirakat, de Trump az egyedül ül a kormánynál :)

Vicces figura vagy.
Jajj de szeretem, mikor olyanokat adtok a számba, amiket nem mondtam soha :lol:
Te simán indulhatnál 26ban vmi lokál polgi választáson, illene hozzád :) nem mondtál soha, ellenben az egyik fél kárára kiemeled, mintha a másiknál nem ez lenne a helyzet.

Örülök hogy Trump - Bidennel ellentétben - egy agilis, törvénytisztelő fiatalember aki ismét méltó lenne az elnöki pozícióra.

Az én legnagyobb problémám továbbra is a jelöltek minősége.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 29., szombat 6:34

Tjacks írta:
kiserik írta:
Pedig érdekes téma ez is: melyik ország vezetője kirakat ember? USA? Oroszország? Németország? Franciaország? Anglia? Magyarország? Ukrajna? Izrael? És lehetne sorolni. Nem érdekes, hogy míg az egyikre rámondjuk, hogy hatalommániás diktátor, addig a másik egy kirakat ember? :hmmm:
Biden kirakat, de Trump az egyedül ül a kormánynál :)

Vicces figura vagy.
Jajj de szeretem, mikor olyanokat adtok a számba, amiket nem mondtam soha :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. június 29., szombat 0:07

Nem állásfoglalás, csak érdekességként teszem ide. :)

Vissza: