EURO 2024

Archívum

Ki nyeri szerinted az EB-t?

A szavazás 2024. július 15., hétfő 16:28-kor befejeződött.

Anglia
33
37%
Spanyolország
56
63%

Szavazatok száma: 89

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: EURO 2024

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 2., kedd 11:29

@remy: remélem ma este bécsben leszel, sztem oltári bulika lesz a helyi őslakos törökök és a bevándorló osztrákok közt, és neked is jut majd a jóból :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2024. július 2., kedd 11:19

ELSiete írta: majd a kommentator megszolalt...
Bar ne tette volna. Akkor figyeltem fel rá, mikor a napoli barca meccsen folyt a nyála. Nemrég yamalra lőtte tele a gatyajat, ha jol vettem eszre a hangjabol akkor 3x. A tegnapi portugal meccs, meg hab a tortan. Latom f1ben volt eddig. Bár maradt volna ott. Most kaptunk a nemzetközi focihoz is egy Norbit. Dejo

https://dunamsz.hu/2024/06/13/lehull-a- ... lang=hu_hu#
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 2., kedd 10:35

Pepe 7 evvel idosebb, mint Yamal.....apja :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. július 2., kedd 10:34

Mondják, hogy görcsösen őt akarják megjatszani.
En is ezt latom egyebkent, inkabb gorcsosen probaljak ugy beallitani, hogy minden CR-re van kijatszva, meg vele akarnak csak golt rugatni. Ha mar fele megy egy atadas vagy beadas, jonnek is ezek a hangok.

A csavo jatszik kozepcsatart, kit kellene megis keresnie a kozeppalyasoknak? Inkabb az olyan lehutoket kellene elovenni, mint Bruno Fernandes vagy Bernardo Silva, akik keptelenek felnoni a feladathoz erejuk teljeben, konkretan semmi ertekelhetot nem nyujtottak a tornan.

Nyilvan a 40 eves oregember van eloveve, nem az ilyenek.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2024. július 2., kedd 10:22

Realista24 írta:
reeed_ati írta: Van aki tudja mikor kell abbahagyni és van akinek végigkövethetjük a leépülését.
Mikor ez így előttünk zajlik, akkor méginkább érthető Kroos döntése és továbbra is le a kalappal előtte. B-)
Vannak az EB-n nagyobb egesek es felsulesek, mint CR esete, csak azokrol nem esik ennyi szo, mert ugye a legmagasabbrol lehet a legnagyobbat esni.

Meg amugy mit nevezunk leepulesnek? Hogy 39 evesen nem ugy huzza a csapatot, ahogy 10 eve? Amikor a csapattarsaknak kellett volna felnonie, csak valahogy nem sikerul nekik.
Mint amikor tegnap elkapta a kamera pont pofazas közben, majd a kommentator megszolalt, hogy Ronaldonak megint nem tetszik valami. Aztán a nagy képen lehetett látni, hogy Brunoek ugyanugy pofaztak a bíró felé, csak őket már a kamera nem mutatta. Always against him. Persze tudom, hogy sokan önös érdekből ülnek fel erre a vonatra, pedig ők is tudják, hogy valami itt nem kerek. Senkinek nem lehet kerek egy olyan dolog, mint amikor a nagycsapatok egymás után játsszák a meccseket és egymást muljak alul, de mindenki csapatként beszél róluk, hogy milyen gyengék (vagy edzőstül), itt pedig Ronaldostul. Egyszerűen csak nem fair. De lássunk valamit a treble győztes Silvabol, a legnagyobb tehetség Leaobol, a passzkiraly Bernardotol. Gyertek. Lepjetek előre. Meglehet próbálni, olyan nincs, hogy a ti labdatokat majd kifele rúgdossa a golvonalrol ez a vén kecske. Jah hogy ezek meg sem próbálják. Már értem.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

ELSiete

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2024. július 2., kedd 10:14

hehetheoriginal írta: Semmi baj nincs ceronaldo teljesitmenyevel, ne a 15 evvel ezelottihez hasonlítsuk, srac 40 eves lassan.
Itt ez a teatralis nyamvadtsag, ez az ami nem adja szamomra, es ahogy nezem nem vagyok egyedul.
Egyszeruen felesleges minden ítéletnel torkaszakadtabol uvolteni paros labbal toporzekolni, ha ennyi fölös energiaja van, akkor vegye at a labdat egyszer - nincs alibi visszapassz vagy visszapassz, mert elotte nem nezett szet, hogy merre vannak a vedok, es felelembol inkabb hamar szabadulni akar a labdatol, nincs összevissza ellenfelhez passzolt szar -, megkapod atveszed, felpassz mögefutsz vagy megfordulsz, megindulsz, valamit krealj mar, valami legyen. Nem higy visszafut, szar visszapassz, aztan elore vissza varni a beivelest....
Aztan mikor ziccerbe kerul veletlen, akkor meglepodik.
Igy csak beleszurkul a mezonybe, ha ennyi energia van csapkodni meg tiltakozni, akkor sprintelni, cselezni (nem ugrabugralni a labda fölött) is van energia, van benne több is.

En nem hagynam ki, plane ebben a szakaszban mar, az ilyen leaok meg zokniembereknek kell tobbet mutatni, de igenis tudna jobban jatszani
A teatralis mozdulatokkal egyetértek, az nekem is sok volt tegnap és ez tényleg nem indokolhato azzal, hogy de ő Cristiano Ronaldo. Egyszerűen csak zavaró. A sírás részével nekem semmi gondom nem volt, sőt. Viszont ha már ennyire leirtad, hogyan kellene jatszania akkor mondd már el, hogy hány csatár volt képes ezekre eddig ezen az EBn? A szlovenok ellen Harry Kane kb a labdával nem talalkozott és az emberünk papíron a vilag egyik legjobb csatára.

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

ELSiete

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2024. július 2., kedd 10:10

Szerintem sem vészes a mezőnyben Ronaldo. Nyilvan a prime énéhez képest ez semmi, de a kozeppalya is nagyon kevés mögötte és nem gondolnám, hogy Goncalo Ramos tegnap feltorte volna a Szlovén védelmet, vagy elrakott volna egy gólt ennek az Oblaknak. Mindenki a gólt hiányolja tőle, amikor 100%os ziccerben volt, akkor lepasszolta Brunonak. Ennyi. Mi van azokkal a jatekosokkal, akik viszont ténylegesen a prime éveikben vannak, fiatalabbak és nem teljesítenek? Mbappe, Kane, Havertz és még sorolhatnám. Végül Lukakunak es Lewanak sem jött össze. Hol vannak a fiatalok, Sesko, Leao, Hojlund stb? Tegnap ez a szemét kommentator többször is kihangsulyozta, hogy Ronaldo elpuskazza a helyzeteket. Miféle helyzeteket? Egy komolyabb helyzete volt, de ember legyen a talpán aki azt Oblak mellett elteszi. Az egyetlen nagy helyzet, a 100%os és kihagyhatatlan az Sesko előtt volt tegnap. Nagyon sokszor azt látom, hogy Ronaldohoz el sem jut a labda, Bruno Fernandes meg Bernardo Silva a kozeppalyan "szakert", mutogat, majd beivelik a semmibe. Kontraknal megallnak, mert inkább lepasszoljak 1 méterre, mintsem hogy meghuzzak a varatlant. Leao mosolyogva fut, 80%ban az első emberén nem jut át, de ha mégis, akkor utána ad egy ertekelhetetlen beadast. Az egyedüli aki tegnap megcsinálta a cselt és fejmagassagban beadott az Cancelo és Mendes volt. Két ki.baszott védő. Lehet szakerteni, hogy de Ronaldo nem mozog eleget, de más csapatban sem mozognak többet a csatarok. A PLben egy Haaland sem jön vissza a kpig labdát gyűjteni, érdekes ott Bernardo Silva De Bruyneval karöltve megtudja oldani a passzokat. Mondják hogy önző, minden szabadot ő akar.... Ok, ami bal oldalrol jött, azt én sem lőttem volna el a helyében, de a többit láttátok milyen közel volt a kapuhoz? Az összes próbálkozása jó volt. Miért ne lohetne ő? Lattunk ennyire közeli szabadokat ezen az EBn? Persze tudjuk, Bruno Fernandes az összeset beverte volna itt is. Mondják, hogy görcsösen őt akarják megjatszani. Én ezt sem látom. Mármint nem a csatart kell alapból megjatszani ha gólt akarsz szerezni? Sajnos kicsiben még ennyire sem tudjak megoldani, ezek a játékosok alkalmatlanok ra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ELSiete 2024. július 2., kedd 10:15-kor.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 2., kedd 10:06

Semmi baj nincs ceronaldo teljesitmenyevel, ne a 15 evvel ezelottihez hasonlítsuk, srac 40 eves lassan.
Itt ez a teatralis nyamvadtsag, ez az ami nem adja szamomra, es ahogy nezem nem vagyok egyedul.
Egyszeruen felesleges minden ítéletnel torkaszakadtabol uvolteni paros labbal toporzekolni, ha ennyi fölös energiaja van, akkor vegye at a labdat egyszer - nincs alibi visszapassz vagy visszapassz, mert elotte nem nezett szet, hogy merre vannak a vedok, es felelembol inkabb hamar szabadulni akar a labdatol, nincs összevissza ellenfelhez passzolt szar -, megkapod atveszed, felpassz mögefutsz vagy megfordulsz, megindulsz, valamit krealj mar, valami legyen. Nem higy visszafut, szar visszapassz, aztan elore vissza varni a beivelest....
Aztan mikor ziccerbe kerul veletlen, akkor meglepodik.
Igy csak beleszurkul a mezonybe, ha ennyi energia van csapkodni meg tiltakozni, akkor sprintelni, cselezni (nem ugrabugralni a labda fölött) is van energia, van benne több is.

En nem hagynam ki, plane ebben a szakaszban mar, az ilyen leaok meg zokniembereknek kell tobbet mutatni, de igenis tudna jobban jatszani
thereisonly1ronaldo

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. július 2., kedd 10:06

A portugáloknál alapvető problémák és hiányosságok vannak. Egy meccsen is van legalább 10 olyan szituáció ahol egy játékos menne az üres területbe de nem kapja a labdát. A játékukból abszolút kivesztek a gyors indítások, kiugratások. Cancelo tegnap jól tolta, ahogy a másik oldalon Mendes sem volt rossz. Ehhez képest a szélső támadók repertoárja abból állt h megkapta, állva megvárta a védőjét, Leao megpróbált egy versenyfutást Bernardo meg passz hátra vagy oldalra és ennyi. A legtöbb veszélyes beadás CR irányában nem azért volt veszély, mert jó volt a beadás, hanem mert CR ugrott fel. Ramos szerintem a közelében nem lett volna. Ez amit Martinez csinál ez egy vicc. Vitinha egész évben és az eb-n is mutatja, hogy ügyes játékos, tudja irányítani a kp-t és akár egy labdaátvétellel is megtudja verni az emberét és támadást indítani. Erre elsőként kapja le az egyetlen embert aki a kp-n különbséget teremthet, de az a szerencsétlen Fernandes meg végig tolja. Nevekre épül ez a keret is. Nevek alapján játszanak. Tegnap CR mellé is kellett volna egy csatár és átállni 2 csatárosra ha ennyire nincsenek szélső támadók.
Csodás lesz nézni a francia-portugált ahogy mind a kettő csapat nagy potenciállal, balfasz edzővel, rossz kezdővel múlja alul önmagát.

A franciákat sem értem miért jó 2 vkp-vel játszani. Aztán amikor Tchou kerül olyan helyzetbe hogy megnyílik a nagy terület amit meg kell futni rossz nézni a "gyorsaságát", Cama meg a padon szotyizik. Rabiot-ról már nem is beszélve, mert hiába jött Kante a sivatagból, Ő még mindig tud hozzáadni legalább.

Spanyolok és a németek messze kiemelkednek, ha nem közülük nyeri valaki akkor az már meglepetés.

Mit vártok a mai holland meccsre? Az osztrákok szerintem simán tovább mennek, de én valahogy nem lepődnék meg, ha a hollandok elcsesznék. Hatalmas anomália amit a románok csináltak eddig a kevés kaput eltalált lövéssel és a sokszor semmi labdabirtoklásukkal, de amikor meg néztem valahogy nem tűntek olyan rossznak.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. július 2., kedd 10:00

Realista24 írta:
reeed_ati írta: Van aki tudja mikor kell abbahagyni és van akinek végigkövethetjük a leépülését.
Mikor ez így előttünk zajlik, akkor méginkább érthető Kroos döntése és továbbra is le a kalappal előtte. B-)
Vannak az EB-n nagyobb egesek es felsulesek, mint CR esete, csak azokrol nem esik ennyi szo, mert ugye a legmagasabbrol lehet a legnagyobbat esni.

Meg amugy mit nevezunk leepulesnek? Hogy 39 evesen nem ugy huzza a csapatot, ahogy 10 eve? Amikor a csapattarsaknak kellett volna felnonie, csak valahogy nem sikerul nekik.
Nem is mondanám ezt égésnek, ez az élet rendje.
Csak nekem szimpatikusabb egy Kroos, Zizu féle karrier befejezés.. (na nem a fejesre gondolok.. :smile: )

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 2., kedd 9:48

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. július 2., kedd 9:43

na ezért vagyunk roncstársadalom. mert ha valaki képes kimutatni az érzéseit, és férfi létére elbőgi magát, abban a pillanatban rádobjuk a vizeslepedőt, és röhögünk rajta.

20+éve ismerjük Ronaldo személyiségét. tudjuk, hogy ő mindent 150%oson akar. azt is tudjuk, hogy már megkopott, és néha nyikorog a gépezet. de legalább ő a sikerei mellett a hibáit is képes megélni, és emiatt felelősséget érezni/vállalni.

xar volt tegnap? ja. kihagyott mindent is? ja.
de így is 20 perc alatt visszanőttek a tökei, és odaállt elsőnek büntetőt rúgni.
én pont ezért a mentalitásért tisztelem. mert bármennyien fikázzák, bárhogy köpködik, nála nagyobb küzdőt keveset találni a mai fociban

mindset is everything
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. július 2., kedd 9:40

CR

"Akinek nem sikerül, az is próbálkozik. Nyilván frusztráló érzés, ha nem sikerül a gólszerzés, de már elfelejtettem, mert a végeredmény pozitív lett és ez a legfontosabb. Olykor tizenegyesből is nehéz betalálni, azonban idén már két tizenegyespárbajt is elbuktam, most viszont nyertem. A futballnak néha igazságosnak kell lennie. A mérkőzésen a tizenegyest elhibáztam, de szerettem volna elsőként gólt szerezni a párbajban, mivel vállalni kell a felelősséget. Sohasem féltem szembenézni a dolgokkal.

Ez lesz az utolsó Európa-bajnokságom. De engem nem ez érdekel, hanem a játék iránti lelkesedés, az izgalom, és az, hogy látom a rajongóim, a családom és az emberek irántam érzett szeretetét. Az motivál a leginkább, hogy boldoggá tegyem az embereket."
:'( :kalapos:

Sztem mezőnyben jól játszik CR, itt a társak sokszor jobban hiányoznak mint ő, Leaonak kéne a sztárnak lennie azt sehol semmi, Bernardo se villan, Bruno se, a legjobbat Vitinhát meg elsőnek cserélik le :lol: Tény a gólok hiányoznak tőle, de játékban meg mozgásban nem rossz CR az EBn.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. július 2., kedd 9:20

Van aki tudja mikor kell abbahagyni és van akinek végigkövethetjük a leépülését.

TakiLaci2023
Kedvenc játékosaid: Messi
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: TakiLaci2023 » 2024. július 2., kedd 9:15

Becsülendő, hogy akar és küzd ennyi idősen is, de ez keserves volt ismét. Jota nem opció csatár posztra? Ma is jól szállt be.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 2., kedd 9:08

L.Miki írta:
Realista24 írta:
Mi az hogy nem melto hozza?
Egesz eleteben ilyen volt a pali, 5 eve, 10 eve es 20 eve is.

Semmi olyat nem tett, amit korabban ne csinalt volna.
Nem pont ez a szóhasználat volt a legjobb, amit használtam. Tény, hogy ilyen volt világéletében, és ez a fajta hozzáállás is segítette, hogy magasra törjön. Ezt inkább úgy értettem, hogy elért annyi meg annyi eredményt, sikert, rúgott annyi gólt, hogy valakinek egy élet is kevés lenne ennyihez, ahelyett hogy görcsöl mostmár csak szórakoznia kellene, élvezni a játékot, felszabadultan játszani, hiszen már senki sem várja, hogy megváltsa a világot, csakis ő saját magától.
Mindig is sziven viselte a hazaja valogatottjat. Most olyanokkal jatszik egyutt, akik 10-15 eve ot balvanyoztak, rajta nottek fel.
Adni akar nekik valamit, es a kihagyott buntetonel gondolom atfutott az agyan, hogy akar ki is eshetnek a hibaja miatt. Elontottek az erzelmek, tultette magat rajta, majd beverte, mint lo a lonak az elso tizit.

Szerintem ez a sztori ennyi, rovid de kerek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. július 2., kedd 8:37

Realista24 írta:

Nem pont ez a szóhasználat volt a legjobb, amit használtam. Tény, hogy ilyen volt világéletében, és ez a fajta hozzáállás is segítette, hogy magasra törjön. Ezt inkább úgy értettem, hogy elért annyi meg annyi eredményt, sikert, rúgott annyi gólt, hogy valakinek egy élet is kevés lenne ennyihez, ahelyett hogy görcsöl mostmár csak szórakoznia kellene, élvezni a játékot, felszabadultan játszani, hiszen már senki sem várja, hogy megváltsa a világot, csakis ő saját magától.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 2., kedd 8:31

L.Miki írta:
lestat írta: Nekem felfoghatatlan hogy itt barkinek is az bantja a szemet ha egy 39 eves jatekos utolso eb-t komolyan a sziven viseli.

Plusz neki tenyleg mindig duplan kell teljesitenie.

Lehet karrierje vegere meg erzekenyebb lett vagy jobban aterzi a sulyat.
De ezerszer inkabb ö legyen a csapatomban mint aki kihagyja majd hazamegy es masnap posztol a yachtrol hogy maris nyaral.
Az ilyet nem erdekli.

Amugy tegyuk mar hozza hogy a tiziparbajban hogy bebaszta es egy konnycsepp nem volt az arcan.
Inkabb azon kene rohogni.
Michael Schumacher utolsó futama a ferrariban a legjobb példa erre, egy utolsó búcsú futammal búcsúzott, elengedte és csak szórakoztatni akart és csinált akkora futamot, amilyet megérdemelt, lazán és görcsök nélkül.
Ez viszont amit látunk Cr-től rá feszül, erőlködik, görcsöl nem méltó hozzá, nem könnyebb lenne már elengedni ezt az egészet, és csak a foci szeretetéèrt, a nézők szórakoztatásáèrt játszani, megélni azt, hogy 39 évesen majdnem 40, még mindig itt van. Ha végre valahára elengedné ezt az egész görcsössèget könnyebb lenne neki, és talán már rég gól is összejöhetett volna, de így hogy ennyire akarja, rá feszül, nem lehet.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. július 2., kedd 8:27

lestat írta: Nekem felfoghatatlan hogy itt barkinek is az bantja a szemet ha egy 39 eves jatekos utolso eb-t komolyan a sziven viseli.

Plusz neki tenyleg mindig duplan kell teljesitenie.

Lehet karrierje vegere meg erzekenyebb lett vagy jobban aterzi a sulyat.
De ezerszer inkabb ö legyen a csapatomban mint aki kihagyja majd hazamegy es masnap posztol a yachtrol hogy maris nyaral.
Az ilyet nem erdekli.

Amugy tegyuk mar hozza hogy a tiziparbajban hogy bebaszta es egy konnycsepp nem volt az arcan.
Michael Schumacher utolsó futama a ferrariban a legjobb példa erre, egy utolsó búcsú futammal búcsúzott, elengedte és csak szórakoztatni akart és csinált akkora futamot, amilyet megérdemelt, lazán és görcsök nélkül.
Ez viszont amit látunk Cr-től rá feszül, erőlködik, görcsöl nem méltó hozzá, nem könnyebb lenne már elengedni ezt az egészet, és csak a foci szeretetéèrt, a nézők szórakoztatásáèrt játszani, megélni azt, hogy 39 évesen majdnem 40, még mindig itt van. Ha végre valahára elengedné ezt az egész görcsössèget könnyebb lenne neki, és talán már rég gól is összejöhetett volna, de így hogy ennyire akarja, rá feszül, nem lehet.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2024. július 2., kedd 8:22

hehetheoriginal írta:
akkor faszért kellett a kislánykodás fél órával korábban... :coffee:
Hogy tèged ès a hozzád hasonlóakat bosszantsa. :coffee:
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Vissza: