OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 8., hétfő 8:45

hehetheoriginal írta: dehogy lett elfogadott.
sosem lesz olyan, hogy tokeletes kontinens, tarsadalmak, mindig lesznek csoportok, akiknek rosszabb lesz mas csoportoknal.
kerdes mi a szarabb: roman suttyo, ha kirabol a kuton vagy arab kutya, aki levagja a fejed, mert iphone-on porgeted az instat.
Vagy a roman suttyo, aki leugott ket napja aludt (es vagy instazik) es elkaszal a trailerrel az autopalyan es meghalsz/nyomorek leszel, vagy a parkoloban lebök mert nem akarod neki odaadni az ertekeidet...esetleg ha mar fejlavagas volt a peldad, elraboljak a gyerekedet, hogy aztan szoroshatu ferfiak fajtalankodjanak vele.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. július 8., hétfő 8:43

Realista24 írta: A biztosítás nem csak eü dolgokra szól, hanem felelősségbiztosítás is van benne, ingóságaidat is védi, hosszabb kórházi ellátás esetén hozzátartozó költséget is teríti, kiutazás, hazautazás hozzájárulás, stb.

Pár ezer forintos tétel, elenyésző egy nyaralási budgetben.
Elenyésző, csak ha követed a pénzügyileg tudatos szemléletet akkor negatív befektetés. Olyan mint a kaszinó, hosszú távon mindig a ház nyer, különben - logikusan - nem csinálná az üzletet a biztosító.

A poggyászbiztosítás ugye amit említesz egyrészt egy bizonyos limitig érvényes, másrészt egyszerűen normálisan vigyázva a cuccokra nem lopnak el/hagysz el annyi mindent hogy nagy érték legyen. Nekem sosem kellett igénybe vennem, pedig egyébként a bankkártyámhoz jár, szóval ilyenem külön kötés nélkül is van (ahogy sok más embernek is, ezért is duplikáció a dolog).

A hozzátartozó kiutazása nagy baj esetén igaz, csak ennek is mekkora a bekövetkezési valószínűsége és mennyit fizetsz ki addig? Anekdotikusan jó dolog a bizti, volt már sok emberrel meg ismerős ismerősével helyzet amikor jól jött, de minden ilyen esetre jut rengeteg ember aki nem kap a pénzéért semmit.

Ami szerintem egyébként valid érv mellette: aki izgulós, és így jobban/nyugodtabban alszik, az csinálja. A nyugalom, lazítás minden pénzt megér, ha valakinek ehhez bizti kell az persze kössön mindenképp :)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 8., hétfő 8:30

dehogy lett elfogadott.
sosem lesz olyan, hogy tokeletes kontinens, tarsadalmak, mindig lesznek csoportok, akiknek rosszabb lesz mas csoportoknal.
kerdes mi a szarabb: roman suttyo, ha kirabol a kuton vagy arab kutya, aki levagja a fejed, mert iphone-on porgeted az instat.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 8., hétfő 8:25

hehetheoriginal írta: ne keverjük bele egy európa szélén zajló háborút egy közel-keletről - full más kontinens, full más emberek, kultúrák, életvitel, egy röpke párszáz évvel elmaradott embercsoport - érkező milliókkal, akiknek nagy része egészséges, erős, hadköteles és harcképes férfi.
de biztos én nézek rossz helyen híreket.

neked rikko konkrétan az ukránokkal van bajod jelenleg, de az se az ő hibájuk, hanem a német és európai politikusoké.
aki európaiként inkább közel-keleti muszlim bevándorlók között élne, mint inkább ukrán menekültek között, az aberrált és beteg.
Ez megint egy teljesen mas megkozelites. En arra probaltam ravilagitani, amit shutter(?) irt, hogy ezzel van a gond, nem az europaiakkal.

Ha ezek nem lennenek, meg mindig a bolgar, roman, akarmilyen mas nepcsoporttol lenne hangos Europa, csak jott egy nagyobb rossz, es igy mar nem is tunik olyan veszesnek, amit ezek csinaltak hosszu eveken/evtizedeken at.

Abba mar bele sem megyek, hogy Europa szerte hany es hany halalos aldozatot kovetelo balesetet okoztak es okoznak, hogyan fosztogatnak parkolokban, stb.stb. De igen, azok, akiket hehe emlit nagyobb gond, ezert ez mar elfogadott lett ugy latom.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. július 8., hétfő 7:49

persze hogy van baj europai migransokkal is, ahogy irtam, magyarok kozt is rengeteg a szegyen ember (bar altalaban egymast huzzak le szepen leginkabb) a roman-bolgar es egyeb balkani torok, albanok sem a legjobb nepseg am.

viszont majd 3 ev menekulttabori tapasztalat + 8 ev angliai kinnlet alapjan szemelyes benyomas szerint meg mindig egy masik polc az europan kivuli, arab-afrikai migracio.

picit olyan ez nekem, mint a magyar vs cigany kerdes otthon.
azzal szoktak vedeni a ciganyokat, hogy hat a magyarok kozott is van szemetlada es a ciganyok kozott is van rendes.
ez igy is van, lattam mar cigany tanulovezetot meg corvinust vegzett romat is, de a big picture alapjan azert vannak kimondhato tenyek.
peldaul a bortonokben az aranyok a lakossagi aranyokhoz kepest.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 8., hétfő 7:39

ne keverjük bele egy európa szélén zajló háborút egy közel-keletről - full más kontinens, full más emberek, kultúrák, életvitel, egy röpke párszáz évvel elmaradott embercsoport - érkező milliókkal, akiknek nagy része egészséges, erős, hadköteles és harcképes férfi.
de biztos én nézek rossz helyen híreket.

neked rikko konkrétan az ukránokkal van bajod jelenleg, de az se az ő hibájuk, hanem a német és európai politikusoké.
aki európaiként inkább közel-keleti muszlim bevándorlók között élne, mint inkább ukrán menekültek között, az aberrált és beteg.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 8., hétfő 7:02

Szerző: rikko » 2024.07.08. 06:50

Hehe koma, a németeknek tizede annyi problémája nincs a sokadgenerációs törökökkel, mint pl a feketén melózó bolgár, román, balkáni népekkel.
Vagy a káoszt okozó közel keleti népekkel. Sőt a beáramló ukránokkal is sokkal több gond van.
Németek ott cseszték el, hogy korlátlanul jöhet bárki és nincs kontroll. Euró milliárdos összegek jutnak a menekültek zsebébe, ellenszolgáltatás nélkül.
7 hónapja keresek lakást, mert szeretnék közelebb lakni a munkahelyemhez. A lakásingatlanlanos kiscsaj már bocsánatot kér, hogy nem tud semmit sem adni nekem, mert a városvezetés az ukránokat dobta prioritasnak és amint van valami, már dobják is nekik az ingyen keglit.
A német ismerősök mesélik, hogy őket is zaklatja a vezetés, mert van egy üres hétvégi házuk , de nem akarják kiadni. Amióta visszamondták a városvezetés ajánlatát, azóta kb minden lehetséges módon próbálják kikényszeríteni tőlük az igent.
Egyik német csőszerelőm fél évet volt munkanélküli, az első 90 napban nem kapott egy fillért sem. A menekült idejön és ingyen lakás, ingyen nyelvtanfolyam, ingyen minden is ..
Feleségem nem tudja a diplomáit honosítani, mert orosz. Jön az ukrán, szír miegyeb és ingyen megoldják.
Folyatas itt, ha akarjuk.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 8., hétfő 6:35

A biztosítás nem csak eü dolgokra szól, hanem felelősségbiztosítás is van benne, ingóságaidat is védi, hosszabb kórházi ellátás esetén hozzátartozó költséget is teríti, kiutazás, hazautazás hozzájárulás, stb.

Pár ezer forintos tétel, elenyésző egy nyaralási budgetben.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. július 8., hétfő 0:04

tomi_b írta: Én azért kötnék biztosítást. Eu-ba 5-6000 HUF/fő áron már nagyon jók vannak, és pl. ha rádjön a fosás akkor nem kell több százezer forintot kidobni az ablakon 1 vizsgálatra meg pár gyógyszerre.
Pont ezért említettem én is az EUt, mert itt EU taj kártyával ez teljesen ingyenes, semmi pénzt nem kell kidobni vizsgálatra meg gyógyszerre.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. július 7., vasárnap 22:58

reeed_ati írta: Nyilván soha ne legyen rá szükségünk, de nem lehet tudni, mikor üt be a szar.. :)
Egyik baratom legutobb ugy jart, hogy elmentek Romaba repulovel, kozben gyerek himlos lett, viszont haza mar nem utazhattak repulovel. A biztosito fizette az auto berlest, az uzemanyagot, meg egy ejszakara a szallast is, mert nem akart egy nap alatt annyit vezetni, ugyhogy feluton megszalltak.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2024. július 7., vasárnap 21:16

realmadrid95 írta:
Realista24 írta:

Igen, mielott jott az irto, en is ezt a modszert probaltam. Majd R24 lefujja es kiuzi oket :lol:
Az egesz szomszedsagnak menekulnie kellett :lol:

Az aeroszol egyebkent nagyon jo megoldas, viszont merlegelni kell, hogy az adott feszket egy laikus is meg tudja e oldani, vagy sem. Itt irtak jo megoldasokat, viszont az ilyen csalanvizes megoldasokat kerlek hanyagoljatok.

Nem rikko ellen szeretnek beszelni egyaltalan, csupan feltem az embereket. Nagyon sok kozhiedelem terjed a darazsirtasrol, raadasul minden darazs mas es mas.

Konnyen lehet, hogy a padlasterbe lepve mar agyoncsipnek, mivel vannak nagyon agressziv fajtak is.
Arrol nem beszelve, hogy sokan ugy vannak vele, hogy “mindegy, ha megcsip egy ket darazs, ugysem vagyok ra allergias”, na, ez nagyon nem igy van.
Elraktarozza a darazsmerget a szervezet. Igy lehet az is, hogy mondjuk eleted soran megcsip 4 darazs, semmi reakcio, majd fel ev mulva megcsip az 5.darazs, aztan megfullad az ember.
Ettol is durvabbak a fertozott darazsak, amik allati tetembol kiszallva csipnek meg, ezek akar olyan gyorsan is halalosak lehetnek, mire kier a mento.

Ugyhogy kerlek mindenki vegye komolyan ezt, nem jatek!

Szia!
Erről nem talaltam semmit az interneten, kuldenel valami cikket vagy bármit? :)
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. július 7., vasárnap 9:12

Megoldódott közben, először netrisken nézegettem, milyen ajánlatokat dob be, aztán eszembe jutott, hogy allianz-nál van több biztosításom is, megnéztem a honlapjukat és a tagoknak van 25% kedvezmény utasbiztosításra.
Szóval, ami allianzos platina(ez terjed ki legtöbb mindenre), 5főre netrisken 33ezer, az így tagként volt 24ezer.
Úgyhogy ja, olyan 5ezer körüli/fő.

Nyilván soha ne legyen rá szükségünk, de nem lehet tudni, mikor üt be a szar.. :)

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2024. július 7., vasárnap 8:48

Én az Eu-s TAJ kártyában bízom. :)
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2024. július 7., vasárnap 8:46

Én azért kötnék biztosítást. Eu-ba 5-6000 HUF/fő áron már nagyon jók vannak, és pl. ha rádjön a fosás akkor nem kell több százezer forintot kidobni az ablakon 1 vizsgálatra meg pár gyógyszerre.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. július 7., vasárnap 7:14

Hova utazol? Szerintem legtöbb esetben nem érdemes, kivéve ha EUn kívül mész és csinálsz valami fizikai/balesetveszélyes dolgot.

Természetesen ez szubjektív, ha nyugodtabban alszik tőle az ember akkor lehet bármit bárhova, de alapvetően minden biztosítás úgy van nyilván beárazva hogy ne neked legyen jó hosszú távon. Ezért igazábol kis dolgokat nem érdemes, csak ami akkor értékű (ház, autó), hogy probléma lenne ha neked kellene X évente egy összegben (a káresemények) fizetni.

De persze Etiópiába gyalogtúrázni én is kötnék :D

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. július 6., szombat 9:22

reeed_ati írta: Skacok, utasbiztosítást hol érdemes neten kötni?
Vagy hol szoktatok?
Legutóbb amikor Tenerifère mentünk a hello utazót használtuk, ha nincs esemény visszakapod ha jól emlékszem a felét és vagy jótékony célra vagy egy következő biztosításra felhasználhatod.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 6., szombat 8:58

Vagy netrisk.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. július 6., szombat 8:50

reeed_ati írta: Skacok, utasbiztosítást hol érdemes neten kötni?
Vagy hol szoktatok?
Clb.hu

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. július 6., szombat 8:50

Skacok, utasbiztosítást hol érdemes neten kötni?
Vagy hol szoktatok?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 5., péntek 17:12

L.Miki írta:
babaking írta:

Ezen én is gondolkoztam. Azt, hogy politikai ellenfelet, veszélyes tanúkat képes a rendszer eltüntetni azt sajnos simán el tudom képzelni. Ennek a módja, viszont szerintem nagyon rizikós. Mi annak az esélye, hogy a megfelelő autót találja el? Mi annak az esélye, hogy nem ő hal meg, hanem a célszemély? Kit veszel rá, hogy kamikaze módon menjen bele? Persze bedrogozhatod, de akkor lásd az első kérdést. Másrészt pont emiatt a valószínűtlenség miatt lenne tökéletes ha összejönne, de szerintem véletlen, ennél még nekem is eszembe jut 2-3 jobb ötlet, hogy hogyan lehetne ezt balesetnek álcázni.
Az biztos, hogy nagyon rizikós és rengeteg kérdést hordoz magában, de láttunk már karón varjút. Ahogy Diana hercegnő halála is eléggé érdekes.
Mindenesetre én is úgy gondolom, hogy az élet nagy forgatókönyvíró és nem szándékos kitervelt merénylet, de kitudja egyébként a mai világban. :coffee:

Viszont a hatóságnak egy tudatosított szerrel èlő emberrel szemben, szerintem szigorúbban kellene eljárni, és egy valamire való kormány, törvénymódosítást hajt végre, hogy legközelebb ne forduljon elő és ezekhez hasonló eset. Ártatlanok tömkelege halnak meg, bár egy sima közúti balesetben is szóval... :kivagyhe:
Többen halnak meg gyorshajtás és szabálytalan előzés miatt mint kabszer hatása alatt álló sofőrtol.

Nem tudsz mit kezdeni ezekkel a barmokkal.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: