Remy Remy... Ez márpedig nem lehet véletlen, durva milyen hatással vagy a világrah3x0r írta: Julius 1-5: Remy Kataloniaban nyaral
Most olvasom:
Protesters in Barcelona have sprayed visitors with water as part of a demonstration against mass tourism. Demonstrators marching through areas popular with tourists on Saturday (July 6) chanted “tourists go home” and squirted them with water pistols, while others carried signs with slogans including “Barcelona is not for sale.” 16 órával ezelőtt
OFF
- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Re: OFF
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Julius 1-5: Remy Kataloniaban nyaral
Most olvasom:
Protesters in Barcelona have sprayed visitors with water as part of a demonstration against mass tourism. Demonstrators marching through areas popular with tourists on Saturday (July 6) chanted “tourists go home” and squirted them with water pistols, while others carried signs with slogans including “Barcelona is not for sale.” 16 órával ezelőtt
Most olvasom:
Gyere Petike, megsimogatlakhehetheoriginal írta:k. endre bácsi, te vagy az?Halfkey írta:
Nemtudom a mai módi mi, de fiatalkoromban (2004-2010) gyerekeket táboroztattam Hajdúszoboszlón.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
k. endre bácsi, te vagy az?Halfkey írta:Nemtudom a mai módi mi, de fiatalkoromban (2004-2010) gyerekeket táboroztattam Hajdúszoboszlón.Nem utolso szempont az EEK-val, hogy tobb orszagban is elore meg kell finansziroznod a kezelest, amit utolag visszakapsz elmeletileg.
thereisonly1ronaldo
Én már neked is elhittem, mert nem utaztam mindenhova még, és főleg nem orvosoztam mindenhol
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Nem nekem kell elhinni, hanem a szabalyoknak. Szivesen kikeresem, tessek.Halfkey írta:Nemtudom a mai módi mi, de fiatalkoromban (2004-2010) gyerekeket táboroztattam Hajdúszoboszlón. Ekkor még nem volt EEK csak biztosítás, és azt mindig ki kellett fizetnünk előre. Lehet ez ma már nincs így.Nem utolso szempont az EEK-val, hogy tobb orszagban is elore meg kell finansziroznod a kezelest, amit utolag visszakapsz elmeletileg.
EEK-val mindenesetre sosem fizettem még sehol semmit, de elhiszem neked hogy van ilyen ország.
Fontos kiemelni, hogy Belgiumban, Franciaországban, Luxemburgban és bizonyos típusú egészségügyi szolgáltatók esetében Finnországban ún. visszatérítéses rendszer működik. Ezekben az országokban az egészségügyi ellátások, gyógyszerek költségeit az ellátásban részesülő személy köteles megelőlegezni. Az illetékes biztosító a hatályos tagállami jogszabályok alapján a visszatéríthető összeget utólag megtéríti. Az önrész visszatérítésére itt sincs lehetőség.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- miro.
- Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg
Nyaralason gondoltam..Realista24 írta:Attol függ, mert ha multiban veszed meg a kavet es sört, kuponakcioban, supershop pontokat bevaltva, kozeli szavidos termeket, akkor tobbrol beszelunk.miro. írta:
Bennem is ugyanez fogalmazodott meg.
Bele orulnek,ha igy neznek mindent patika merlegen.
Azert 20 eurorol beszelunk egy nyaralasnal..Sporolsz vele ca ket kavet meg ket sort?
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Nemtudom a mai módi mi, de fiatalkoromban (2004-2010) gyerekeket táboroztattam Hajdúszoboszlón. Ekkor még nem volt EEK csak biztosítás, és azt mindig ki kellett fizetnünk előre. Lehet ez ma már nincs így.Nem utolso szempont az EEK-val, hogy tobb orszagban is elore meg kell finansziroznod a kezelest, amit utolag visszakapsz elmeletileg.
EEK-val mindenesetre sosem fizettem még sehol semmit, de elhiszem neked hogy van ilyen ország.
Alapvetően egyetértek, nem kell mindent minmaxolni, de ez azért kivétel mert konkrétan az a fizikai plusz teendő (és pénz) ha megkötöd, az egyszerű meg az ha nem. Illetve attól hogy nem kell ezt vagy azt tenni, én áltanosságban az informáltságban hiszek - fontos tudni miért csináljunk vagy ne csináljunk valamit.'shutterisland írta: halfkey, no offense, de ha mindent ennyire grammpontosan kielemez valaki, hogy megeri e vagy sem, akkor az ezeken a dolgokon megsporolt penzt mire kolti ?
mert igazabol barmit veszel, barmire koltesz, meg lehet ervelni, hogy miert ne.
mindent csak befektet a halalaig vagy mikortol kezd el penzt kolteni ?
Az utolsó mondatot nem annyira értem, ez az élvezeti tárgyakra költés inkább, nekem a biztosítás nem az - erre utaltam korábban, ha valakinek az, akkor go for it.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Attol függ, mert ha multiban veszed meg a kavet es sört, kuponakcioban, supershop pontokat bevaltva, kozeli szavidos termeket, akkor tobbrol beszelunk.miro. írta:Bennem is ugyanez fogalmazodott meg.'shutterisland írta: halfkey, no offense, de ha mindent ennyire grammpontosan kielemez valaki, hogy megeri e vagy sem, akkor az ezeken a dolgokon megsporolt penzt mire kolti ?
Azert 20 eurorol beszelunk egy nyaralasnal..Sporolsz vele ca ket kavet meg ket sort?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- miro.
- Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg
Bennem is ugyanez fogalmazodott meg.'shutterisland írta: halfkey, no offense, de ha mindent ennyire grammpontosan kielemez valaki, hogy megeri e vagy sem, akkor az ezeken a dolgokon megsporolt penzt mire kolti ?
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
halfkey, no offense, de ha mindent ennyire grammpontosan kielemez valaki, hogy megeri e vagy sem, akkor az ezeken a dolgokon megsporolt penzt mire kolti ?
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nyilvan, ahogy az autogyartok is keresnek rajtad, meg a cegek, akiknek a ruhait megveszed, vagy amelyik mobilgyarto telefonjan potyogsz, es a tobbi, es a tobbi. Egyik sem nonprofit szervezet.Halfkey írta:Van szamtalan peldam, ami alatamsztja, hogy 15-20 euro egy hetre miert nem tetel, es miert inkabb a tulzott onbizalom es magabiztossag a rafizetes. Termeszetesen szerintem.
Pont ezt írtam, hogy anekdotikus példája mindenkinek van, de azt gondolom te is belátod hogy az összes ember által a biztosítóknak befizett pénz az több mint amit a biztosítók kifizetnek. Szóval az egyéni példákon túlnézve, átlagosan rosszabbul jársz. Ez ugyanaz a logika (csak nyilván kevésbé extrém módon) mint a lottónyerteseknél arról beszélni hogy milyen jól tették hogy vettek szelvényt, közben nem nézni a millió embert aki nem nyert semmit.
Nem tudtam, hogy a biztositasaimat is te kezeled es latod mire van es mire nincs.Ami szerintem érdekesebb kérdés, hogy ha tatyót félted, meg hogy a gyerek mit karcol meg itthon, itthon miért nem kötsz erre biztosítást? Hiszen Székesfehérváron is ellophatnak tőled valamit, meg tönkretehet valamit a gyerek ugyanúgy, mégsem vagy rá biztosítva.
Az EU taj kartya meg szep es jo, de nem garantalja pl. hogy ami itthon ingyenes, azt kint is ingyen kapod meg. Illetve szamos szolgaltatast nem is vegeznek allami korhazban, az EEK meg csak oda ervenyes. Az sem mellekes, hogy az adott orvos donti el, hogy ez belefer-e a szükseges kezeles soraba vagy sem.
Nem utolso szempont az EEK-val, hogy tobb orszagban is elore meg kell finansziroznod a kezelest, amit utolag visszakapsz elmeletileg.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Van szamtalan peldam, ami alatamsztja, hogy 15-20 euro egy hetre miert nem tetel, es miert inkabb a tulzott onbizalom es magabiztossag a rafizetes. Termeszetesen szerintem.
Pont ezt írtam, hogy anekdotikus példája mindenkinek van, de azt gondolom te is belátod hogy az összes ember által a biztosítóknak befizett pénz az több mint amit a biztosítók kifizetnek. Szóval az egyéni példákon túlnézve, átlagosan rosszabbul jársz. Ez ugyanaz a logika (csak nyilván kevésbé extrém módon) mint a lottónyerteseknél arról beszélni hogy milyen jól tették hogy vettek szelvényt, közben nem nézni a millió embert aki nem nyert semmit.
Ami szerintem érdekesebb kérdés, hogy ha tatyót félted, meg hogy a gyerek mit karcol meg itthon, itthon miért nem kötsz erre biztosítást? Hiszen Székesfehérváron is ellophatnak tőled valamit, meg tönkretehet valamit a gyerek ugyanúgy, mégsem vagy rá biztosítva.
-
- Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler
ikelemen5 írta:realmadrid95 írta:
Az aeroszol egyebkent nagyon jo megoldas, viszont merlegelni kell, hogy az adott feszket egy laikus is meg tudja e oldani, vagy sem. Itt irtak jo megoldasokat, viszont az ilyen csalanvizes megoldasokat kerlek hanyagoljatok.
Nem rikko ellen szeretnek beszelni egyaltalan, csupan feltem az embereket. Nagyon sok kozhiedelem terjed a darazsirtasrol, raadasul minden darazs mas es mas.
Konnyen lehet, hogy a padlasterbe lepve mar agyoncsipnek, mivel vannak nagyon agressziv fajtak is.
Arrol nem beszelve, hogy sokan ugy vannak vele, hogy “mindegy, ha megcsip egy ket darazs, ugysem vagyok ra allergias”, na, ez nagyon nem igy van.
Elraktarozza a darazsmerget a szervezet. Igy lehet az is, hogy mondjuk eleted soran megcsip 4 darazs, semmi reakcio, majd fel ev mulva megcsip az 5.darazs, aztan megfullad az ember. Ettol is durvabbak a fertozott darazsak, amik allati tetembol kiszallva csipnek meg, ezek akar olyan gyorsan is halalosak lehetnek, mire kier a mento.
Ugyhogy kerlek mindenki vegye komolyan ezt, nem jatek!
Szia!
Erről nem talaltam semmit az interneten, kuldenel valami cikket vagy bármit?
Szia! Nekunk van egy bibliank, ami atoleli a ragcsaloirtast, a rovarirtast es a dezinfekciot.(amibe mar beletratozik a covid ota az ozonos fertotlenites is.)
Ott felsorakoztatjak a darazsfelek elettanat, a ra hato vegyszereket, illetve az irtasi modszereket.
A lenyeg, hogy a szurasnal a szervezetbe jutatja a “merget” Ennek a meregnek a 70%at kitevo acetilkolin, amelyet elraktaroz a szervezet, persze ennek is csak xy% at. Ennek a merteke viszont sok mindentol fugg, mivel a darazsak toxicitasa is eltero. Egyebkent annak a legnagyobb, amely feherjekkel taplalkozik.
Ezt ugy kell elkepzelned, hogy 2025 elso feleben megcsip 3 darazs,(mondjuk egy het alatt) elerik az anafilaxias sokk also vonalat, meg egy csipes lenne, amibol kialakulna az allergia. Elkezd felszivodni valamennyire, nagyon lassu folyamat ez egyebkent. 2025 masodik feleben megint megcsip ketto, de mivel az elso felszivodas nem ment meg vegbe(a feherjevel taplalkozo darazsak merge lehet neha 2-3 ev is, mire felszivodik) eleri az allergias sokkhoz elegendo mereg mennyiseget es kialakul az allergia.
Raadasul mikrobiologialag a legszennyezetebb alatt, emiatt konnyen fertozeseket is szallit.
- hehetheoriginal
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Hogyne ertenem, hat mar irtam is. De akkor megismetlem, valaki (talan shutti) irta, hogy csak ezekkel van a gond, az Europan beluli nepvandorlassal nincs. Hat dehogy nincs.hehetheoriginal írta: persze lehet szelsosegekbe menni, mert ez nem az általános, amit leírtál, de sztem te már csak garfield modra hetfo leven kötekedsz itt
nem vagy te ostoba, érted miről van itt szó.
ami biztos, hogy a migriknél több a szélsőség, mint pl egy románia esetében
nekem is volt/van megannyi szar tapasztalatom románokkal a hétköznapokban, akár boltban, akár az utakon pl, de valahogy mégsem fosom össze tőlük magam annyira, mint egy horda allahuakbárt kiabáló, közben macsetét hadonászó fanatikus kurvaanyjától, akik szombat este ugy gondolják, hogy utat vágnak maguknak a schwedenplatzon pl...
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Egy kartyahoz jaro szolgaltatas altalaban nincs olyan szinten, azzal szemben amit kulon kotsz.Halfkey írta:Elenyésző, csak ha követed a pénzügyileg tudatos szemléletet akkor negatív befektetés. Olyan mint a kaszinó, hosszú távon mindig a ház nyer, különben - logikusan - nem csinálná az üzletet a biztosító.Realista24 írta: A biztosítás nem csak eü dolgokra szól, hanem felelősségbiztosítás is van benne, ingóságaidat is védi, hosszabb kórházi ellátás esetén hozzátartozó költséget is teríti, kiutazás, hazautazás hozzájárulás, stb.
Pár ezer forintos tétel, elenyésző egy nyaralási budgetben.
A poggyászbiztosítás ugye amit említesz egyrészt egy bizonyos limitig érvényes, másrészt egyszerűen normálisan vigyázva a cuccokra nem lopnak el/hagysz el annyi mindent hogy nagy érték legyen. Nekem sosem kellett igénybe vennem, pedig egyébként a bankkártyámhoz jár, szóval ilyenem külön kötés nélkül is van (ahogy sok más embernek is, ezért is duplikáció a dolog).
A hozzátartozó kiutazása nagy baj esetén igaz, csak ennek is mekkora a bekövetkezési valószínűsége és mennyit fizetsz ki addig? Anekdotikusan jó dolog a bizti, volt már sok emberrel meg ismerős ismerősével helyzet amikor jól jött, de minden ilyen esetre jut rengeteg ember aki nem kap a pénzéért semmit.
Ami szerintem egyébként valid érv mellette: aki izgulós, és így jobban/nyugodtabban alszik, az csinálja. A nyugalom, lazítás minden pénzt megér, ha valakinek ehhez bizti kell az persze kössön mindenképp
Szep es jo dolog, hogy figyelsz a tatyodra, csak ez olyan, hogy velem nem tortenik baj az uton, mert jol vezetek...ezt sok ember sirjara is ra lehet vesni.
Ugyanigy mondjuk ha gyerekkel utazol, es kart tesz valamiben, legyen az egy kocsi, szallodai szoba, etteremben, akarhol...van felelossegbiztositasod, es rendezik a dolgot az adott feltetelek mellett.
Van szamtalan peldam, ami alatamsztja, hogy 15-20 euro egy hetre miert nem tetel, es miert inkabb a tulzott onbizalom es magabiztossag a rafizetes. Termeszetesen szerintem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
persze lehet szelsosegekbe menni, mert ez nem az általános, amit leírtál, de sztem te már csak garfield modra hetfo leven kötekedsz itt
nekem is volt/van megannyi szar tapasztalatom románokkal a hétköznapokban, akár boltban, akár az utakon pl, de valahogy mégsem fosom össze tőlük magam annyira, mint egy horda allahuakbárt kiabáló, közben macsetét hadonászó fanatikus kurvaanyjától, akik szombat este ugy gondolják, hogy utat vágnak maguknak a schwedenplatzon pl...
thereisonly1ronaldo