OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. július 13., szombat 12:12

Halfkey írta:
'shutterisland írta: honnan jott az otlet amugy ?
mondjuk ha kokemeny ido- es penzmilliomos lennek, szivesen kimennek 1-2 honapra pl sri lankara teknosoket gondozni vagy valami hasonlo, biztos nagy kaland.
Pénzügyileg elméletileg több szervezetnél 0-n vagy ugye, szóval nem kell hozzá pénzmilliomosnak lenni csak időt feladni, értsd pénzügyileg az alatt nem leszel gazdagabb (de szegényebb se). Más értelemben meg nyilván gazdagodsz.

Volt cégem a VSO-val dolgozott együtt, egy évre lehetett kimenni és fizetés nélküli szabit kaptál addig, így biztonságban volt a munkahely is. Aki volt, imádta.
Wow! Ez mondjuk nem kis lehetőség. Kár, hogy a legtöbb helyen ez a fizetés nélküli szabadság rész csak ilyen elméleti síkon létező dolog. Van, de jobb, ha nem akarsz olyanra menni. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. július 13., szombat 12:09

mondjuk ha kokemeny ido- es penzmilliomos lennek, szivesen kimennek 1-2 honapra pl sri lankara teknosoket gondozni vagy valami hasonlo, biztos nagy kaland.
Pénzügyileg elméletileg több szervezetnél 0-n vagy ugye, szóval nem kell hozzá pénzmilliomosnak lenni csak időt feladni, értsd pénzügyileg az alatt nem leszel gazdagabb (de szegényebb se). Más értelemben meg nyilván gazdagodsz.

Volt cégem a VSO-val dolgozott együtt, egy évre lehetett kimenni és fizetés nélküli szabit kaptál addig, így biztonságban volt a munkahely is. Aki volt, imádta.

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2024. július 13., szombat 11:45

Hello!

Riminibe utazunk családdal ( 2 pici kislany), és érdekelnének tapasztalatok, ha esetleg volt már valaki. Mire vigyázzunk, mit nézzünk/próbáljunk mindenképpen, ilyesmik.
Esetleg éttermek :mrgreen:
Ami még fontos ,hogy van e ilyen MOL villanykocsihoz hasonló, percdíj alapú kocsi bérles, hol lehet ennek utánanézni olasz nyelvtudás nélkül? :ike:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. július 13., szombat 11:12

Mindig is foglalkoztatott (kellemest a hasznossal), meg asszonnyal is többször szóba került már, csak soha nem voltunk olyan élethelyzetben, hogy reális legyen egy ilyen.

Csak azt nem tudom, hogy mennyire valid sok oldal, mennyire kockázatos az ilyen. Átverés-e, stb.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. július 13., szombat 11:03

honnan jott az otlet amugy ?

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. július 13., szombat 0:55

Keressunk Remynek egy olyan helyet, ahol nincs internet. :D

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. július 13., szombat 0:11

Isten óvja azt a helyet!

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. július 12., péntek 23:58

Önkénteskedett már innen valaki valami távoli országban? Gondolok itt olyanra, mint például Ecuador, Nicaragua, Costa Rica, fekete Afrika több része, ázsiai országok.

Ha igen, érdekelne tapasztalat; hogy hol találta az adott munkát, vajon mik a megbízható oldalak, hogyan zajlott az egész. :hmmm: :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. július 11., csütörtök 16:20

e.gergo írta:
Halfkey írta: Duolingot én is szeretem és jó kiegészítés, de embert nem ismerek akinek ez volt a fő tanulási módszere és megtanult egy nyelvet. Persze lehet csak a személyes mintám kicsi, neked volt ezzel sikered Gergő?
Én csak ezt használom tanulásra, és a hétköznapi ügyintézések meg minimális small talk a szomszéd nénivel már mennek bő egy év után. Elég alap szinten kommunikálok még, de össze tudok már rakni gondolatokat, és ezt sikernek könyvelem el. :)

Én most a kurzus közepénél tartok, és még csak itt kezdett el feldobni amúgy a hétköznapi életben is hasznosabb dolgokat. Egy szótárral muszáj kiegészíteni az új élethelyzeteknél, de szerintem ez talán a legtöbb nyelvtanulási módszerre igaz.
Ne szerenykedj, te voltal a tolmacsom majus vegen Madridban. :D
Nagyon jol nyomta. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2024. július 11., csütörtök 15:43

Halfkey írta: Duolingot én is szeretem és jó kiegészítés, de embert nem ismerek akinek ez volt a fő tanulási módszere és megtanult egy nyelvet. Persze lehet csak a személyes mintám kicsi, neked volt ezzel sikered Gergő?
Én csak ezt használom tanulásra, és a hétköznapi ügyintézések meg minimális small talk a szomszéd nénivel már mennek bő egy év után. Elég alap szinten kommunikálok még, de össze tudok már rakni gondolatokat, és ezt sikernek könyvelem el. :)

Én most a kurzus közepénél tartok, és még csak itt kezdett el feldobni amúgy a hétköznapi életben is hasznosabb dolgokat. Egy szótárral muszáj kiegészíteni az új élethelyzeteknél, de szerintem ez talán a legtöbb nyelvtanulási módszerre igaz.

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2024. július 11., csütörtök 14:25

En azt olvastam,hogy a Xeropan nagyon jo, abban vannak kiejtés,meg beszéd leckék is mikrofonnal. Magyarok csinaltak asszem. De talan az csak angolra van.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. július 11., csütörtök 14:23

szerintem is a duolingo max kiegeszitesnek jo, asszony tanul tobbek kozott azzal is magyarul, az epiteszmernok meg zeneszerzo szavakat hamarabb tanitotta, mint alapveto hatarozokat. :D
meg vannak idegesito bugok is.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. július 11., csütörtök 14:13

Duolingot én is szeretem és jó kiegészítés, de embert nem ismerek akinek ez volt a fő tanulási módszere és megtanult egy nyelvet. Persze lehet csak a személyes mintám kicsi, neked volt ezzel sikered Gergő?

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. július 11., csütörtök 14:07

Faust írta: Ha már itt tartunk, a Babbelt használta már bárki?
Pool, Bayern, német válogatott :mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. július 11., csütörtök 13:45

Ha már itt tartunk, a Babbelt használta már bárki?

e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2024. július 11., csütörtök 12:57

Duolingo-t én is meleg szívvel ajánlom, de emberfüggő lesz, hogy mennyire lesz hatékony. Nekem nagyon bejött, de ismerek olyat akinek kuka lett. Intenzíven érdemes rászánni legalább napi 30-40 percet, hogy legyen eredménye.

Mellette pedig nyomasd a spanyol kontentet Netflixen felirattal, mert nagyon sokat segít, ha szokja a füled a nyelvet, még ha nem is érted (pl. Casa de Papel, Elite, Alpha Males). Ajánlom még Disney-n az olyan meséket vagy filmeket, amiket már láttál ezerszer, de most nézd őket spanyol szinkronnal, amelyiknél ez elérhető. :)

Muszi05

HozzászólásSzerző: Muszi05 » 2024. július 11., csütörtök 12:25

kierkegaard írta: Sziasztok.

Aki megtanult egy bizonyos szinten spanyolt, az hogy tanult meg? Tervben lenne, hogy workaway miatt lelépjek dél amerikába a közeli jövőben és hát szükségem lenne a nyelvre. Régóta álmom alapból. A szomszédom mint kiderült tanít spanyolul csak el caminozik augusztus végéig. Viszont addig szivesen tanulnám magamtól is. Ötletek?

Kööööszi.
Duolingo-t töltsd le a telódra és azzal elkezdheted az alapokat.
"Ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye!" :mrgreen:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. július 11., csütörtök 12:06

Sziasztok.

Aki megtanult egy bizonyos szinten spanyolt, az hogy tanult meg? Tervben lenne, hogy workaway miatt lelépjek dél amerikába a közeli jövőben és hát szükségem lenne a nyelvre. Régóta álmom alapból. A szomszédom mint kiderült tanít spanyolul csak el caminozik augusztus végéig. Viszont addig szivesen tanulnám magamtól is. Ötletek?

Kööööszi.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 11., csütörtök 11:38

ujabb rendkivul életbevagoan fontos téma:

tud valaki fasza hiperrealisztikus műnövény faldekorációt?
egy kb masfel-2 negyzetmeteres falat szeretnek beboritani vele, de csak ilyen gagyiszar kinai muanyag fosokat találok, fulligenytelen sajnos.
néztem még mohából is, de azok beteg áron vannak és az élettartamuk is max pár év sztem.
thereisonly1ronaldo

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. július 10., szerda 15:20

halamadrid írta: Valakinek van bármi tapasztalata a Finasteride nevű gyógyszerrel (hajhullás)?
Nezz ra a r/tressless nevu subredditre, tobb ezer velemenyt es tippeket talalsz. A PM amit kuldtem valamiert tovabbra is csak kimeno es nem elkuldott

Vissza: