Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nzooli93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2024. július 19., péntek 11:00

Biden talán visszalépett, elvileg most Vasárnap tart egy beszédet is erről.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. július 18., csütörtök 19:56

A térségben a jobboldali pártokra valóban jellemzőbb a rasszizmus, idegengyűlölet és antiszemitizmus. ( az utolsót nyugaton a szélsőbal képviseli jelenleg)
Viszont az átlag balodali szavazó majdnem ugyanogyan rasszista, mint a jobboldali. (ezt kár vitatni, mert ebben a térség egységes) Ezért attól, hogy rasszista még lehet baloldali....

Az, hogy Fico, mint politikus kihasználja a helyzetet ez alap. Pártállástól, oldaltól függetlenül mindenki azt tenné.

Lengyelországban konkrétan a rendőrséggel foglalták el a köztévét. Bírósági döntéseket hagytak teljesen figyelmen kívül. Ez sem erősíti a jogbiztonságot. (de haverok csinálják így már mehet a helyreállítási alapból a pénz😅)

Az usa-ban szerintem a BLM örjöngés ment túl minden határon. Meg a DEI, aminek ékes példája az SS müködése a Trump merénylet során...

Annyit még hozzátennék, hogy attól, hogy valamerre lejt a pálya még nem lesz diktatúra. A németeknél konkrétan a titkosszolgálat támadja az AFD-t. Illetve jobboldali média kb. nem is létezik. (mégsem diktatúra)
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. július 18., csütörtök 15:15

A tersegben szerintem inkabb a szelsojobbra jellemzobb a rasszizmus, antiszemitizmus, idegengyulolet. Pl. Del-Amerikaban, ahol van valodi szelsobal, ott persze mas a helyzet.
Blanco88 írta: Ő is egy zavart elme volt, akinek a nézeteit nem lehet egyik oldalra sem egyértelműen sorolni.
Ok, ebben meg tudunk egyezni. De attol meg Fico felepulese utani elso beszedeben nem volt rest a liberalisokra, progresszivokra es a media kenni a teljes felelosseget. Az emberei azonnal osszemostak ot a politikai ellenfeleikkel feligazsagokra es konteokra epitve, ezzel tovabb asva a godroket, tovabb hergelve egymas ellen az embereket.
Blanco88 írta: A médiának pedig nem lett igaza, mert nem szünt meg a demokrácia szlovákiában.
Mondjuk engem az is erdekelne, hogy ki, hol es mikor irta le, hogy Fico gyozelmevel veget ert a demokracia. Mindenhol orbanizaciorol irtak, ami viszont megfelel a valosagnak. Ugyanazt a sorkovetot koveti a volt komcsi, allitolag szocdem Fico, mint az allitolag komcsiellenes, jobbos Orban. Kettejukben egy kozos van, inkabb Moszkva fele huznak, az ottani politikai rendszert szeretnek importalni.
Blanco88 írta: Még lengyelországban van a legnagyobb probléma, ahol a törvényeket érdekes módon kezelik a köz tv "megtisztítása" során. De ott haverok nyertek..
Szlovakiaban konkretan beszantottak a koztevet, es ujat alapitottak helyette, hogy meg a torvenyben megadott idot se kelljen megvarniuk a vezetoseg lecserelesehez. Alig voltak fel eve kormanyon, amikor ezt a parlament ele vittek.

Demokracia megszuneserol senki sem beszelt. Ez egy szalmabab azoktol, akik a jatekszabalyokat valtoztatjak meg annyira, hogy vegul a poltikai verseny igazsagtalan legyen, a palya durvan felejuk lejtsen annyira, hogy levalthatatlanok legyenek.
Ugye Oroszorszagban is vannak valasztasok...
Blanco88 írta:Akkor sem szünik meg, ha Trump nyer.
Az amerikai demokraciat nem feltem meg Trumptol sem (bar szerintem a Kapitolium ostroma elotti beszede mar tulment a hataron), a terseg 30 eves demokraciait annal inkabb.

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. július 18., csütörtök 14:47

nuevo_ericco írta:
A ciganyokrol es a migransokrol alkotott radikalis velemenye alapjan soroltam a szelsojobbhoz.

Ami pedig a mediat illeti, vegul igazuk lett, hiszen Fico kormanya azonnal elkezdte lebontani a demokraciat, kisegiteni az eljaras alatt levo vagy mar elitelt haverjait, epiteni a szlovak NER-t, a valasztasi torveny modositasa is teritekre kerult, stb., nyiltan politikai megfontolasbol.
Lehet a tenyek leirasat hergelesnek nevezni, csak az hazugsag lesz.
A cigányokhoz és bevándorláshoz kapcsolódó negatív viszonytól még nem lesz senki szélsőjobboldali. (ne tegyünk úgy mintha a rasszizmus, antiszemitizmus és idegengyűlölet csak a jobboldal sajátja lenne)
Az általa is alapított Dúha (Szivárvány) irodalmi klub oldalán kb. hitet tett a Progresszív Szlovákia elnökjelöltje mellett. (gyorsan törölték is az oldalt....) Ő is egy zavart elme volt, akinek a nézeteit nem lehet egyik oldalra sem egyértelműen sorolni. És pont az ilyen zavart emberek ülnek fel az olyan hangzatos mondatoknak, hogy ha ez meg az nyer akkor vége demokráciának/nemzetnek/világnak.

A médiának pedig nem lett igaza, mert nem szünt meg a demokrácia szlovákiában.
Nem szünt meg olaszországban, ahol az olasz testvérek kormányoznak.
(Még lengyelországban van a legnagyobb probléma, ahol a törvényeket érdekes módon kezelik a köz tv "megtisztítása" során. De ott haverok nyertek....)
Akkor sem szünik meg, ha Trump nyer. Sőt még akkor se ha a Nemzeti tömörülés franciaországban. (most se, hogy a visszalépések miatt a szélsőbal nyert)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. július 18., csütörtök 13:12

Blanco88 írta: Egy képet mutogattak erre mint bizonyíték, ahol mint "ellentüntető" volt jelen egy rég megszünt szélsőjobboldali csoport rendezvényén.
A ciganyokrol es a migransokrol alkotott radikalis velemenye alapjan soroltam a szelsojobbhoz.
Viszont az uj, hogy azon a kepen mint ellentunteto volt jelen. Bekesen allt a kopaszok kozott. De nem voltam ott, nem vitatom, lehet neked van igazad.
Blanco88 írta: Az viszont tény, hogy a fickó teljes mellszélességgel állt ki a liberális/progresszív oldal mellett a választáson
Egy db. kormanyellenes tuntetesen volt (errol van kep is), amit nem csak a liberalisok, progresszivok, hanem a keresztenydemorkatak is szerveztek.
Azt kell megerteni, hogy Fico nem Orban, megha pontosan ugyanugy is beszel. Fico egy volt kommunista, komcsi reflexekkel, hosszu politikai palyafutasa alatt gyartott mar ellenseget mindenkibol az orszagban, magyarokbol nem is egyszer, ezert az teljesen fals, hogy csak a liberalisok vetnek meg.
Ami pedig a mediat illeti, vegul igazuk lett, hiszen Fico kormanya azonnal elkezdte lebontani a demokraciat, kisegiteni az eljaras alatt levo vagy mar elitelt haverjait, epiteni a szlovak NER-t, a valasztasi torveny modositasa is teritekre kerult, stb., nyiltan politikai megfontolasbol.
Lehet a tenyek leirasat hergelesnek nevezni, csak az hazugsag lesz.

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. július 18., csütörtök 12:02

nuevo_ericco írta:
babaking írta: Eltalálták, és nem volt megrendezve - hiába kering néhány helyen még ez a konteó.
Az emberek ilyenek, szeretik magukat okosnak hinni, a tudas birtokosanak, beavatottnak kepzelni maguakt, ezert konteoznak. Minel elegedettlenebb az eletevel valaki, annal inkabb menekul ebbe a mesevilagba.
Viszont az is rohadt veszelyes, amit az un. konzervativ oldal csinalt most, vagy akar a Fico esetnel, hogy azonnal a politikai ellenfeleiket es azok szavazoit okoltak. Utobbinal is egy kommunistakat gyulolo, szelsojobbal rendszeresen kapcsolatot tarto, radikalizalodott egyen volt a tettes, akinek valoszinuleg nem tetszett, hogy az uj Fico kormany komcsikat megszegyenito tempoban es modon, fel ev alatt probalta magat bebetonozni a hatalomba. Persze egybol ment a libsizes, progresszivozas, kritikus ujsagirok megbelyegzese, de mellette megszavaztak, hogy Fico elete vegeig juttatast fog kapni az allamkasszabol, es a gyulekezesi jogot is korlatoztak.
Talan nem kene autokratakent viselkedni, szandekosan polarizalni a tarsadalmat, uszitani, es a golyok sem suvitenenek annyira.
Az honnan lehet tudni, hogy egy szélsőjobbal kapcsolatot tartó személy volt? Egy képet mutogattak erre mint bizonyíték, ahol mint "ellentüntető" volt jelen egy rég megszünt szélsőjobboldali csoport rendezvényén. Az viszont tény, hogy a fickó teljes mellszélességgel állt ki a liberális/progresszív oldal mellett a választáson.
El kellene gondolkodni milyen hatása van annak, ha a politikai ellenfelemre azt mondom: "Ha ő nyer vége a demokráciának és az országnak. Vagy akkor kitör a háború" stb. És ebben a hergelésben a sajtónak is hatalmas felelőssége van.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. július 18., csütörtök 11:19

kiserik írta: Még egyet is értenék veled, ha a végére nem ugyan azt csinálnád Te is
Nem csinalhatom ugyanazt, mert nekem nincs hatalmam, nem tudom befolyasolni a nyilvanossagot, stb. En kizarolag a politikusokrol beszeltem. A valasztok, mint te vagy en, mas teszta.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. július 18., csütörtök 11:15

sander írta:
realfan írta:

azóta nyilatkozott a kedves főszervező is, az alapján kb így volt meg amit Cimitől és más ismerőseimtől hallottam, azok alapján is :roll:
tehát azt szeretnénk felülbirálni aki ott volt ? :lol: naaaa ne :lol:
- az alapján körülbelül igy volt - körülbelül lehetet teljesen máshogy is
- más ismerőseimtől hallottam - itt egy forumozo aki konkrétan megtudná mondani hogy mi hogyan történt..... és nem arra kellene hagyatkozni hogy hallottam egy ismerosomtol aki hallotta egy ismerosétol aki hallotta egy ismerosétol....
ők is ott voltak, illetve Cimi szervezte volna a beszélgetést magát, ami a cikkből is kiderül, ha olvastad, nem csak köteketdni akarsz :) de azért most jól megmondtad nékem :mrgreen:

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2024. július 18., csütörtök 11:08

realfan írta:
istimester írta:

Kár, hogy ez nem így volt.
Ott ültem a Programbizottságban. Kicsi a világ, ugye?
De most már mind1.
azóta nyilatkozott a kedves főszervező is, az alapján kb így volt meg amit Cimitől és más ismerőseimtől hallottam, azok alapján is :roll:
tehát azt szeretnénk felülbirálni aki ott volt ? :lol: naaaa ne :lol:
- az alapján körülbelül igy volt - körülbelül lehetet teljesen máshogy is
- más ismerőseimtől hallottam - itt egy forumozo aki konkrétan megtudná mondani hogy mi hogyan történt..... és nem arra kellene hagyatkozni hogy hallottam egy ismerosomtol aki hallotta egy ismerosétol aki hallotta egy ismerosétol....

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 18., csütörtök 11:01

realfan írta:
istimester írta:

De most már mind1.
we will never know :kalapos:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. július 18., csütörtök 10:58

Nagyon érdekes a komplett sztori.

Kezdjük a vitával. A vitában egyértelművé vált sok mindenkinek, hogy Biden betegsége már nagyon látványos. Sokak szerint el is veszítette ezzel a választásokat, a demokraták közül is nagyon sokan azt akarták, hogy lépjen vissza (léptetni ugye nem lehet, csak ha önszántából ő lép vissza). Érdekesség, hogy a vita minden rendhagyó elemét (jóval korábbi időpont, lebonyolítás, stb) Biden stábja írta elő, javasolta. A vita után viszont Biden kitart és nem lép vissza és amúgy is elég nagy a tanácstalanság, hogy ki lenne jó a helyére.

Aztán itt van a merénylet. A demokrata sajtó eleinte elesésről meg fura hangokról ír :lol: majd jön az üvegszilánk (mivel nem foglalkoztam az üggyel én nem tudom pontosan, hogy akkor most volt szilánk vagy nem) és ebből a megrendezett önmerénylet teóriája. Azt azért jegyezzük meg, hogy a Secret Service totál amatőr módon viselkedett az elejétől fogva, hatalmas hibákkal és ha összeesküvés elméleteket akarunk szőni (önmerénylet), akkor nem hinném, hogy Trumpnak, egy volt elnöknek és mezei elnökjelöltnek, bármi ráhatása lenne egy olyan kormányszervezetre, aminek a vezetőit is Biden nevezte ki és a kormánynak (az elnöknek) felel.

Aztán most nagy hirtelen Biden elnök pár napra rá elkapja a Covidot. Persze be van oltva, meg minden, de ki tudja most mi lesz...
nuevo_ericco írta:
babaking írta: Eltalálták, és nem volt megrendezve - hiába kering néhány helyen még ez a konteó.
Az emberek ilyenek, szeretik magukat okosnak hinni, a tudas birtokosanak, beavatottnak kepzelni maguakt, ezert konteoznak. Minel elegedettlenebb az eletevel valaki, annal inkabb menekul ebbe a mesevilagba.
Viszont az is rohadt veszelyes, amit az un. konzervativ oldal csinalt most, vagy akar a Fico esetnel, hogy azonnal a politikai ellenfeleiket es azok szavazoit okoltak. Utobbinal is egy kommunistakat gyulolo, szelsojobbal rendszeresen kapcsolatot tarto, radikalizalodott egyen volt a tettes, akinek valoszinuleg nem tetszett, hogy az uj Fico kormany komcsikat megszegyenito tempoban es modon, fel ev alatt probalta magat bebetonozni a hatalomba. Persze egybol ment a libsizes, progresszivozas, kritikus ujsagirok megbelyegzese, de mellette megszavaztak, hogy Fico elete vegeig juttatast fog kapni az allamkasszabol, es a gyulekezesi jogot is korlatoztak.
Talan nem kene autokratakent viselkedni, szandekosan polarizalni a tarsadalmat, uszitani, es a golyok sem suvitenenek annyira.
Még egyet is értenék veled, ha a végére nem ugyan azt csinálnád Te is :lol:

A legnagyobb probléma, hogy mindkét oldal ugyan azt csinálja, sőt. Maradjunk a Trump esetnél és a fórumunknál, mint minta. Itt szerintem sokkal több arra utaló írást olvashattunk, hogy Trump önmerényelt, mint, hogy Biden rendelte meg a merényletet.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. július 18., csütörtök 10:38

istimester írta:
realfan írta: https://444.hu/2024/07/15/kicenzuraztak ... i-taborbol

csak semmi fideszes befolyás :mrgreen:
De most már mind1.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. július 18., csütörtök 9:16

hehetheoriginal írta: Foszer lehet nem csak a valasztast veszti el, hanem az eletet is, lemondott mindent, covidos. Az o allapotaban ez nem életbiztosítás.
De geci ilyen bollywoodban nincs, hogy egyiket le akarjak loni, másik meg kozben megbetegszik es meghal
Lehet ez a stratégia. Tegnap (előtt) azt nyilatkozna, hogy ha az egészsége nem engedné akkor nem indulna újra. Erre ma Covidos.

Szerintem hiába váltanának a demokraták, ezt sokkal előbb kellett volna megtenni és akár a mostani alelnököt felépíteni.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. július 18., csütörtök 9:16

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. július 18., csütörtök 9:15

hehetheoriginal írta: Foszer lehet nem csak a valasztast veszti el, hanem az eletet is, lemondott mindent, covidos. Az o allapotaban ez nem életbiztosítás.
De geci ilyen bollywoodban nincs, hogy egyiket le akarjak loni, másik meg kozben megbetegszik es meghal
Valószínűleg 1-2 héten belül Biden off, de szerintem a lényegen már nem változtat majd, Trump befogja húzni.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 18., csütörtök 9:07

Foszer lehet nem csak a valasztast veszti el, hanem az eletet is, lemondott mindent, covidos. Az o allapotaban ez nem életbiztosítás.
thereisonly1ronaldo

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. július 18., csütörtök 9:02

Eltalálták, és nem volt megrendezve - hiába kering néhány helyen még ez a konteó. Gondoljunk bele, hogy hány embert kellett volna ahhoz beavatni, akinek tartania kell a száját, plusz kell egy öngyilkosjelölt. Illetve mivel lett civil áldozat így még kisebb az esélye annak, hogy ne köpjön valaki. De tegyük fel, hogy ez mind egy nagy terv része.

Akik elől ezt biztosan nem lehet titkban tartani az a secret service (akik Bident is védik). Tehát ha van aki erről 100% ig tudná ha meg lett volna rendezve az elnök és a stábja. Mivel ezzel tulajdonképpen (ne legyen igazam, de) elvesztette a választást, biztosan nem hagyna egy ilyen ziccert ki. Szóval eltalálták, és ha a merénylő egy átlagos képességekkel rendelkező lövész lenne, akkor most nem lenne miről beszélni.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 18., csütörtök 6:43

Megtalálta.
thereisonly1ronaldo

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. július 18., csütörtök 6:32

hehetheoriginal írta: Amig megtudjuk, hogy mi volt a taborban :kalapos: , ket kerdesem van:
Rengetegen megis ugy kezelik, hogy trumpot eltalálták, es makja volt, mert pont akkor forditotta el a fejet, es nem hatul kapta, mert akkor game over lett volna. Most akkor mi az igaz? Pl joe rogan podcastban is errol beszeltek. Mi van akkor most, eddig azt irtak, hogy uvegszilank. En tovabbra se tudom elkepzelni, hogy egy tolteny igy sebesit meg valakit.

Masik kerdes, hogy bar regisztralt republikanus vagy mi volt a gyerek, azert egy blackrock reklamban szerepelt megis, en meg ugye multkor elso kézből irtam le, hogy ok nem tulzottan trump baratok. Most akkor mi?
Vki irja mar le mivan, inkabb hiszek a forumnak, mint a millio fake meg fasztudja milyen oldalnak :lol:
1. Eltalálták ez tény. Az üvegszilánkos sztori egy ilyen bagatelizálási kísérlet volt.
2. Regisztrált republikánus volt. Mellette meg pénzt adományozott a demokratáknak. Valószínűleg egy zavaros elme volt, aki kereste a helyét.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 18., csütörtök 5:30

Amig megtudjuk, hogy mi volt a taborban :kalapos: , ket kerdesem van:
Rengetegen megis ugy kezelik, hogy trumpot eltalálták, es makja volt, mert pont akkor forditotta el a fejet, es nem hatul kapta, mert akkor game over lett volna. Most akkor mi az igaz? Pl joe rogan podcastban is errol beszeltek. Mi van akkor most, eddig azt irtak, hogy uvegszilank. En tovabbra se tudom elkepzelni, hogy egy tolteny igy sebesit meg valakit.

Masik kerdes, hogy bar regisztralt republikanus vagy mi volt a gyerek, azert egy blackrock reklamban szerepelt megis, en meg ugye multkor elso kézből irtam le, hogy ok nem tulzottan trump baratok. Most akkor mi?
Vki irja mar le mivan, inkabb hiszek a forumnak, mint a millio fake meg fasztudja milyen oldalnak :lol:
thereisonly1ronaldo

Vissza: