OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Sierra

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Sierra » 2024. július 21., vasárnap 16:42

zoli0415 írta: A másik opció a Mondeo, amíg nem jött szembe ez az Insignia addig a Ford volt az első helyen. Ma is megnéztem és a sok negatív kritika és tapasztalat miatt valószínű elengedem az Opelt. Mondeoban a 2012-13-as 2.0 tdci ről megköszönném ha írnátok véleményt. 2,5 millió amit szánnék rá.
Igazabol arra kell figyelni mint minden common rail dizelnel. Magasnyomasu pumpa, porlasztok, turbo es alkatreszei, egr meg a dpf. Na meg kettostomegu, de az meg alapbol kopo alkatresz. Ha normalisan karban van tartva nem kell toluk felni, de azert 200-250 ezer km utan mar kicsit lutri. Vasarlas elott diagra kell kotni es menet kozben is nezni kell elodiagot. 2,5 milliobol mar eleg jol felszerelt modelleket lehet venni, 2011 utani darabokat. Amugy ezekbol a Mondeokbol eleg fullosakat is gyartottak. Elso szelvedofutes kb alap mindegyiknel. De volt mar ott extra a holtterfigyelo, kanyarkoveto fenyszoro, bi-xenon, ulesfutes-hutes, parkradar elol hatul, hatul kameraval, erintos nagy navi stb. A lenyeg hogy a PowerShitet messzirol keruld, ipari hulladekok, esetleges felujitas utan is szethullanak. Olvastam mar olyat hogy felujitas utan 20-30 ezerrel ujra szarok voltak. Ha Mondeo automata, akkor csak Aisin, az viszont 2010 utaniakban csak 2.2 dizelben van. Nagyjabol ugyanaz mint a 2.0 csak nagyobb a motor, erosebb es picit tobbet fogyaszt. De ugyanolyan megbizhato, szinten PSA motor.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. július 20., szombat 12:40

Caraway írta: Megneztem, kocsival 6 ora alatt ottvagyok. Mi jokat lehet ott csinalni oszi programnak, setalgatni kajalni jokat? :kalapos:

Lehet beiktatom egy 3 napos hetvegere.
Tjacks írta:
miro. írta: Esetleg ha valaki Ausztriába gondolkodna pár napra,nagyon javaslom a Wörthersee-t.
Mi most voltunk 5 nap/4 éjszakát,és valami csodálatos.
Biztos vagyok benne,hogy még visszamegyünk.
Évek óta tervben van, csak kis gyerekekkel nem szívesen mennék mert úgy érzem nem tudnánk kihasználni.

De tök jó hogy innen is van pozitív visszajelzés,köszi!
Írom ezt mindkettőtöknek,hátha tudtok belőle ötletelni.

Megmondom őszintén,mi ezt az esküvőre kaptuk párom főnökasszonyától ajándékként,nem is gondoltuk volna,hogy ennyire szép,előtte én nem is hallottam róla.

Mi Veldenbe voltunk pontosan.

A Pyramidenkogel,ahova fellehet menni,szenzációs a kilátás,lefelé a bátrak lejöhetnek kötélen,a nem annyira bevállalósak lecsúszhatnak csúszdán.( Baromi gyors,és hosszabb mint egy normál csúszda,mi ezt választottuk.)

Minimundus,egy nagy kert féleség 150+ db lekicsinyített makett,cirka 2-2,5 óra a bejárása,a Titanictol kezdve a Vatican,az eiffel torony,maják piramisai,vonatok,hidak stb. minden országból,minden kontinensről több makett. Nagyon érdekes,és baromi részletesen megvannak csinálva.

Ez mellett van egy állatkert is,esetleg kicsivel az is érdekes lehet.

Mi egy napra béreltünk a hotelből e-bikeot,megálltunk 2-3x, templomot nézni,inni egy kávét,fürdeni,+ a végén vacsorázni,így a 40 kmből lett egy 5-6 órás teljes program.
Ezt nagyon ajánlom,mert nagyon szép a tó,bicikliút majdnem végig van a tókörül,+ olyan villákat,házakat,lát az ember amit talán a tvben max.

Egy napot átmentünk Klagenfurtba,mert volt egy fesztivál,koncert ott,viszont a várost is érdemes megnézni.
+ a Wörthersee felé van egy vár egy hegyen,kb 20 perccel az autópálya után,oda is érdemes felmenni,mi csak lefelé sétáltunk,( felfelé lift.) mert baromi meleg volt,de fentről nagyon szép a táj.

Illetve egy nap csak pihi,wellness.

Szóval tök megéri,lehet bérelni motorcsónakot,lehet menni sétahajóval,éttermek,cukrászdák minden mennyiségben,szóval tényleg nagyon rendben van.

hehetheoriginal írta:
Tegnap hallottam radioban, hogy van ott a kornyeken vmi elado keco, 4000m2, rálátás a teljes tóra, 25 millio.

EUR :kalapos:
Igen,ez a másik oldala,amit ezelőtt soha nem láttam ilyen mennyiségben.
Tényleg mindenhol 5 csillagos szállodák,ahol nem,ott hatalmas modern villák,5 autóbol 2 a derekamig ér ( Bugatti,Ferrari,Merci,Lambo,Cadillac,Lotus minden luxusmárka.)
( Volt egy ház a parton,ahol a bicikliútról egy kis híddal kellett bemenni,majd lifttel lefelé,és ott voltál a ház bejáratánál :lol: )
A hotel aljában voltak hirdetések,Bugatti 1500 Lóerő,8,2 millió Euróért,vagy egy stég a tónál,19,8 millió Euro. :lol: De lehetett mandzsettagombot is venni 2870 Euroért.
Mint a legelején írtam,mi ezt ajándékba kaptuk,de a szobánk 5 nap/4 éjszakára 2700 Euro volt a Falkensteiner Schlosshotelbe. ( :| ) A garázsban csak Porsche 14 db volt.
Fiatalok,idősebbek,skótok,angolok,németek,osztrákok stb. szóval mindenhonnan voltak emberek,és minden állandóan tele volt.

Szóval én nagyon ajánlom,program van sok,lehet menni enni,inni,biciklizni,strandolni,mászni,a tó tiszta mint a tenger,mi fix hogy még ellátogatunk oda. :)
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 20., szombat 11:36

Sajna az autos talikat keresztbebaszta a pozilei, 2-3 eve mar fos es beneznek a kormod ala is, de en akkor mennek.

De amugy a szokasos kirandulas, furcsizos hegymaszos, zabalos, ivos pihenes, csak olcsobban, mint a balaton :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. július 20., szombat 11:27

Megneztem, kocsival 6 ora alatt ottvagyok. Mi jokat lehet ott csinalni oszi programnak, setalgatni kajalni jokat? :kalapos:

Lehet beiktatom egy 3 napos hetvegere.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. július 20., szombat 11:20

miro. írta: Esetleg ha valaki Ausztriába gondolkodna pár napra,nagyon javaslom a Wörthersee-t.
Évek óta tervben van, csak kis gyerekekkel nem szívesen mennék mert úgy érzem nem tudnánk kihasználni.

De tök jó hogy innen is van pozitív visszajelzés,köszi!

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 20., szombat 11:02

Tegnap hallottam radioban, hogy van ott a kornyeken vmi elado keco, 4000m2, rálátás a teljes tóra, 25 millio.

EUR :kalapos:
thereisonly1ronaldo

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. július 20., szombat 10:41

Esetleg ha valaki Ausztriába gondolkodna pár napra,nagyon javaslom a Wörthersee-t.
Real Madrid

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. július 20., szombat 9:07

kecsu10 írta: Valaki járt már esetleg Cadizban? Hogyan lehet a legkönnyebben oda utazni, illetve mikor érdemes? Minden információt nagyon szépen megköszönök!
Nem jártam, de látom nem kaptál semmi választ. Gyors ránéztem, hogy én hogyan mennék, ha odaakarnék utazni. BP - Sevilla közvetlen járat van, majd Sevillából vonattal másfél óra alatt ott vagy.

Esetleg Malaga és onnan kocsi. Az durván 2 és fél óra.

Kérdés egyedül mész vagy többen mentek. Akkor lehet a kocsi jobban megéri.

Nem nagyon látok más opciót, mert alapvetően elég messze van onnan minden nagyváros.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. július 18., csütörtök 22:09

L.Miki írta: Hát én is ezt csodálom, ami az utolsó pár szó a mondatban, hogy hogy a fenébe hagyták ezt eddig?
Miért nem mernek hamarabb kitálalni, hogy több gyerek ne essen áldozatul ennek a baromnak?

Nem értem az embereket sokszor... :|
Mert ez normalis a legtobb embernek, azert.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. július 18., csütörtök 21:59

Hát én is ezt csodálom, ami az utolsó pár szó a mondatban, hogy hogy a fenébe hagyták ezt eddig?
Miért nem mernek hamarabb kitálalni, hogy több gyerek ne essen áldozatul ennek a baromnak?

Nem értem az embereket sokszor... :|

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2024. július 18., csütörtök 20:27

"Tisztán emlékszem, hogy volt egy övvizsga. 12-14 év körüli srác vizsgázott. Ütötte verte. A földön fekvő, síró gyereket többször a ruhájánál fogva visszarángatta álló helyzetbe, majd ismét rugdosta, ütlegelte a végkimerülésig, miközben "ellenfele" semmilyen védekezést nem mutatott már percek óta. Majd sikeresnek minősítette a vizsgát, a csoport pedig tapsolt. Teljesen szürreális és céltalan volt az egész. Ott léptem ki."

"Az a baj, hogy ez nem egyszeri alkalom. Tibor emlékszel még kb 8 évvel ezelőtt a Lidl parkolóban egy ilyen forma kisfiú volt... akit sírásig bántottál... akkor mint szülő rád szóltam, és neked állt feljebb... azt mondtad te sensei vagy és ez edzés... a fiú meg zokogott... a vitánk a bevásárló kocsi lökdöséséig fajult... mai napig bánom hogy nem mentem tovább..."

"Általános iskolásként több edzésén is részt vettem ennek a hulladéknak. Emlékeim szerint minden héten hasonlóan viselkedett a tanítványaival. Nem harc közben, hanem kifejezetten büntető jelleggel. "Combos vagy gyomros?" - hangzott a sokszor ismételt kérdés tőle. Persze, ha combost kértél és megfeszített lábbal vártad, hogy rúgjon ez a korcs bohóc, akkor telibeverte a gyomrodat. 🤡 Mindezt tizenéves gyerekekkel, akik várták a büntetésüket. Csodálom, hogy eddig bírta feljelentés nélkül ez a barom."
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. július 18., csütörtök 20:09

hehetheoriginal írta: közben gyerek anyja nyilatkozott, faszkalap csendre intette a gyerekeket, hogy ne beszéljenek otthon az esetről. aztán ugye még mi érezzük magunkat szarul, ha tönkremegy az élete ezután.

még a gyerek szégyellte otthon magát, az anyja előtt, mert azt hitte rosszat tett.....
még ha pofátlan, visszapofázó, rendetlen, kezelhetetlen, akármi is egy gyerek....
az a megoldás felnőttként, hogy direkt kiviszed a fűről a keményborításra, és felrúgod?

index cikk:
"Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs[öm volt] és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam. Odahívtam Rolit, és kérdeztem, hogy mi volt, mondja el nekem. Akkor már elmondta. Ő azt hitte, annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is"

Miután a gyereket a földön hagyta, az edző visszament, leöntötte vízzel és felrángatta.

"Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható – közölte Rétvári Bence" :D :coffee:

https://index.hu/belfold/2024/07/18/szo ... aszbereny/

most nyilvan a fityesz példát fog statuálni a balfasszal - mert bár megbaszni meg lehet a gyerekeket, ha az ispán a haverod -, de egy ilyen noname senkit azért nem hagyhatnak politikai alapon se futni.
Remelem,hogy tonkreteszik az eletet. Legalabb ugy erezze magat,ahogy az a gyerek,amikor fekudt a foldon.
Real Madrid

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 18., csütörtök 18:57

közben gyerek anyja nyilatkozott, faszkalap csendre intette a gyerekeket, hogy ne beszéljenek otthon az esetről. aztán ugye még mi érezzük magunkat szarul, ha tönkremegy az élete ezután.

még a gyerek szégyellte otthon magát, az anyja előtt, mert azt hitte rosszat tett.....
még ha pofátlan, visszapofázó, rendetlen, kezelhetetlen, akármi is egy gyerek....
az a megoldás felnőttként, hogy direkt kiviszed a fűről a keményborításra, és felrúgod?

index cikk:
"Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs[öm volt] és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam. Odahívtam Rolit, és kérdeztem, hogy mi volt, mondja el nekem. Akkor már elmondta. Ő azt hitte, annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is"

Miután a gyereket a földön hagyta, az edző visszament, leöntötte vízzel és felrángatta.

"Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható – közölte Rétvári Bence" :D :coffee:

https://index.hu/belfold/2024/07/18/szo ... aszbereny/

most nyilvan a fityesz példát fog statuálni a balfasszal - mert bár megbaszni meg lehet a gyerekeket, ha az ispán a haverod -, de egy ilyen noname senkit azért nem hagyhatnak politikai alapon se futni.
thereisonly1ronaldo

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2024. július 18., csütörtök 18:33

Olvasgatva a social mediaban a legszebb, hogy durván nem ez volt az első eset, kb évek óta bántalmazza a tanítványait. Rengeteg balhéja volt a szülőkkel. Remélhetőleg most tönkremegy az élete ennek az állatnak, de nincsenek illúzióim. Büntetlen előéletű, dicső életpálya, Katika kitüntette.

Felfoghatatlan mik mennek ebben az országban.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. július 18., csütörtök 18:32

egy olyan orszagban elni, ahol pedofiloknak adnak kegyelmet, meg gyerekbantalmazokat tuntetnek ki.
és ez még semmi a döbrögéktől :lol: :lol:

és vannak akik büszkék erre a tolvaj rablóbandára :lol: :lol: :lol: azmi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gutihaz14 2024. július 18., csütörtök 18:33-kor.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. július 18., csütörtök 18:29

géza írta: Annyira undorito ez az egesz rendszer, legszivesebben vissza koltoznek Magyarorszagra, hogy elkoltozhessek megint.

Hat ez nalam a nap kommentje. :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. július 18., csütörtök 17:43

Egyébként ez sem újkeletű dolog. Én 2000-ben érettségiztem és mentem tovább első diplomám felé. Már a főiskolán azt mindtam mindenkinek, hogy jobb, ha külföldre megy és ha a földet el lehetne húzni, akkor mennék én is. Jobb nem lett azóta a helyzet, az tuti.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. július 18., csütörtök 17:12

akik otthon maradtak hogy birjak ezt
gézu+1
tapossák tovább a malmot, hogy meglegyen a sajátjaiknak a betevő falat, más nem számít.

ezek meg nem verik le az ingerküszöböt már.
bármit meg lehet tenni.
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. július 18., csütörtök 17:08

A kituntetessel kapcsolatban meg lehet mondani egyszeri alkalmaknal, hogy ja, hat csak becsuszott, de bazmeg minden alkalommal amikor van egy ilyen nyomorult, akkor kiderul, hogy kapcsolatban all a hatalommal, es visszael a hatalmaval, amiert meg jol meg is jutalmazzak. Annyira undorito ez az egesz rendszer, legszivesebben vissza koltoznek Magyarorszagra, hogy elkoltozhessek megint.

Es ha mar elkezdtem a rantet, akkor folytatom is. :mrgreen: Merhetetlenul felbasz, hogy az orszagomat szetbaszta ez a rendszer, a mindennapi kommunikaciot lerohasztotta egy olyan egybites szintre, ahol lehetetlenne valt, hogy az emberek ossze tudjanak fogni akar a legkisebb uggyel kapcsolatban is. A magyar nep nagyon jol tud szethuzni, es utalni egymast, de amikor neha napjan osszefog, akkor olyan dolgokat kepes elerni, amit a vilagon senki sem, es ezt tudatosan leepitettek, elvettek tolunk. Elvettek tolem azt, hogy barmikor a szulohazamban eljek ugy, hogy ne utaljam azt, hogy ne legyen nyomott hangulatom, nem tudok abban az orszagban elni, felnevelni a leendo gyerekeim, ami oly sok szep emleket adott nekem, ahol a szuleimet eltemettuk, ahol minden utcasarkrol eszembe jut valami szep emlek. Es nem csak tolem vettek ezt el, hanem annyira visszataszitottak az orszagot, hogy nagyon maximum az unokaimat tudom elkepzelni, hogy elgondolkozzanak azon, hogy ott eljenek, de akkor mar feltehetik a kerdest, hogy minek, es ha tolem megkerdezik majd, akkor nem fogok tudni mondani egy indokot se, hogy miert lenne jo az nekik.

En nem tudom, hogy akik otthon maradtak hogy birjak ezt, de maximalis respekt, en tul gyenge vagyok ehhez, egy olyan orszagban elni, ahol pedofiloknak adnak kegyelmet, meg gyerekbantalmazokat tuntetnek ki.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2024. július 18., csütörtök 16:50

'shutterisland írta: ennek az embernek az egzisztenciaja, elete teljesen tonkrement ezzel, ha bortont is kap valahogyan (ekkora visszhang mellett nem lepne meg) ott is kikeszitik, ugyhogy meg fog o triplan bunhodni ezert.
Ez ilyen, a döntéseknek, tetteinknek következménye van, viselje méltósággal azt kívánom neki!

Vissza: