Én három éve élek itt, összben vegyes de inkább negatív véleménnyel vagyok az itteni egészségügyi biztosítási rendszerről.hehetheoriginal írta: Mondjuk pl aki itt a forumon ott is el, jobban el tudna mondani, hogy mennyire fasza/nem fasza az ottani rendszer, de en ugy tudom obi nagyot szetbaszta anno.
A társadalom szegényebb felének nagyon nagyon nehéz, ha valakinek nincs biztosítás akkor borzasztóan drága minden is. Viszont a legtöbb átlag embernek azért van valamilyen biztosítása, vagy a cég fizeti vagy az ember saját magának. Így sincs minden teljesen ingyen, van deductible meg co-pay, ami lehet pár száz vagy akár pár ezer dollár is. Akinek van egy normális állása az ezt elég simán megengedheti magának ha csak pár évente kell orvoshoz járjon. Így ha az embernek nincs valami komolyabb problémája akkor nagyjából oké a rendszer. Összben nem olyan katasztrofális mint ahogy sokan elképzelik de tény hogy a szegényebbeknek és azoknak akik gyakrabban kell orvoshoz járjanak nem egyszerű. Van medicare de hogy őszinte legyek azt nem tudom hogy ez mennyire működik.
Saját részemről az egyetem fizet egy alap biztosítási csomagot, ami elég basic de szerencsére eddig nem igazán kellett orvoshoz forduljak.