EÜ: a komplett EÜ rohad a rendszerváltás óta. Rengeteg minden ott kezdett félremenni, mikor a főorvosok a kórházi új eszközöket menekítették ki a magán rendelőikbe. A TB rendszerhez senki nem mer nyúlni, mert azonnal bukna az ingyenesek miatt, pedig lenne egy nem drasztikus, de hatékony módszer, amivel javítani lehetne mindenen: ha egy beteg nem tartja be az orvosi utasításokat, akkor ugyan azzal a betegséggel a többi kezelés már fizetős. Rengeteg ember van a rendszerben, aki folyamatosan terheli azt, de nem hajlandó változtatni semmin.
Sajnos a Fidesz sem különb, mint az eddigi kormányok a rendszerváltás óta, sőt. Mivel mindenben csak az üzletet látják, szépen viszok el az EÜ-t is a biznisz irányába. Építik a magán EÜ birodalmukat, amiből folyamatosan fogják kiszipolyozni a pénzt. Januártól jönnek a kötelező szűrővizsgálatok, amiket persze csak magánban fog tudni minden érintett megcsinálni (már ha sorra fog kerülni 2 illetve 3 évente) és a TB fogja fizetni a magánnak is. Megint egy olyan intézkedés, ami papíron jól néz ki, de csak egy dologról szól, a pénz kimenekítéséről.
Bethesda: én nem folytam bele. Nem tudom, hogy mennyi idő telt el a klíma elromlása, a médiához (Magyar Péter, ha jól emlékszem) fordulás és a megoldás között. Az viszont számomra fura, hogy a Bethesda alapítvány 2023 csak az 1%-okból 170 millió forint támogatást kapott (
https://ado-egy-szazalek.hu/2023/09/15/ ... nyek-2023/), aminek biztosan meg volt a helye, de fura, hogy 10 millió nem jutott belőle klímára, ha már amiatt olyan nagy a baj.