Azt írtam én is, hogy a kettő között van a megoldás. Nyilván meg kell adni egy minimum ellátást, ami vita tárgya lehet, hogy ez mit tartalmazzon.zsuninnyo írta:A megoldas nyilvanvaloan a ketto kozott van. De erdemes eszben tartani, hogy nem csak caiganyok vannak, hanem nagyon sok szegeny masik ember, akik ilyen-olyan okokbol nem engedhetik meg maguknak a magan ellatast (az orszag nagy resze). Es az, hogy te kategorikusan kijelented, hogy marpedig a te adodat meg befizetett penzedet ciganyokra ne koltse az allam, az eleg erdekes. Ennyi erovel kerhetnel tobb szavazati jogot is nem? Aki nem ad annyit a kozosbe, az ne is kapjon annyit. Ugye gondolom ez a tarsadalmi igazsagossag. Mar alapbol az egykulcsos ado is egy erdekes dolog, de ez a gondolkodas nekem idegen. Bar ha a fasz masik oldalan lennel, akkor gondolom felhaborodnal rajta.Blanco88 írta:
Igazad van. Itt sokkal jobb. Azért tanultam és dolgozok látástól vakulásig, hogy olyanoknak fizessem az ellátását, akik sem tanulni, sem dolgozni nem hajlandóak. Cserébe viszont min 5-6 gyereket összehoznak 30 éves korukra. Aztán ha bajom van mehetek a magánba kifizetni mégegyszer ugyanazt a szolgáltatást. Ez aztán a társadalmi igazságosság. Mi lenne ha az, aki akar, az kiléphet az állami eü rendszerből és átmehet magánba? A "jó emberek" nyugodtan maradhatnak és mindenki boldog.
A szavazati jog egy másik kérdés, de ott is azt gondolom, hogy a cenzus nyugodtan kiterjedhetne a életkoron kívül, minimum a szakmunkás bizonyítványra vagy érettségire, illetve a munkaviszonyra. (pl. aki 3 éve munkanélküli az ne szavazhasson. Nyilván nyugdíjasokra, tanulókra ez nem vonatkozna)
Az egykulcsos adó pedig a Fidesz kevés jó intézkedésének az egyike. Így arányos és igazságos. Az csodás volt mikor 10 ezerrel emelték a fizetésedet és kevesebbet kaptál, mert átkerültél egy másik sávba. És ezzel mindig a középosztályt súlytották, (nem a nagyon gazdagokat, mert azok valahogy mindig kibújtak ezek alól) a naplopókat pedig segítették.
Nem tudok a fasz másik oldalán állni, mert rohadt sokat dolgozok, hogy normális körülményket teremtsek.