HozzászólásSzerző: babaking » 2024. július 31., szerda 12:24
Egy picit azért árnyalnám a képet. Abszolút érthető, ha mentális porblémái vannak, vagy csak úgy érzi, hogy a sajtószereplés stb. akadályozza abban, hogy a legmegfelelőbben készüljön. JOGA van ezek figyelembe vételével készülni, (vagy nem készülni, de erről később). Amit a sajtótól kap is gusztustalan - egyik nap botrány másik nam meg tőle várják az aranyat. Az úszószövetség meg szépen asszisztál a balhéhoz, bár nyilván nem látok bele.
Viszont - és most itt jön a másik oldala. Milák mint profi sportoló gondolom a szövetségtől kap pénzt, hogy fizesse az edzéssel kapcsolatos kiadásait, tankolj az autóját, vegyen kenyeret. Azt nem tudom, hogy kap-e emellett, meg a díjazások mellett fizetést. Úgy gondolom, hogy a belé fektetett összeget többszörösen megszolgálta, de amíg őt a szövetség (és az állam, illetve az adófizetők) fizeti, addig nem csak jogai vannak de kötelezettségei is, elszámolással tartozik. Pl, azzal, hogy a fizetéséért elvégzi- e a munkáját. Ha nem, mert nem szeretné (akármilyen okból) akkor ez rendben, van, de illik tájékoztatni a főnöködet, illetve a fizetést nem felvenni.
És szerintem itt jön képbe a szövetség, akikkell gondolom kicsit sem felhőtlen a viszonya. A szövetségnek sem kifelé, meg a médián keresztül kellene vágni alatta a fát, hanem értelemes viszonyt kialakítani a versenyzővel, hogy ilyen esetben belül tiszta legyen a kommunikáció. Ha tiszta lett volna, akkor pedig az úszószövetségnek nem a médiában kell támadni a versenyzőt, hanem kiadni egy közleményt:
"Milák a 2024-es szezonban egyéni edzéstervet követ az edzőjével szoros együtműködésben. Hogy ez a legnyugottabb körülmények között történhessen meg, a versenyző a felkészülés időszakára visszavonul a nyilvánosságtól"
Ha pedig nem így volt, és a szövetség sem tudott róla, hogy épp mit csinál, akkor jön képbe Milák felelősége, hogy ezt lekommunikálja, akár egy nyamvadt instagram posztban, hogy "hahó, készülök, de nem vagyok kíváncsi senkire". Ezt mindenkinek (pláne a szövetségnek) illik tiszteleben tartani, de amíg Milák kb állami alkalmazott, addig bizony van egy bizonyos fokú kötelezettsége is.
* mint mondtam a szövetségbe és a fizetésekbe nem látok bele, ezek csak feltélezések, ha van akinek jobb infója van akkor nyugodtan javítsatok ki
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.