Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 8., csütörtök 23:08

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Persze ezek csak az érem egyik oldala, de ha elhallgatjuk őket és csak egy másik oldalt akarunk bemutatni, akkor bizony elferdítjük a dolgokat.
Mert hogy jön az arab tavasz ahhoz, ami a Száheli-övezetben történik jelenleg?
2015 óta tartó folyamatokról írtam, az arab tavasz 2011-ben volt. Ami valóban okozott egy fokozatos migrációs hullámot Európába, de a 2015-ös válság már más dolgok miatt történt meg.
kiserik írta:és Biden alatt vált háborúvá az Ukrán-Orosz konfliktus
Ezek, meg a kubai rakétaválság, stb. már milliószor hallott szalmabábok.
Ezek cáfolják azt, amit leírtam? Vagy 100%-ra tudod állítani, hogy ha Trump lenne az elnök, akkor Putyin nem támadta volna meg Ukrajnát? Nem, csak terelnek, ferdítenek.
Grrrr..... Jajj, de nem szeretem ezt. Na akkor lássuk:
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Ki mondta ezeket a szavakat 2015-ben: „Németország minden szíriai migránst befogad”?
Szíriában már 4 éve polgárháború dúlt akkor, nem is akármilyen
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Persze ezek csak az érem egyik oldala, de ha elhallgatjuk őket és csak egy másik oldalt akarunk bemutatni, akkor bizony elferdítjük a dolgokat.
2015 óta tartó folyamatokról írtam, az arab tavasz 2011-ben volt.
Tehát, ha jól értem, amennyiben 15-re hivatkozom, akkor 11 a kiinduló pont, ha 11-re, akkor meg 15. Végül is fasza így vitázni :lol:
nuevo_ericco írta:
Ezek cáfolják azt, amit leírtam? Vagy 100%-ra tudod állítani, hogy ha Trump lenne az elnök, akkor Putyin nem támadta volna meg Ukrajnát? Nem, csak terelnek, ferdítenek.

Imádom ezt a szalmabábozást, ezt mindenre rá lehet fogni :lol: Egyébként láttál te tőlem cáfolatot az írásodra? Nem. Nem cáfoltam, csak mellé tettem egy másik oldalát is a történteknek, sőt leírtam azt is, hogy ez egy sok oldalas sztori, úgy mint szinte minden a politikában, legyen az lokális vagy globális. Nem, én nem tudom 100%-ra, hogy mi lenne egy párhuzamos univerzumban, de úgy látszik, hogy te igen :lol:

A legfőbb probléma, hogy a nyugati világ elment nagyon balra vagy a liberális irányba, nekem mindegy, hogy ki hogy nevezi. A migráció világ szintű. A probléma ott kezdődik, hogy ha valaki legálisan elmegy Amerikába, akkor ott dolgoznia kell. Ha elmegy Ausztráliába, akkor ott dolgoznia kell. Ha elmegy Oroszországba, akkor ott dolgoznia kell. Ha ide jön Európába, akkor szociális alapon eltartjuk. Az illegális migráció kezeléséről meg ne is beszéljünk.

A probléma másik részét viszont a gyarmatok adják, így ez sem fehér vagy fekete. Nagyon sokrétű a dolog, de a legnagyobb felelősek az európai vezetők.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. augusztus 8., csütörtök 23:05

dzsi91 írta: USA-ba ahol már kész segélycsomagok meg lakhatás várja őket az adófizetők kárára
Segelycsomagok, lakhatas? :lol: valamit nagyon elcseszhettem, ha nem jartak nekem ilyenek a vizumom lejarta es a hazassagom kozott:)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 8., csütörtök 22:13

dzsi91 írta: Ha szerinted ezt valamelyik koszos afrikai embercsempész meg tudja szervezni
Nem, szerintem csak ki tudja használni a rendszer gyengeségeit, a bölcs vezetőink és a pénzügyi elit rövidlátását.
Mesevilág szerintem pont azt hinni, hogy csak politikai akarat kérdése.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. augusztus 8., csütörtök 22:09

nuevo_ericco írta:
dzsi91 írta: Jah nem a nincstelen kanibál néger látta az okotelefonján, hogy europában mivan és átszelte a fél világot úgy, hogy előtte a falujából nem jutott volna ki segítség nélkül.
Találkoztál, beszéltél legalább egy migránssal? Mintha egy fideszes néni migránsokról készül rajzát irtad volna le :mrgreen:
Maradjunk a tényeknél. Unatkozó afrikai suhancok millióit, embercsempészeket már láttak, Európával kapcsolatos fakenewst az afrikai tévékben szintén, de embereket migrációról győzködő, gumicsónakokat túlzsúfoló sorosügynököket még senki.
Akkor már miért nem Orbán-terv? Hatalmasat nyert a migráción, dokumentálva van, ahogy állami forrásokból utaztatta ellenőrizetlen migránsok ezreit át az országon, és elég sokat beszél, elmélkedik a témáról.
Lefosom a fideszt.

A te verziód egy-egy oscardijas sikerstoryra jó, hogy anulu
Menni Europa mert ott van a paradicsom és a fél dolláros családi örökségből útnak indul majd egy német kisfaluban várja őt a jólmegérdemelt 14 éves tinilánya akit mindenféle következmények nélkül megerőszakolhat mert a papírjait kiejetette véletlenül a csónakból.

Itt viszont több millió (kurva szegény) ember szisztematikus utaztatásáról van szó NATO tagállamokba meg USA-ba ahol már kész segélycsomagok meg lakhatás várja őket az adófizetők kárára. Ha szerinted ezt valamelyik koszos afrikai embercsempész meg tudja szervezni akkor nincs is több kérdésem és bele se megyek abba, hogy nem háborús övezetből érkeznek nők és gyerekek nélkül.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2024. augusztus 8., csütörtök 21:51

továbbra sem a migrációval van gond, hanem azzal, hogy nem egyformán van kezelve a helyiekkel akik működtetik az adott társadalmat, ami jogosan frusztrálja az embereket, mert kidolgozzák a belüket azért, hogy mindenfajta jöttment aki beilleszkedni, nyelvet tanulni, dolgozni, fejlődni, gyarapodni tehát az európai életstílusba beilleszkedni nem akar erőszakolják meg a nőket és szurkálják meg az embert, mindezt az ő pénzükön-tisztelet a kivételnek. Én már néha annak örülnék, ha a szappan+víz kombót naponta igénybe vennék.

Győzködni meg szerintem nem kell senkit, hogy Nyugat-Európába emigráljon, minden tekintetben messze a legjobb hely a bolygón a hibáival együtt.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 8., csütörtök 21:41

2015 óta tartó folyamatokról írtam, az arab tavasz 2011-ben volt. Ami valóban okozott egy fokozatos migrációs hullámot Európába, de a 2015-ös válság már más dolgok miatt történt meg.
dzsi91 írta: Jah nem a nincstelen kanibál néger látta az okotelefonján, hogy europában mivan és átszelte a fél világot úgy, hogy előtte a falujából nem jutott volna ki segítség nélkül.
Találkoztál, beszéltél legalább egy migránssal? Mintha egy fideszes néni migránsokról készül rajzát irtad volna le :mrgreen:
Maradjunk a tényeknél. Unatkozó afrikai suhancok millióit, embercsempészeket már láttak, Európával kapcsolatos fakenewst az afrikai tévékben szintén, de embereket migrációról győzködő, gumicsónakokat túlzsúfoló sorosügynököket még senki.
Akkor már miért nem Orbán-terv? Hatalmasat nyert a migráción, dokumentálva van, ahogy állami forrásokból utaztatta ellenőrizetlen migránsok ezreit át az országon, és elég sokat beszél, elmélkedik a témáról.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. augusztus 8., csütörtök 21:26

nuevo_ericco írta: Soros-tervről annál inkább.
Ami mint láthatjuk végig igaz volt. Jah nem a nincstelen kanibál néger látta az okotelefonján, hogy europában mivan és átszelte a fél világot úgy, hogy előtte a falujából nem jutott volna ki segítség nélkül.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 8., csütörtök 19:41

nuevo_ericco írta:
kiserik írta:csak tudatosan elferdíted a dolgokat
Ezt kikérem magamnak, vagy nem értetted a mondanivalómat. Azokról a dolgokról írtam, amelyekről valamiért keveset beszélnek az emberek Magyarországon. Van egy tippem, hogy a leuralt nyilvánosság miatt.
kiserik írta:2011-ben Kadhafit ki ölte meg?
Ez a Khadafi feltartotta a migránsokat eleggé nagy féligazság. Valamennyit biztosan, jó sok euróipai adópénzért cserébe, de inkább az történt, hogy 2011 tájékán berobbant a szoc. média, az afrikaiaknak is jutott olcsó kínai okostelefon, és hirtelen látták, hogy Európában mennyivel jobb az élet, mint a tejredő Szahara szélén.
kiserik írta: Ki hagyta magára az olaszokat a bajban amíg be nem csődöltek és utána nagy erőkkel indította be a Triton műveletet összesen 3 db hajóval, mint Európa védelmi erője a migrációval szemben?
Nem mentettem fel az európai kormányokat a felelősség alól, volt hiba bőven, ezt kár tagadni. Én inkább a legfontosabb okokat ecseteltem, amelyekről zavaróan kevés szó esik Magyarországon, Soros-tervről annál inkább. Bár nem tudom, mit csinált volna 30 hajó a 3 helyett, mikor a tenger közepén, tőluk 20 méterre lyukasztották ki a migránsok a csónakjaikat. Biztos hagyták volna őket megfulladni.
kiserik írta: Ki mondta ezeket a szavakat 2015-ben: „Németország minden szíriai migránst befogad”?
Szíriában már 4 éve polgárháború dúlt akkor, nem is akármilyen, nekik menedékjogot kellett adniuk szerintem is. A gond azzal volt, hogy Erdogan nettó zsarolásból, a török embercsempész maffiával összejátszva, egyszerre engette őket Európára, és nem csak szíreket. Amint a németek kifizették őt, hirtelen Röszkénél is kevesebben álltak a kerítésnél. Érdekes.
Ne kérd ki, mert fölösleges. A mondandód annyi volt, hogy Moszkva tehet a migrációs válságról és a mostani helyzetről.
nuevo_ericco írta: A probléma forrását a Moszkva, Teherán és Peking tengelyen kell keresni
Én mondjuk nem hagytam volna ki, hogy kik segítkeztek az Arab tavasz kirobbantásánál, vagy kiknek volt talpnyalója Sarkozy? Az ""áldott és jó"" Obama tervei meg táptalajra leltek Merkel asszonynál.

Érdekes összefüggések ezek is: Obama alatt tört ki az Arab tavasz, végezték ki a Líbia vezetőjét (aki bár diktátor volt, mégis jólléti országot vezetett), kezdődött az Ukrán-Orosz konfliktus, hogy csak azokat említsem, ami közvetlenül minket is érintenek és Biden alatt vált háborúvá az Ukrán-Orosz konfliktus. Micsoda véletlenek, nem? Sőt, ha kicsit kutakodunk, ez nem is újkeletű dolog. Kubai rakétaválság megvan? Ki volt az amerikai elnök? Kennedy a demokratáktól. Valahogy ezek a huncut demokraták mindig belekeverednek az ilyesmibe :lol:

Persze ezek csak az érem egyik oldala, de ha elhallgatjuk őket és csak egy másik oldalt akarunk bemutatni, akkor bizony elferdítjük a dolgokat.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 8., csütörtök 18:24

kiserik írta:csak tudatosan elferdíted a dolgokat
Ezt kikérem magamnak, vagy nem értetted a mondanivalómat. Azokról a dolgokról írtam, amelyekről valamiért keveset beszélnek az emberek Magyarországon. Van egy tippem, hogy a leuralt nyilvánosság miatt.
kiserik írta:2011-ben Kadhafit ki ölte meg?
Ez a Khadafi feltartotta a migránsokat eleggé nagy féligazság. Valamennyit biztosan, jó sok euróipai adópénzért cserébe, de inkább az történt, hogy 2011 tájékán berobbant a szoc. média, az afrikaiaknak is jutott olcsó kínai okostelefon, és hirtelen látták, hogy Európában mennyivel jobb az élet, mint a tejredő Szahara szélén.
kiserik írta: Ki hagyta magára az olaszokat a bajban amíg be nem csődöltek és utána nagy erőkkel indította be a Triton műveletet összesen 3 db hajóval, mint Európa védelmi erője a migrációval szemben?
Nem mentettem fel az európai kormányokat a felelősség alól, volt hiba bőven, ezt kár tagadni. Én inkább a legfontosabb okokat ecseteltem, amelyekről zavaróan kevés szó esik Magyarországon, Soros-tervről annál inkább. Bár nem tudom, mit csinált volna 30 hajó a 3 helyett, mikor a tenger közepén, tőluk 20 méterre lyukasztották ki a migránsok a csónakjaikat. Biztos hagyták volna őket megfulladni.
Szíriában már 4 éve polgárháború dúlt akkor, nem is akármilyen, nekik menedékjogot kellett adniuk szerintem is. A gond azzal volt, hogy Erdogan nettó zsarolásból, a török embercsempész maffiával összejátszva, egyszerre engette őket Európára, és nem csak szíreket. Amint a németek kifizették őt, hirtelen Röszkénél is kevesebben álltak a kerítésnél. Érdekes.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 8., csütörtök 17:38

nuevo_ericco írta: A probléma forrását a Moszkva, Teherán és Peking tengelyen kell keresni, akik aktívan tesznek, hogy az éghajlatváltozás miatt amúgy is megnövekedett migrációs hajlamra még rádobjanak pár lapáttal. Pl. Burkina Fasoban a Wagner aktív segítségével történt nemrég egy puccs, majd az új kormány az ottani állami tévében és rádióban azonnal terjeszteni kezdte a fekenewst, hogy Európában tárt karokkal várnak mindenkit, segéllyel, házzal, stb. A Száheli-övezet egyébb országaiban is lehet hasonló dolgokra számítani.
Ami 2015 óta folyik, az a hibrid hadviselés része a nyugat ellen. A szíriai menekültek is akkor indultak meg előbb Törökországba, majd Európába, mikor al-Assad és a ruszkik nagyban kezdték el írtani az ottaniakat. Vagy akár említhetném a lengyel-fehérorosz határon történő atrocitásokat, a mexikó kartelek embercsempészetbe való beszállását az USA-ban, stb.
Igaza van annak, aki azt mondja, ez nagy mértkében tervezett dolog, csak épp nem Soros áll a háttérben. Aki ezt állítja, az Európa ellenségeinek cinkosa.
Európa erre nem volt felkészülve (mint nagyon sok másra sem). Ráadásul emberségesen szerette volna kezelni a problémát, ami bár utólag kiderült, naív hiba volt, de valahol érthető. Én sem lennék az olasz, görög, spanyol rendőr, haditengerész vagy akár a feletteseik helyében, akinek arról kellene döntenie, hogy vagy végignézi ahogy a vízbe fullad pár tucat migráns, vagy kimenti őket, ami tk. az illegális migráció legalizálása, mert ilyen mennyiségű embernél lehetetlen rendesen lefolytatni az ügymeneteket.
A leghatékonyabb és leggyorsabb megoldás pont abba kerülne, ami a nyugatot nyugattá teszi. Az olaszknál láttuk, hogy Salviniék sem tudtak semmit kezdeni a problémával, hiába voltak hangosak a kampányban, a legjobb otletük a migrációs kvóta lett. Ami sok másminden mellett rávilágít arra, hogy a nacionalista internacionálé, amit Orbán elképzel, miért halva született ötlet.
Blanco88 írta: erővel eltakarítani őket az életterünkből
Ezt mindig meg akartam kérdezni, hogy a gyakorlatban hogyan nézne ki?
Ez mind szép és jó, csak tudatosan elferdíted a dolgokat :lol:

2011-ben Kadhafit ki ölte meg? Ki hagyta magára az olaszokat a bajban amíg be nem csődöltek és utána nagy erőkkel indította be a Triton műveletet összesen 3 db hajóval, mint Európa védelmi erője a migrációval szemben? Ki mondta ezeket a szavakat 2015-ben: „Németország minden szíriai migránst befogad”?

Had ne soroljam. Sokszor elmondtam már, nem jó benyelni egyik pél propagandáját sem, mert rohadtul félre lehet menni vele.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. augusztus 8., csütörtök 17:37

Realista24 írta:
nmate írta: Hát, ha mindenki behúzza fülét farkát, azzal pont azt éri el a tetves iszlamista faszkalap amit akart: félelmet keltett.
Szerintem ez fals valamilyen szinten, mert nem felelmet akarnak ezek kelteni, hanem gyilkolni.
Ez a terrorizmus lenyege, hogy felelmet keltsen. Meg a szo is ezt jelenti. Nyilvan ezt azon az uton a legkonnyebb elerni, ha gyilkol artatlan embereket, hogy senki se erezze magat biztonsagban es feltse az eletet.
De alapvetoen elkepzelheto, hogy vki csak embert akar olni, es egy ilyen dolog moge bujik, termeszetesen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2024. augusztus 8., csütörtök 17:38-kor.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 8., csütörtök 17:35

nmate írta: Hát, ha mindenki behúzza fülét farkát, azzal pont azt éri el a tetves iszlamista faszkalap amit akart: félelmet keltett.
Szerintem ez fals valamilyen szinten, mert nem felelmet akarnak ezek kelteni, hanem gyilkolni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. augusztus 8., csütörtök 17:25

Hát, ha mindenki behúzza fülét farkát, azzal pont azt éri el a tetves iszlamista faszkalap amit akart: félelmet keltett.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 8., csütörtök 17:08

addig senki se érti meg, amig nem a saját bőrén tapasztalja meg milyen érzés, mikor a sétálóutcában minden zárva van és pár fegyveres figura lövöldözi lefele ak-val random az épp arra tévedteket...

ostoba állatfaj. mint a légy, ami újra és újra belerepül a lámpába, amig oda nem ég.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 8., csütörtök 16:54

Koncert elmarad Becsben, terrorveszely van. Vannak eles gyanusitottak is, ki tudja vannak-e meg.
De hat ki a szart erdekel? Birka nep osszegyul, egyutt sirnak, bognek, enekelnek, szazasaval, ezresevel.

Fu te :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. augusztus 8., csütörtök 16:49

realfan írta:
bluebike írta:

Egyrészt ez is általánosítás, nem tudhatod ki mit hagyott, végső soron azt tudod, hogy kb. mi történt. Másrészt aki passzívan hagyta a felemelkedést, az aktívan megissza annak következményeit, aki pedig aktívan tett érte, csak élvezi a gyümölcsét.
nem érzem általánosításnak, ha a többségnek nem tetszett volna, akkor azt ki tudta volna fejezni és megakadályozni, de nem így volt, a földesúrak és a polgárság érdeke az volt, mert anyagilag jól jártak, a prasztságot (később a munkássogot) meg mindig is leszarták ezek, ahogy most is
Az internet előtt, az újságírás felfutása előtt, és lehetne még visszamenni az időben, nem volt lehetősége az embereknek tájékozódni. Max utólag lehetett megtudni bizonyos történéseket.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. augusztus 8., csütörtök 16:31

bluebike írta:
Nem érzek túl nagy különbséget a politikai réteg és a felső réteg között. Mármint nem úgy értem, hogy akkora az átfedés köztük, hanem ezek gondolom egy követ fújnak. A tőke megrendeli az intézkedést, a politika meg leszállítja. Nyilván nem ilyen egyszerű, de végső soron annyi volt a mondandóm, és ezt tartom is, hogy ahelyett, hogy egymást ütnénk, össze kéne fogni, és talán kevesebb disznóság lenne ezen a világon. Ezt kéne tenni, és ez az miben amúgy nem hiszek, hogy megvalósulna.
Egyetertek, az egymas elleni harc helyett egymast segiteni kellene minden szinten, es meg is oldodna a vilag legtobb problemaja. Ezzel kapcsolatban tartom, hogy tudok annyit tenni (es mindenki mas) az ugy erdekeben, hogy igy viselkedek es ilyen torekvesek menten hozom a donteseimet.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 8., csütörtök 16:26

bluebike írta:
realfan írta: no de azoknak az eliteknek fel kellett emelkednie, nem? meg hagyni, hogy bármit megtegyenek :)
Egyrészt ez is általánosítás, nem tudhatod ki mit hagyott, végső soron azt tudod, hogy kb. mi történt. Másrészt aki passzívan hagyta a felemelkedést, az aktívan megissza annak következményeit, aki pedig aktívan tett érte, csak élvezi a gyümölcsét.
nem érzem általánosításnak, ha a többségnek nem tetszett volna, akkor azt ki tudta volna fejezni és megakadályozni, de nem így volt, a földesúrak és a polgárság érdeke az volt, mert anyagilag jól jártak, a prasztságot (később a munkássogot) meg mindig is leszarták ezek, ahogy most is

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2024. augusztus 8., csütörtök 16:14

zsuninnyo írta:
bluebike írta:

Nagyon távol áll tőlem a szélsőjobb, én még anno Szirmai Gergő Lopott idő filmkritikájánál hallottam. Hollywood News Agency :mrgreen:
Teljesen mindegy mekkora a szám, arra céloztam, és az is teljesen mindegy, hogy milyen rasszú, nemű, vallású, stb emberekből tevődik össze. Az a lényeg, hogy ezzel a sok hergeléssel megosztják a tömegeket, amit ha nem hagynánk lényegesen hatékonyabban tudnánk érvényesíteni az érdekeinket velük szemben.
Jah ertem, igen az oszd meg es uralkodj igy mukodik, de ez nem a vilag felso retegenek az erdeke. Nekik az az erdekuk, hogy te fogyassz. Ennyi. Kolts penzt. Nekik akkor tobb penzuk lesz. Bank szektor, IT, gyogyszeripar stbstb. (Ebbol lehet tudni, hogy minden emberolos, emberbetegitos stb faszsag pont szembemegy azzal, ahogyan a vilag felso retege mukodik)
Amit te irsz az a folotted (es folottem) levo aktualis politikai reteg celja, hogy a sajat poziciojukat ne veszitsek el.
Nem érzek túl nagy különbséget a politikai réteg és a felső réteg között. Mármint nem úgy értem, hogy akkora az átfedés köztük, hanem ezek gondolom egy követ fújnak. A tőke megrendeli az intézkedést, a politika meg leszállítja. Nyilván nem ilyen egyszerű, de végső soron annyi volt a mondandóm, és ezt tartom is, hogy ahelyett, hogy egymást ütnénk, össze kéne fogni, és talán kevesebb disznóság lenne ezen a világon. Ezt kéne tenni, és ez az miben amúgy nem hiszek, hogy megvalósulna.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. augusztus 8., csütörtök 16:05

bluebike írta:
zsuninnyo írta:

Sok lesz az az 1%, ez egy random faszsag, amit laci dobogat be meg a mihazank. Az 1%-ban olyan emberek is benne vannak, akiket barmikor latsz az utcan, vagy itt a forumon. Ebbol latszik, hogy ezeknek az elmeleteknek olyan emberek adjak az alapjait, akiknek semmirol sincs igazabol fingjuk, csak vagdalkoznak balra-jobbra nekik miert szar, a vilag miert szar, es miert igazsagtalan, hogy nem ok a leggazdagabbak es miert masnak van szerencseje.
Nagyon távol áll tőlem a szélsőjobb, én még anno Szirmai Gergő Lopott idő filmkritikájánál hallottam. Hollywood News Agency :mrgreen:
Teljesen mindegy mekkora a szám, arra céloztam, és az is teljesen mindegy, hogy milyen rasszú, nemű, vallású, stb emberekből tevődik össze. Az a lényeg, hogy ezzel a sok hergeléssel megosztják a tömegeket, amit ha nem hagynánk lényegesen hatékonyabban tudnánk érvényesíteni az érdekeinket velük szemben.
Jah ertem, igen az oszd meg es uralkodj igy mukodik, de ez nem a vilag felso retegenek az erdeke. Nekik az az erdekuk, hogy te fogyassz. Ennyi. Kolts penzt. Nekik akkor tobb penzuk lesz. Bank szektor, IT, gyogyszeripar stbstb. (Ebbol lehet tudni, hogy minden emberolos, emberbetegitos stb faszsag pont szembemegy azzal, ahogyan a vilag felso retege mukodik)
Amit te irsz az a folotted (es folottem) levo aktualis politikai reteg celja, hogy a sajat poziciojukat ne veszitsek el.

Vissza: