Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 16., péntek 13:50

És hehének nagyon igaza van,
naügye.

ennyike :kalapos:
thereisonly1ronaldo

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2024. augusztus 16., péntek 13:47

hehetheoriginal írta:
Gondolom MMA-ban is vannak sulycsoportok is, olyan extrem kulonbsegek nem hiszem, hogy vannak.
de pont azert vannak a sulycsoportok, mert nagy kulonbsegek vannak...
Nyilván súlycsoporton belül értettem.
MMA, sulytöltés példát arra irtam, h nem a fair küzdelem a cél, hanem vmi fajta előny kialakitása az ellenféllel szemben. Nem mindenki tud akkor tömeget visszatölteni.
Gondolom érzed a különbséget az egyes versenyzők lehetőségei, alkata, izomzata stb. és az között, hogy valakinek férfi génállománya/kirívóan magas tesztoszteron szintje van.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 16., péntek 13:40

Én Kokó álláspontján vagyok: ez nem gender kérdés, hanem sport kérdés. A sportban, főleg a kontakt sportban, mint a box, nagyon lényeges kérdés, hogy kinek hogyan alakultak ki a fizikai paraméterei. Ezt főként a genetikánk határozza meg. A sportban egyértelműen a genetikának kellene meghatároznia, hogy ki férfi és ki nő. Kromoszóma és tesztoszteron szint. Erre egyrészt a fairplay miatt van szükség, másrészt a biztonság miatt. Pont, mint a súlyhatárok. Az olimpián ennek az eldöntése bemondás alapon történt (útlevél alapján). Teszem azt, ha Példa Jakab szerzett volna Orbán Viktortól egy útlevelet, amibe az van beírva, hogy woman/female, akkor akár szőrösen, szakállasan is üthette volna a vele azonos súlyú nőket simán.

Szellem a palackból: érdemes megnézni Rowling kommentjeit (Trumpot meg Muskot nem veszem elő, mert azonnal elfogultsággal lennék vádolva :D ). Semmi hímnőzés, megalázás, sértegetés a sportoló hibáztatása, csak felháborodás, hogy hogyan fordulhat ez elő. Ő nőjogi aktivista. Tényeket írt le és fogalmazott meg velük kapcsolatos gondolatokat. Erre mit kap a nyakába? Pert, mert le merte írni az igazságot és ez nem tetszett annak, akiről írta. Ahelyett, hogy a sportoló örülne, hogy egy versenyt, melyről annak elavult szabályozása miatt nem tiltották el, megnyert, most még feljelenti azokat, akik le merészelték írni az igazságot, amit ő is tud. Full agyfasz az egész. Kíváncsi leszek az ügy végére.

És hehének nagyon igaza van, ez nagyon sok szempontból precedens értékű ügy és nagyon sok minden múlhat rajta a női sportokkal kapcsolatban.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 16., péntek 13:02

besteve7 írta:
Realista24 írta:
A masodik elonyt elirtad, mert az az ütöereje volt.
Se nem technikas, se nem ügyes, ellenben hosszu kezei voltak, es ezen a szinten nagynak szamitanak az ütesei.

Az MMA-s peldad rossz, marmint a fogyasztasos...mert ott mind a ket fel elni tud ezzel a lehetoseggel.
A noi pelda sem allja meg a helyet, mert ott valaszthato ellenfeleid vannak, illetve jo esellyel kerul ossze ferfias no egy masikkal.

Ezt az ugyet ott kellett volna lezarni, hogy a NOB azt mondta, mehet tovabb.
MMA, sulytöltés példát arra irtam, h nem a fair küzdelem a cél, hanem vmi fajta előny kialakitása az ellenféllel szemben. Nem mindenki tud akkor tömeget visszatölteni.

UFC ben sem választható az ellenfél, szervezet szervezi le a meccseket, elvileg a ranglista, hype alapján. Persze visszamondhatod az ellenfelet, de nem nagyon szeretik. Főleg ha rankingoltak a szereplők.
En ertem, hogy mit akarsz, de ezek mind olyan dolgok, amire van rahatasa egyik/masik felnek.

A kromoszoma kerdes teljesen mas kategoria.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 16., péntek 13:01

besteve7 írta:
Realista24 írta:
Se nem technikas, se nem ügyes, ellenben hosszu kezei voltak, es ezen a szinten nagynak szamitanak az ütesei.

Az MMA-s peldad rossz, marmint a fogyasztasos...mert ott mind a ket fel elni tud ezzel a lehetoseggel.
A noi pelda sem allja meg a helyet, mert ott valaszthato ellenfeleid vannak, illetve jo esellyel kerul ossze ferfias no egy masikkal.

UFC ben sem választható az ellenfél, szervezet szervezi le a meccseket, elvileg a ranglista, hype alapján. Persze visszamondhatod az ellenfelet, de nem nagyon szeretik. Főleg ha rankingoltak a szereplők.
Hihetetlen, de még edzenek is, hogy előnyt szerezzenek😅 Ez pont olyan mint, amikor valaki nemi fejlődési rendellenességgel születik.....
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 16., péntek 12:58

BlancoMark írta:
hehetheoriginal írta:
Nem ertek egyet, mert ez precedens erteku ugy, es lehet mindent megvaltoztat, amit eddig sport neven ismertunk.
Tobbet akarnak bele latni mint ami. Gyakorlatilag ugy van projektalva az ugy, mintha ezen allna vagy bukna a kereszteny civilizacionk.
Nem a keresztény civilizáció múlik rajta csak a női élsport. Ki fogja hagyni, támogatni, hogy a lánya egy olyan sportra tegye fel az életét, ahol ilyen emberek is "versenyeznek"? Ilyen előnnyel versenyezzen a férfiak között.....
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2024. augusztus 16., péntek 12:55

Realista24 írta:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 16., péntek 12:52

Gondolom MMA-ban is vannak sulycsoportok is, olyan extrem kulonbsegek nem hiszem, hogy vannak.
de pont azert vannak a sulycsoportok, mert nagy kulonbsegek vannak...
thereisonly1ronaldo

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2024. augusztus 16., péntek 12:50

besteve7 írta:
RealMadridFanatic írta:

Mindkettővel egyetértek, de azzal nem, hogy nincs egyéni felelőssége Khelifnek. Ha én tisztában vagyok vele, hogy jogtalan erőfölénnyel indulok, ha más nem is, morálisan megkérdőjelezhető az indulásom bármilyen számban, főleg egy kontaktsportban. Úgy, hogy elvileg már korábban is okozott edzésen sérülést a partnerének (nyilván nem szándékosan, de így még inkább elrettentőnek kellene lennie).
A versenysport messze nem a fair küzelemről szól. Mindenki azon dolgozik, h vmi szintem előnyre tegyen szert.
Lásd MMA, fogyasztás, pont erről szól, kisajtolnak magadból mindent a fogyasztásig, aztán a meccsre pedig minél több sulyt pakoljanak vissza, h minél nagyobb, nehezebbek legyenek, így szerezve előnyt.
Maradva MMA, UFC - nézz meg egy pár lányt a mezőnyben, vannak páran akik szemmel láthatóan férfiasabbak, nagyobb izomtömeggel rendelkeznek Khalifnál, nem kicsivel, mégis probléma nélkül harcolnak.
Látva a meccseit, egyiknél sem éreztem, h ez itt egy terminátor aki csak játszik az ellenfeleivel, bármikor megölheti őket. Két nagy előnye volt, h magasabb, hosszabb karokkal rendlkezett igy könnyen kivül tartotta az ellenfeleit. A másik pedig a mitosz amit köritettek köré. Luca is úgy ment be a szoritoba, h fejben már feldta. Igy pedig nem könnyű nyerni.
Leirta Realista nagyjabol.

A lehetosegen, korulmenyeken, szakmai stabon, edzesmodszeren van lehetoseg javitani, ha kimagaslo es eleg kitarto a sportolo (nyilvan nem jon ossze mindenkinek, barmennyire is tehetseges, de ez mas kerdes). Gondolom MMA-ban is vannak sulycsoportok is, olyan extrem kulonbsegek nem hiszem, hogy vannak.

Y kromoszomat, vagy tesztoszteront begyujteni viszont vagy lehetetlen, vagy doppingvetseg.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. augusztus 16., péntek 12:34

hehetheoriginal írta:
BlancoMark írta:
Milyen szar lehet annak az elete, aki hetek ota ezen porog. :lol:
Nem ertek egyet, mert ez precedens erteku ugy, es lehet mindent megvaltoztat, amit eddig sport neven ismertunk.
Tobbet akarnak bele latni mint ami. Gyakorlatilag ugy van projektalva az ugy, mintha ezen allna vagy bukna a kereszteny civilizacionk.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 16., péntek 12:32

BlancoMark írta:
Berti írta: Az hibás, aki engedte indulni. Őt lehet támadni.
Az hibás, aki a boxolót bántotta. Őt lehet perelni.
thereisonly1ronaldo

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. augusztus 16., péntek 12:30

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 16., péntek 12:30

besteve7 írta:
RealMadridFanatic írta:

Mindkettővel egyetértek, de azzal nem, hogy nincs egyéni felelőssége Khelifnek. Ha én tisztában vagyok vele, hogy jogtalan erőfölénnyel indulok, ha más nem is, morálisan megkérdőjelezhető az indulásom bármilyen számban, főleg egy kontaktsportban. Úgy, hogy elvileg már korábban is okozott edzésen sérülést a partnerének (nyilván nem szándékosan, de így még inkább elrettentőnek kellene lennie).
A versenysport messze nem a fair küzelemről szól. Mindenki azon dolgozik, h vmi szintem előnyre tegyen szert.
Lásd MMA, fogyasztás, pont erről szól, kisajtolnak magadból mindent a fogyasztásig, aztán a meccsre pedig minél több sulyt pakoljanak vissza, h minél nagyobb, nehezebbek legyenek, így szerezve előnyt.
Maradva MMA, UFC - nézz meg egy pár lányt a mezőnyben, vannak páran akik szemmel láthatóan férfiasabbak, nagyobb izomtömeggel rendelkeznek Khalifnál, nem kicsivel, mégis probléma nélkül harcolnak.
Látva a meccseit, egyiknél sem éreztem, h ez itt egy terminátor aki csak játszik az ellenfeleivel, bármikor megölheti őket. Két nagy előnye volt, h magasabb, hosszabb karokkal rendlkezett igy könnyen kivül tartotta az ellenfeleit. A másik pedig a mitosz amit köritettek köré. Luca is úgy ment be a szoritoba, h fejben már feldta. Igy pedig nem könnyű nyerni.

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2024. augusztus 16., péntek 12:20

RealMadridFanatic írta:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 16., péntek 12:20

Mindenki egy szar, mind hibás :lol: :lol:

Indulhat a hétvége srácokjányok, hímnők es pöcsösnémberek :kalapos: :iszunk:
thereisonly1ronaldo

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2024. augusztus 16., péntek 11:26

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2024. augusztus 16., péntek 11:22

Az hibás, aki engedte indulni. Őt lehet támadni.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 16., péntek 11:17

RealMadridFanatic írta:
realfan írta:

ja bocsi, ha csak ennyire futja, hogy ezt doppinghoz haonslítsd, akkor kb semmit nem értesz az egészből, csak hangulatkelteni akarsz :)

nem mondtam, hogy szerintem szabad indulnia nők között, szerintem sem kellett volna, hogy engedjék. viszont, azért mert elindulhatott és élt a lehetőséggel, nem a sportolót kéne szidni meg férfinak beállítani meg kutyázni és sértegetni. azt végképp nem értem, hogy olyat minek keversz ide, aminek semmi köze a mondanivalómhoz.eléggé kevered itt a dolgokat, nem gond, hogy nem érted, csak akkor minek szólsz bele? nem azért perel, mert azt mondták, hogy nem indulhat, hanem mert amit korábban írtam, de ferdítsd csak el a tényeket :lol: :lol: :lol:
Kutyazni nem kell, es a NOB a fokreten az ugyben, de mint korabban is irtam, Ot sem kell mosdatni. Nyilvan nem tehet rola, hogy igy szuletett, de tisztaban van vele mekkora elonnyel indul, amivel minden versenytarsat megkarositja, ne adj isten veszelybe is sodorja az erofoleny miatt. Es itt nem arrol beszelunk, hogy nyert a genetikai lotton es mindenki igy jart, mert egyszeruen O a legjobb, hanem arrol, hogy egy nagyon kulonleges helyzet azt eredmenyezte, hogy jogosulatlan elonye van.

Neki is benne van egy elet munkaja, tudom, de ez igaz minden indulora a sulycsoportban, akikkel szemben ugyanugy igazsagtalan ami tortent. A nagyon elfogado vilagban meg ugy fest egy nagyon szerencsetlen egyen miatt felaldozzak a sport egyenlo eselyeket szem elott tarto tenyezojet, ezzel megkarositva rengeteg top sportolot.
nem vitatom az előnyét és, mint írtam nem szabadna engedni nők között veryenyezni:) de, hogy lehímnőzik meg azt mondják rá férfi meg genetikai selejt, orrba-szájba szidják, olyan maitt, amiről nem tehet meg hasonlók, azt szerintem jogosan viszi jogi útra, nekem pusztán ennyi az állításom (meg, hogy erről a NOB tehet, hogy indulhatott és nem ő), kiserikkel szemben is ennyi az állításom

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2024. augusztus 16., péntek 11:01

realfan írta:
kiserik írta:
Parancsolj: Khelif beperel mindenkit, aki azt merte állítani róla, hogy férfinek kellene tekinteni a boxban az XY kromoszómái és magas tesztoszteron szintje miatt. Jelenleg névtelen tettesek ellen tette meg a feljelentésta francia hatóságoknál, de kiemeli benne J.K. Rowlingot, Muskot és Trumpot. Egyébként tököm tudja, hogy mi ez a Hetek, YT felhozta én linkeltem, ha nem érdekel, akkor ne nézd meg.

Másik videó pedig arról szól, hogy az amerikai kongresszus előtt egy neves amerikai demokrata tanácsadó, jogász, professzor, aktivista, tökömtudja ki, arra a kérdésre, hogy "ki a nő?" azt válaszolta, hogy "aki nőnek mondja magát".

Elméleti fejtorna: van egy sportoló, aki doppingol. Egséz életében doppingolt. Kimutatták már nála korábban, amiatt el is tiltották. Aztán rövid időn belül egy világversenyen, a legnagyobbon, valami ""hiba"" folytán indulhat. Többen azt mondják, hogy ácsi, bácsi, hát ő doppingolt, de a verseny már zajlik, így utólagos reklamáció nincs. Ő maga azt állítja, hogy nem doppingolt, de tesztet nem végeztet, hogy bebizonyítsa mindenkinek. Hülyére veri a mezőnyt, megnyeri az aranyat, majd utána mindekit beperel, aki azt merte állítani, hogy doppingolt.

Ahogy a korábbi évtizedekben nem volt nőibox, mások voltak a kesztyűk, nem volt fejvédő, stb, stb. Fejlődik a világ. Az egész esettel 2 probléma van: Egyrészt veszélyes. Egy férfi kromoszóákkal és baromi magas tesztoszteron szinttel élő nő sokkal erősebb, mint egy normális nő. Másabb az izomzata, csontozata még a bőre is. Másrészt az az üzenete a jövő boxoló, sportoló lányainak, hogy soha a büdös életben nem leszel a legjobb, mert te csak egy XX-es lány vagy.

Várj, valamit lehagytam, mert az menő: :lol: :lol: :lol:
ja bocsi, ha csak ennyire futja, hogy ezt doppinghoz haonslítsd, akkor kb semmit nem értesz az egészből, csak hangulatkelteni akarsz :)

nem mondtam, hogy szerintem szabad indulnia nők között, szerintem sem kellett volna, hogy engedjék. viszont, azért mert elindulhatott és élt a lehetőséggel, nem a sportolót kéne szidni meg férfinak beállítani meg kutyázni és sértegetni. azt végképp nem értem, hogy olyat minek keversz ide, aminek semmi köze a mondanivalómhoz.eléggé kevered itt a dolgokat, nem gond, hogy nem érted, csak akkor minek szólsz bele? nem azért perel, mert azt mondták, hogy nem indulhat, hanem mert amit korábban írtam, de ferdítsd csak el a tényeket :lol: :lol: :lol:
Kutyazni nem kell, es a NOB a fokreten az ugyben, de mint korabban is irtam, Ot sem kell mosdatni. Nyilvan nem tehet rola, hogy igy szuletett, de tisztaban van vele mekkora elonnyel indul, amivel minden versenytarsat megkarositja, ne adj isten veszelybe is sodorja az erofoleny miatt. Es itt nem arrol beszelunk, hogy nyert a genetikai lotton es mindenki igy jart, mert egyszeruen O a legjobb, hanem arrol, hogy egy nagyon kulonleges helyzet azt eredmenyezte, hogy jogosulatlan elonye van.

Neki is benne van egy elet munkaja, tudom, de ez igaz minden indulora a sulycsoportban, akikkel szemben ugyanugy igazsagtalan ami tortent. A nagyon elfogado vilagban meg ugy fest egy nagyon szerencsetlen egyen miatt felaldozzak a sport egyenlo eselyeket szem elott tarto tenyezojet, ezzel megkarositva rengeteg top sportolot.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 16., péntek 10:36

kiserik írta:
Berti írta:

Nem lenne egyszerűbb pár mondatba összeszedni, hogy miről is van szó? 8kor belinkelsz 2 videót (amiből az egyik Hetek, amit akkor sem néznék meg ha Torockai cigánykerekezne benne), mikor az emberek nagyrésze akkor kezdi a munkát :ike:
Parancsolj: Khelif beperel mindenkit, aki azt merte állítani róla, hogy férfinek kellene tekinteni a boxban az XY kromoszómái és magas tesztoszteron szintje miatt. Jelenleg névtelen tettesek ellen tette meg a feljelentésta francia hatóságoknál, de kiemeli benne J.K. Rowlingot, Muskot és Trumpot. Egyébként tököm tudja, hogy mi ez a Hetek, YT felhozta én linkeltem, ha nem érdekel, akkor ne nézd meg.
De mi az hogy kiszabadult a szellem a palackbol?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: