OFF
Re: OFF
Amenyire neked furcsa Remy ha valaki nem akar mindent besűríteni hogy meg tudjon nézni, nekem az elképzelhetetlen hogy ez élvezhető. Mindenki másképp működik, más tölti fel.
Én kiegyensúlyozottan szeretem kombinálni, egy nap strand, egy nap program, vagy fél-fél is esetleg. Anyámékkal azért nem ideális mert ők 8 napig is tudnának tengerparton lenni, anyósomék meg egy napot is nehezen. Egyiket noszogatni kell hogy menjünk, másikat meg hogy kicsit elég már
Én kiegyensúlyozottan szeretem kombinálni, egy nap strand, egy nap program, vagy fél-fél is esetleg. Anyámékkal azért nem ideális mert ők 8 napig is tudnának tengerparton lenni, anyósomék meg egy napot is nehezen. Egyiket noszogatni kell hogy menjünk, másikat meg hogy kicsit elég már
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
vagy lehet nem kellett volna a "spot the white person" jatekot londonban jatszani.Remy írta: Van szimplán tényleg fárasztó annyit angolok között lenni.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Van szimplán tényleg fárasztó annyit angolok között lenni.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- 'shutterisland
lehet velem van amugy a baj, tegnap is voltunk pl egy fel napot (14-23 oraig kb) londonban, setaltunk egy hiressegekkel teli temetoben/parkban/templom korul, kajaltunk, megneztunk egy musicalt aztan, szoval semmi extra, es ugy jottem haza, mint egy holdkoros.
nem is feltetlen fizikailag kimerito, inkabb mentalisan, es azt vettem eszre a covid ota, hogy sokkal jobban lefarasztanak ezek a kiruccanasok pedig az allokepessegem sokkal jobb, mint par eve.
lehet inkabb az emberiszony kezd kialakulni.
nem is feltetlen fizikailag kimerito, inkabb mentalisan, es azt vettem eszre a covid ota, hogy sokkal jobban lefarasztanak ezek a kiruccanasok pedig az allokepessegem sokkal jobb, mint par eve.
lehet inkabb az emberiszony kezd kialakulni.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
35k nem vészes, ha időben elkezded a napot. Valaki kényelmesen indítja a reggelt, aztán 10 előtt még ki sem jön a szállásról. Hát én ettől kilennék teljesen.'shutterisland írta:hat ez nyilvan az egyik veglet.Egyik haverom ment nászútra Mauritiusra. Konkrétan 1 befizetett napos túrájuk volt, majd 2 hétig ült a szálloda tengerpartján és sörözött. Hát én lehet felkötöttem volna magam, ha ennyi pénzt elköltök úgy, hogy lényegében a balatonparton is ülhetnék.
a masik meg ha valaki 35k + lepesszammal naponta vegiggaloppol valami vilagvaroson 3 nap alatt aztan a kozben futtaban lovoldozott kepekrol utolag visszanezi a "nyaralasat".
jartam mar ugy, hogy zombikent estem vissza a munkahelyre, mert sikerult a szabadsag alatt leamortizalni magam a fizikai/mentalis pihenes helyett.
elkezdtem ugy szervezni a kiruccanasokat mostmar, hogy napi 2 latnivalo/activity, egy nagyobb volumenu (pl allatkert) egy kisebbel, kozte helyet hagyni a spontanitasnak es relaxnak is.
Amúgy nyilván hely függő. Azért, ha olyan helyre jut az ember, ahol mondjuk egy parkban sétálsz (pl Madridban Retiro), ott bármikor elülök egy csomó időt és csak vagyok. Vagy, ha felmész kilátó helyre, ahol eléd tárul egy brutál jó látvány. (Namíbiában a Fish River canyon például.) Na, ott egyáltalán nem kell rohanni.
Pihinek sokszor egy jó kávézót választok.
amúgy pro tipp: Menjetek el Afrikába egyszer, utána kukába vághatod az összes állatkertet. Ég és föld...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- 'shutterisland
hat ez nyilvan az egyik veglet.Egyik haverom ment nászútra Mauritiusra. Konkrétan 1 befizetett napos túrájuk volt, majd 2 hétig ült a szálloda tengerpartján és sörözött. Hát én lehet felkötöttem volna magam, ha ennyi pénzt elköltök úgy, hogy lényegében a balatonparton is ülhetnék.
a masik meg ha valaki 35k + lepesszammal naponta vegiggaloppol valami vilagvaroson 3 nap alatt aztan a kozben futtaban lovoldozott kepekrol utolag visszanezi a "nyaralasat".
jartam mar ugy, hogy zombikent estem vissza a munkahelyre, mert sikerult a szabadsag alatt leamortizalni magam a fizikai/mentalis pihenes helyett.
elkezdtem ugy szervezni a kiruccanasokat mostmar, hogy napi 2 latnivalo/activity, egy nagyobb volumenu (pl allatkert) egy kisebbel, kozte helyet hagyni a spontanitasnak es relaxnak is.
- Remy
- Kapcsolat:
Teljesen jogos a kérdés és ezt már én is többször feltettem magamnak. Pláne, hogy sokszor asszony is lebaszott. Most már kicsit másként is csinálom, mint régebben, de azért nehéz megtalálni az egyensúlyt.'shutterisland írta: amugy az ilyen rohanos meg minel tobb mindent kis idokeretbe beleeroszakolos utazasokat elvezitek is ?
6 dolgot irtal fel, ertem, hogy netto 10-en valahany oratok lesz, de nem tudom elkepzelni, hogy az ilyen daralas es patikamerlegen kimert idokeret nem frusztralo.
en is ezt csinaltam regebben, barhova utaztam, mindent bele akartam suriteni es aktiv pihenes/kikapcsolodas helyett egy logisztikai remalmot es stresszforrast krealtam, allandoan az orat meg a google mapset nezni nem a legjobb holiday.
ma mar teljesen mashogy csinalom, inkabb tobb idore megyek, de termeszetesen igy nem is leszek kepes annyi helyre eljutni eletemben.
persze az is lehet egy szempont, hogy minel tobb orszagot kipipaljon az ember a terkepen.
abszolut no offense, csak kivancsisagbol kerdezem.
Úgy vagyok vele, hogy adott egy időkorlát, azt akarom a lehető legjobban kihasználni érthető módon. Nem vagyok se idő, se pénz milliomos (múltkor téma volt már ez az utazás+szabi dolog), így ha eljutok egy adott helyre, úgy akarok onnan visszajönni, hogy a lehető legjobban csökkentsem annak az esélyét, hogy hiányérzetem legyen. Ha egyedül vagyok, teljesen más a tempóm és igen, élvezem, ha sokat kell menni, elfáradok a nap végén, lejárom a lábam, stb. Ketten már komprumisszumkötés kell. Jogosan.
Minden utazás előtt konkrét tervek készítek itthon. Felírom, hogy mit lehet/kéne megnézni. Ezeket sorrendbe (fontossági is) rakni úgy, hogy a lehető legoptimálisabb legyen az adott időre. Mi a lehető legjobb útvonal a látványosságokhoz, tehát ne ott kelljen gondolkodni első körben, hogy ha itt vagyok A pontban, akkor a B-hez menjek, ne a C-hez, mert ha fordítva csinálom, csak elbaszom az időt és sokkal többet töltök üresjárattal, mint akkor, ha konkrét tervvel indulok el.
Egyrészt ezt élvezem, másrészt tényleg csökkentve vannak az üresjáratok.
Itt a 16 napos körutazásunk során Dubai lesz a legkevesebb. Fel van írva néhány dolog, de ha ebből csak 2-3 valósul meg, se leszek csalódott. Nem ez a fő célpont, csak egy lehetőség az átszállás miatt. (anno Pekinget is így tudtuk megnézni, és bár ott is csak 2 fő dolgot néztünk meg, de nem is lett hiányérzetem, pedig lett volna még mit nézni). Tajvanon kellett kompromisszumot kötni és nem rohanóssá tenni az egészet. Lesz 4 és fél napunk ott, maradunk a fővárosban, illetve onnan megyünk egy szervezett 1 napos túrára. Így nyugi is lesz, de megyünk is.
Tudom jól, hogy Dubaiba nem fogok/fogunk mostanában úgy menni, hogy több napra, mert sokkal több olyan desztináció van a listánkon, ami jóval előrébb helyezkedik el. Így, egy távoli utazás során kellett beiktatni ezt. Ráadásul a végcélból durván fél napot kellett beáldoznunk arra, hogy itt egy teljes napot eltöltsünk. Hibátlan menetrend.
Péntek - 22:40-es indulás (tehát aznap még meló, nem kell szabi)
Szombat kora reggel érkezés Dubaiba
Vasárnap hajnalban indulás Taipeibe, ahová kora délután érkezünk.
Lényegében 2 éjszakát is repülőn töltünk, ezzel is spórolva olyan időt, amit az adott helyen, városban, természetben tölthetünk majd el. Ezek is szempontok nálam mindig.
De minden embernek más a tempója. Mások a prioritások. Egyikőnk sem a tengerparton ücsörgő típus, így direkt olyan helyekre megyünk, ahol relatíve "extrém" aktívan megyünk.
Egyik haverom ment nászútra Mauritiusra. Konkrétan 1 befizetett napos túrájuk volt, majd 2 hétig ült a szálloda tengerpartján és sörözött. Hát én lehet felkötöttem volna magam, ha ennyi pénzt elköltök úgy, hogy lényegében a balatonparton is ülhetnék. Se a kultúrát, se az embereket, se az építészetet se a természeti adottságokat nem látnám rendesen.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
Remy a világok pusztítója, le se szarja mi van körülötte, szimplán odamegy, gyors balszerencsét hoz mindenre is, azt romba dönti az aktuális országot...'shutterisland írta: amugy az ilyen rohanos meg minel tobb mindent kis idokeretbe beleeroszakolos utazasokat elvezitek is ?
6 dolgot irtal fel, ertem, hogy netto 10-en valahany oratok lesz, de nem tudom elkepzelni, hogy az ilyen daralas es patikamerlegen kimert idokeret nem frusztralo.
en is ezt csinaltam regebben, barhova utaztam, mindent bele akartam suriteni es aktiv pihenes/kikapcsolodas helyett egy logisztikai remalmot es stresszforrast krealtam, allandoan az orat meg a google mapset nezni nem a legjobb holiday.
ma mar teljesen mashogy csinalom, inkabb tobb idore megyek, de termeszetesen igy nem is leszek kepes annyi helyre eljutni eletemben.
persze az is lehet egy szempont, hogy minel tobb orszagot kipipaljon az ember a terkepen.
Thanos hozzá képest kismiska.
- 'shutterisland
amugy az ilyen rohanos meg minel tobb mindent kis idokeretbe beleeroszakolos utazasokat elvezitek is ?
- Remy
- Kapcsolat:
Jajj, ezt nem is láttam. Áhh, nem egyedül leszek, így nem szabad rohanni.Faust írta: Plane hogy ezt a Remy-fele gyalog atrohanok a varoson modszerrel nem fogod tudni teljesiteni, mert osszeesel a forrosagban.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Adom. Palm View akkor inkább, onnan meg CR kecojat is láthatod.sebydani írta:Frame szerintem kihagyható. Mi voltunk, nem volt rossz de ha nincs sok időtök kihagyható. Egy indokolatlan 150 méteres képkeret Menjetek inkább fel a Khalifa tetejéreRemy írta: Akik voltak már Dubajban... 1 teljes napot hogyan lenne érdemes eltölteni ott? Mit néznétek meg mindenképpen és mivel közlekednétek a pontok között?
Amit felírtam:
- Old city
- Dubai Frame
- Jövő múzeuma
- Burj Khalifa és környéke
- Jumeirah mecset
- Burj Al-Arab környéke
Ahogy nézem azért nem kis távolságok vannak.
Taxira +1, Laci leírta
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Frame szerintem kihagyható. Mi voltunk, nem volt rossz de ha nincs sok időtök kihagyható. Egy indokolatlan 150 méteres képkeret Menjetek inkább fel a Khalifa tetejéreRemy írta: Akik voltak már Dubajban... 1 teljes napot hogyan lenne érdemes eltölteni ott? Mit néznétek meg mindenképpen és mivel közlekednétek a pontok között?
Amit felírtam:
- Old city
- Dubai Frame
- Jövő múzeuma
- Jumeirah mecset
- Burj Al-Arab környéke
Taxira +1, Laci leírta
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
ha mentek a piacra, akkor bármit akartok venni, az árusok által kért árnak max.25%-át adjátok, többet soha
azt nagyon éltem anno, hogy még a dubaimallban is lehetett alkudozni pl. az ékszerészetekben
azt nagyon éltem anno, hogy még a dubaimallban is lehetett alkudozni pl. az ékszerészetekben
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- Remy
- Kapcsolat:
Reggel 6ra érünk oda, aztán majd hajnali 3 körül repülünk tovább. Szóval lesz azért idő.
Anno volt egy Real Madrid café, ha jól láttam térképen, de sajna végleg bezárt...
Anno volt egy Real Madrid café, ha jól láttam térképen, de sajna végleg bezárt...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
a piacot ne hagyd ki (Old Souk) nekem anno nagyon tetszett - ha a betonból, üvegből és műanyagból ki akarsz pár órára szakadniRemy írta: Akik voltak már Dubajban... 1 teljes napot hogyan lenne érdemes eltölteni ott? Mit néznétek meg mindenképpen és mivel közlekednétek a pontok között?
Amit felírtam:
- Old city
- Dubai Frame
- Jövő múzeuma
- Jumeirah mecset
- Burj Al-Arab környéke
#whatisyourexcuse
- Remy
- Kapcsolat:
Parádé, köszi.Realista24 írta:Kareem appal lefoglalod, kiírja a várható díjat. Út végén levonják, elő sem kell venned a kartyadat.Remy írta: Taxinál lehet kártyázni?
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Kareem appal lefoglalod, kiírja a várható díjat. Út végén levonják, elő sem kell venned a kartyadat.Remy írta: Taxinál lehet kártyázni?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Remy
- Kapcsolat:
Taxinál lehet kártyázni?
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Taxi. Kareem app. Kettő belefér, esetleg három, ha hosszú napot csináltok.Remy írta: Akik voltak már Dubajban... 1 teljes napot hogyan lenne érdemes eltölteni ott? Mit néznétek meg mindenképpen és mivel közlekednétek a pontok között?
Amit felírtam:
- Old city
- Dubai Frame
- Jövő múzeuma
- Jumeirah mecset
- Burj Al-Arab környéke
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema