Itt ahol ha valaki fekete / meleg / no az kiveri a biztositekot nehezen fogod megmagyarazni, hogy van olyan, hogy a szemedben minden ember ugyanarrol a pontrol indul mindentol fuggetlenul. Minden sorozaton, jatekon barmin hisztiznek ha nem feher hetero ferfiak vannak benne vagy keszitik vagy akarmi 90%-ban (hint: ferditek). Beleraknak egy meleget egy sorozatba, 3 oldalon at megy a rinyalas rola . De termeszetesen senki sem naci, rasszista, himsoviniszta, csak racionalisak, mert az egyik ember by default jobb mint a masik.géza írta:Nagy atlagban beszelek, meg ismeretlen emberekrol, azt tudom, hogy mondjuk jobb vagyok mint Hitler, meg sok ember jobb, mint Orban, stb., de sosem gondolnam, hogy jobb lenne mondjuk egy team lead fasza oltonnyel, mint egy mosogato, de ez mar nagyon off.zsírosdeszka írta: Ez a senki nem jobb a másiknál mekkora hülye duma már. Vannak jobbak, meg rosszabbak…
Sorozatok, TV műsorok
Re: Sorozatok, TV műsorok
Nagy atlagban beszelek, meg ismeretlen emberekrol, azt tudom, hogy mondjuk jobb vagyok mint Hitler, meg sok ember jobb, mint Orban, stb., de sosem gondolnam, hogy jobb lenne mondjuk egy team lead fasza oltonnyel, mint egy mosogato, de ez mar nagyon off.zsírosdeszka írta: Ez a senki nem jobb a másiknál mekkora hülye duma már. Vannak jobbak, meg rosszabbak…
- zsírosdeszka
- Kedvenc játékosaid: Raúl Gonzalez, Fernando Hierro, Roberto Carlos, Zinédine Zidane, Claude Makélélé
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Ez a senki nem jobb a másiknál mekkora hülye duma már. Vannak jobbak, meg rosszabbak…géza írta:Hol irtam ezt? Az altalanos filozofiam az, hogy senki sem jobb a masiknal, ebbe magamat is beleertem.kiserik írta: Pedig szerinted Te jobb vagy, mint én...
Én viszont simán leírom, hogy: bocs, ha úgy fogalmaztam, hogy azt félre lehessen érteni. Mentségemre szóljon, hogy utálok telefonról pötyögni (ezért írok kevesebb szöveget) és a törpe itt alszik mellettem, gondoltam addig is telik az idő, amíg itt osztjuk az észt egymásnak.
Ez az elso alkalom, hogy leirtad hogy bocsanat, elozoleg csak annyit irtal, hogy lehet fogy felreertheto volt, es mi mind nacinak hiszunk, es nekunk kellett volna irni, hogy mi ertettuk felre. Ez nem bocs, viszont ertekelem hogy most leirtad, es eljutottunk ide, illetve bocs ha felreertettem bizonyos dolgokat.
Hol irtam ezt? Az altalanos filozofiam az, hogy senki sem jobb a masiknal, ebbe magamat is beleertem.kiserik írta: Pedig szerinted Te jobb vagy, mint én...
Én viszont simán leírom, hogy: bocs, ha úgy fogalmaztam, hogy azt félre lehessen érteni. Mentségemre szóljon, hogy utálok telefonról pötyögni (ezért írok kevesebb szöveget) és a törpe itt alszik mellettem, gondoltam addig is telik az idő, amíg itt osztjuk az észt egymásnak.
Ez az elso alkalom, hogy leirtad hogy bocsanat, elozoleg csak annyit irtal, hogy lehet fogy felreertheto volt, es mi mind nacinak hiszunk, es nekunk kellett volna irni, hogy mi ertettuk felre. Ez nem bocs, viszont ertekelem hogy most leirtad, es eljutottunk ide, illetve bocs ha felreertettem bizonyos dolgokat.
Pedig szerinted Te jobb vagy, mint én...géza írta:Az ekes peldaja, hogy miert nem lehet veled vitatkozni, egyreszrol irtal olyan mondatokat amiket a vilagon 100 emberbol 99 ugy ertelmezne, ahogy en, de ilyen jo Torockai videos modon hagytal eleg teret arra, hogy kesobb korrekturazni lehessen, es elmondani, hogy Te valojaban mire gondoltal, es erre, nekem kellett volna lerni, hogy felreertettelek, nem pedig neked, hogy bocs bazmeg, lehet ketertelmuen fogalmaztam.kiserik írta: Egyszerűbb lett volna annyit leírni, hogy: bocs, akkor félre értettelek, de inkább személyeskedj, az jobban megy
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Az ekes peldaja, hogy miert nem lehet veled vitatkozni, egyreszrol irtal olyan mondatokat amiket a vilagon 100 emberbol 99 ugy ertelmezne, ahogy en, de ilyen jo Torockai videos modon hagytal eleg teret arra, hogy kesobb korrekturazni lehessen, es elmondani, hogy Te valojaban mire gondoltal, es erre, nekem kellett volna lerni, hogy felreertettelek, nem pedig neked, hogy bocs bazmeg, lehet ketertelmuen fogalmaztam.kiserik írta: Egyszerűbb lett volna annyit leírni, hogy: bocs, akkor félre értettelek, de inkább személyeskedj, az jobban megy
Raferne erre a nepre is egy haboru.
-
Jó kis áldozatpóz. Legalább valami ragad az állampolgárokra a kormánytól.kiserik írta: természetesen én, mint hímsoviniszta, náci barom, csakis arra gondolhattam, hogy a nők a konyhába valók, meg az ágyba
kiserik írta:de inkább személyeskedj, az jobban megy
És itt befejeztem, mert off.kiserik írta: Fú csajok, itt vagytok élő példának erre az eszement őrületre
Végülis csak az összes hsz-edről az süt, hogy a nőknek nem való a SW. Nekem special nem egy női SW rajongó ismerősöm van, köztük a párom is, de mindegy.kiserik írta: Fú csajok, itt vagytok élő példának erre az eszement őrületre
Gézám, te viszed a prímet hol írtam én olyat, hogy nő ne rendezzen vagy írjon forgatókönyvet? Tudod idézni, vagy csak elferdíted a dolgokat szokás szerint?
Remek filmeket rendeznek/írnak nők, de a műfaj nem mindegy. Például egy szuperhősös filmet, ahol alapból a férfi izmos, a nő szexi, inkább férfiak tudnak jól elkészíteni. Vagy akciófilmet. Nagyon ritka ezekben a műfajokban a kiváló női alkotás, inkább a bukó az, ami gyakori. Ugyan így megvannak azok a a zsánerek, ahol viszont a nők tudnak jobb alkotásokat készíteni.
Azt csak úgy halkan jegyzem meg, hogy Marcia Lucas vagy Bryce Dallas Howard olyan nők, akik bőven tettek le a SW asztalára.
Tipikusan az az ember vagy, akit hamarabb érdekel az, hogy milyen a készítők vagy a színészek neme, bőrszíne, identitása, mint az, hogy milyen a történet.
A ""milyenek"" lehet félreérthető volt természetesen én, mint hímsoviniszta, náci barom, csakis arra gondolhattam, hogy a nők a konyhába valók, meg az ágyba és még velem milyen vitatkoznigéza írta:kiserik írta: Ismét fel kellene fedezni, hogy inkább mire jók a nők és inkább mire jók a férfiak. Persze ezt a mai divatos irányzatok nem engedikEzekbol kellett volna kiolvasni, hogy te valojaban a mufajok szerinti leosztasra gondolsz. Es en ferditek. Amugy szerintem a listaban van minden, haborus filmtol fantasyn at horrorig minden, de mindegy. Veled vitatkozni annyira produktiv, mint a falnak beszelni, mert mindig mindent mindenkinel jobban tudsz.kiserik írta: Vedd a fáradtságot és nézd meg, hogy milyenek azok a jó filmek/sorozatok, amiket nők rendeztek és milyenek azok a rossz filmek/sorozatok amiket szintén nők rendeztek. Nem vagyunk egyformák, máshogy működünk. Ezeket lehet sztereotípiának beállítani, de sajnos nem sajnos ez van.
Egyszerűbb lett volna annyit leírni, hogy: bocs, akkor félre értettelek, de inkább személyeskedj, az jobban megy
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
Persze. Nem te vagy az, aki a ma divatos anti-woke szemövegen keresztül nézed a dolgokat.kiserik írta: Fú csajok, itt vagytok élő példának erre az eszement őrületre
Az őrület az, hogy valamit a spórolás, a rossz management, a kapzsiság elront, te egyből a nőket veszed elő. Erős politikai mellékízzel.
Csak négy-öt erősen általánosító és ferdítő hozzászólásba telt, mire eljutottál egy olyan véleményig, ami már sokkal közelebb van a való élethez, így vitára valóban alkalmas.kiserik írta: Nagyon ritka ezekben a műfajokban a kiváló női alkotás, inkább a bukó az, ami gyakori. Ugyan így megvannak azok a a zsánerek, ahol viszont a nők tudnak jobb alkotásokat készíteni.
Kapzsiság, nepotizmus, korrupció, feltétlen hűség megkövetelése, stb. a fő gond. De ez politikai oldaltól, nemtől, rassztól, vallástól függetlenül mindenhol előfordul, és mindenhol hatalmas problémákat okoz. És ezeknek az élvezői gerjesztik a kultúrharcot, hogy a nézők az Acolyte mögött inkább feminista összeesküvést (nők erőltetését) lássanak a valódi okok helyett. Ha valami eszement őrület, akkor ez. Az ember már mindenhol önjelölt Shapirokba, Tatekbe fut, hihetetlen.
kiserik írta: Ismét fel kellene fedezni, hogy inkább mire jók a nők és inkább mire jók a férfiak. Persze ezt a mai divatos irányzatok nem engedik
Ezekbol kellett volna kiolvasni, hogy te valojaban a mufajok szerinti leosztasra gondolsz. Es en ferditek. Amugy szerintem a listaban van minden, haborus filmtol fantasyn at horrorig minden, de mindegy. Veled vitatkozni annyira produktiv, mint a falnak beszelni, mert mindig mindent mindenkinel jobban tudsz.kiserik írta: Vedd a fáradtságot és nézd meg, hogy milyenek azok a jó filmek/sorozatok, amiket nők rendeztek és milyenek azok a rossz filmek/sorozatok amiket szintén nők rendeztek. Nem vagyunk egyformák, máshogy működünk. Ezeket lehet sztereotípiának beállítani, de sajnos nem sajnos ez van.
Fú csajok, itt vagytok élő példának erre az eszement őrületre
Gézám, te viszed a prímet hol írtam én olyat, hogy nő ne rendezzen vagy írjon forgatókönyvet? Tudod idézni, vagy csak elferdíted a dolgokat szokás szerint?
Remek filmeket rendeznek/írnak nők, de a műfaj nem mindegy. Például egy szuperhősös filmet, ahol alapból a férfi izmos, a nő szexi, inkább férfiak tudnak jól elkészíteni. Vagy akciófilmet. Nagyon ritka ezekben a műfajokban a kiváló női alkotás, inkább a bukó az, ami gyakori. Ugyan így megvannak azok a a zsánerek, ahol viszont a nők tudnak jobb alkotásokat készíteni.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Patyomkin páncélos, E.T., Fleabag, When They See Us, Normal People, 1917, CODA, Singin' in the rain, Oz a csodak csodaja, Before trilogia, Shrek, Inside out, American Psycho, The Babadook, Miss Juneteenth, Persepolis, The shape of Water, The kids are alright, The Hurt Locker, stb. stb. stb.
Mondjuk te mindent mindenkinel mindig jobban tudsz, szoval valoszinuleg ha te irtad/rendezted volna oket a nok helyett (akiknek a konyhaban kellett volna inkabb lenni), akkor meg jobbak lettek volna ezek az alkotasok. Jezusom.
Mondd majd a lanyodnak, ha rendezo/forgatokonyv iro akar lenni, hogy felejtse el, mert ugy is szar lenne.
Mondjuk te mindent mindenkinel mindig jobban tudsz, szoval valoszinuleg ha te irtad/rendezted volna oket a nok helyett (akiknek a konyhaban kellett volna inkabb lenni), akkor meg jobbak lettek volna ezek az alkotasok. Jezusom.
Mondd majd a lanyodnak, ha rendezo/forgatokonyv iro akar lenni, hogy felejtse el, mert ugy is szar lenne.
-
Nem a divatos irányzatok nem engedik, hanem a józan ész.kiserik írta:Persze ezt a mai divatos irányzatok nem engedik
Férfiak sosem rendeztek/írtak szart, vagy nők éppenséggel élvezhetőt?
Azt írtad nők erőltetése mindenhová. Erre reagáltam. Írtam is példát, ami cáfolja ezt a rendkívül leegyszerűsítő és általánosító mondatot (Arcane írói gárdájában nő is volt). De a kijelentésed érvényes általánosságban és ebben a kontextusban is pl. a szereplőkre. Nem hiszem, hogy az értelmezéssel van a gond.kiserik írta:Jó lenne néha értelmezni is azt amit mások írnak
Akkor most felhasználom a logikádat más körítésben. Magyar sem rendez, készít jó közönségfilmet túl gyakran, egy kezemen fel tudnám sorolni az összeset az elmúlt 30 évből. Akkor mi se erőltessük? Pénzkidobás magyar filmet készíteni? Szintén sztereotípia? Nekünk mi való, a hátrafelenyilazás?kiserik írta: Vedd a fáradtságot és nézd meg, hogy milyenek azok a jó filmek/sorozatok, amiket nők rendeztek és milyenek azok a rossz filmek/sorozatok amiket szintén nők rendeztek.
Ha szar a forgatókönyv, akkor általában a rendező lehet akárki. A forgatókönyvírókat pedig nem igazán fizetik meg az elmúlt években, strájkoltak is. A probléma gyökerét továbbra is a corporate greedben látom, nem pedig a woke-ban, nőkben.
Olyan értelemben is, amit Te is írtál, hogy volt egy forgatőkönyv, amire csettinteni lehetett, és abból csináltak sorozatot? Vagy volt egy ötlet, amit a forgatókönyvírók előtt a producerek okéztak le, ők és a marketingesek beletették azt, amitől plusz nézőket, így bevételt vártak, majd ez alapján készült el a forgatókönyv? Mert a végeredmény láttán én az utóbbira tippelnék. Ha tévedek, akkor nagyobb a gond, mint gondoltam.géza írta: De az Acolyte az pont egy alulrol valo epitkezes volt, nem kotodott semmihez, uj karakterek, uj korszak, a sztori se volt rossz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. augusztus 20., kedd 14:01-kor.
Pont ahogy mondod. Ez Jézus erejegéza írta:Jezus ereje.kiserik írta: Jó lenne néha értelmezni is azt amit mások írnak, nem csak csípőből tüzelni. Írd le, hogy kik rendezték: Acolyte, Kenobi, Andor, Arcane. Segítek: első kettőt (a szarokat) nők, a második kettőt meg férfiak.
Ismét fel kellene fedezni, hogy inkább mire jók a nők és inkább mire jók a férfiak. Persze ezt a mai divatos irányzatok nem engedik
Vedd a fáradtságot és nézd meg, hogy milyenek azok a jó filmek/sorozatok, amiket nők rendeztek és milyenek azok a rossz filmek/sorozatok amiket szintén nők rendeztek. Nem vagyunk egyformák, máshogy működünk. Ezeket lehet sztereotípiának beállítani, de sajnos nem sajnos ez van.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
De az Acolyte az pont egy alulrol valo epitkezes volt, nem kotodott semmihez, uj karakterek, uj korszak, a sztori se volt rossz, meg maga a sorozat sem, ahogy swfan irta, atlagos. Pont erre lehetne epiteni, de inkabb elkaszaljak, mert az ilyen swtheory oldalak ellene voltak, es hergeltek a nepet ellene. A masik resze abszolut igaz, pl. a Boba Fett sorozatra, aminek osszesen annyi ertelme volt, hogy adott ket extra reszt a Mandaloriannak, de minden mas AI generalt fos volt.nuevo_ericco írta: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy megtanulhatnának újra alulról építkezni. Pl. ha befut egy jól megírt forgatókönyv, amelyik mondani is akar valamit, van benne értéik, akkor csak abból készítsenek filmet, sorozatot, lásd. Andor.
Viszont nekem az az érzésem, hogy kokaintorta mellett folytatott brainstormingon a marketingesek és salesesek eladják az aktuális megváltó ötletet a producereknek, hogy mégis a piac melyik szegmenséből és hogyan lehetne szakítani, majd ezután keresik a forgatőkönyvet, írókat, akiket alig akarnak megfizetni. De néha az az érzésem, hogy csak megíratják ChatGPT-vel, mert az a legolcsóbb.
Jezus ereje.kiserik írta: Jó lenne néha értelmezni is azt amit mások írnak, nem csak csípőből tüzelni. Írd le, hogy kik rendezték: Acolyte, Kenobi, Andor, Arcane. Segítek: első kettőt (a szarokat) nők, a második kettőt meg férfiak.
Ismét fel kellene fedezni, hogy inkább mire jók a nők és inkább mire jók a férfiak. Persze ezt a mai divatos irányzatok nem engedik
Jó lenne néha értelmezni is azt amit mások írnak, nem csak csípőből tüzelni. Írd le, hogy kik rendezték: Acolyte, Kenobi, Andor, Arcane. Segítek: első kettőt (a szarokat) nők, a második kettőt meg férfiak.nuevo_ericco írta:Ebből szerintem csak az írókkal kapcsolatos dolog az, ami valid. Kapitalizmusban szélesebb közönség felé nyitni mindig kockázat, amihez minden piaci szereplőnek joga van. Néha bejön, gyakrabban nem. Pl. az Obi-Wan és ez sem a woke miatt lett szar. Hanem azért, mert az írók képtelenek voltak egy rendes történetet, hiteles karaktereket, stb. írni.kiserik írta: Előbb utóbb csak rájönnek, hogy ez az irány (woke, nők erőltetése mindenhová, olyan írók, akik nem is ismerik az alapokat, stb) járhatatlan, csak addig tönkre tesznek nagyon sok mindent.
Ellenpéldának ott a Netflixen az Arcane, szeritnem a te mércéd szerint az is woke (női főszereplők, az egyik meleg, stb.), mégis minden díjat megnyert, millók várják a második évadot, többek között azért, mert a forgatókönyvírók értették a dolgukat.
Jó lenne megtanulni nem mindenhova politikát látni, ahol egyértelműen a vak profithajhászás volt a cél és gond. Az Acolyte hibája nem az volt, hogy nők szerepeltek benne, hanem olyanok írták, akik szerintem Danielle Steel regényeken nőttek fel.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy megtanulhatnának újra alulról építkezni. Pl. ha befut egy jól megírt forgatókönyv, amelyik mondani is akar valamit, van benne értéik, akkor csak abból készítsenek filmet, sorozatot, lásd. Andor.géza írta:Lehetne nagyobb hite a Disneynek a sajat projektjeiben.
Viszont nekem az az érzésem, hogy kokaintorta mellett folytatott brainstormingon a marketingesek és salesesek eladják az aktuális megváltó ötletet a producereknek, hogy mégis a piac melyik szegmenséből és hogyan lehetne szakítani, majd ezután keresik a forgatőkönyvet, írókat, akiket alig akarnak megfizetni. De néha az az érzésem, hogy csak megíratják ChatGPT-vel, mert az a legolcsóbb.
Pontosan. Ha mindenkinek akarsz valamit készíteni, az végül senkinek sem szól.A receptnek amúgy inkább pont annak kellene lennie, hogy elsősorban jó írókat keressenek, ha még ennek tetejébe SW nerd is az illető, az legyen inkább extra, de ne követelmény. Lásd pl. Tony Gilroyt, aki egy egy nagyszerű író, viszont abszolút nem SW rajongó, és nem is igazán ismeri azt. Csak jött, hogy csinálna egy jó sorozatot - és meg is csinálta az Andort. Van elég Star Wars nerd a Lucasfilmnél, hogy segítse az ilyen írókat.
Még csak az sem igazán. Az Acolyte alkotója, pont, hogy egy kib*szott nagy SW nerd, aki keni vágja a lore-t, ez kb lejött az összes interjúból, amit adott (és a sok, Legendákból bevont elem a sorozatban szintén ezt igazolja). A baj inkább az volt, hogy a sok ötletet nem bírta egybegyúrni egy jól megírt sztorivá.nuevo_ericco írta: Ebből szerintem csak az írókkal kapcsolatos dolog az, ami valid. Kapitalizmusban szélesebb
A receptnek amúgy inkább pont annak kellene lennie, hogy elsősorban jó írókat keressenek, ha még ennek tetejébe SW nerd is az illető, az legyen inkább extra, de ne követelmény. Lásd pl. Tony Gilroyt, aki egy egy nagyszerű író, viszont abszolút nem SW rajongó, és nem is igazán ismeri azt. Csak jött, hogy csinálna egy jó sorozatot - és meg is csinálta az Andort. Van elég Star Wars nerd a Lucasfilmnél, hogy segítse az ilyen írókat.
Az a fentebbi kijelentés meg (nem tőled), hogy az írók egyenesen gyűlölik is a SW-t, annyira baromság és nevetséges, hogy kb. szóra sem érdemes. Ja, nyilván az írók gyűlölik a SW-t és szánt szándékkal tönkra akarják tenni azt, amivel amúgy a kenyerük keresik...
Egyébként részemről sajnálom a sorozatot, nem volt tökéletes, de az átlag SW-szintet (pl. a prequel trilógiáét) bőven hozta. Érdekelt volna a folytatás, főleg Plagueis és Qimir.