___Samy___ írta:
Most komolyan azt mondod, hogy ez egyenlo a jelenlegi helyzettel? Mert akkor nem igazan erted, hogy mirol beszelunk itt egy paran.
Nem egyenlő, de ugyanaz a jelenség. És leírom újra, értem miről beszéltek itt páran, csak szerintem az okok mások. Több ilyen téma jön szembe, ez tény, de nem azért, hogy a gyerekeink könnyebben bedőljenek a pedofiloknak, mint ahogy írták, hanem egyszerűen új rajongókat, közönséget, így magasabb profitot remélnek a producerek. Akik addig nem ébrednek fel, amíg a bonus-on észre nem veszik, hogy túltolták.
___Samy___ írta:
Nekem tovabbra is az a baj, hogy egy reteg szerint igy vagy hasonloan kell elni mindenkinek, ez legyen a teljesen normalis, az elfogadott. Mindenhonnan ez jojjon az emberrel szembe, mar gyerekkorban is. Ha nem, akkor naci vagy meg rasszista. Szamomra ez a problema.
Ki mondta, hogy mindenkinek így kell énie, és ha nem, akkor ez meg az vagy? A lehetőség legyen meg azoknak, akik így szeretnének, mert a jelenlegi tendenciák szerint sokan ezt akadályoznák meg, sokszor törvényi eszközökkel. Az meg, hogy mindenhonnan ez jön szembe, bármire ráfogható, így démonizálható is. Én ezt megéltem a 90és években, 2000-es évek elején, mint magyar kisebbség.
Ami engem illet, csakis panelekre, kifejezésekre használtam a szélsőjobbos jelzőt, a rasszista, náci, stb. szavak el sem hangzottak, ha jól látom.
oroszisti írta:
Egyebkent inkabb a felnottekre fer ra erzekenyites es egy kicsit tobb empatia, nem a gyerekekre.
Így-így. Sajnálom a tesódat, alapból sem lenne könnyű a helyzete, de a politika még rá is tett egy lapáttal az elmúlt években. Mert az itteni hozzászólók többsége talán látja és érti a trükköt, hogy papíron a propagandát támadják, de mindig becsempész oda egy dogwhistle-t, az átlag ember számára, társadalmi szinten úgy csapódik le, hogy ezek a homokosok nem férnek a bőrükbe. Aztán a vita hevében jönnek a jelzők, amelyek itt is elhangoztak, és senkinek sem kívánom őket.
Blanco88 írta:
Az erőszakos érzékenyítés legalább olyan káros neki, teljesen kontraproduktív.
Erőszakos? Ez új. A túltolt, kontraproduktív az más. Azzal én is egyet tudok érteni.
Blanco88 írta:
Amikor nyugaton emberek azért veszítik el az állásukat, mert egy férfit nem hajlandóak nőnek nevezni az vérlázító.
Végre valamiben egyezik a véleményünk. De a másik oldalon se diszkrimináljunk, és legalább a polgári esküvő lehetőségét adjuk meg a szexuális kisebbségeknek. Mert ha nem akarnak hetero házasságot kötni, akkor állampolgári alapjogoktól esnek el. Nem az ő döntésük volt ilyennek születni, ezért vérlázító, ha egy állam megtagadja tőük ezeket a jogokat.
Blanco88 írta:
Akkor a politikai nyomás hatására kikerült a betegségek listájából.
Amit mára a civilizációnk elért, az legtöbbször politikai nyomásra történt. Ezért van a politika, hogy konszenzusra jussunk. Csak ebben a témában egyre nehezebb, mert az érintettek és ügyeik gyakran démonizálva vannak, vagy a 4 fal közé küldve.