Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 12:11

Blanco88 írta: A nyelvezet régen sokkal durvább volt. Akkoriban nem meleg meg homoszexuális volt a megnevezés, hanem sokkal erősebb kifejezések. Tehát mégegyszer a homoszexualitással kapcsolatos negatív vélemény nem csak a szélsőjobbra jellemző.
Persze, egyéni szinten. De én továbbra is a fősodorról beszélek, politikusok, véleményvezérek megszólalásairól, a hozzájuk tartozó médiáról, stb. Régebben ezt csak egy helyen láttam, most már szinte mindenhol, itt is.
Blanco88 írta:Addig a szélsőjobb volt hatalmon?
Nem, de én inkább a rendszerváltás utáni folyamatokról beszéltem.
De ha már itt tartunk, nálam a szélsőbal és a szélsőjobb ugyanaz, kb. mint az dél és az éjfél az órán. Az egyik nemzeti, másik társadalmi tengelyen hergel, oszt meg.
Illetve egyértelműen zajlik egy érzékenyítési folyamat (tv, zene, sport, iskola, rajzfilmek), amivel elfogadottabbá akarják tenni a dolgot
Mint minden más kisebbség. Pl. a nemzeti kisebbségek is a kultúrtérben, művészeten keresztül próbálkoznak ezzel. Így van ez már évezredek óta.
Blanco88 írta: Nem! Más embereket és ügyeiket tömegesen megbélyegezni nem csak szélsőjobboldali cselekedet. Ezt tették a történelem során királyok, kommunisták és sok esetben demokraták is. Ez egy hatalomtechnikai eszköz, amit mindig is használtak és az emberi természetből fakad.
Ez így van. Ebben igazat adok neked. Viszont ez a téma, ebben a térségben, az elmúlt 2-3 évtizedben a szélsőjobbhoz tartozott, én onnan vette át a konzervatív oldal pár évvel ezelőtt.
Blanco88 írta: Ne várja el senkitől, hogy annak tekintse vagy hívja, mert nem az.
Szerintem nem is ezt várja el, hanem hogy csak elfogadják, ne gáncsolják, ne állítsanak elé akadályokat. Mint ahogy később polgári házasságban, majd örökségben, örökbefogadásban, vész esetén elérhetőségben, stb. sem.
Realista24 írta: En annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy sosem az olyanokkal volt a gond, mint a testvéred.
Mégis ő szívja meg. És szerintem ehhez hozzátesz a jelenség, amiről beszélünk.

ram8nes
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2024. augusztus 22., csütörtök 12:09

Blanco88 írta:
oroszisti írta: Olvasom itt oldalak ota a “vitatat”. Kivancsi lennek a velemenyekre egy esettel kapcsolatosan, ami a szuk csaladi koromben tortent.
Tesomrol fogom irni, hogy meg konkretabb legyek. A sztori hattererol sokat nem akarok meselni, a lenyeg hogy lanykent szuletett, viszont rohadtul nem erzi jol magat a boreben. Ferfi ruhakat hord, baratnoje van stb… ezzel mar a gimnazium alatt is tisztaban a volt, a ballagasi fotozason nem engedtek meg neki, hogy ne a bluzban es szoknyaban hanem egy ingben es hosszu nadragban legyen. O abban ment, ezert nem kerult fel a tablora.

Nincs feltunesi viszketeksege, atlagos eletet ert, megis rengeteg megbelyegzes es hatrany eri, meg akar egy gimnaziumban is, egy jelentektelen dologgal kapcsolatosan.

Kiavncsi vagyok a velemenyekre 🤔
A véleményem az, hogy sajnálom, mert szegény beteg és nem tehet róla. A tablóra szerintem kicsinyesség nem feltenni. Viszont ő soha nem lesz férfi és ezt el kell fogadnia. Ne várja el senkitől, hogy annak tekintse vagy hívja, mert nem az. Van nekem is egy ilyen kolléganőm és emiatt nem éri hátrány a munkában. (Viszont hozzáteszem, hogy a férfiakat gyűlöli. Gondolom valamiféle komplexus az oka)
es mi a betegseg neve? :hmmm: :ike: :roll:

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. augusztus 22., csütörtök 12:06

Az, hogy ez a klipp anno lemehetett az MTV-n, gyerekek is láthatták, nem ugyanaz, mint ami miatt itt megy a vita?
Most komolyan azt mondod, hogy ez egyenlo a jelenlegi helyzettel? Mert akkor nem igazan erted, hogy mirol beszelunk itt egy paran.

Isti, nekem nincs gondom az olyan emberekkel, mint a tesod. Ismerek szemelyesen tobb ilyen embert is, volt, aki kollegam is volt. Semmi extra nem volt, ugyanugy elmentunk egymas mellett, koszontunk, soha semmi negativ erzesem nem volt vele kapcsolatban.

Nekem tovabbra is az a baj, hogy egy reteg szerint igy vagy hasonloan kell elni mindenkinek, ez legyen a teljesen normalis, az elfogadott. Mindenhonnan ez jojjon az emberrel szembe, mar gyerekkorban is. Ha nem, akkor naci vagy meg rasszista. Szamomra ez a problema.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:57

oroszisti írta: Olvasom itt oldalak ota a “vitatat”. Kivancsi lennek a velemenyekre egy esettel kapcsolatosan, ami a szuk csaladi koromben tortent.
Tesomrol fogom irni, hogy meg konkretabb legyek. A sztori hattererol sokat nem akarok meselni, a lenyeg hogy lanykent szuletett, viszont rohadtul nem erzi jol magat a boreben. Ferfi ruhakat hord, baratnoje van stb… ezzel mar a gimnazium alatt is tisztaban a volt, a ballagasi fotozason nem engedtek meg neki, hogy ne a bluzban es szoknyaban hanem egy ingben es hosszu nadragban legyen. O abban ment, ezert nem kerult fel a tablora.

Nincs feltunesi viszketeksege, atlagos eletet ert, megis rengeteg megbelyegzes es hatrany eri, meg akar egy gimnaziumban is, egy jelentektelen dologgal kapcsolatosan.

A véleményem az, hogy sajnálom, mert szegény beteg és nem tehet róla. A tablóra szerintem kicsinyesség nem feltenni. Viszont ő soha nem lesz férfi és ezt el kell fogadnia. Ne várja el senkitől, hogy annak tekintse vagy hívja, mert nem az. Van nekem is egy ilyen kolléganőm és emiatt nem éri hátrány a munkában. (Viszont hozzáteszem, hogy a férfiakat gyűlöli. Gondolom valamiféle komplexus az oka)
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:55

oroszisti írta: Azert irom, mert sokaknak nincs szemelyes tapasztalata, kotodese ilyen esetekkel, es egeszen mas igy velemenyt formalni. Nagyon sokaig tartott neki ezt felvallani vagy rajonnie egyebkent, es azota en is teljesen maskepp gondolkozok.
Es mikor ilyen temaban a fergezes, korcsozas megy, azert eleg elszomorito.

Csak remelem, hogy par ember elgondolkozik egy ilyen eseten, hogy milyen nehezsegek merulnek fel, ami eszunkbe se jutna.

Meg annyi, hogy nagyon becsulom a batorsagaert, hogy nemet mondott, es nem volt hajlando azert felvenni szoknyat, mert azt varjak el, hogy egy lany azt vegyen fel.
Es ezert a donteseert o nem szerepelhet a barataival a tablon.
Itt tartunk egy atlagos gimnaziumban magyarorszagon.
En annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy sosem az olyanokkal volt a gond, mint a testvéred.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:45

Azert irom, mert sokaknak nincs szemelyes tapasztalata, kotodese ilyen esetekkel, es egeszen mas igy velemenyt formalni. Nagyon sokaig tartott neki ezt felvallani vagy rajonnie egyebkent, es azota en is teljesen maskepp gondolkozok.
Es mikor ilyen temaban a fergezes, korcsozas megy, azert eleg elszomorito.

Csak remelem, hogy par ember elgondolkozik egy ilyen eseten, hogy milyen nehezsegek merulnek fel, ami eszunkbe se jutna.

Meg annyi, hogy nagyon becsulom a batorsagaert, hogy nemet mondott, es nem volt hajlando azert felvenni szoknyat, mert azt varjak el, hogy egy lany azt vegyen fel.
Es ezert a donteseert o nem szerepelhet a barataival a tablon.
Itt tartunk egy atlagos gimnaziumban magyarorszagon.
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:44

nuevo_ericco írta: Ja, csak semmi köze ahhoz, amit írtam. Nem százalékos megítélésről beszéltem, hanem a nyelvezetről, közbeszédről, használt panelekről. Te kis buborékodban ezek mindennaposak egy ideje, ezt elhiszem, ezért nem érzékelted, hogy bizony a legtöbb általam említett panel sima figyelemelterelésnek lett behozva a közbeszédbe. Pl. a melegekkel ahogy utaltál rá, egyre kevesebb embernek volt/van problémája, de ez a melegek által tolt propaganda megfertőzi a gyerekeinket, stb. bullshit, óriási ferdítés, nettó politikai termék, ún. dogwhistle, a fősodorban új, előtte csak a szélsőjobbon volt hallható, nem véletlen, hogy Dúró Dóra dobta be a köztudatba anno. Ehhez vegyük hozzá az állandó párhuzamokat a pedofíliával. A kettő dolgot csak te mosod össze állandóan, ismét csak azért, hogy hamisan legitimáld a saját véleményedet.

Nem ellentétes, mert a véleménnyel tudok azonosulni, csak az okokat látom máshol. Az nevetséges, hogy minden mögé progresszív, feminista, lgbt, stb. összeesküvést látnak felnőtt emberek, és nem veszik észre, hogy ez csak gumicsont, mint a híres, jogilag full értelmezhetetlen, gyermekvédelmi törvény.

Ebben igazad van, de pont ezért nem félnek szélsőjobboldali eszközökhöz nyúlni. Mert embereket és ügyeiket megbélyegezni tömegesen, gyerekeinkre veszélyesnek beállítani, azokat tőluk "megvédeni", majd erre alapozva törvényt is hozni, bizony szélsőjobbodlali cselekedet. Lehet itt relativizálni, de ez az.
A nyelvezet régen sokkal durvább volt. Akkoriban nem meleg meg homoszexuális volt a megnevezés, hanem sokkal erősebb kifejezések. Tehát mégegyszer a homoszexualitással kapcsolatos negatív vélemény nem csak a szélsőjobbra jellemző. (Hanem a társadalom minden rétegére. Kiemelten érintett pl. a cigány kisebbség)
Magyarországon 1961-től nem bűncselekmény a homoszexualitás. Addig a szélsőjobb volt hatalmon?
https://index.hu/belfold/2017/08/04/hom ... b397423a6e

Én semmilyen összeesküvésről nem beszéltem. Annyit mondtam, hogy véleményem szerint betegség. Illetve egyértelműen zajlik egy érzékenyítési folyamat (tv, zene, sport, iskola, rajzfilmek), amivel elfogadottabbá akarják tenni a dolgot, amit nevezhetünk agymosásnak is (Hogy milyen célból azt nem tudom. Valószínűleg anyagi érdek fűződik hozzá.) Ha gumicsont, akkor miért kell vele egy olimpiai megnyitón provokálni az embereket?

Nem! Más embereket és ügyeiket tömegesen megbélyegezni nem csak szélsőjobboldali cselekedet. Ezt tették a történelem során királyok, kommunisták és sok esetben demokraták is. Ez egy hatalomtechnikai eszköz, amit mindig is használtak és az emberi természetből fakad.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:39

Nem az első, de talán az egyik legkomolyabb téma itt. Lehet nem szólok hozzá a témához, de tök jó, hogy ezt leírtad. Grat.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:35

Olvasom itt oldalak ota a “vitatat”. Kivancsi lennek a velemenyekre egy esettel kapcsolatosan, ami a szuk csaladi koromben tortent.

Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:32

1madridista írta:de arrol donthet h levagatja e a micsodajat.
Nem ő dönthet. Ha jól tudom, Kanadában volt egy ilyen eset, ahol a gyerek mindkét nemiszervvel született, majd orvosok, pshichológusok véleményeinek meghallgatása után a szülők döntöttek.

Értitek már, milyen hazug, szélsőjobbos panelekről beszélek?
1madridista írta: nemreg vt ilyen idos gondolom emlekszik meg h a serdulok mennyire felelotlenek es kepesek 15p mulva megbanni a dontesuket csak egy ilyet nem tudsz visszacsinalni
Pont ezért nem ők döntenek.

Igen, sajnos ritkán vannak esetek, amikor a szülőnek átcseszik, és a gyerek issza meg a levét, mindenféle gúnyába öltöztetik, de ez már teljesen más téma, nem csak az lmbt-vel kapcsolatos, nem csak nyugaton létezik, és erről a legkevésbé a szexuális kisebbségek tehetnek. Ez az a szint, amikor nem oltatják be, éheztetik szegény gyereket, stb., és ez ellen én is szigorúan fellépnék.
___Samy___ írta: Koszonom, erre ertettem, hogy maga a homoszexualitas mar regen is megvolt. Viszont kanyarban sem volt a tema a mostani helyzethez kepest.
Az, hogy ez a klipp anno lemehetett az MTV-n, gyerekek is láthatták, nem ugyanaz, mint ami miatt itt megy a vita?
kiserik írta: Nekem az a véleményem, hogy a szexualitás, meg ilyen olyan csoportok nem valók a gyerekek meséibe. A gyerekek nem ítélkeznek és rohadtul nem kell őket szexuális dologkkal besztatni.
A te éleményed és a saját gyerekeidet majd ez alapján neveled. Más pedig úgy gondolja, hogy a gyerekével el tud beszélni ilyen témáról is, és akkor jó, ha van mesekönyv, amit elővehet. Én ezt nem látom veszélyesnek. Ami pedig a popkultúrát illeti, a jelenség, amiről beszéltek, szerintem továbbra is inkább a kapzsiság, hozzánemértés és a hülyeség szülöttje, mint a lgbt propagandáé. Netflix be is húzta a kéziféket, mert a profit kárára ment.
Amúgy régen a Rút kiskacsa is a másság elfogadásáról szólt, de Tapsihapsi is nőnek öltözve csavarta el a vadász fejét. Gyerekek milliónak szeme láttára, mégsem lett homokos emiatt senki.
Amúgy tudod, hogy mi a poén? A pedofilokat senki sem védte itt, ahogy a melegeket senki sem támadta. Egyedül a túltolt, mindenhová erőltetett propagandával van baja az embereknek.
Én értem a problémát, a dilemmát én is látom, csak a rá adott válaszban nem értünk egyet. Többször leírtam, hogy miben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. augusztus 22., csütörtök 11:35-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:06

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Gondolom Te ezt mint szakember jelented ki. Mert én laikusként gondolom, hogy ha gyermekkorban (már egész pici gyermekkorban) elkezdjük csökkenteni a férfi nemi hormont és növelni a női nem hormont mondjuk fiúknál, akkor az akár befolyásoló tényező is lehet a későbbi szexualitást illetően.

Kutatások bizonyítják (nem fakenews), hogy van, aki melegnek születik, van aki heterónak és van egy réteg, akik bizony külső behatások miatt válnak vagy ezzé, vagy azzá.
Nem nekem írtad, de érdekes dolgokat említesz, ezért reagálnék rá.
Amennyiben valóban így van, nem tudom, nem vagyok otthon a témában, hogy bizonyos vegyszereknek, génmódosításoknak ilyen a hatása, akkor szerintem az sem a lgbt propaganda miatt van, hanem mert a nagy agrárcégek így jutnak több profithoz.
Az a heteró pedig valószinűleg biszexuális, és általában egy korai szerelmi csalódás miatt köt ki később kizárólag az egyik nemnél. A szexualitás nem egzakt, inkább egy csúszka, van nagyon hetero, nagyon homo, és közte egy csomó átmenet.
Szerintem nem kéne ennyire könnyen befolyásolhatónak hinni a gyerekeket, fiatalokat, a legtöbbjük külső hatások ellenére is el tudja dönteni előbb vagy utóbb, ki is ő valójában, és a politika is jobban bízhatna a szülőkben, tanárokban. Nem kéne felesleges, jogilag értelmezhetetlen, kizárólag hergelésre alkalmas gumitörvényeket hozni.
kiserik írta: Amúgy tudod, hogy mi a poén? A pedofilokat senki sem védte itt, ahogy a melegeket senki sem támadta. Egyedül a túltolt, mindenhová erőltetett propagandával van baja az embereknek.
Szerintem a mindenhová erőltetett, gyerekeinket megrontó lgbt propaganda, és még egy csomó itt elhangzó erősen általánosító vélemény minimum nem okés, ha nem is támadás. Mintha egy átlag melegnek lenne beleszólása, mit tesz a Disney a SW-ba, és nem inkább a részvényesek és a producerek próbálnának szerencsétlen módon tovább gazdagodni.
Sehol nem írtram, hogy az lmbtq propaganda teszi a gyomirtót a kukoricába, sőt meg is melítettem, hogy a profitért képesek egyesek kiirtani az emberiséget is akár.

Nekem az a véleményem, hogy a szexualitás, meg ilyen olyan csoportok nem valók a gyerekek meséibe. A gyerekek nem ítélkeznek és rohadtul nem kell őket szexuális dologkkal besztatni. Nem véletlen, hogy a mesékben király, királyfi, királynő, szegény legény, gonosz mostoha, stb van, nem pedig cigány király, meleg királyfi, stb. A mesék általános emberekről szólnak faj, szexuális hovatartozás és minden féle megkülönböztetés nélkül. A degenerált felnőtt gondolkodás akarja megmagyarázni, hogy egy 5-6 éves kisgyereket érzékenyíteni kell.

Senki nem beszél itt az átlag melegről. Az átlag meleg éli az életét és kalap. Senkit nem érdekel. Itt a probléma azokkal van, akik hatalomhoz jutnak és le akarják nyomni a nézeteiket mindenki torkán. Erőszakkal akarnak kivívni töb jogot maguknak. Mert kb erről szól az egész. Ott van például a DEI (nem érdem, hanem nem alapján kerüljenek pozícióba emberek), az Oszkár kritériumok, amik negatívan érintenek minden nem kisebbséghez tartozót, vagy amit itt említett valaki, hogy transz szereplőt csak transz színész játszhat el. Ez maga a negatív diszkrimináció mindekivel szemben, aki nem transz. Na ez a célja ezeknek a propagandáknak, lobbiknak. Ezzel van tele az emberek töke.

Egyébként nagyon releváns magyar példákat hozni, mikor elég globális a dolog. Köszönjük ezt is a remek és igazságos, magasztos Baracknak...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. augusztus 22., csütörtök 11:03

nuevo_ericco írta:
___Samy___ írta:Ilyesmi hol volt 10-20-30 evvel ezelott?
https://i.pinimg.com/736x/4b/86/ad/4b86 ... f1a5c6.jpg
Koszonom, erre ertettem, hogy maga a homoszexualitas mar regen is megvolt. Viszont kanyarban sem volt a tema a mostani helyzethez kepest.
Amúgy tudod, hogy mi a poén? A pedofilokat senki sem védte itt, ahogy a melegeket senki sem támadta. Egyedül a túltolt, mindenhová erőltetett propagandával van baja az embereknek.
Ennyi.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. augusztus 22., csütörtök 10:59

hehetheoriginal írta: Folytassuk :kalapos:
Lehet pont az élete múlik rajta (A leszbikus, meleg, biszexuális fiatalok háromszor akkora valószínűséggel kísérelnek meg öngyilkosságot valamikor az életük során, mint más gyerekek),
ezen megakadt a szemem.
Vajon miert van ez igy? Miert kiserelnek meg akkora valseggel ongyilkossagot?
A bullying miatt?
Vagy mert nincs valamilyen joguk, ami masnak van? (Gyerekkent nyilvan fel tudjak merni :coffee: )
Vagy esetleg mert nem ertik, nincsenek tisztaban magukkal, erzik, hogy ez nem normalis, nem tudnak megbirkozni vele, hogy ok masok, mint a 99%? Ez az egesz dolog egy mentalis defekt, mentalis betegseg, akarki akarhogy csuri csavarja a szot meg a definiciokat.
Talan pont ehhez kellene segitseg nekik, es nem faszra vetkozve kisgyerekek es mindenki emberek elott egymast nyalvafalva vonaglani meg mindenfele baromsagert "harcolni"..
arrol nem is beszelve h egy kisgyerek/tini nem vehet alkoholt dohanytermeket, nem donthet onalloan egy csomo kerdesben, jogilag kiskoru es a szulei ala tartozik. de arrol donthet h levagatja e a micsodajat... akinek vt nemreg ilyen koru gyereke / nemreg vt ilyen idos gondolom emlekszik meg h a serdulok mennyire felelotlenek es kepesek 15p mulva megbanni a dontesuket csak egy ilyet nem tudsz visszacsinalni...

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 10:40

Blanco88 írta: Konkrét kutatást hoztam, hogyan változott a homoszexuálisok megítélése a magyar társadalomban. Ez szerinted puffogtatás. A te személyes kis buborékodban átélt élményeid viszont komoly érvek
Ja, csak semmi köze ahhoz, amit írtam. Nem százalékos megítélésről beszéltem, hanem a nyelvezetről, közbeszédről, használt panelekről. Te kis buborékodban ezek mindennaposak egy ideje, ezt elhiszem, ezért nem érzékelted, hogy bizony a legtöbb általam említett panel sima figyelemelterelésnek lett behozva a közbeszédbe. Pl. a melegekkel ahogy utaltál rá, egyre kevesebb embernek volt/van problémája, de ez a melegek által tolt propaganda megfertőzi a gyerekeinket, stb. bullshit, óriási ferdítés, nettó politikai termék, ún. dogwhistle, a fősodorban új, előtte csak a szélsőjobbon volt hallható, nem véletlen, hogy Dúró Dóra dobta be a köztudatba anno. Ehhez vegyük hozzá az állandó párhuzamokat a pedofíliával. A kettő dolgot csak te mosod össze állandóan, ismét csak azért, hogy hamisan legitimáld a saját véleményedet.
Blanco88 írta: Az a nevetséges, hogy felnőtt ember létedre nem tudod elfogadni, hogy emberek maguktól juthatnak ezzel a témával kapcsolatban veled ellentétes véleményre.
Nem ellentétes, mert a véleménnyel tudok azonosulni, csak az okokat látom máshol. Az nevetséges, hogy minden mögé progresszív, feminista, lgbt, stb. összeesküvést látnak felnőtt emberek, és nem veszik észre, hogy ez csak gumicsont, mint a híres, jogilag full értelmezhetetlen, gyermekvédelmi törvény.
Blanco88 írta: A fidesz nem jobboldali párt és főleg nem szélsőjobb. Nekik nincs ideológiájuk csak érdekük van
Ebben igazad van, de pont ezért nem félnek szélsőjobboldali eszközökhöz nyúlni. Mert embereket és ügyeiket megbélyegezni tömegesen, gyerekeinkre veszélyesnek beállítani, azokat tőluk "megvédeni", majd erre alapozva törvényt is hozni, bizony szélsőjobbodlali cselekedet. Lehet itt relativizálni, de ez az.

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 22., csütörtök 10:24

nuevo_ericco írta: Igazad van. Inkább fogok puffogtatni évtizedes hazug paneleket, átvett mondatokat, mint te. Sokkal egyszerűbb, Rogán gondolkodik helyetted.
Konkrét kutatást hoztam, hogyan változott a homoszexuálisok megítélése a magyar társadalomban. Ez szerinted puffogtatás. A te személyes kis buborékodban átélt élményeid viszont komoly érvek🤣

Rogán helyettem nem gondolkodik. Nem Rogán formálja a közvéleményt, (vagy csak nagyon kis réteg esetén nagyon kis mértékben) hanem olyan témákat hoznak be, amivel a társadalom többsége egyetért. (pl. migráció, lmbtqwhhgss) Persze van ahol szembe mennek a többségi véleménnyel, de azt általában anyagi érdekből teszik. A fidesz nem jobboldali párt és főleg nem szélsőjobb. Nekik nincs ideológiájuk csak érdekük van.
Az a nevetséges, hogy felnőtt ember létedre nem tudod elfogadni, hogy emberek maguktól juthatnak ezzel a témával kapcsolatban veled ellentétes véleményre.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 10:09

kiserik írta: Gondolom Te ezt mint szakember jelented ki. Mert én laikusként gondolom, hogy ha gyermekkorban (már egész pici gyermekkorban) elkezdjük csökkenteni a férfi nemi hormont és növelni a női nem hormont mondjuk fiúknál, akkor az akár befolyásoló tényező is lehet a későbbi szexualitást illetően.

Kutatások bizonyítják (nem fakenews), hogy van, aki melegnek születik, van aki heterónak és van egy réteg, akik bizony külső behatások miatt válnak vagy ezzé, vagy azzá.
Nem nekem írtad, de érdekes dolgokat említesz, ezért reagálnék rá.
Amennyiben valóban így van, nem tudom, nem vagyok otthon a témában, hogy bizonyos vegyszereknek, génmódosításoknak ilyen a hatása, akkor szerintem az sem a lgbt propaganda miatt van, hanem mert a nagy agrárcégek így jutnak több profithoz.
Az a heteró pedig valószinűleg biszexuális, és általában egy korai szerelmi csalódás miatt köt ki később kizárólag az egyik nemnél. A szexualitás nem egzakt, inkább egy csúszka, van nagyon hetero, nagyon homo, és közte egy csomó átmenet.
Szerintem nem kéne ennyire könnyen befolyásolhatónak hinni a gyerekeket, fiatalokat, a legtöbbjük külső hatások ellenére is el tudja dönteni előbb vagy utóbb, ki is ő valójában, és a politika is jobban bízhatna a szülőkben, tanárokban. Nem kéne felesleges, jogilag értelmezhetetlen, kizárólag hergelésre alkalmas gumitörvényeket hozni.
kiserik írta: Amúgy tudod, hogy mi a poén? A pedofilokat senki sem védte itt, ahogy a melegeket senki sem támadta. Egyedül a túltolt, mindenhová erőltetett propagandával van baja az embereknek.
Szerintem a mindenhová erőltetett, gyerekeinket megrontó lgbt propaganda, és még egy csomó itt elhangzó erősen általánosító vélemény minimum nem okés, ha nem is támadás. Mintha egy átlag melegnek lenne beleszólása, mit tesz a Disney a SW-ba, és nem inkább a részvényesek és a producerek próbálnának szerencsétlen módon tovább gazdagodni.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 22., csütörtök 9:55

Halfkey írta: Hát akkor kiserik kész szerencse hogy a tesztoszteronnak és az ösztrogénnak ahhoz nincs köze hogy meleg vagy-e.

Ettől még nyilván probléma a dolog, csak nemtudom hogy jön ide.

Ahogy a pedofilokat se értem, szerintem őket senki se védte ebben a topikban.
Gondolom Te ezt mint szakember jelented ki. Mert én laikusként gondolom, hogy ha gyermekkorban (már egész pici gyermekkorban) elkezdjük csökkenteni a férfi nemi hormont és növelni a női nem hormont mondjuk fiúknál, akkor az akár befolyásoló tényező is lehet a későbbi szexualitást illetően.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 9:42

___Samy___ írta:Ilyesmi hol volt 10-20-30 evvel ezelott?
https://i.pinimg.com/736x/4b/86/ad/4b86 ... f1a5c6.jpg
___Samy___ írta: Nyilvan ott hallottad oket, mert mikor meg csak csorgedezett anno ez a tema, akkor csak azt a reteget zavarta. Viszont mivel most mar a csapbol is az folyik, igy mar az atlag ember csoret is bassza.
Ezt elfogadom, és megértem, de attól még nem kéne ezerszer hallott és cáfolt, leginkább hergelő dolgokat ismételgetni. Mert ha csak annyi hangzana el, hogy sok az érzékenyítés a kultúrtérben, és ez a minőség rovására megy, azt ahogy írtam, elfogadom, magam is látom, csak az okokat gondolom másnak. Ezeket leírtam, innen indult a vita a Sorozat topicban.
___Samy___ írta: Ez pedig nem azt jelenti, hogy tobb szelsojobbos lett, pusztan azt, hogy ez az egesz szarsag egyre nagyobb terepet kap.
Nem tudom, én úgy érzékeltem, hogy pár éve a politika hozta be először ezt a témát, pl. az emberek túlnyomó többsége nem is tudott a Meseország mindenkié című könyvről, míg Dúró Dóra le nem darálta. Gyerekeinket sem féltette tőlük senki, amíg a kormány el nem kezdett rájuk hivatkozni hazugságokkal, hogy meg kell őket védeni.
___Samy___ írta: Az hogy miert es honnan eredeztetheto, azt nem tudom es nem is erdekel, megmondom oszinten, de roppant zavaro, amiben jelenleg is elunk.
Engem is sokminden zavar, pl. egy-egy Pride-n látott dolog nálam is kicsapja a biztosítékot, de ez alapján eszem ágában sem lenne őket a négy fal közé küldeni, hergelni ellenük, mint ahogy a túltolt turulkodást, revizionalizmust, szittyáskodást, stb. sem.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. augusztus 22., csütörtök 9:32

Nyilvan ott hallottad oket, mert mikor meg csak csorgedezett anno ez a tema, akkor csak azt a reteget zavarta. Viszont mivel most mar a csapbol is az folyik, igy mar az atlag ember csoret is bassza.

Ez pedig nem azt jelenti, hogy tobb szelsojobbos lett, pusztan azt, hogy ez az egesz szarsag egyre nagyobb terepet kap.

Az hogy miert es honnan eredeztetheto, azt nem tudom es nem is erdekel, megmondom oszinten, de roppant zavaro, amiben jelenleg is elunk.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 9:25

___Samy___ írta: Es aki ez ellen meg mer szolalni, az mar rassszista, meg szelso jobbos.
Nem. Szélsojobbról származó hazug peneleket használnak, mint hogy a gyerekeket veszélyeztetik már a melegek, párhuzamot vonnak a pedofíliával, négy fal közé küldik őket, sima bemutatást neveznek népszerűsítésnek, stb. Nem tudok elmenni amellett, hogy ugyanezeket a dolgokat korábban kizárólag a szélsőjobbtól hallottam (bár megtudtam, a saját tapasztalat mellékes egy vélemény kialakításánal), és a magyar közbeszédbe is a politika hozta be.
___Samy___ írta: Akik szerint ez a ratyi tema a szelso jobbosok altal van tultolva, nezte az olimpiat? Nezett mostanaban filmeket, sorozatokat? Vagy mit tudom en, eurovizios dalfesztivalt, ilyesmiket?
Ez a jelenség létezik. A vita is innen ered, csak én ott nem értek egyet, hogy ez nem valami lgbt összeesküvés, nemzetközi pedofilhálózat ténykedése, hanem sima kapzsiság, hülyeség, hozzánemértés, mert a producerek azt hiszik, hogy csak beleerőszakolással, kontextust, hozzáértést, tehetséget, figyelmen kívül hagyva, új közönséghez juthatnak el, míg az eredeti megmarad.

Vissza: