nuevo_ericco írta:
És leírom újra, értem miről beszéltek itt páran, csak szerintem az okok mások. Több ilyen téma jön szembe, ez tény, de nem azért, hogy a gyerekeink könnyebben bedőljenek a pedofiloknak, mint ahogy írták, hanem egyszerűen új rajongókat, közönséget, így magasabb profitot remélnek a producerek. Akik addig nem ébrednek fel, amíg a bonus-on észre nem veszik, hogy túltolták.
Ezt mar tegnap is felhoztad, akkor nem reagaltam, foleg mert azota elment teljesen mas iranyba a tema, de ha mar ujra leirtad, itt a remek alkalom.
Szerintem nem azert rakjak bele ezeket a szerepeket/szereploket a producerek a filmekbe, mert egy uj kozonseget es ezaltal nagyobb profitot szeretnenek elerni, hanem mert felnek. (nyugi, kifejtem)
A muveszvilagban, foleg ha a szinhazakra gondolunk, joval nagyobb akar csak a melegek aranya, mint mas munkahelyek koreben. Hollywoodban letrejott egy kor, akiknek a kezdetekben valoban fontos volt, hogy a nok ne legyenek kiszolgaltatva az ilyen Weinstein fele patkanyoknak, hogy a fekete szineszek ne azert ne kapjanak meg egy szerepet, mert feketek, hogy a meleg szineszek ne legyenek megbelyegezve, stb. Egy letszamra kis kozosseg, de befolyasosak es annal hangosabbak. Azt pedig tudjuk, hogy sok fiatal nagyon is vevo az ilyen tipusu hangadokra.
Persze irhatod, hogy de ezzel mi a gond? Ezek alapvetoen jo ugyek. Szerintem is, csak hat ok ugy gondolkoznak, mint a Xixo, teljes letamadas, megvesszuk az osszes influenszert, az internet masrol se szoljon, csak hogy milyen jo ez az aszpartam mentes kola, mivel mindenkinek ez a kedvence, ezert mindenki biztos ilyet fog venni.
Ennek a woke kozossegnek mar nem az a celja, mint kezdetekben, hogy akkor hosszu tavon mutassak be az embereknek, hogy peldaul a melegek is ugyanolyan emberek, mint te vagy en, csak Sanyinak Karcsira all fel es nem Piroskara; lehet kicsit harsanyabbak meg provokativabban oltozkodnek, de ugyanugy ereznek, ugyanugy szeretnenek csaladot, stb. amire tokeletes pelda, amit a sorozatok topikban is emlitett valaki, a Modern Familybol Cam es Mitch.
De hat ez egy hosszu tavu feladat, rengeteg jol atgondolt munka, ok viszont most akarnak eredmenyeket es ez altal meg nagyobb befolyast, penzt, poziciokat, ezert minden egyes filmbe bele kell tenni ezeket a karaktereket. Sok producer meg studio fonok nem meri azt mondani, hogy ebbe a filmbe most nem illik bele ez a rassz vagy ez a szexualis kisebbseg, mert felnek, hogy ez a woke kor a sajtoival, a hiveivel (akik a teljes lakossaghoz kepest nincsenek olyan sokan, de brutal aktivak) betamadjak, megbelyegzik oket meg az egesz studiot, hogy rasszistak, homofobok, stb.
Az atlag embernek, akit amugy nem zavar, hogy ket ferfi egyutt van, de attol meg feltunik neki, hogy amig a valo eletben ritkan talalkozik ilyen emberekkel, addig a filmekben folyamatosan szerepelnek. Es ilyenkor sokaknal letrejon egy immunreakcio, itt most nagyon meg akarnak gyozni valamirol, ez nem helyes.
Az, hogy a Disney miert akar ennek a mozgalomnak a vezere lenni? Tok egyszeru, Walt Disney naci multja miatt, felnek, hogy betamadjak oket es pont ezert probalnak mindenkinel jobban kompenzalni.
En azert remelem a studiok is kezdenek rajonni, hogy ez az egesz tulzasba vitt wokeness, meg ha az alapja pozitiv is, ma mar inkabb csak kontraproduktiv, ezzel magukra haragitjak meg elveszitik az atlag (most meg) nem utalkozo embert - ami a szamukra legfontosabb - a penztarcajukkal egyutt.