OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 23., péntek 11:26

nmate írta: Akkor ülj be egybe és meglátod, miért hasonlítottam össze Vitarat és egy Fabiat. Belül ugyanaz a hely, csak tankosabb és magasabban ülsz, de jobban nem tudsz kinyújtózni benne. Egy Duster pl. hátul nyomor.
Most láttam egy új Tucsont, amit 600 literes csomagtartóval hirdetnek, csak tudnám hogy jön ki, amikor ugyanúgy pakolható, mint egy Tipo csomagtartó, ami 440 :lol:

Parasztvakítás a SUV, ha kényelem kell vegyél egyterűt vagy kombit, ha hely akkor dobozost, vagy ismételten, kombit.
Az egyterű a buzi SUV-ok miatt kihalóban.
A VW-nél szerintem Sharan nincs is.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. augusztus 23., péntek 11:02

Akkor ülj be egybe és meglátod, miért hasonlítottam össze Vitarat és egy Fabiat. Belül ugyanaz a hely, csak tankosabb és magasabban ülsz, de jobban nem tudsz kinyújtózni benne. Egy Duster pl. hátul nyomor.
Most láttam egy új Tucsont, amit 600 literes csomagtartóval hirdetnek, csak tudnám hogy jön ki, amikor ugyanúgy pakolható, mint egy Tipo csomagtartó, ami 440 :lol:

Parasztvakítás a SUV, ha kényelem kell vegyél egyterűt vagy kombit, ha hely akkor dobozost, vagy ismételten, kombit.

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2024. augusztus 23., péntek 10:57

Berti írta: Nem kényelmesebb egy nagyobb belterű autóban utazni, ahol esetlegesen ki tudsz nyújtózni? Ha holnap új autót kellene vegyek, biztos SUVot vennék.
Egy superb melyik ülésén nem tudod ugyanezt megtenni? Octaviam van,megesik,hogy napi 700km-t ülök benne minimális,max 1 megszakítással. Sosem éreztem azt,hogy halni készülnek a végtagjaim. Nincs bajom a suv-okkal. Azzal igen,hogy nem választhatok,mert gyakorlatilag pár év múlva vagy azt veszek vagy egy elektromosat és egyiket sem kívánom. De ugye a döntés csak részben az enyém.

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2024. augusztus 23., péntek 10:46

Nem kényelmesebb egy nagyobb belterű autóban utazni, ahol esetlegesen ki tudsz nyújtózni? Ha holnap új autót kellene vegyek, biztos SUVot vennék.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. augusztus 23., péntek 10:29

Egész autóipar egy toxic szar.

Lehányni való vackok készülnek és akkor itt ez a SUV divat, csináljunk tankokat, mert most az a divat. Euroncap is felhívta már a figyelmet, hogy ez rossz irány, pedig nekik igazából tök mindegy. Belvárosokból egyenesen kitiltanám ezeket, de nem csak tömeg alapján, magasság is. Vitara üt el, vagy egy Skoda Fabia, nagyon nem mindegy.
Persze akkor kompenzációnak meg nyomatni kell az elektromos autót annak a gyártónak is, amelyiknek nincs jó koncepciója rá, hogy meglegyen a kvóta. De ugye abból is a nagy kell mindenkinek.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2024. augusztus 23., péntek 9:50

Ha marad ez a tendencia, hogy sokkal több suvot vesznek az emberek, akkor a biztonságod nem növekszik, mert a matek szerint egyre több suv suval ütközik, majd csak azok maradnak. :kalapos:

Utálom a suv őrületet, és teljesen értelmetlen.
Rengeteg sofőrnek fogalma sincs, hogy mekkora az autója, csak az erzi, hogy nagy, és fel attól, hogy itt-ott nem fér el, és centizget, amikor 40 centi helye van meg elfordulni.. :-@
Pfejj :kalapos:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. augusztus 23., péntek 9:38

wZoLee7 írta: Szerintem a suv inkább csak divat lett. A legtöbb embernek semmi szüksége a nagyobb súlyra, a magasabb fogyasztásra. Arra, hogy egy szett új gumi 2x annyiba kerül. Utálják a gumisok is a batár nagy kerekek miatt. Jön a hatalmas autó aztán kiszáll belőle a 160 centis sofőr aki semmit nem lát a kormány mögött az autókörül, parkolni nem tud vele.
Mondjuk autó tekintetében én mindig 3 dolgot szoktam szajkózni. Legyen praktikus, sok hely és alacsony fogyasztás, a legfontosabb meg hogy mindenki a saját pénztárcájához mérten válasszon autót.
Sokan a biztonságot hozzák fel mint érv a suv mellett. Nincs tapasztalatom és nem is néztem utána, de érdekelne amúgy az igazság, mert egy haverom felesége pont pusholja Őt hogy SUV-ot vegyenek. Mondanom sem kell, 1 éves gyerek, kell a biztonság, volvoban gondolkodnak.
Egyetértek.

A nagyobb súly miatt van benne talán valamennyivel nagyobb biztonság. Ha kamionnal letarolsz egy kispolszkit, akkor a kamionban nem lesz bajod, ellenben a kis súlyú kocsiban ülőnek lesz annyi. Hasonló az elv a SUV-biztonság kérdésben is.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. augusztus 23., péntek 9:32

Szerintem a suv inkább csak divat lett. A legtöbb embernek semmi szüksége a nagyobb súlyra, a magasabb fogyasztásra. Arra, hogy egy szett új gumi 2x annyiba kerül. Utálják a gumisok is a batár nagy kerekek miatt. Jön a hatalmas autó aztán kiszáll belőle a 160 centis sofőr aki semmit nem lát a kormány mögött az autókörül, parkolni nem tud vele.
Mondjuk autó tekintetében én mindig 3 dolgot szoktam szajkózni. Legyen praktikus, sok hely és alacsony fogyasztás, a legfontosabb meg hogy mindenki a saját pénztárcájához mérten válasszon autót.
Sokan a biztonságot hozzák fel mint érv a suv mellett. Nincs tapasztalatom és nem is néztem utána, de érdekelne amúgy az igazság, mert egy haverom felesége pont pusholja Őt hogy SUV-ot vegyenek. Mondanom sem kell, 1 éves gyerek, kell a biztonság, volvoban gondolkodnak.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. augusztus 23., péntek 9:23

De amondó vagyok előbb be kéne ülni egy suvba, hogy milyen érzés. Az is jó kiindulási alap lenne.
Hát akkor tedd ezt meg :) A fórumon ezt nem tudjuk megoldani helyetted.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. augusztus 23., péntek 9:06

milyen kis genyó a youtube. a family premium árát októbertől megemeli 2600 forintról 4800-ra

"We don’t make these decisions lightly, but this update will allow us to continue to improve Premium and support the creators and artists you watch on YouTube."

szarjanak sünt
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2024. augusztus 22., csütörtök 18:20

'shutterisland írta: ez rendben is van, nyilvan ez sokmindentol fugg, peldaul munkahelytol is.

az en melom nagy resze azert fizikai/rohangalos, igy nekem pont jol esik a napok masodik felet a medence mellett hesszelni egy jo hotelben.
de aki mondjuk egesz nap a gep elott melozik, az lehet hogy porgosebb holidayt preferalna.

de azt a tipust akkor sem ertem (es ez nem feltetlen rad vonatozik mert itt ertem az atszallas miatti idolimitet) mikor valaki vegigrohanja az egeszet.
aki bar sokmindent megnez (de igazabol semmit sem nez meg normalisan), mar a muzeum bejaratnal a sorban az orajat nezi, hogy odaernek e majd a foka show-ra 2 oraval kesobb, majd a foka show alatt azon gorcsol, hogy meg tudjak e varni a delfin showt is, hogy meg egy vacsi is epp beleferjen es epp ne kessek le a buszt, amivel at kellene erni a mar elore lefoglalt ejszakai hajozasra, ami elott meg a kikotot is vegig kellene setalni.
aztan egy par gyors foton kivul csalodas lesz az egesz, a pillanat nem lesz megelve, cserebe pedig kellene meg a visszarepules utan 2-3 nap kipihenni a rohanast.

halfkey fele modszert preferalom en is, a sprint turizmus nekem elvezhetetlen.
Én például idén 7.alkalommal mentem vissza ugyanoda nyaralni, pihenni. Első alkalommal minél rövidebb idő alatt, minél több dolgot megnézni a szállás körül, környékén elvet vallottam, mint Remy is (csak ő nagyobb sugárban). Érthető ez az elképzelés is. Ki tudja, h visszajutok e. Aztán ahogy újra és újra visszamentem. Később voltak pihisebb napok is, mikor csak egy kis távra mentem el, aztán délután fürdés. 1 napnyi Bled, másnap újra kisebb táv és fürdés.
Aztán 2021ben nagyban gondolkozva már: 200 km olasz udine városnézés, fürdés, este vissza. Másnap szintén kisebb táv. Aztán grossglockner túra , másnap pihi

Szóval mindent lehet okosan is csinálni és rohanva is. Mind2t lehet élvezni.

Másik kérdés.
Autó ügy. Nem konkrétan, csak típusra. Aki mostanság új autót venne, az milyen kivitelt? Sedan vagy Suv? "Szegény" 1,4es motorú autóm megszenvedett a hegymeneteken, hosszútávú autópályára is elférne az az 1,6 is bele, elgondolkodtam. Vagy az újabb verziója vagy a Suv verziója. De sok országban már "büntetik" a suvokat, parkolást pl, hogy jóval drágább. Kérdés persze mennyire fog ez elterjedni. De amondó vagyok előbb be kéne ülni egy suvba, hogy milyen érzés. Az is jó kiindulási alap lenne. 5-6M közé lőttem be a keretet. i30 bőven megfelelő, tökéletes, de annak az 1,4es motornak vannak korlátai. Tucsont nézegetem még, illetve újabb i30at.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. augusztus 22., csütörtök 16:15

nuevo_ericco írta:
babaking írta: Meghoztátok a kedvem egy jó kis kenyérsütéshez. Kár, hogy szerintem a kovászom kuka, mert mert 3 hónapja nem etettem :(
Van a családban ismerős, aki nonstop tukmálja mindenkire a kovászát, mert annyira szaporodik neki, hogy nem győzi lefelezni, és mivel úgy gondol rá, mint egy háziállatra, kidobni is sajnálja :mrgreen:
Tegye be hűtőbe és akkor nem kell, csak hetente etetni, hogy ne pusztoljon meg. Nekem volt, hogy egy hónapig is túlélt
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 22., csütörtök 13:23

babaking írta: Meghoztátok a kedvem egy jó kis kenyérsütéshez. Kár, hogy szerintem a kovászom kuka, mert mert 3 hónapja nem etettem :(
Van a családban ismerős, aki nonstop tukmálja mindenkire a kovászát, mert annyira szaporodik neki, hogy nem győzi lefelezni, és mivel úgy gondol rá, mint egy háziállatra, kidobni is sajnálja :mrgreen:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. augusztus 22., csütörtök 13:21

Meghoztátok a kedvem egy jó kis kenyérsütéshez. Kár, hogy szerintem a kovászom kuka, mert mert 3 hónapja nem etettem :(
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 22., csütörtök 12:36

El Sie7e írta:
kiserik írta:
Tudom, hogy nagyon vicces akartál lenni, de én mégis válaszolok, mert ma a tudatos táplálkozás elég fontos lenne.

A kenyér jó, amennyiben 3 összetevőből áll: liszt (nem teljes kiőrlésű, hanem normál, fehér liszt), só és kovász. Amint van benne más is, akkor kuka. A zsír nem lenne rossz, de sajnos a sertések takarmánya tele van méreggel amit a húsukkal, zsírjukkal mi is megeszünk. A legjobb lenne, ha háztáji sertés zsírt tennél a kenyérre, ahol nem táppal, hanem saját maguk által megtermelt, vagy ellenőrzött helyről vásárolt takarmánnyal etetik az állatokat. A csapvíz általában iható Magyarországon, így azzal nincs akkora baj, én azért betennék egy 5 vagy 1 mikronos szűrőt meg egy szénszűrőt a csap alá.

Persze én sem kizárólag így eszem, de ahol tudok, ott figyelek és csökkentem a bevitt mérgeket. Például kovászos kenyér, A2-es tej, tartósítószer mentes felvágott (Lidlben kapható), ízfokozó kerülése, kérődzők fogyasztása, főként víz ivása.
Mondjuk víz sem ártana bele :mrgreen:
A kovasz pedig egy klasszikus receptben a Liszt es a víz keveréke tehát a 3 összetevő a Liszt víz es so :)
Bocsi, bocsi, maximálisan igazad van. A kovászolási folyamat viszont a legfontosabb.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. augusztus 22., csütörtök 12:12

kiserik írta:
Süti írta: Na most mar nem csak a kukoricatol de a kolatol es a csokitol is meleg leszel. Csapviz zsiros kenyer remelem mehet ebedre ha nem akarom megkockaztatni a dolgokat.
Tudom, hogy nagyon vicces akartál lenni, de én mégis válaszolok, mert ma a tudatos táplálkozás elég fontos lenne.

A kenyér jó, amennyiben 3 összetevőből áll: liszt (nem teljes kiőrlésű, hanem normál, fehér liszt), só és kovász. Amint van benne más is, akkor kuka. A zsír nem lenne rossz, de sajnos a sertések takarmánya tele van méreggel amit a húsukkal, zsírjukkal mi is megeszünk. A legjobb lenne, ha háztáji sertés zsírt tennél a kenyérre, ahol nem táppal, hanem saját maguk által megtermelt, vagy ellenőrzött helyről vásárolt takarmánnyal etetik az állatokat. A csapvíz általában iható Magyarországon, így azzal nincs akkora baj, én azért betennék egy 5 vagy 1 mikronos szűrőt meg egy szénszűrőt a csap alá.

Persze én sem kizárólag így eszem, de ahol tudok, ott figyelek és csökkentem a bevitt mérgeket. Például kovászos kenyér, A2-es tej, tartósítószer mentes felvágott (Lidlben kapható), ízfokozó kerülése, kérődzők fogyasztása, főként víz ivása.
Mondjuk víz sem ártana bele :mrgreen:
A kovasz pedig egy klasszikus receptben a Liszt es a víz keveréke tehát a 3 összetevő a Liszt víz es so :)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. augusztus 22., csütörtök 10:19

https://www.instagram.com/kaiju__nights ... 6CNJ6vEaC/

:mrgreen: :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 22., csütörtök 10:05

Süti írta: Na most mar nem csak a kukoricatol de a kolatol es a csokitol is meleg leszel. Csapviz zsiros kenyer remelem mehet ebedre ha nem akarom megkockaztatni a dolgokat.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. augusztus 21., szerda 13:36

Menjen inkább mindenki edzeni egyet. Kathi Béla motivál

:D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. augusztus 18., vasárnap 20:21

Remy írta:
Halfkey írta: Amenyire neked furcsa Remy ha valaki nem akar mindent besűríteni hogy meg tudjon nézni, nekem az elképzelhetetlen hogy ez élvezhető. Mindenki másképp működik, más tölti fel.

Én kiegyensúlyozottan szeretem kombinálni, egy nap strand, egy nap program, vagy fél-fél is esetleg. Anyámékkal azért nem ideális mert ők 8 napig is tudnának tengerparton lenni, anyósomék meg egy napot is nehezen. Egyiket noszogatni kell hogy menjünk, másikat meg hogy kicsit elég már :D
Ezért írtam azt, amit. :D
Remy írta: De minden embernek más a tempója. Mások a prioritások.
Ügyi vagy hogy kiszúrtad hogy nem cáfoltalak :D :agree:

Vissza: