'shutterisland írta:
ez rendben is van, nyilvan ez sokmindentol fugg, peldaul munkahelytol is.
az en melom nagy resze azert fizikai/rohangalos, igy nekem pont jol esik a napok masodik felet a medence mellett hesszelni egy jo hotelben.
de aki mondjuk egesz nap a gep elott melozik, az lehet hogy porgosebb holidayt preferalna.
de azt a tipust akkor sem ertem (es ez nem feltetlen rad vonatozik mert itt ertem az atszallas miatti idolimitet) mikor valaki vegigrohanja az egeszet.
aki bar sokmindent megnez (de igazabol semmit sem nez meg normalisan), mar a muzeum bejaratnal a sorban az orajat nezi, hogy odaernek e majd a foka show-ra 2 oraval kesobb, majd a foka show alatt azon gorcsol, hogy meg tudjak e varni a delfin showt is, hogy meg egy vacsi is epp beleferjen es epp ne kessek le a buszt, amivel at kellene erni a mar elore lefoglalt ejszakai hajozasra, ami elott meg a kikotot is vegig kellene setalni.
aztan egy par gyors foton kivul csalodas lesz az egesz, a pillanat nem lesz megelve, cserebe pedig kellene meg a visszarepules utan 2-3 nap kipihenni a rohanast.
halfkey fele modszert preferalom en is, a sprint turizmus nekem elvezhetetlen.
Én például idén 7.alkalommal mentem vissza ugyanoda nyaralni, pihenni. Első alkalommal minél rövidebb idő alatt, minél több dolgot megnézni a szállás körül, környékén elvet vallottam, mint Remy is (csak ő nagyobb sugárban). Érthető ez az elképzelés is. Ki tudja, h visszajutok e. Aztán ahogy újra és újra visszamentem. Később voltak pihisebb napok is, mikor csak egy kis távra mentem el, aztán délután fürdés. 1 napnyi Bled, másnap újra kisebb táv és fürdés.
Aztán 2021ben nagyban gondolkozva már: 200 km olasz udine városnézés, fürdés, este vissza. Másnap szintén kisebb táv. Aztán grossglockner túra , másnap pihi
Szóval mindent lehet okosan is csinálni és rohanva is. Mind2t lehet élvezni.
Másik kérdés.
Autó ügy. Nem konkrétan, csak típusra. Aki mostanság új autót venne, az milyen kivitelt? Sedan vagy Suv? "Szegény" 1,4es motorú autóm megszenvedett a hegymeneteken, hosszútávú autópályára is elférne az az 1,6 is bele, elgondolkodtam. Vagy az újabb verziója vagy a Suv verziója. De sok országban már "büntetik" a suvokat, parkolást pl, hogy jóval drágább. Kérdés persze mennyire fog ez elterjedni. De amondó vagyok előbb be kéne ülni egy suvba, hogy milyen érzés. Az is jó kiindulási alap lenne. 5-6M közé lőttem be a keretet. i30 bőven megfelelő, tökéletes, de annak az 1,4es motornak vannak korlátai. Tucsont nézegetem még, illetve újabb i30at.