OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: OFF

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 23., péntek 14:07

Nika91127 írta: Van egy Passat kombink, diesel.
Jött a második baba, most megyek kedden az E-Golfért. 2 kicsivel az asszony a külvárosból nehezen mozog, nekem is azért néha kell a kocsi (melo utáni bolt-stb kör). Évi 20-22ezer kmt megyünk. Ebböl kb 10k városban. Az most az elektromossal fog menni. Erre a 10k kmre az uzemanyagkoltseg kb 120k lesz. Nincs olajcsere, stb. Egy benzines hasonlo meretu felszereltsegu autohoz kepest a naftán es az olajcseren kb 600.000at sporolok evente. Plusz nincs ilyen ado, regado, parkolasi dij, stb.
A hatotav para ellen ott a 2.0 dizel Passat, 4 emberrel, klimaval 5 litert fogyasztva.
Es a 2 auto osszerteke nincs 30ezer euro :)
Második autónak, kertes házba, ahol lehet éjjel tölteni, rövid távokra, stb. ideális az elektromos. De ez egy üvegplafon a piacon, amit szerintem el is értünk, ezért zuhantak be az eladások. A jelenlegi akkutechnológiák már a felső határt súrolják, sokkat többet már nem lehet belőluk kisajtolni, ezért ha nem jön valami új, forradalmi megoldás, sokat nem fog változni a helyzet. Én is elgondolkodtam az elektromos meghajtáson, de túl kényelmes vagyok, és nem férne bele kb. heti kétszer 20-30 perc egy töltőnél, plusz a várakozás, ha épp nincs szabad.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 23., péntek 13:48

Van egy Passat kombink, diesel.
Jött a második baba, most megyek kedden az E-Golfért. 2 kicsivel az asszony a külvárosból nehezen mozog, nekem is azért néha kell a kocsi (melo utáni bolt-stb kör). Évi 20-22ezer kmt megyünk. Ebböl kb 10k városban. Az most az elektromossal fog menni. Erre a 10k kmre az uzemanyagkoltseg kb 120k lesz. Nincs olajcsere, stb. Egy benzines hasonlo meretu felszereltsegu autohoz kepest a naftán es az olajcseren kb 600.000at sporolok evente. Plusz nincs ilyen ado, regado, parkolasi dij, stb.
A hatotav para ellen ott a 2.0 dizel Passat, 4 emberrel, klimaval 5 litert fogyasztva.
Es a 2 auto osszerteke nincs 30ezer euro :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. augusztus 23., péntek 13:44

nmate írta:
nuevo_ericco írta: Úgy nehéz, hogy egyre csökkenő kereslet mellett még mindig az évről évre magasabb profit a cél. Az azért mégis nevetséges,hogy ha az ember normális autót akar magának venni, amelyik kis túlzással dombnak felfelé nem fullad le, hely is azért legyen benne, 30 ezer Euró alatt nem is nagyon talál.
Abszolút.
Bár többséggel ellentétben azt gondolom, az autók árazása korrekt most, 4-5 éve volt indokolatlanul és fenntarthatatlanul alacsony.
Pont néztem egy 25 évvel ezelőtti Autó-Motor magazint, ott a belépő új Passat 5,2 millió volt, most 15-ért kapni. Átlagfizu akkor valami br. 90k körül volt, most 600k.

Tesókáim, cefréshordó kombi Wartburgba is befért, ez nem kifogás. :mrgreen:
Kombi passatom előtte túl alacsony volt :)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 23., péntek 13:35

nmate írta: Jó, de engem, mint világi polgár, érdekel a fenntarthatóság.
Engem is. Szeretném fenntartani az életszínvonalamat új autó vásárlása után is :D
nmate írta:Mondom a megoldást.
A Mondeom 6l-es fogyasztására sincs panasz, a nafta lett közben másfélszer annyi, mint amikor beléptem. Viszont a hybrid nem ördögtől való. Mindkét motor akkor kap terhelést, mikor a legkevésbé árt neki, jó fogyasztás, és nincs hatótávpara sem.
Tjacks írta:szerviznél meg sokszor kevesebbet, több részletben.
Egy új autónál ideális esetben az éves szerviz egy havi tankolásból megvan (az én esetemben). Viszont ha rendesen be szeretnéd biztosítani, ott is megszaladhat a havi kiadás.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. augusztus 23., péntek 13:30

Realista24 írta:
nuevo_ericco írta:

Úgy nehéz, hogy egyre csökkenő kereslet mellett még mindig az évről évre magasabb profit a cél. Az azért mégis nevetséges,hogy ha az ember normális autót akar magának venni, amelyik kis túlzással dombnak felfelé nem fullad le, hely is azért legyen benne, 30 ezer Euró alatt nem is nagyon talál.
Szerintem továbbra is a szerviz a legnagyobb kasza, nem maga az auto.
Az lehet, de ugye az autónál egyben fizetsz ki rengeteg pénzt - és akkor még szerencsés vagy hogy ilyet megtehetsz - , szerviznél meg sokszor kevesebbet, több részletben.

Nézegettem ezeket a nyílt/zártvégű finanszírozási lehetőségeket, ott sem túl rózsás a helyzet.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. augusztus 23., péntek 13:14

nuevo_ericco írta: Az én szempontomból, mint vásáró, a 4-5 évvel ezelőtti árazás volt az ideálisabb
Jó, de engem, mint világi polgár, érdekel a fenntarthatóság. :mrgreen:
nuevo_ericco írta: Meg a tankolás. Havonta 200-250 Eurómba kerül csak bejutni a munkahelyemre.
Mondom a megoldást. Fiat Punto 2B 1.3 jtd, alkatrész krumpli áron van, bárhova beparkolsz és ha tolod neki is 4 liter a fogyasztás, pályán 130-as utazót is simán tudja. 1000km egy tank, szarjon sünt minden hibrid meg távirányítós autó. :mrgreen: :mrgreen:

Család mondjuk nem fér bele. :(

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 23., péntek 13:07

wZoLee7 írta: Újan gondolod? Mert akkor lassan a 30 is kevés lesz. Az egyszerű embernek meg esélye sincs újan autót venni szerintem.
Újra, igen. Nálam az új Civic van kinézve, Elegance felszereltséggel, kb. 30 000 Euró, ha szerencséd van. Elég nagy, megy is, technológialilag is rendben van, fogyasztás világbajnok ahhoz a teljesítményhez.
nmate írta: Bár többséggel ellentétben azt gondolom, az autók árazása korrekt most, 4-5 éve volt indokolatlanul és fenntarthatatlanul alacsony.
Az én szempontomból, mint vásáró, a 4-5 évvel ezelőtti árazás volt az ideálisabb :mrgreen:
Realista24 írta: Szerintem továbbra is a szerviz a legnagyobb kasza, nem maga az auto.
Meg a tankolás. Havonta 200-250 Eurómba kerül csak bejutni a munkahelyemre.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 23., péntek 13:06

nuevo_ericco írta:
nmate írta:Egész autóipar egy toxic szar.
Úgy nehéz, hogy egyre csökkenő kereslet mellett még mindig az évről évre magasabb profit a cél. Az azért mégis nevetséges,hogy ha az ember normális autót akar magának venni, amelyik kis túlzással dombnak felfelé nem fullad le, hely is azért legyen benne, 30 ezer Euró alatt nem is nagyon talál.
Szerintem továbbra is a szerviz a legnagyobb kasza, nem maga az auto.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. augusztus 23., péntek 12:58

nuevo_ericco írta: Úgy nehéz, hogy egyre csökkenő kereslet mellett még mindig az évről évre magasabb profit a cél. Az azért mégis nevetséges,hogy ha az ember normális autót akar magának venni, amelyik kis túlzással dombnak felfelé nem fullad le, hely is azért legyen benne, 30 ezer Euró alatt nem is nagyon talál.
Abszolút.
Bár többséggel ellentétben azt gondolom, az autók árazása korrekt most, 4-5 éve volt indokolatlanul és fenntarthatatlanul alacsony.
Pont néztem egy 25 évvel ezelőtti Autó-Motor magazint, ott a belépő új Passat 5,2 millió volt, most 15-ért kapni. Átlagfizu akkor valami br. 90k körül volt, most 600k.

Tesókáim, cefréshordó kombi Wartburgba is befért, ez nem kifogás. :mrgreen:

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. augusztus 23., péntek 12:57

nuevo_ericco írta:
Újan gondolod? Mert akkor lassan a 30 is kevés lesz. Az egyszerű embernek meg esélye sincs újan autót venni szerintem.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 23., péntek 12:51

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. augusztus 23., péntek 12:43

Halfkey írta: 2. Beférjen hátra állítva a cefréshordó :D Centivel jártam a szalonokba méregetni. A SUV csomagtartója alapvetően nem nagyobb mint a kombié, de legtöbbször magasabb.
na mondjuk épp tegnap vittem utánfutóval és azon gondolkodtam hogy erre jó lenne egy nagyobb autó, mert 200 literig az octi csoamgtartó is megtette, de 300 felett már nem fért be :lol:

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2024. augusztus 23., péntek 12:41

SUVOK?

Merci, bmw mi van még?porsche, Imadom a varosban es 10ből 9x anyuci vezeti :lol:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. augusztus 23., péntek 12:30

Én 2 dolog miatt választottam SUVot (Kia Sorento)

1. Gyönyörű ez az autó. Ez abszolút nem objektív szempont, de fontos volt, tekintve hogy céges szóval az ár nekem mindegy volt amíg budgeten belül van.
2. Beférjen hátra állítva a cefréshordó :D Centivel jártam a szalonokba méregetni. A SUV csomagtartója alapvetően nem nagyobb mint a kombié, de legtöbbször magasabb.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. augusztus 23., péntek 12:00

nokedli írta:
Berti írta: Nem kényelmesebb egy nagyobb belterű autóban utazni, ahol esetlegesen ki tudsz nyújtózni? Ha holnap új autót kellene vegyek, biztos SUVot vennék.
Egy superb melyik ülésén nem tudod ugyanezt megtenni? Octaviam van,megesik,hogy napi 700km-t ülök benne minimális,max 1 megszakítással. Sosem éreztem azt,hogy halni készülnek a végtagjaim. Nincs bajom a suv-okkal. Azzal igen,hogy nem választhatok,mert gyakorlatilag pár év múlva vagy azt veszek vagy egy elektromosat és egyiket sem kívánom. De ugye a döntés csak részben az enyém.
Nekem is egy octim van, 2009-es, még csak nem is combi, de az utastérben is simán ellehet férni és a csomagtartó is hatalmas. Kutyákat vagy bringát is tudom vinni vele. Aki a helykínálat miatt vesz suv-t az vagy magát csapta be, vagy valaki más verte át. Utaztam már át suv-ban is egy fél országot, rohadt kényelmetlen volt. Kinyújtózás meg max álom, a valóságtól baromi messze van.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. augusztus 23., péntek 11:37

nmate írta:
Parasztvakítás a SUV, ha kényelem kell vegyél egyterűt vagy kombit, ha hely akkor dobozost, vagy ismételten, kombit.
yep, Picassoval levezettem Görögországig már második alkalommal, ~1150 km, sima liba :)

1,6 benzin, 2005-ös, tömör gyönyör!

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. augusztus 23., péntek 11:37

Nika91127 írta:A VW-nél szerintem Sharan nincs is.
Ja, hát használtan van csak. Pedig azon ritka autók egyike, amikben elfér 3 isofixes gyerekülés is vagy 3 felnőtt is kényelmesen tud utazni.

Caddy van még, de az azért hátul fapad.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 23., péntek 11:26

nmate írta: Akkor ülj be egybe és meglátod, miért hasonlítottam össze Vitarat és egy Fabiat. Belül ugyanaz a hely, csak tankosabb és magasabban ülsz, de jobban nem tudsz kinyújtózni benne. Egy Duster pl. hátul nyomor.
Most láttam egy új Tucsont, amit 600 literes csomagtartóval hirdetnek, csak tudnám hogy jön ki, amikor ugyanúgy pakolható, mint egy Tipo csomagtartó, ami 440 :lol:

Parasztvakítás a SUV, ha kényelem kell vegyél egyterűt vagy kombit, ha hely akkor dobozost, vagy ismételten, kombit.
Az egyterű a buzi SUV-ok miatt kihalóban.
A VW-nél szerintem Sharan nincs is.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. augusztus 23., péntek 11:02

Akkor ülj be egybe és meglátod, miért hasonlítottam össze Vitarat és egy Fabiat. Belül ugyanaz a hely, csak tankosabb és magasabban ülsz, de jobban nem tudsz kinyújtózni benne. Egy Duster pl. hátul nyomor.
Most láttam egy új Tucsont, amit 600 literes csomagtartóval hirdetnek, csak tudnám hogy jön ki, amikor ugyanúgy pakolható, mint egy Tipo csomagtartó, ami 440 :lol:

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2024. augusztus 23., péntek 10:57

Berti írta: Nem kényelmesebb egy nagyobb belterű autóban utazni, ahol esetlegesen ki tudsz nyújtózni? Ha holnap új autót kellene vegyek, biztos SUVot vennék.
Egy superb melyik ülésén nem tudod ugyanezt megtenni? Octaviam van,megesik,hogy napi 700km-t ülök benne minimális,max 1 megszakítással. Sosem éreztem azt,hogy halni készülnek a végtagjaim. Nincs bajom a suv-okkal. Azzal igen,hogy nem választhatok,mert gyakorlatilag pár év múlva vagy azt veszek vagy egy elektromosat és egyiket sem kívánom. De ugye a döntés csak részben az enyém.

Vissza: