Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 28., szerda 15:13

ferni írta: Én felháborítónak tartom, hogy ha bármi baja van egy kiskorúnak nem tudja azonnal hívni a szüleit, ez nem megoldás.

És ez még aggasztóbb azt nézve, hogy milyenek a gyerekek és milyen tanárok vannak néhol, mert egy kaktuszt nem bíznák rá egy-kettőre... És ez megint tudjuk hova vezethető vissza és hogy kik tették tönkre az egész iskolarendszert és tették ipyenekké a tanárokat....
Mi a felháborító? Ott a tanár, az igazgató, majd az telefonál.
Alapjáraton minek kene telefon a suliba egyáltalán?
Baszki, beszélgessenek egymással, órán használják ha a tanár kéri, aztán ennyi.
Generációk tucatjai nőttek fel anélkül hogy minden szarert anyát meg apát hívtak volna.

Sokkal károsabb tud lenni a telefon, ha fixen náluk van, mert a mai gyerekek gonoszak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 28., szerda 15:13

Én picit távolabbról tekintenék a dologra. Szerintem a kormányt, de úgy az államot sem azért tartjuk, fizetjük, bízzuk meg jövedelmünk csaknem felével, hogy ilyenekről döntsön. Az ő dolguk az oktatásban, hogy legyen épület, áram, fűtés, korszerű felszerelés, fizetés a tanároknak, stb. Az ilyen és hasonó dolgokról döntsenek a tanárok és a szülők közösen. Herótot kapok az ennyire széles, mindenbe belekontárkodó államtól.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. augusztus 28., szerda 15:04

Én felháborítónak tartom, hogy ha bármi baja van egy kiskorúnak nem tudja azonnal hívni a szüleit, ez nem megoldás.

És ez még aggasztóbb azt nézve, hogy milyenek a gyerekek és milyen tanárok vannak néhol, mert egy kaktuszt nem bíznák rá egy-kettőre... És ez megint tudjuk hova vezethető vissza és hogy kik tették tönkre az egész iskolarendszert és tették ipyenekké a tanárokat....

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. augusztus 28., szerda 14:55

ferni írta: Diktatúra :ike:
Kiváncsi leszek hogy hogyan lesz nálunk pl ez kivitelezve.
Ki és hogyan vállalja a felelősséget a télikert, eltűnés vagy sérülés esetén.
Hányszor lesz az hogy valaki nem a sajátját viszi el, stb.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. augusztus 28., szerda 14:43

zsuninnyo írta:
Tjacks írta:

Azon kevés téma egyike - mobil tiltás - amiben egyetértek a kormánnyal. A kirúgott igazgatót nem kommentálom.
Csak ezt is lehetne ertelmesen kitalalni es kezelni, nem ugy mintha egy retardalt talalta volna ki 30-as iq-val. Nyilvan itt a lehetetlen kuldetes talalni vkit aki ert ahhoz amit csinal es nem egy idiota a fideszben.
Nem vitatkozni jöttem - vagy mégis? :D -, nem írtam sehol hogy hibátlan a kivitelezés, a szándékot "értékelem".

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. augusztus 28., szerda 14:27

Tjacks írta:
Azon kevés téma egyike - mobil tiltás - amiben egyetértek a kormánnyal. A kirúgott igazgatót nem kommentálom.
Csak ezt is lehetne ertelmesen kitalalni es kezelni, nem ugy mintha egy retardalt talalta volna ki 30-as iq-val. Nyilvan itt a lehetetlen kuldetes talalni vkit aki ert ahhoz amit csinal es nem egy idiota a fideszben.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. augusztus 28., szerda 14:26

Szerintem meg ez egy szélmalom harc már, nem tudsz ellene mit tenni, ez inkább több kárt fog okozni, mint hasznot.
https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... t/lkbn4uu/

Ez alatt a komment alatt elindult egy jó beszélgetés mindkét részről, érdemes végigfutni.
Nyissátok meg norbert400 kommentjét a plusz jellel ha elrejti.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. augusztus 28., szerda 14:28-kor.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. augusztus 28., szerda 14:14

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. augusztus 28., szerda 14:11

mondjuk nem rossz az, ha minél később lesz függő a gyerek.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. augusztus 28., szerda 14:02

Diktatúra :ike:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 28., szerda 13:42

Laikus vagyok a témában, de Brahim Asloum, francia olimpiai bajnok boxoló azt mondta a képre, hogy gyakran a nők is ilyen védőfelszerelésben edzenek, mert egyszerűen kényelmesebbek.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 28., szerda 13:29

1madridista írta:
realfan írta:

nem mutattak sehol 2018-as anyakönyvi kivonatot, valami dokumentumot mutogatnak, de mint levéltáros, látom, hogy az nem egy hiteles anyakönyvi kivonat :)
másrészt jobban hiszek egy orvosnak, mint hogy most full laikus emberek dobálóznak dolgokkal. másrészt, nem a te véleményed érdekel, hogy ez hogy fordulhat elő (nem bántásból, csak most a magyar nemzet és társairól van szó, nem arról, hogy te vagy én mit gondolunk erről), hanem, hogy akkor eddig miért nem így mondták a véleményformálók, ahogy most te leírtad?hogy lehet az is pontatlan, hibák lehetnek, mert ilyesmi sosem hangzott el azoktól, akik most az ellenkezőjét hangoztatják

ui.: a többi nem neked szólt, csak sikerült elbacnom az idézést :mrgreen: :lol: :lol:
az anyakonyvi kivonatot en nem ellenoriztem le. tudom hogy le leszek uvoltve de lattam par kepet a vadhajtasokon rola ami meger egy elgondolkozast, par edzes alatti/utani fotot kozoltek rola ahol egy ferfi herevedonek kinezo cuccban boxol... tudom h bede zsolt elvakult provokator es nem feltetlenul kell hinni neki, (cim most is clickbait) de miert vesz fel valaki ferfi herevedonek kinezo dolgot edzesen, ha no? (ha meg nem o van a fotokon az mas de hasonlit, az egyik forrast is belinkeltem, nekem ez a foto hitelesnek tunik.)

https://www.vadhajtasok.hu/2024/08/05/r ... uziv-fotok

https://www.nrpyrenees.fr/2023/10/20/bo ... 533048.php

megegyszer mondom ne uvoltsetek le, kerlek olvassatok el es gondolkozatok el h miert lehet rajta ilyen... sztem egyaltalan nem ilyen atlathato az eset mint azt allitjak nagyon sok nehezen visszakovetheto resz van a tortenetben...
erre amúgy nagyon egyszerű a válasz, az ilyen védők női boxban is kötelezőek :) viszont a francia forrás linkelése csalóka, az egész cikket csak előfizető olvashatja, ahol, esetleg írhatnak róla, hogy az egy kötelező elem minden boxolónak

https://www.abcboxing.com/female-rules/

de Bedétől nem is várok utánajárást (kb egy gugli keresést kellett volna abszolválnia) :mrgreen:

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. augusztus 28., szerda 13:06

realfan írta:
Blanco88 írta:

Egyrészt egy 2018-as anyakönyvi kivonatot mutattak eddig..... Másrészt pedig az orvos is tévedhet a születéskor, mert vannak és voltak is mindig bonyolultabb esetek.

A többit nem értem kinek címezted, vagy mire kellene válaszolnom....
nem mutattak sehol 2018-as anyakönyvi kivonatot, valami dokumentumot mutogatnak, de mint levéltáros, látom, hogy az nem egy hiteles anyakönyvi kivonat :)
másrészt jobban hiszek egy orvosnak, mint hogy most full laikus emberek dobálóznak dolgokkal. másrészt, nem a te véleményed érdekel, hogy ez hogy fordulhat elő (nem bántásból, csak most a magyar nemzet és társairól van szó, nem arról, hogy te vagy én mit gondolunk erről), hanem, hogy akkor eddig miért nem így mondták a véleményformálók, ahogy most te leírtad?hogy lehet az is pontatlan, hibák lehetnek, mert ilyesmi sosem hangzott el azoktól, akik most az ellenkezőjét hangoztatják

ui.: a többi nem neked szólt, csak sikerült elbacnom az idézést :mrgreen: :lol: :lol:
az anyakonyvi kivonatot en nem ellenoriztem le. tudom hogy le leszek uvoltve de lattam par kepet a vadhajtasokon rola ami meger egy elgondolkozast, par edzes alatti/utani fotot kozoltek rola ahol egy ferfi herevedonek kinezo cuccban boxol... tudom h bede zsolt elvakult provokator es nem feltetlenul kell hinni neki, (cim most is clickbait) de miert vesz fel valaki ferfi herevedonek kinezo dolgot edzesen, ha no? (ha meg nem o van a fotokon az mas de hasonlit, az egyik forrast is belinkeltem, nekem ez a foto hitelesnek tunik.)

https://www.vadhajtasok.hu/2024/08/05/r ... uziv-fotok

https://www.nrpyrenees.fr/2023/10/20/bo ... 533048.php

megegyszer mondom ne uvoltsetek le, kerlek olvassatok el es gondolkozatok el h miert lehet rajta ilyen... sztem egyaltalan nem ilyen atlathato az eset mint azt allitjak nagyon sok nehezen visszakovetheto resz van a tortenetben...

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. augusztus 28., szerda 12:37

'shutterisland írta: elvileg atv kaszalja az onkenyes mervadot.
Puzsér is megerositette facebookon: "Az ATV-Spirit FM cégcsoport úgy döntött, nem sugározza többé az Önkényes Mérvadó adásait. Különös élmény volt négy éven át ennyire szabadon gyártani oda politikai tárgyú rádióműsort, de kár tagadni, hogy ennek a rendszerhibának az elhárításával valami helyreállt az univerzumban."

Valahol mar az is egy csoda, hogy eddig engedtek oket garazdalkodni. Az utolso adasban Oszin ereztem azt, hogy o mar nem bizik benne, hogy osztol is maradnak a Spiriten, talan volt is egy olyan elszolasa, hogy valamilyen formaban majd visszaternek. A kozonseguk megvan, nyilvan kompromisszumokkal, meg valamivel kevesebb penzert, de januartol youtube-on is folytathatjak, ha akarjak.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 28., szerda 12:11

Blanco88 írta:
realfan írta:
Ne haragudj meg, de Te jöttél itt a ""teljes jobboldal"-lal. Én erre írtam, hogy "Most én is jöjjek ilyen agyfaszokkal, hogy furcsa a balliberális förmedvénytől, hogy a női jogok pont addig számítanak, amíg nem találnak egy kisebb csoportot." (itt egy kérdőjel lemaradt) Na ezt vetted Te magadra és rugózol rajta azóta is. Értelmes beszélgetés lehetősége nélkül.

nem írtam teljes jobboldalt, még mindig, olvasd újra, hangsúlyoztam, hogy a kirekesztő és gyűlöletkeltő része, de befejeztem, a lényegre nem válaszolsz, csak vagdalkozol, ahogy többször is tetted, ha nem tudsz érdemben válaszolni

no, de a születéskori nemet születéskor határozzák meg, nem 20+ évesen egy versenyen, szóval ez továbbra is csak egy ellentmondás :D
Egyrészt egy 2018-as anyakönyvi kivonatot mutattak eddig..... Másrészt pedig az orvos is tévedhet a születéskor, mert vannak és voltak is mindig bonyolultabb esetek.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. augusztus 28., szerda 11:00

Blanco88 írta:
realfan írta:
Ne haragudj meg, de Te jöttél itt a ""teljes jobboldal"-lal. Én erre írtam, hogy "Most én is jöjjek ilyen agyfaszokkal, hogy furcsa a balliberális förmedvénytől, hogy a női jogok pont addig számítanak, amíg nem találnak egy kisebb csoportot." (itt egy kérdőjel lemaradt) Na ezt vetted Te magadra és rugózol rajta azóta is. Értelmes beszélgetés lehetősége nélkül.

nem írtam teljes jobboldalt, még mindig, olvasd újra, hangsúlyoztam, hogy a kirekesztő és gyűlöletkeltő része, de befejeztem, a lényegre nem válaszolsz, csak vagdalkozol, ahogy többször is tetted, ha nem tudsz érdemben válaszolni

no, de a születéskori nemet születéskor határozzák meg, nem 20+ évesen egy versenyen, szóval ez továbbra is csak egy ellentmondás :D

Amúgy ezt honnan tudjuk, hogy az 2018-ban lett kiállítva? Azon kívül, hogy a képen amit mutogatnak szerepel egy 2018-as szám a könyvben? Ami amúgy bármi lehet?

Majd erről is kiderül, hogy kamu, mint amikor félrefirdították "baloldalinak" Fico merénylőjét is? :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. augusztus 28., szerda 10:57

Blanco88 írta:Hogy jön ide észak korea?
Nem tudom, nem én állítottam.
Viszont az én véleményem, hogy a magyar közmédia valóban már észak-koreai paródiának hat sokszor. Annyira túltolják, hogy egyszer már Gulyás is poénkodott ezzel valamelyik kormányinfón.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. augusztus 28., szerda 10:56

Anthony írta: Simonka interjú
https://telex.hu/belfold/2024/08/28/si ... esi-csalas

Nem tudom mennyire lehet komolyan venni ezt az embert, mert közben olyanokat is mond, hogy szarik bele mindenbe és ez mindig is így volt :))

De ha igen akkor itt ki kellene törjön a forradalom..
"Akkor volt a Pride, én meg kiírtam, hogy a buzeránsok csak provokálnak minket. Hívott Rogán titkára, hogy vegyem le a posztot. Mondom, hagyjál már, hát ki vagy te, hogy megmondd nekem, mit csináljak, ez az én véleményem, egyébként is erős vagyok, már be vagyok pálinkázva. Eltelt egy óra, hívott a Rogán, hogy Simi, a te érdekedben vedd le a posztot. Én akkoriban még azt gondoltam, ez a poszt beleilleszkedik a Fidesz rendszerébe, hiszen a felszínen mi nagyon ellene vagyunk a homoszexuálisoknak. Utána jöttem rá arra, hogy tele van buzival a Fidesz. De többekkel jóban is voltam. Sőt, voltak közöttük olyanok is, akik azonnal segítettek, amikor segítséget kértem tőlük. Tehát még segítőkészebbek meg együttműködőbbek voltak, mint a sok nagyképű miniszter meg államtitkár. De egyébként a könyvemben le fogom ezt írni."

:coffee:

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 28., szerda 10:54

nuevo_ericco írta: Érdekes, m1-ről és a magyar médiaviszonyokról volt szó, de már Musk, Telegram, Facebook, stb. a téma. Mi ez, ha nem szalmabábérvelés, terelés, whataboutism? És nem először történik hasonló.
'shutterisland írta: elvileg atv kaszalja az onkenyes mervadot.
Őfelsége ellenzéke.
Akkor vissza a kezdeti témához. Tehát egy műsorvezető/szerkesztő, aki eddig is ismert volt sajátságos stílusáról igaznak hisz egy kamu bulvár képet, amit egy általa viccesnek vélt szöveggel kommentál. Hogy jön ide észak korea?
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. augusztus 28., szerda 10:47

realfan írta:
realfan írta:

de valahogy, ha jön vmi kritika, mégis reagálás helyett, csak ballibsizés jön tőled (is), mindegy, hogy rám vagy másra érted, maga a kifejezés értelmetlen, mert semmit sem jelent, egyszerűen értelmezhetetlen valami :) viszont továbbra sem sikerült feloldani a tőled is jövő ellentmondást, csak pár üres frázist és másik oldalra mutatgatást
Blanco88 írta:
Blanco88 írta:

Akkor mégegyszer megpróbálom. Azt kérted számon, hogy a "jobboldal" eddig a születéskori nemet tartotta meghatározónak ilyen helyzetekben most pedig ellent mond magának. Erre írtam, hogy nincs ellentmondás, mivel egy nemi tesztnek pont az lenne a célja, hogy kiderítse a születési nemet. Ennél egyszerűbben nem tudom leírni.

"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Vissza: