Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Berti

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Berti » 2024. augusztus 30., péntek 15:00

realfan írta:
gutihaz14 írta: https://444.hu/2024/08/30/200-liter-kez ... djtUe3Owug

es a lentiekre ment a dislike valakitol :lol: :lol:
eljen a ketharmad
alig damagóg, hogy aki nem tiszás, az fideszes :mrgreen:
Meg 1 db mihazánkos :kalapos:

sander
Kedvenc játékosaid: Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: sander » 2024. augusztus 30., péntek 14:28

Nika91127 írta: A szakrendelésen a betegek 8-14 óráig vannak beosztva. Az asszisztensek munkaideje így adja ki. Elötte és utána időpontadás, utánrendelések, szettek összeállítása történik. 15 percenként lehet beírni 1 beteget, plusz ugye fél óra ebédszünet. Ennek ellenére mi a többszörösét nézzük, mert a környező kiskórházak egy szimpla kötést/gipszelést se tudnak megcsinálni.

A készenlétezést miért is kellene megszüntetni? Tudod, hogy mi a funkciója? Nálunk pl a készenlétes a rásegítő, fix 4 órát bent van este fél8-ig, és utána megy mütőbe, ha kell. Elég sok műtéttípus van, ami nem egy emberes.

Alapvetően a pihenőidővel több baj is van. Sok kórház jelenleg nem az, hogy nem fizet rá, hanem le is vonja az ügyeleti díjadból a kövi napi illetményt!! Tehát nem 0-ba vagy, hanem MINUSZban.
A pihenőidőnél ki van kötve, hogy egyben 48 órának KELL lennie. Ez a hétvégi 24 órásoknak nem teljesül.
a legkisebb kötekedés nélkül, de hogy érted azt hogy az aszisztensek munkaideje igy adja ki ?
ők nem 8 orásba vannak ?
legutobb amikor voltam korházba akkor a korházi kartonozoba felvettek mint beteg, beirták a panaszokat stb.... igazábol amikor a szakrendelésbe voltam akkor az aszisztensek feladata csak a számitogépen kellett megirni amit az orvos lediktált nekik.

azért törölném el a készenlétet mert ha valakinek ott kell maradnia akkor az azonnali tuloraként jelenjen meg. ne legyen semmilyen készenlét meg semmilyen hulye jogcime neki. ha ottmarad és dolgozik akkor az tulora. és ugy is fizessék ki.
azt meg hogy ki maradjon ott meg kire nincs szukség azt meg megfelelő logisztikával kellene megcsinálni. ha véletlenül egy plusz orvost kellene berendelni ott meg fizessenek egy berendelési költséget.
tehát kb egy orvos fizetése nálam:
-alap fizetés napi 8 orás munkával (ami ténylegesen munkával kellene töltenie)
- tulora
- max berendelési költség

ha a piheno idodnek 48-nak kell lennie akkor annyit kell pihenéssel tölteni, ha nem akkor fizessenek.
és azt kell kifizetni amit ledolgoztál. ha a 48 oras pihenodet ki tudod venni de mondjuk elotte be voltál irva dolgozni de ugye te pihenon vagy azt hadd ne kelljen már kifizetni.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. augusztus 30., péntek 14:26

gutihaz14 írta: https://444.hu/2024/08/30/200-liter-kez ... djtUe3Owug

eljen a ketharmad
alig damagóg, hogy aki nem tiszás, az fideszes :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 30., péntek 14:09

Berti írta: [email protected]
Ezt akartam, csak lusta voltam kikeresni :coffee:
Mert nem vagyok jo hazafi
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. augusztus 30., péntek 13:27

https://444.hu/2024/08/30/200-liter-kez ... djtUe3Owug

eljen a ketharmad
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2024. augusztus 30., péntek 13:15

[email protected]

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 30., péntek 13:13

Hat amit kaptatok, doksi, info, tervezet, kuldjed neki tovabb, hadd verje o nagydobra, robbantson atomot, ne csak par ember sirankozzon a szinfalak mogott, hanem legyen belole orszagos botrany.
Adjad neki a municiot, egyutt tudjuk csak szetbaszni ezeket a nyomorult geciket.
thereisonly1ronaldo

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 30., péntek 13:06

hehetheoriginal írta:
Nika91127 írta:

https://drive.google.com/file/d/18Q7EsT ... p=drivesdk

Ezt kaptuk ma.

Visszatérve:
Szerintem a 400 óra az lol. Hagyjuk már. Minden nap.12 órázni? Embertelen.
Nekem a rekordom 324 óra volt. Egy hónap alatt
Senkinek se kívánom.
Nekünk nem évi 200 túlóránk van, az nagyon max 3 hónap.
Én 7 év alatt kb 11 évnyi munkaórát melóztam.

Az ügyelet utáni nap az pihenőnap, ezzel kapcsolatban is lehetne órakat mesélni. Pl hétvégi 24 óra után +1 pihenőnap kellene, mert nincs meg a heti egyben 48 óra. De ez is el van tusolva.

Nálunk nem műszak van, hanem 8/12/24 óras munkarend, plusz készenlétezés. Bonyolult rendszer.
De pl. szakrendelésen is előjegyezni egy napra 20 beteget lehetne, ha be van tartva a betegidő, stb. Én szerdán 62-t néztem meg. 300%.
Dobnam is tovabb a helyedben az infokat petykonak, aradjon tovább a tisza.
Mármint?

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. augusztus 30., péntek 13:03

Nika91127 írta:
Berti írta:

Egy forrást megadsz?

Ezt kaptuk ma.

Visszatérve:
Senkinek se kívánom.

Az ügyelet utáni nap az pihenőnap, ezzel kapcsolatban is lehetne órakat mesélni. Pl hétvégi 24 óra után +1 pihenőnap kellene, mert nincs meg a heti egyben 48 óra. De ez is el van tusolva.

Nálunk nem műszak van, hanem 8/12/24 óras munkarend, plusz készenlétezés. Bonyolult rendszer.
De pl. szakrendelésen is előjegyezni egy napra 20 beteget lehetne, ha be van tartva a betegidő, stb. Én szerdán 62-t néztem meg. 300%.
Dobnam is tovabb a helyedben az infokat petykonak, aradjon tovább a tisza.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. augusztus 30., péntek 12:56

https://hvg.hu/gazdasag/20240830_2025-j ... lajvezetek

Milyen jó, hogy Pártunk és Kormányunk az elmúlt 2 évben aktívan kereste az alternatív forrásokat, hogy leszakadjunk az orosz olajról... oh wait :coffee:

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 30., péntek 12:29

sander írta:
Nika91127 írta:

Ezt kaptuk ma.

Visszatérve:
Senkinek se kívánom.

Kérlek javíts ki ha tévedek :
- ha jól tudom akkor 8 órás munkarendben van meghatározva a szakrendeléseken a munkaido
- ez meg hogy hány beteget lehet egy nap megnézni megint kicsit olyan hogy annak a betegnek mi a konkrét baja, én példaul multkor kontrollra mentem vissza és kb 2 perc alatt végeztem a fülészeten. ha szakrendelésen valaki 20 beteg felett tud fogadni akkor valoszinuleg rövidebb idot tölt a rendelőbe és valoszinuleg nincs is nagy baja. de ha itt tartunk akkor amikor vártam a konrollra ott volt egy hallassérült is aki elég sok idot töltött bent.
- én a készenlétezést azonnal megszüntetném. teljesen feleslegesnek tartom. kár fizetni érte. azt kellene nagyon megfizetni ha valaki tulorázik, és akkor talán az orvosnak is lenne kedve ott maradni.
- megnéztem a linket amit küldtél. ez van benne : "A javaslat rögzíti, hogy az ügyelet utáni rendes munkaidőre (amit a kötelező
pihenőidővel kell tölteni) nem jár bér."
tehát a pihenö időre nem fognak fizetni. ezzel mi a baj ? hol van olyan munkahely ahol elküldenek piheno idore aztán fizetnek ?
A szakrendelésen a betegek 8-14 óráig vannak beosztva. Az asszisztensek munkaideje így adja ki. Elötte és utána időpontadás, utánrendelések, szettek összeállítása történik. 15 percenként lehet beírni 1 beteget, plusz ugye fél óra ebédszünet. Ennek ellenére mi a többszörösét nézzük, mert a környező kiskórházak egy szimpla kötést/gipszelést se tudnak megcsinálni.

A készenlétezést miért is kellene megszüntetni? Tudod, hogy mi a funkciója? Nálunk pl a készenlétes a rásegítő, fix 4 órát bent van este fél8-ig, és utána megy mütőbe, ha kell. Elég sok műtéttípus van, ami nem egy emberes.

Alapvetően a pihenőidővel több baj is van. Sok kórház jelenleg nem az, hogy nem fizet rá, hanem le is vonja az ügyeleti díjadból a kövi napi illetményt!! Tehát nem 0-ba vagy, hanem MINUSZban.
A pihenőidőnél ki van kötve, hogy egyben 48 órának KELL lennie. Ez a hétvégi 24 órásoknak nem teljesül.

sander

HozzászólásSzerző: sander » 2024. augusztus 30., péntek 12:11

Nika91127 írta:
Berti írta:

Egy forrást megadsz?

Ezt kaptuk ma.

Visszatérve:
Senkinek se kívánom.

Kérlek javíts ki ha tévedek :
- ha jól tudom akkor 8 órás munkarendben van meghatározva a szakrendeléseken a munkaido
- ez meg hogy hány beteget lehet egy nap megnézni megint kicsit olyan hogy annak a betegnek mi a konkrét baja, én példaul multkor kontrollra mentem vissza és kb 2 perc alatt végeztem a fülészeten. ha szakrendelésen valaki 20 beteg felett tud fogadni akkor valoszinuleg rövidebb idot tölt a rendelőbe és valoszinuleg nincs is nagy baja. de ha itt tartunk akkor amikor vártam a konrollra ott volt egy hallassérült is aki elég sok idot töltött bent.
- én a készenlétezést azonnal megszüntetném. teljesen feleslegesnek tartom. kár fizetni érte. azt kellene nagyon megfizetni ha valaki tulorázik, és akkor talán az orvosnak is lenne kedve ott maradni.
- megnéztem a linket amit küldtél. ez van benne : "A javaslat rögzíti, hogy az ügyelet utáni rendes munkaidőre (amit a kötelező
pihenőidővel kell tölteni) nem jár bér."
tehát a pihenö időre nem fognak fizetni. ezzel mi a baj ? hol van olyan munkahely ahol elküldenek piheno idore aztán fizetnek ?

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 30., péntek 11:46

rashidm írta:
Nika91127 írta:

Szeretjük a kormányunkat. Az amúgy is neccesen működő eü-t ezzel szétkúrják.
Nem az a cél, hogy mindenki magán úton intézze a kórházi dolgait mint az USA-ban? Eddig egész jól haladnak.
Én aztat nem tudom, hogy mi a cél.
De az a logika h ha bárki bármennyit dolgozhat, akkor nincs is emberhiány.
Tőlünk szeptembertől jópár társszakma orvosai elmennek. De semmi gond.
És ez egy regionális centrum. Kiskórházakban még "jobb" lehet a helyzet.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. augusztus 30., péntek 11:40

Nika91127 írta:
Realista24 írta:

Temocskosrohadtelet.
Szeretjük a kormányunkat. Az amúgy is neccesen működő eü-t ezzel szétkúrják.
Nem az a cél, hogy mindenki magán úton intézze a kórházi dolgait mint az USA-ban? Eddig egész jól haladnak.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. augusztus 30., péntek 11:37

Nika91127 írta: Kijött egy eü módosító javaslat...
Hát srácok, akik eddig nem mondtak fel és hagyták ott az egészet a francba, azok most elgondolkoznak majd erősen.
Röviden:
- bármennyi túlórára kötelezhetőek vagyunk, az önként vállalt túlmunkát eltörlik
- 2004 óta a nyugdíjba a túlmunka beleszamolandó lenne, ez 20 éve nincs, ezután se lesz
- a túlmunka korlátozó jogszabályokat eltörlik
- 2 helyett havi minimum 6 ügyeletre vagy kötelezhető
- az ügyelet utáni munkanapnak a bérét levonják a fizuból
- várandós/egyedülgyereket nevelő/nyugdíjas kolléga is kötelezhető lesz ügyeletre (eddig ők mentességet kaptak)
- a kötelező pihenőidő 11-ről 8 órára csökken

Ezek után majd jó közhangulat lesz.
asszony tegnap este kapta meg ezt az értesítőt. még én is felqrtam magam, pedig egész jó az ingerküszöböm.
csaladbarát kormány az. lónak a f**zát.
másrészt örülök, ismét téma, hogy le kellene koccolni innen a francba, és keresni valami spanyol kisvárost, ahol megbecsülik az orvosokat.
Realista24 írta:
Nika91127 írta:
Hogy mi?

ez a rész nekem is magyarázatra szorult, mert az én észjárásomban ez egyenlő a jogszabály által támogatott rablással.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. augusztus 30., péntek 11:18

Berti írta:
Hát srácok, akik eddig nem mondtak fel és hagyták ott az egészet a francba, azok most elgondolkoznak majd erősen.
Röviden:
- bármennyi túlórára kötelezhetőek vagyunk, az önként vállalt túlmunkát eltörlik
- 2004 óta a nyugdíjba a túlmunka beleszamolandó lenne, ez 20 éve nincs, ezután se lesz
- várandós/egyedülgyereket nevelő/nyugdíjas kolléga is kötelezhető lesz ügyeletre (eddig ők mentességet kaptak)

Egy forrást megadsz?

Ezt kaptuk ma.

Visszatérve:
Senkinek se kívánom.

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2024. augusztus 30., péntek 10:01

Röviden:

Egy forrást megadsz?

sander

HozzászólásSzerző: sander » 2024. augusztus 30., péntek 9:40

Röviden:

-ez a bármennyi tulorára kötelezhetok vagytok ezt le tudnád irni kicsit konkretabban is ? mert gondolom az alap jogszabályokat be kell tartani és a tulora nem lehet tobb mint 400 ora.

-eklg szomoru ha a tulorát nem számolják bele a nyugdijba, mert aki többet dolgozik és több adot fizet az több nyugdijat is kapjon

-mik ezek a jogszabályok?

-az hogy valaki kötelezhetö még nem jelenti azt hogy ez be is fog következni. amikor a MOL-nál dolgoztam akkor évi 200 ora volt a tulora keret, de igyekeztek ugy alakitani a dolgokat hogy a leheto legkevesebb tulora keletkezzen

-ha jol ertelmezem amit itt irsz akkor : ha eddig mondjuk behivtak ügyeletbe akkor ugye a következo muszakot nem kellett felvenni mert pihenned is kell a két muszak között, viszont ezt kifizették. tehát amit nem dolgozol le azt nem fizetik ki -már ha jol gondolom-

-abszolut felháborito hogy a családbarát hirdeto dolgok itt semmit sem számítanak.

- a kötelezo piheno ido ha jol tudom akkor a két muszak között 8 ora. a családba van aki gyárban dolgozik és délutános muszak után bemegy szombaton delelottre dolgozni.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. augusztus 30., péntek 9:40

Röviden:

Dolgozzál, ne itt kritizáld a világ legjobb kormányát, te rabszolga... Ebből se lesz semmi. Mármint a közhangulatból. Majd 1 hétig puffog a nép a neten, aztán megy minden tovább. Mindenesetre kitartást nektek! Az igaz amúgy, hogy Mészáros meg Csányi 24 milliárdból épít magánkórházat? Az is egy szép sztori...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. augusztus 30., péntek 9:32

Én ezen nem lepődök meg. Újabb lépés az EÜ totális magánosításása érdekében, ami tudjuk kik kezében van.

Sógornőm hugáék (Debreceni klinikán belgyógyász) pont a héten költöznek Svájba.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

Vissza: