OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2024. szeptember 1., vasárnap 15:34

csababarca írta:
_Bushido_ írta:
nagy bőrönd = ez a bizonyos 55/40/20as, ez lett befizetve, szóval ez a max, ebbe kell beférnie mindennek (6 napi ruha, strandapucs, törülköző, neszeszer). utastérbe 100 ml, szóval akor fél listeres víz kizárva. ezt sejtettem egyből.
naptej fontos, az 250 ml-es verzió van, akor az megy a bőröndbe.

autós vagy buszos utazásnál azt és annyit vittem magammal, amit csak akartam, repcsin még sosem voltam, de a szabályok szerint és a limit miatt 2x is meg kell gondolni, hogy mit vigyek.

ok, köszi a tippeket. néha egy kis keksz vagy cukorka nagy segítség tud lenni menet közben, mikor már elfogyott a szufla vagy a kaja, úgyhgy mindig szoktam vinni magammal.

"duty free" - gondolom jó drága, ott fizettetik meg a hasznot az utasokkal...
jobb híján akkor pl vizet / innivalót kint kell venni.

u.i. kár ,hogy nem 2 héttel később = jövő hét végén volt a mallorca - Real meccs.. :( :(
Kiló fontosabb a nagybőröndnél mint a mérete, azt csekkold mennyi lehet.
Vizet tudsz venni a security check után, probléma megoldva.
Duty free nem olyan drága, sőt.
De a repülőn is ha megszomjazol, még a szarrágó wizzair is ad egy pohár vizet, nem kell ezen aggódnod.

Mallorcara mész ha jól értem, 3 óra max a repülőút sejtésem szerint, egy félliteres vízzel azt le lehet hozni.

Ha wizzairrel repülsz a kézipoggyász méretére figyelj, szeretnek boardingnál leállni szarakodni az emberekkel. Keretbe bele kell férnie, nem lóghat ki, stb, és arra is van kg megkötés.
feladható poggyász max 20 kg.
igen, mallorca az uticél.

20 kg-os poggyász feladható, benne van az árban. miért ne használjam ki?
250 ml-es naptej a poggyászba rakható, de az utastérbe nem, akkor kéne elosztani külön-külön, vagy venni 100 ml-eset, ma körülnéztem boltban, hogy mi lenne, ha kisebbet vinnék.

piperéket minek vegyek kint, ha itthon megvan. felesleges pénzköltések ezek szerintem.

túrázós csaj ismerősöm is azt mondta, hogy 1, max 2 hátizsákkal megoldja, nem ad fel sosem bőröndöt akárhova is megy. 1 hétnél rövidebb időre.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 1., vasárnap 15:16

nem tudom mi benne a bullshit.

van, aki ablak mellett szeret ulni, van, akinek tobb hely kell, van akinek faj a feje/fule a gep hatuljaban (asszony sajnos ilyen) meg olyan is aki fel a repulestol, stb.
mindenkinek mas az igenye.
mondjuk szerintem 10-bol 8 csalad/par amugy egymas mellett utazik.
tul van arazva az stimm, ezert veszem pakkban a tobbivel.

neked gondolom annyi szamit, hogy minel tobb orszagot kipipalj, a hogyanok kevesbe, de van, aki ritkabban utazik, de szamara optimalisabb kondiciokkal.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2024. szeptember 1., vasárnap 15:11

Remy írta: Helyválasztás. :lol: világ legnagyobb lehúzása. Bullshit az egész.

2-3 órát bárki kibír a másik nélkül. :kalapos:
Aha ezt magyarázd meg a feleségemnek :lol: :lol:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 1., vasárnap 14:57

Helyválasztás. :lol: világ legnagyobb lehúzása. Bullshit az egész.

2-3 órát bárki kibír a másik nélkül. :kalapos:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 1., vasárnap 14:51

en meg torolkozovel sem szarakodnek.
a szallason biztosan van, foleg ha hotelben szalltok meg, aztan kinn vennek valami bazari arustol egyet ha nagyon kell.

mikor ketten megyunk asszonnyal akarhova, eleg lenne a ket hatizsak plusz 1 db 10kg cabin bag a kettonkre, de a ryanairnel kb pont ugy jon ki a 2 db 10kg cabin bag is a deal reszekent priorityvel es helyvalasztassal egymas melle a repulo elso harmadaba, mintha csak 1 borond lenne es a tobbit manualisan hozzaadna az ember.

repteren probalom elkerulni a vasarlast, veszek vizet aztan annyi, a kaja (burger king stb) asszem elegge rip off ferihegyen. :mrgreen:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 1., vasárnap 14:39

Remy írta:

Mondjuk a víz pont ***i drága. :mrgreen:
Valaki repül, Mallorcázik, akkor gondolom nem az 1000 forintos reptéri vízen fog pont spórolni.
De nem is annyi, most Párizsban kedden szálltam át, jól mondták alattam, pont 1,5 euró volt a fél literes víz, kóla, akármi az automatában.
JFK-n meg 1 dollár.

Nekem aztán mindegy, lehet ezen spórolni 1 eurót persze, de én se vinnék semmi ilyen kencét, fogkrémből is max egy minitubust aznapra, mindent meg lehet venni külföldön is nagyságrendileg ugyanannyiért ami kellhet.

Mondjuk én puritán vagyok, anno mexikóban is lehoztam egy normál hátizsákkal (értsd sulitáska méret) két hetet.

Amúgy visszatértem, csak nyomtam egy amcsi nyári melót megint, aztán kevés idő volt fórumozni, örülhettek :mrgreen:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 1., vasárnap 14:28

___Samy___ írta:
Realista24 írta: En mar semmi ilyen szart nem vinnek amugy, meg amugy sem. Kimegyek, kint megveszem. 1 het tegnerparti nyaralast lehozok egy hatizsakkal, ugy hogy minden nap masik polo, gatya, stb van rajtam.

Illatszerek, pipere cuccok kint is pont annyik mint itthon, minek cipeljem, meg minek foglalja a helyet?!
Pont ezen harcolok most az asszonnyal, ugyanis a tudta nelkul vettem meg a repjegyet Tenerifere, es a 10 kilos poggyassszal plusz hatizsakkal :lol:

Megmondtam neki, hogy oldja meg, egy hetre bele kell ferjen, en nem fogok kulon a nagy poggyasszal szaladgalni feladni meg minden.

Nekem persze siman eleg lesz.
Elsore volt csak ellenallas, vagy probalkozas, aztan mondtam, hogy annyi es olyan csomagot hoz, amennyit csak akar es kifizet :lol:
Aztan lass csodat, rajott, hogy van elet felados poggyasz, de meg nagy kezi nelkul is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. szeptember 1., vasárnap 14:18

Realista24 írta: En mar semmi ilyen szart nem vinnek amugy, meg amugy sem. Kimegyek, kint megveszem. 1 het tegnerparti nyaralast lehozok egy hatizsakkal, ugy hogy minden nap masik polo, gatya, stb van rajtam.

Illatszerek, pipere cuccok kint is pont annyik mint itthon, minek cipeljem, meg minek foglalja a helyet?!
Pont ezen harcolok most az asszonnyal, ugyanis a tudta nelkul vettem meg a repjegyet Tenerifere, es a 10 kilos poggyassszal plusz hatizsakkal :lol:

Megmondtam neki, hogy oldja meg, egy hetre bele kell ferjen, en nem fogok kulon a nagy poggyasszal szaladgalni feladni meg minden.

Nekem persze siman eleg lesz.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 1., vasárnap 14:12

_Bushido_ írta: Ahogy olvastam eddig a fórumon, többen is repültek már.
Én még nem, most lesz az első.
Az a kérdésem lenne, hog elvileg 100 ml-t lehet csak a poggyászba (bőrönd) tenni, amit feladunk (55x40x20 cm), tehát akkor naptej se lehet ennél nagyobb? és a hátizsákba, ami az utastérbe megy oda? pár apróság, mint pl keksz? az vajon mehet valamelyikbe?

Egyik ismerősöm olyat ajánlott, hogy tekerjem körbe frissentartó fóliával a bőröndöt és akkor nem valószínű, hogy kinyitják. :lol:
10x100 ml-t vihetsz. Ha 250es a naptej, elosztod haromba.

En mar semmi ilyen szart nem vinnek amugy, meg amugy sem. Kimegyek, kint megveszem. 1 het tegnerparti nyaralast lehozok egy hatizsakkal, ugy hogy minden nap masik polo, gatya, stb van rajtam.

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 1., vasárnap 14:10

Remy írta:
csababarca írta:

Én mindig üres üveget viszek, aztán megtöltöm. Sok helyen van kút. Nem fogok közel 1000 forintért venni ott.

Leszállásnál, füldugulásnál jó, ha van víz még. 1-1 korty segít.
Nagyjabol masfel euro a viz, ami 600 Ft, nem ezer. Egy szorakozohely/etterem arszintjen van, es legalabb itt biztos nem csapvizet toltenek bele, mint sok emlitett helyen.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 1., vasárnap 13:46

csababarca írta:

Én mindig üres üveget viszek, aztán megtöltöm. Sok helyen van kút. Nem fogok közel 1000 forintért venni ott.

Leszállásnál, füldugulásnál jó, ha van víz még. 1-1 korty segít.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 1., vasárnap 13:27

_Bushido_ írta:
nagy bőrönd = ez a bizonyos 55/40/20as, ez lett befizetve, szóval ez a max, ebbe kell beférnie mindennek (6 napi ruha, strandapucs, törülköző, neszeszer). utastérbe 100 ml, szóval akor fél listeres víz kizárva. ezt sejtettem egyből.

autós vagy buszos utazásnál azt és annyit vittem magammal, amit csak akartam, repcsin még sosem voltam, de a szabályok szerint és a limit miatt 2x is meg kell gondolni, hogy mit vigyek.

ok, köszi a tippeket. néha egy kis keksz vagy cukorka nagy segítség tud lenni menet közben, mikor már elfogyott a szufla vagy a kaja, úgyhgy mindig szoktam vinni magammal.

u.i. kár ,hogy nem 2 héttel később = jövő hét végén volt a mallorca - Real meccs.. :( :(
Kiló fontosabb a nagybőröndnél mint a mérete, azt csekkold mennyi lehet.
Vizet tudsz venni a security check után, probléma megoldva.
De a repülőn is ha megszomjazol, még a szarrágó wizzair is ad egy pohár vizet, nem kell ezen aggódnod.

Mallorcara mész ha jól értem, 3 óra max a repülőút sejtésem szerint, egy félliteres vízzel azt le lehet hozni.

Ha wizzairrel repülsz a kézipoggyász méretére figyelj, szeretnek boardingnál leállni szarakodni az emberekkel. Keretbe bele kell férnie, nem lóghat ki, stb, és arra is van kg megkötés.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

_Bushido_
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2024. szeptember 1., vasárnap 13:22

'shutterisland írta: zsuninnyo repult legutobb. :mrgreen:

utasterbe (hatizsak, cabin bag) nem vihetsz 100ml-nel tobb folyadekot egy uvegben, de tobb ilyen uveged is lehet, szoval ha valami extrem fontos, szet lehet osztani.
naptejjel nem szarakodnek.
viszont amit a duty freeben veszel a security utan, azt felviheted.

ha nagy borondod is van, ami a gep hasaba megy, abba mehet naptej vagy akarmi.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 1., vasárnap 12:21

zsuninnyo repult legutobb. :mrgreen:

utasterbe (hatizsak, cabin bag) nem vihetsz 100ml-nel tobb folyadekot egy uvegben, de tobb ilyen uveged is lehet, szoval ha valami extrem fontos, szet lehet osztani.
naptejjel nem szarakodnek.
viszont amit a duty freeben veszel a security utan, azt felviheted.

ha nagy borondod is van, ami a gep hasaba megy, abba mehet naptej vagy akarmi.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 1., vasárnap 12:21

A feladott poggyaszba mehet barmi. Amit felviszel a gepre magaddal, abba 5x 100ml maximum. Az se jo, ha van egy 120 MLes kiszerelesed, de csak felig. Az urtartalmat nezik. Kaja mehet barmi.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 1., vasárnap 12:19

_Bushido_ írta: Ahogy olvastam eddig a fórumon, többen is repültek már.
Az a kérdésem lenne, hog elvileg 100 ml-t lehet csak a poggyászba (bőrönd) tenni, amit feladunk (55x40x20 cm), tehát akkor naptej se lehet ennél nagyobb? és a hátizsákba, ami az utastérbe megy oda? pár apróság, mint pl keksz? az vajon mehet valamelyikbe?

Egyik ismerősöm olyat ajánlott, hogy tekerjem körbe frissentartó fóliával a bőröndöt és akkor nem valószínű, hogy kinyitják. :lol:
Feladósba mehet minden, amit a célország megenged adó szempontjából. Naptej bármekkora. Felvivősbe van a méret meghatározva folyadéknál. Keksz, szendvics mehet nyugodtan bármelyikbe.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

_Bushido_
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2024. szeptember 1., vasárnap 12:14

Ahogy olvastam eddig a fórumon, többen is repültek már.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. augusztus 31., szombat 14:26

filatáska írta: Köszi szépen! :salute:

Withingsből ezt találtam hirtelen, 70 000.

https://ipon.hu/shop/termek/withings-wb ... te/2246607

A következő ebből a márkából már 120 000. Annyit már talán nem költenék.

A rudas verzió pedig, mit értesz érdekes adatok alatt? Pontatlan vagy okés? Van ennek a fajtának valami pontos kategória megnevezése? Hogy több ilyen mérleggel is tudjam összehadonlítani.

Ebből ezt találtam hirtelen, ez csak 36 000, kicsit olcsónak tűnik, szeretnék azért picit komolyabban.

https://www.egeszsegor.hu/OMRON-BF511-t ... szulek-kek

Mit gondoltok erről a kettőről összehasonlítva?
Esetleg tudtok ajánlani konkrét mérleget, ami szerintetek okés? :)
Amit olvasok errol, mindenki azt irja, hogy alapvetoen okes, ez sem teljesen pontos (mint ahogy gondolom semmi nem lesz az megfizetheto kategoriaban otthoni meresre), de mar hasznalhato. En probaltam a garmint, meg most xiaomi van, de nem szeretem, mert ossze-vissza mer, szoval jot ajanlani nem tudok :D. Teszteket erdemes nezni, sokan osszehasonlitjak rendes klinikai meressel ezeknek a merlegeknek az eredmenyeit.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. augusztus 31., szombat 13:50

Köszi szépen! :salute:

Withingsből ezt találtam hirtelen, 70 000.

https://ipon.hu/shop/termek/withings-wb ... te/2246607

A következő ebből a márkából már 120 000. Annyit már talán nem költenék.

A rudas verzió pedig, mit értesz érdekes adatok alatt? Pontatlan vagy okés? Van ennek a fajtának valami pontos kategória megnevezése? Hogy több ilyen mérleggel is tudjam összehadonlítani.

Ebből ezt találtam hirtelen, ez csak 36 000, kicsit olcsónak tűnik, szeretnék azért picit komolyabban.

https://www.egeszsegor.hu/OMRON-BF511-t ... szulek-kek

Mit gondoltok erről a kettőről összehasonlítva?
Esetleg tudtok ajánlani konkrét mérleget, ami szerintetek okés? :)

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. augusztus 31., szombat 13:14

filatáska írta: Okosmérleggel kapcsolatban tapasztalat valakinek? :)

Testzsírszázalék, izomtömeg, csont, vízmennyiség stb.

Mennyire pontosak ezek a mérlegek? Van értelme beruháznom egy ilyenre? :hmmm:

Van Garmin kb 50 000-ért, Trulife 25 000-ért, vagy Huawei és Xaomi 15 000-ért? Érdemes a Garmint vagy az olcsóbbak is jók? Vagy még drágábbat nézzek a minőségért? :kivagyhe:

Köszi, ha valaki tud segíteni! :) :salute:
Mindegyik ugyanolyan rossz kb, ugyh tok mind1 :). Ahogy a review-kat lattam, egyedul a withings er valamit.

Vissza: