Benéztem, természetesen a gyerekeknél ez még nem így vannuevo_ericco írta:
Lehet az én buborékom tartozik a kivételek közé, de a baráti körömben, ahol van gyerek, és a legtöbb 4 év alatti, szinte nem is kapnak telefont a kézbe. Helyette nonstop figyelmet követelnek maguknak
OFF
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
-
Nem, én a szülőkre gondoltam, bocsánathehetheoriginal írta: tehát nagy százalékban nyomatják a kis 3 év alatti purgyék a telefont.
ezt mondtad most.
akkor jó.
megyek ebédelni
-
Az én gyerekkoromból is emlékszem olyanokra, akik kijelzőfüggők voltak, és egész nap a Cartoon Networkon lógtak, míg mi kint fociztunk, és csak rossz időben toltuk orrvérzésig a sárgakazis nintendót
Én inkább ott látom a különbséget, hogy anno a gyerek egy-kettő a szobába lett száműzve, akár kiabálva is, ha már sok volt belőle, most pedig inkább a kezébe nyomják a tabletot, és azonnal nyugi van. Türelmetlen, rossz szülők akkor is voltak, és most is vannak, ugyanúgy, mint a neveléshez tudatosan és konstruktívan hozzáállók is.
Én inkább ott látom a különbséget, hogy anno a gyerek egy-kettő a szobába lett száműzve, akár kiabálva is, ha már sok volt belőle, most pedig inkább a kezébe nyomják a tabletot, és azonnal nyugi van. Türelmetlen, rossz szülők akkor is voltak, és most is vannak, ugyanúgy, mint a neveléshez tudatosan és konstruktívan hozzáállók is.
Lehet az én buborékom tartozik a kivételek közé, de a baráti körömben, ahol van gyerek, és a legtöbb 4 év alatti, szinte nem is kapnak telefont a kézbe. Helyette nonstop figyelmet követelnek maguknakTjacks írta: Szerintem meglepődnénk a valós arányon. Persze a tagadás/önbecsapás megy a legtöbb embernél, de hát minden addiktív dolog így működik.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
tehát nagy százalékban nyomatják a kis 3 év alatti purgyék a telefont.
ezt mondtad most.
akkor jó.
megyek ebédelni
ezt mondtad most.
akkor jó.
megyek ebédelni
thereisonly1ronaldo
-
Szerintem meglepődnénk a valós arányon. Persze a tagadás/önbecsapás megy a legtöbb embernél, de hát minden addiktív dolog így működik.hehetheoriginal írta:
azért a nagyátlag nem így megy.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
ja hogy a kijelzőre gondolsz. azt nem írtad.kiserik írta:Olvass utána, nem fogok most itt tanulmányokat keresgélni. Csak pár címszó: digitális autizmus, mit okoz a képernyő használat a 3 éves kor alatti gyerekeknél illetve kierkegaard is leírt pár dolgot.hehetheoriginal írta:
mivel tudod bizonyítani és alátámasztani?
remélem nem a "5G okozza és terjeszti a covidot, és amúgy is az mindennek a pokla" című adatok birtokában vagy, pont úgy, mint ahogy ezt a területet évtizedek óta vizsgálják (rendes) szakemberek.
gondolom akkor a wifi-t is és mindent is kikapcsolsz és leárnyékolsz otthon, mint bettercallsaul elmeroggyant tesója?
mindenesetre láttam már én is, hogy konkrétan csecsemő kezében van a telefon, még beszélni se tud kb, anyja meg nyomkodja a sajátját közben, de mindig is voltak agyoncsapnivaló retardált idióta fasz szülők, azért a nagyátlag nem így megy.
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Itt folytassatok. Köszi.Norbi90 írta: off. tonhal téma.
még jó, hogy feljött valahogy, megmentettétek az életem
én rengeteg tonhal konzervet eszek a magas fehérje tartalma miatt és, hogy nemkell sütögetni semmi hanem felpattintom és kész. van , hogy 2 -3 napig csak azt eszek, de átlagban egy héten megeszek 8-10 darabot 100 grammosával.és ez évek óta, eddig nem tapasztaltam mellékhatásokat de szerintem most állok le vele, vagyis tegnap olvastam szóval tegnaptól, arról mit tudtok, hogy ami eddig felgyülemlett a szervezetemben az kifog ürülni valahogy vagy tud az egyáltalán távozni a testemből? köszi
Amúgy, méregtelenítés. Hasznos és fontos. Komoly és összetett téma.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Liverpool és Arsenal meccsekre a legnehezebb, én úgy tudom.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- miro.
- Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg
En elhiszem,csak egy mu-s ismerosom mondta,o jarkal ki neha,de biztos igazad van.Remy írta:Van Arsenalos haverom. Pont, hogy egész Angliában az Arsenalhoz a legnehezebb bejutni.miro. írta: de az arsenalhoz egyszerubb.
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Van Arsenalos haverom. Pont, hogy egész Angliában az Arsenalhoz a legnehezebb bejutni.miro. írta: de az arsenalhoz egyszerubb.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- miro.
Hat valami nagyobb csapat meccsere mennek ki.'shutterisland írta: oszinten szolva fogalmam sincs, sosem mentem ki meg meccsre.
feltetelezem, ha a realnal ugy van, hogy egy clasicora vagy atma elleni meccsre nehezebb a jegy szerzese, de egy valladolid vagy las palmas ellen konnyebb, akkor ezen logika alapjan az ipswich elleni meccsuk biztos elerhetobb, mint a villa elleni.
ha csak a PL elmeny a lenyeg akkor eleg sok opciod van amugy.
ott a chelsea, spurs, fulham, west ham, arsenal, brentford es a palace is, tehat az kb 14 meccs novemberben londonban.
A tobbiek asszem vagy vasnap vagy idegenben jatszanak.
Azt hallottam,hogy pl a chelseahez nagyon nehez,de az arsenalhoz egyszerubb. Gondolom a nagyobb stadion is kozrejatszik,de altalanosan angliaban normal aron kurva nehez jegyhez jutni,mert tele vannak a stadionok.
No mindegy,kosz azert!
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
raisen ide , raisen oda, azert full eloszor repulni altalaban tulgondolos.Nem kell túlgondolni egy sima mallorcai utazást, nem az antarktiszi kutató bázisra mész vagy 8000-es csúcsra.
nyilvan rutinnal az ember mar gyors osszepakol fel ora alatt aztan a repteren is at tud szaladni fel ora alatt a kapuhoz.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
oszinten szolva fogalmam sincs, sosem mentem ki meg meccsre.
feltetelezem, ha a realnal ugy van, hogy egy clasicora vagy atma elleni meccsre nehezebb a jegy szerzese, de egy valladolid vagy las palmas ellen konnyebb, akkor ezen logika alapjan az ipswich elleni meccsuk biztos elerhetobb, mint a villa elleni.
ott a chelsea, spurs, fulham, west ham, arsenal, brentford es a palace is, tehat az kb 14 meccs novemberben londonban.
- miro.
Mas,de shutter te angliai vagy?!'shutterisland írta: nem tudom mi benne a bullshit.
van, aki ablak mellett szeret ulni, van, akinek tobb hely kell, van akinek faj a feje/fule a gep hatuljaban (asszony sajnos ilyen) meg olyan is aki fel a repulestol, stb.
mindenkinek mas az igenye.
mondjuk szerintem 10-bol 8 csalad/par amugy egymas mellett utazik.
tul van arazva az stimm, ezert veszem pakkban a tobbivel.
neked gondolom annyi szamit, hogy minel tobb orszagot kipipalj, a hogyanok kevesbe, de van, aki ritkabban utazik, de szamara optimalisabb kondiciokkal.
Mennenk novemberben 4-5 napra londonba,es lattam,hogy szombaton lesz tottenham meccs.
Nem tudod,lehet oda jegyet szerezni,vagy az is total fullon van minden meccsen?
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
_Bushido_ írta:feladható poggyász max 20 kg.csababarca írta:
Kiló fontosabb a nagybőröndnél mint a mérete, azt csekkold mennyi lehet.
Vizet tudsz venni a security check után, probléma megoldva.
Duty free nem olyan drága, sőt.
De a repülőn is ha megszomjazol, még a szarrágó wizzair is ad egy pohár vizet, nem kell ezen aggódnod.
Mallorcara mész ha jól értem, 3 óra max a repülőút sejtésem szerint, egy félliteres vízzel azt le lehet hozni.
Ha wizzairrel repülsz a kézipoggyász méretére figyelj, szeretnek boardingnál leállni szarakodni az emberekkel. Keretbe bele kell férnie, nem lóghat ki, stb, és arra is van kg megkötés.
igen, mallorca az uticél.
20 kg-os poggyász feladható, benne van az árban. miért ne használjam ki?
250 ml-es naptej a poggyászba rakható, de az utastérbe nem, akkor kéne elosztani külön-külön, vagy venni 100 ml-eset, ma körülnéztem boltban, hogy mi lenne, ha kisebbet vinnék.
piperéket minek vegyek kint, ha itthon megvan. felesleges pénzköltések ezek szerintem.
túrázós csaj ismerősöm is azt mondta, hogy 1, max 2 hátizsákkal megoldja, nem ad fel sosem bőröndöt akárhova is megy. 1 hétnél rövidebb időre.
Most komolyan azon a pár eurós kiadáson kell görcsölni ?
Elmondom én mit viszek 1 hétre tengerparti nyaralásra.
Sporttáska, útlevél, 2 bankkártya, alsónadrág, bokazokni, 3-4 póló, egy ing,valami sétálásra alkalmas cipő, fogkefe.
Minden mást helyben adnak kb. Papucs, törülköző, tusfürdő, sampon a hotelben van. Nap krém filléres dolog így eszembe sem jutna pakolás közben, hogy vigyem.
Én rutinból nem hátizsákot viszek, mert a sporttáska nagyobb, több cucc belefér és még az életben nem ellenőrzött senki, hogy az 10 vagy 14 kg... Olyan már volt, hogy a kapunál mondták, hogy nézzük már meg a méretet. Szépen belenyomtam a kis keretbe és ennyi , mehettem tovább.
Ha a tengerpart mellett kicsit aktívabb vakációt akarok, akkor beleszorítok egy kisebb hátizsákot a motyóba. Abban bőven elfér némi nasi és folyadék.
Nem kell túlgondolni egy sima mallorcai utazást, nem az antarktiszi kutató bázisra mész vagy 8000-es csúcsra.
Csak lazán... Teljesen feleslegesnek tartom kaja, víz , stb hurcolását.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Buszos és autós utakon voltam eddig csak, úgy annyi cuccot hoztam haza ajándékba (piák, sörök, egyebek), amennyit akartam. Mallorcáról így belegondolva nem tervezek semmi extrát, csak mágnest, pár apróságot, ha van olyan.Halfkey írta: Én jobban szeretek kifelé nagyon alálőni a súlyhatárnak, hogy visszafelé megrakjam helyi piákkal, szószokkal, stb.
Előre csomagolt kaját nem is akartam, max kis kekszet, cukrot, ami nem olvad el, nem romlik meg.
Security check után akkor veszek 1 vizet, azt mindenképp, plusz kell is, legyen azért min 1.
Bőröndnek is van egy alapsúlya, majd megmérem pakolás közben, hogy hol tart a súly.
Van fent egy showder klubos srác videója neten, hogy 2 hete voltak mallorcán, időjárás megszivatta őket. Monszuneső, tornádó, hatalmas zivatarok. 1 dzsekit terveztem vinni, hátha.... Pluszba pulcsi nyilván nem kell. 6-6-6 póló, gatya, zokni az alap. Végülis ja, ha okosan pakol az ember, egy hátizsákba is elférne, pár cucc itthon hagyásával.
- Galacticos
Igaza is van, teljesen felesleges ha pasikent egyedul mesz nyaron meg foleg._Bushido_ írta: túrázós csaj ismerősöm is azt mondta, hogy 1, max 2 hátizsákkal megoldja, nem ad fel sosem bőröndöt akárhova is megy. 1 hétnél rövidebb időre.
Mallorca 2.5-3 oras ut lesz. Ne csomagolj alufoliaba fasirtot meg paradicsomot egy kis vizzel mertbaz is felesleges. Ami fontosabb hogy kenyelmes ruhaba menjel nem kell kioltozni a repulore mert kenyelmetlen maga az ut.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
A felesleges a hszed volt, amikor ugy jottel ide tanacsot kerni, hogy mar be volt fizetve a 20kg-os borond._Bushido_ írta:feladható poggyász max 20 kg.csababarca írta:
Kiló fontosabb a nagybőröndnél mint a mérete, azt csekkold mennyi lehet.
De a repülőn is ha megszomjazol, még a szarrágó wizzair is ad egy pohár vizet, nem kell ezen aggódnod.
Mallorcara mész ha jól értem, 3 óra max a repülőút sejtésem szerint, egy félliteres vízzel azt le lehet hozni.
Ha wizzairrel repülsz a kézipoggyász méretére figyelj, szeretnek boardingnál leállni szarakodni az emberekkel. Keretbe bele kell férnie, nem lóghat ki, stb, és arra is van kg megkötés.
250 ml-es naptej a poggyászba rakható, de az utastérbe nem, akkor kéne elosztani külön-külön, vagy venni 100 ml-eset, ma körülnéztem boltban, hogy mi lenne, ha kisebbet vinnék.
piperéket minek vegyek kint, ha itthon megvan. felesleges pénzköltések ezek szerintem.
túrázós csaj ismerősöm is azt mondta, hogy 1, max 2 hátizsákkal megoldja, nem ad fel sosem bőröndöt akárhova is megy. 1 hétnél rövidebb időre.
Ennek ellenere tapasztalt utazok adnak tanacsot, hogy mivel tudsz sulyt sporolni, hogy adott esetben visszafele ne kelljen matekozni, hogy ezt meg azt haza tudsz e hozni, belefersz-e a sulyba stb.
Azt irod, hogy poggyaszba fel tudsz adni 250ml-t, de kozben meg vennel kisebbet...meg minek vegyel kint, ha megvan minden otthon. Most akkor megvan vagy nincs? Feladod vagy kevesebbet viszel?
Erre nekiallsz flegmazni. Hat hasznald a googlet, legkozelebb, mielott a madridomra jossz hulyesegeket kerdezni, amikot magad sem tudod mit akarsz.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Én jobban szeretek kifelé nagyon alálőni a súlyhatárnak, hogy visszafelé megrakjam helyi piákkal, szószokkal, stb.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
feladható poggyász max 20 kg.csababarca írta:Kiló fontosabb a nagybőröndnél mint a mérete, azt csekkold mennyi lehet._Bushido_ írta:
nagy bőrönd = ez a bizonyos 55/40/20as, ez lett befizetve, szóval ez a max, ebbe kell beférnie mindennek (6 napi ruha, strandapucs, törülköző, neszeszer). utastérbe 100 ml, szóval akor fél listeres víz kizárva. ezt sejtettem egyből.
naptej fontos, az 250 ml-es verzió van, akor az megy a bőröndbe.
autós vagy buszos utazásnál azt és annyit vittem magammal, amit csak akartam, repcsin még sosem voltam, de a szabályok szerint és a limit miatt 2x is meg kell gondolni, hogy mit vigyek.
ok, köszi a tippeket. néha egy kis keksz vagy cukorka nagy segítség tud lenni menet közben, mikor már elfogyott a szufla vagy a kaja, úgyhgy mindig szoktam vinni magammal.
"duty free" - gondolom jó drága, ott fizettetik meg a hasznot az utasokkal...
jobb híján akkor pl vizet / innivalót kint kell venni.
u.i. kár ,hogy nem 2 héttel később = jövő hét végén volt a mallorca - Real meccs..