Mire gonoldsz sok szemfényvesztés alatt? Mindkettő miatt nem lehet amúgy tüntetni?kiserik írta: Talán több értelme lenne ilyen ügyekkel foglalkozni (és megosztani, terjeszteni, felháborodni, utcára menni, stb), mint ezzel a sok szemfényvesztéssel: https://www.youtube.com/watch?v=M7rhzWHEm8c
Politika
-
Re: Politika
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
volt itt szo az eü-röl.
mamam fel evet vart a szurkehalyog eltavolito mutetre, eljott a nagy nap, es mikor mar minden elo volt keszitve, lefujtak, elromlott a gep.
oke, nyilvan elofordul, lehet csak balszerencse, de ilyenkor nyilvan alap kellene legyen, hogy beszoritjak valahova, ahogy lehet, de csak egy "majd telefonon ertesitjuk"-kel kuldtek haza.
kivancsi vagyok idenre meg befer e.
mamam fel evet vart a szurkehalyog eltavolito mutetre, eljott a nagy nap, es mikor mar minden elo volt keszitve, lefujtak, elromlott a gep.
oke, nyilvan elofordul, lehet csak balszerencse, de ilyenkor nyilvan alap kellene legyen, hogy beszoritjak valahova, ahogy lehet, de csak egy "majd telefonon ertesitjuk"-kel kuldtek haza.
kivancsi vagyok idenre meg befer e.
Talán több értelme lenne ilyen ügyekkel foglalkozni (és megosztani, terjeszteni, felháborodni, utcára menni, stb), mint ezzel a sok szemfényvesztéssel: https://www.youtube.com/watch?v=M7rhzWHEm8c
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Szósz: trust me brogutihaz14 írta:az a hamarosan az valszeg jan 1Caraway írta: Info honnan?
az a hamarosan az valszeg jan 1Caraway írta:Info honnan?gutihaz14 írta: majdnem biztos hogy vitezy (aki nem fideszes bab ugye) a repteren kap egy executive igazgato pozit hamarosan
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Info honnan?gutihaz14 írta: majdnem biztos hogy vitezy (aki nem fideszes bab ugye) a repteren kap egy executive igazgato pozit hamarosan
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Fun fact: épp a reptéren vagyok. Gyakorlatilag majdnem mindegyik gép késik, kivéve az enyém, azt amelyik a földi pokolba, Brüsszelbe megygutihaz14 írta: majdnem biztos hogy vitezy (aki nem fideszes bab ugye) a repteren kap egy executive igazgato pozit hamarosan
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
majdnem biztos hogy vitezy (aki nem fideszes bab ugye) a repteren kap egy executive igazgato pozit hamarosan
valamelyik univerzumban:
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Ez maradjon politika, többi folyt. offban. Köszi srácok.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Olvass utána, nem fogok most itt tanulmányokat keresgélni. Csak pár címszó: digitális autizmus, mit okoz a képernyő használat a 3 éves kor alatti gyerekeknél illetve kierkegaard is leírt pár dolgot.hehetheoriginal írta:mivel tudod bizonyítani és alátámasztani?kiserik írta: A mobilban nem csak a tartalom a káros. Nagyon ritkán írok ilyet, de a macroni ajánlás, amit R24 hozott, totálisan jó, egyetértek minden pontjával. Egy bizonyos kor alatt a mobil egészség károsító. Nem a tartalom, az eszköz. Azon senki nem hördül fel, hogy egy gyereknek nem szabad alkoholt, cigarettát adni, de ha ugyan ez vonatkozna a mobilra, akkor az már szentségtörés, pedig ugyan úgy egészségkárosító hatása van.
remélem nem a "5G okozza és terjeszti a covidot, és amúgy is az mindennek a pokla" című adatok birtokában vagy, pont úgy, mint ahogy ezt a területet évtizedek óta vizsgálják (rendes) szakemberek.
gondolom akkor a wifi-t is és mindent is kikapcsolsz és leárnyékolsz otthon, mint bettercallsaul elmeroggyant tesója?
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
- Kedvenc játékosaid: SR4
- Kedvenc csapatod: RMA
off. tonhal téma.
még jó, hogy feljött valahogy, megmentettétek az életem
én rengeteg tonhal konzervet eszek a magas fehérje tartalma miatt és, hogy nemkell sütögetni semmi hanem felpattintom és kész. van , hogy 2 -3 napig csak azt eszek, de átlagban egy héten megeszek 8-10 darabot 100 grammosával.és ez évek óta, eddig nem tapasztaltam mellékhatásokat de szerintem most állok le vele, vagyis tegnap olvastam szóval tegnaptól, arról mit tudtok, hogy ami eddig felgyülemlett a szervezetemben az kifog ürülni valahogy vagy tud az egyáltalán távozni a testemből? köszi
még jó, hogy feljött valahogy, megmentettétek az életem
én rengeteg tonhal konzervet eszek a magas fehérje tartalma miatt és, hogy nemkell sütögetni semmi hanem felpattintom és kész. van , hogy 2 -3 napig csak azt eszek, de átlagban egy héten megeszek 8-10 darabot 100 grammosával.és ez évek óta, eddig nem tapasztaltam mellékhatásokat de szerintem most állok le vele, vagyis tegnap olvastam szóval tegnaptól, arról mit tudtok, hogy ami eddig felgyülemlett a szervezetemben az kifog ürülni valahogy vagy tud az egyáltalán távozni a testemből? köszi
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Es a Teslaba se rakja a gyerekethehetheoriginal írta:mivel tudod bizonyítani és alátámasztani?kiserik írta: A mobilban nem csak a tartalom a káros. Nagyon ritkán írok ilyet, de a macroni ajánlás, amit R24 hozott, totálisan jó, egyetértek minden pontjával. Egy bizonyos kor alatt a mobil egészség károsító. Nem a tartalom, az eszköz. Azon senki nem hördül fel, hogy egy gyereknek nem szabad alkoholt, cigarettát adni, de ha ugyan ez vonatkozna a mobilra, akkor az már szentségtörés, pedig ugyan úgy egészségkárosító hatása van.
remélem nem a "5G okozza és terjeszti a covidot, és amúgy is az mindennek a pokla" című adatok birtokában vagy, pont úgy, mint ahogy ezt a területet évtizedek óta vizsgálják (rendes) szakemberek.
gondolom akkor a wifi-t is és mindent is kikapcsolsz és leárnyékolsz otthon, mint bettercallsaul elmeroggyant tesója?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
mivel tudod bizonyítani és alátámasztani?kiserik írta: A mobilban nem csak a tartalom a káros. Nagyon ritkán írok ilyet, de a macroni ajánlás, amit R24 hozott, totálisan jó, egyetértek minden pontjával. Egy bizonyos kor alatt a mobil egészség károsító. Nem a tartalom, az eszköz. Azon senki nem hördül fel, hogy egy gyereknek nem szabad alkoholt, cigarettát adni, de ha ugyan ez vonatkozna a mobilra, akkor az már szentségtörés, pedig ugyan úgy egészségkárosító hatása van.
thereisonly1ronaldo
A mobilban nem csak a tartalom a káros. Nagyon ritkán írok ilyet, de a macroni ajánlás, amit R24 hozott, totálisan jó, egyetértek minden pontjával. Egy bizonyos kor alatt a mobil egészség károsító. Nem a tartalom, az eszköz. Azon senki nem hördül fel, hogy egy gyereknek nem szabad alkoholt, cigarettát adni, de ha ugyan ez vonatkozna a mobilra, akkor az már szentségtörés, pedig ugyan úgy egészségkárosító hatása van.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
Hát lehetségesnek lehetséges de ha lokális kistartásban tenyésztett halakról van szó akkor én attól annyira nem félnék. vagy legalább is biztosan nem jobban mint egy salátától pl.BlancoMark írta:
Sajnos nagyon is lehetseges mergezest kapni ezektol a halaktol, a baratom korulbelul heti 1 tonhal-szardinia miatt jart porul.
https://www.reddit.com/r/nutrition/s/ZmIRZmic3q
Nem veletlen, hogy milyen arban futnak ezek a termekek. A serpenyos megjegyzes nagyon ul, lattam ezekrol sok tanulmanyt. Ki is dobtam az osszeset a kukaba es csak is acelserpenyot hasznalok. Elelmiszerekbol meg akinek van lehetosege vegyen organikus termekeket, foleg zolsegbol es gyumolcsbol. Offbol ki.
A tonhal azért necces mert olyan helyről származik aminek az élővize szennyezett + maga a konzerv. De havi 1x étkezéstől azért szerintem nem hiszem, hogy gondja lenne. Inkább csak összeadódott minden más az életéből. Ezért tud jó lenni megfelelő mennyiségben olyan élelmiszerek bevitele pl hüvelyesek amik antinutrientet tartalmaznak és bár viszi az ásványi anyagokat, vitaminokat de legalább a nehézfémeket is.
Nem akarlak paranoiába rakni de az acélserpenyőnél meg ott a króm, nikkel arány ami amúgy erősen savas kémhatás esetén kioldódhat xd. Legbiztonságosabb a 100%os csak kerámiát tartalmazó serpenyő, fözésre meg a szintén kerámia vagy zománc (ami nem lófasz mm vastagságú) edények.
-
- Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
- Kedvenc csapatod: FCB
a gyerekek esetében a szülőknek kell példát mutatni. anyuka-apuka kezéből ki sem szakad a telefon, mindent azonnal le kell fotózni, meg kell osztani, az asztalnál is pörgetni kell az instát, miért viselkedne a gyerek máshogy?
ha a gyerek azt látná otthon és a környezetében, hogy a felnőttek értelmes dologgal foglalkoznak a szabadidejükben, felnőtt emberhez méltóan egymással beszélgetnek, érveket ütköztetnek, neadjisten könyvet vesznek a kezükbe a telefon/tv távirányító helyett az a fiatal korosztályra is jó hatással lenne. 2024-ben nem lehet kikerülni az okostelefont és a modern technológiát, de keretek között használni igenis meg kell tanítani őket és ezt nem az iskolában kell kezdeni, hanem otthon.
ha a gyerek azt látná otthon és a környezetében, hogy a felnőttek értelmes dologgal foglalkoznak a szabadidejükben, felnőtt emberhez méltóan egymással beszélgetnek, érveket ütköztetnek, neadjisten könyvet vesznek a kezükbe a telefon/tv távirányító helyett az a fiatal korosztályra is jó hatással lenne. 2024-ben nem lehet kikerülni az okostelefont és a modern technológiát, de keretek között használni igenis meg kell tanítani őket és ezt nem az iskolában kell kezdeni, hanem otthon.
- BlancoMark
Sajnos nagyon is lehetseges mergezest kapni ezektol a halaktol, a baratom korulbelul heti 1 tonhal-szardinia miatt jart porul.kierkegaard írta: vannak olyan halak amikben nagyon alacsony a nehézfém mennyisége. A havi 1-2 tonhal kétlem, hogy problémás lenne. Az maximum csak hozzáadodott a többihez. A megbizható forrásból vett hal meg kétlem hogy különösebb probléma lenne mert szerintem nem az oceánból halászott nagyipari termelésből származik.
Máskülönben nagyon sok helyről tud az ember határérték feletti nehézfém értékkel rendelkezni. Pl serpenyők, az élelmiszerekbe bejuthat a mütrágya által (kadmium), légzennyezettség által ipartelepek és nagyvárosok a legveszélyeztetebbek.
Aztán lehetne mondani a gyógyszereket, kemikáliákat stbstb.
Aztán ez csak a nehézfémek, ott vannak még a mikromüanyagok, a nanorészecskék. Boldog karácsonyt.
https://www.reddit.com/r/nutrition/s/ZmIRZmic3q
Nem veletlen, hogy milyen arban futnak ezek a termekek. A serpenyos megjegyzes nagyon ul, lattam ezekrol sok tanulmanyt. Ki is dobtam az osszeset a kukaba es csak is acelserpenyot hasznalok. Elelmiszerekbol meg akinek van lehetosege vegyen organikus termekeket, foleg zolsegbol es gyumolcsbol. Offbol ki.
-
Azt sajnos nem lehet megtanítani, hogy használd ésszel a telefont, internetet stb.
Mert aki hajlamos rá, az egyszerűen nem fogja tudni kordában tartani. Ugyan ez a helyzet az alkohollal, cigivel, kávéval, egyéb függőségre hajlamositó drogokkal.
Pl ha fáradékony vagy feszült vagy és kipróbálod egyszer életedben a kávét és beüt akkor onnantól neked annyi. 1, mert a kávé miatt másnap kevésbé leszel energizált 2. az élmény miatt amit okozott.
Ugyan ez a helyzet a telóval. Ha nagyrészt lapos az életed vagy nagyon stresszes, depis akkor pörgetni fogod a social médiát hogy kapd az ingereket.
Sajnos egyedül önmagunkban nem tudunk leszokni erről, mert erre épült fel a társadalmunk. Tudod csökkenteni ezeket a dolgokat de teljesen nem szabadulhatsz meg tőle. Ehhez sajnos nem egyéni szinten, hanem társadalmi szinten kell változni több rétegben. De erről meg kár beszélgetni mert sose fog megtörténni.
AMit tehet mindenki, hogy erőforrásából és képességéből kiindulva felelősséget vállal az életéért és megtesz annyit amennyit csak bír, hogy minél kevesebb olyan függőség legyen rá hatással ami nem épiti.
A tiltás amúgy társadalomtól függ, hogy beválik e. Vegyük pl a drogliberalizációt. Van ahol nagyon jól bevált de van ahol meg nem. Oregonban és portlandben megbukott iszonyatosan. Brit kolumbiában nem rég lett pár szer legalizálva és bár nőtt a szerhasználati tudatosság de a túladagolás ettől függetlenül 5%al növekedett.
A tiltás szarnak szar dolog de továbbra is van visszatartó ereje. A mindent engedélyezzünk egy olyan világban müködne ahol az emberek felelősséget vállalnak a tetteikért. Jelenleg inkább úgy pusztitjuk magunkat és a környezetünket ahogy nem szégyelljük.
Mert aki hajlamos rá, az egyszerűen nem fogja tudni kordában tartani. Ugyan ez a helyzet az alkohollal, cigivel, kávéval, egyéb függőségre hajlamositó drogokkal.
Pl ha fáradékony vagy feszült vagy és kipróbálod egyszer életedben a kávét és beüt akkor onnantól neked annyi. 1, mert a kávé miatt másnap kevésbé leszel energizált 2. az élmény miatt amit okozott.
Ugyan ez a helyzet a telóval. Ha nagyrészt lapos az életed vagy nagyon stresszes, depis akkor pörgetni fogod a social médiát hogy kapd az ingereket.
Sajnos egyedül önmagunkban nem tudunk leszokni erről, mert erre épült fel a társadalmunk. Tudod csökkenteni ezeket a dolgokat de teljesen nem szabadulhatsz meg tőle. Ehhez sajnos nem egyéni szinten, hanem társadalmi szinten kell változni több rétegben. De erről meg kár beszélgetni mert sose fog megtörténni.
AMit tehet mindenki, hogy erőforrásából és képességéből kiindulva felelősséget vállal az életéért és megtesz annyit amennyit csak bír, hogy minél kevesebb olyan függőség legyen rá hatással ami nem épiti.
A tiltás amúgy társadalomtól függ, hogy beválik e. Vegyük pl a drogliberalizációt. Van ahol nagyon jól bevált de van ahol meg nem. Oregonban és portlandben megbukott iszonyatosan. Brit kolumbiában nem rég lett pár szer legalizálva és bár nőtt a szerhasználati tudatosság de a túladagolás ettől függetlenül 5%al növekedett.
A tiltás szarnak szar dolog de továbbra is van visszatartó ereje. A mindent engedélyezzünk egy olyan világban müködne ahol az emberek felelősséget vállalnak a tetteikért. Jelenleg inkább úgy pusztitjuk magunkat és a környezetünket ahogy nem szégyelljük.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Ezt kellene tenni szerintem is, vigyék be a mobilt nyugodtan, majd a tanár elsőre figyelmeztet, másodjára "büntet". 1-2 alkalom után majd úgyis jön a szülő felől a nyomás és abba fogja hagyni a gyerek.nuevo_ericco írta:
Meg kell bízni a tanárokban, főleg meg kell őket fizetni, eszközöket kell nekik adni, és maguktól is képesek lesznek az okostelefonokkal kapcsolatos problémákat kezelni.
Ezért is írtam hogy a szándékot díjazom a kormány részéről semmi mást. Tehát azt hogy értik?/látják a problémát és akarnak vele kezdeni vmit. A kivitelezés nyilván gyászos, de nem lepődök meg.
-
Rosszul következtettem a kontextusból, mea culpa.Tjacks írta: Ki mondta hogy a megoldás? Egyszerűen jeleztem egy példát ami a káros oldalát mutatja meg.