OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 12:27

Santi írta:
Realista24 írta:

20% elteresek is voltak meresek soran, az pedig nem keves, ahogy irod is, erre pedig akkor minek kiadni 80-100ezer forintot?

1 honap es tudni fogja, hogy mennyi mozgas/kaja kombotol fog sulyt vesziteni/felszedni. A mi szintunkon ezu nem atomfizika.

Beviszel 1800-2200 kaloria kozott kajaban, ami nem szemet kaja.

Ha normalisan eszel, akkor olyan 2500 kaloria korul van az, amikor nem hizol, mert annyit hasznal el atlagosan egy ember egy nap folyaman.
Ha ebbol elveszel 300-700 kaloriat (fokozoatosan) kajaban, melle beteszel heti 1-2-3 sportot, akkor heti fel-egy kilo kozott le tudsz dobni. De itt is fontos, hogy mi a kiindulas sulyban, aranyokban.

100ezer forintbol, amibol orat venne, eleg sok kaja, vitamin kijon.
Egy okosóra nem csak ennyit tud, nyilván csak ezért nem kell venni okosórát, de van egy csomó más hasznos funkciója is, ezt nem kell magyarázni sztem.

@filatáska
Mondjuk galaxy watchot nem vennék, inkább mozdulj rá egy jó Garmin vivomove-ra vagy Huawei Watch GT, ha utóbbinál nem para a google hiánya.
De ahogy ertelmeztem, neki erre kellene legfokeppen.
De nekem aztan mindegy :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 12:04

Realista24 írta:
Santi írta: Igen, ezért írtam azt, hogy ráhagyással kell dolgozni vele, ezek becsült értékek, amiket csak alapul lehet venni, de soha nem szabad kőbe vésett tényként venni, nyilván sosem lesz olyan, mint laboratóriumi körülmények között.
Az óra nem tud mást tenni, mint a nem, életkor, súly, magasság négyesből (amit te adsz meg neki kézzel) és a pulzusszámodból valamilyen algoritmus alapján kalkulál neked égetett kalóriát.
Ez közel lesz, de nem lesz labor pontos sosem. Garminék kb 10-20%-os különbségről beszélnek.
Szóval lehet vele dolgozni, de rá kell hagyni azt a 20%-ot és akkor ha 1000 kcalt ír neked, inkább számolj úgy, hogy az 800 és akkor fixen rendben leszel. (persze az is lehet, hogy az 1100 vagy 950, de hidd el annyira nem szarok, ha 1000-et ír, akkor a valóság is ott van a közelében)
Ha nem vagy élsportoló vagy nem testépítő versenyre készülsz, átlag felhasználóként szerintem ez elfogadható és lehet vele számolni.
20% elteresek is voltak meresek soran, az pedig nem keves, ahogy irod is, erre pedig akkor minek kiadni 80-100ezer forintot?

1 honap es tudni fogja, hogy mennyi mozgas/kaja kombotol fog sulyt vesziteni/felszedni. A mi szintunkon ezu nem atomfizika.

Ha normalisan eszel, akkor olyan 2500 kaloria korul van az, amikor nem hizol, mert annyit hasznal el atlagosan egy ember egy nap folyaman.
Ha ebbol elveszel 300-700 kaloriat (fokozoatosan) kajaban, melle beteszel heti 1-2-3 sportot, akkor heti fel-egy kilo kozott le tudsz dobni. De itt is fontos, hogy mi a kiindulas sulyban, aranyokban.

Egy okosóra nem csak ennyit tud, nyilván csak ezért nem kell venni okosórát, de van egy csomó más hasznos funkciója is, ezt nem kell magyarázni sztem.

@filatáska
Mondjuk galaxy watchot nem vennék, inkább mozdulj rá egy jó Garmin vivomove-ra vagy Huawei Watch GT, ha utóbbinál nem para a google hiánya.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 11:52

Santi írta: Igen, ezért írtam azt, hogy ráhagyással kell dolgozni vele, ezek becsült értékek, amiket csak alapul lehet venni, de soha nem szabad kőbe vésett tényként venni, nyilván sosem lesz olyan, mint laboratóriumi körülmények között.
Az óra nem tud mást tenni, mint a nem, életkor, súly, magasság négyesből (amit te adsz meg neki kézzel) és a pulzusszámodból valamilyen algoritmus alapján kalkulál neked égetett kalóriát.
Ez közel lesz, de nem lesz labor pontos sosem. Garminék kb 10-20%-os különbségről beszélnek.
Szóval lehet vele dolgozni, de rá kell hagyni azt a 20%-ot és akkor ha 1000 kcalt ír neked, inkább számolj úgy, hogy az 800 és akkor fixen rendben leszel. (persze az is lehet, hogy az 1100 vagy 950, de hidd el annyira nem szarok, ha 1000-et ír, akkor a valóság is ott van a közelében)
Ha nem vagy élsportoló vagy nem testépítő versenyre készülsz, átlag felhasználóként szerintem ez elfogadható és lehet vele számolni.

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 6., péntek 11:51

Köszi szépen mindenkinek! :salute:

Akkor szerintem az lesz, hogy veszek egy okosórát, mondjuk galaxy watch 4-5-6-ost. Ott "nagyjából" látom az elégetett kalóriát. Majd ezután hetente megmérem a súlyom, és a kettőt összehangolva látni fogom nagyjából az irányt, hogy jó úton járok -e.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 11:28

Igen, ezért írtam azt, hogy ráhagyással kell dolgozni vele, ezek becsült értékek, amiket csak alapul lehet venni, de soha nem szabad kőbe vésett tényként venni, nyilván sosem lesz olyan, mint laboratóriumi körülmények között.

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2024. szeptember 6., péntek 10:26

Azt minden személyi edzo elmondja,hogy akármilyen drága óra van, az edzés kalória felhasználást durván tulbecsuli mind. Nem szabad kaja téren hagyatkozni rá,mert becsapós.

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2024. szeptember 6., péntek 10:23

Én is úgy tudom, hogy nem megbízható az órák által becsült elégetett kcal érték. Én ezeket nem számolom/számolnám bele a napi mennyiségekhez. Fogyáshoz az extra deficit meg mindig jól jön. A TDEE kalkulátorok becslései alapból számolnak valamilyen aktivitás szinttel, szerintem kiindulópontnak ez teljesen jó.

Ahogy cart is írta, nyilván hosszútávon tudja belőni az ember, hogy mekkora bevitelre hogyan reagál a teste az egyéni aktivitása mellett.
.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 10:07

Santi írta: A mai okosórák már elég pontosak arra, hogy jó alapként szolgáljanak. Annyira tudnak pontatlanok lenni, hogy 1000 lépést mész, és ő mondjuk 1012-t ír. Vagy 80-as a pulzusod egy profi műszerrel, az órád szerint meg 83. Elhanyagolható.
Ha számolni akarsz az óra értékei alapján, akkor kicsit mindig úgy számolj, hogy ráhagyással férj bele a tervedbe. Pl ha meg akarsz tenni minimum 10ezer lépést naponta és ezt az okosórával akarod mérni, akkor menj mondjuk óra szerinti 10500-at és akkor tuti vagy.
Szerintem ezek az orak egy csomo korulmenyt nem tudnak figyelembe venni, es emiatt nagyon csaloka tud egy kaloriaszamitas lenni.

Brutalis differenciak vannak a valosag (ertsd laborkorulmenyek kozott vegzett meresek) es okosora eredmenyek kozott.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2024. szeptember 6., péntek 10:02

Felesleges ilyen bonyolult szamitasokat vegezni, ugy is pontatlan lesz a vegen. Minden embernek egyedileg kell kitapasztalnia hogy adott fizikai aktivitas mellett mennyi kaloria bevitel fer bele.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2024. szeptember 6., péntek 9:36

A mai okosórák már elég pontosak arra, hogy jó alapként szolgáljanak. Annyira tudnak pontatlanok lenni, hogy 1000 lépést mész, és ő mondjuk 1012-t ír. Vagy 80-as a pulzusod egy profi műszerrel, az órád szerint meg 83. Elhanyagolható.
Ha számolni akarsz az óra értékei alapján, akkor kicsit mindig úgy számolj, hogy ráhagyással férj bele a tervedbe. Pl ha meg akarsz tenni minimum 10ezer lépést naponta és ezt az okosórával akarod mérni, akkor menj mondjuk óra szerinti 10500-at és akkor tuti vagy.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 6., péntek 9:15

filatáska írta:
kiserik írta: a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra. :)
Azt kiszámolom pontosan, hogy mennyi kalóriát viszek be, de saccolni nem tudok, hogy mennyit égetek el egy nap.
Erre kellene nekem.
Szeretnék áttérni egy szigorú étrendre, 2,2 g/testsúlykg fehérje, ezt átszámítom mennyi kalória, viszont a maradék kalóriát (lassú szénhidrát + jó minőségű zsír pl. magvak, halolaj, lenmagolaj stb) úgy kell meghatároznom, hogy összességében minimális kalóriadeficitben legyek.
Na ehhez kellene tudnom pontosan, hogy mennyi kalóriát égetek el egy nap.
Ahogy a kaloria bevitelt, ugy a felhasznalast is ki tudod szamolni. Ezek a kategoriaju cuccok csak indikacionak jok, egyaltalan nem pontosak ilyen celra.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. szeptember 6., péntek 9:01

filatáska írta:
wZoLee7 írta:
Olyanra gondolsz amire csak rá kell állni, vagy olyanra aminél a kezedbe veszel egy rudat ami hozzá van csatlakoztatva és kis elektromos impulzusokat vezet a testen keresztül, úgy mér?
Utóbbihoz volt szerencsém egy bikefitting során, érdekes volt látni az adatokat. Egy barátomék terveznek venni sima ráállósat, ha mostanság vennének akkor összehasonlítanám az adatokat, mondjuk 2 hónap eltelt közben. Így látatlanban szerintem előbbi nem túl pontos, utóbbi lehet elég jó.
Na végül elmentem dietetikushoz, aki profi géppel megmért mindent. Többet ér így elmenni mondjuk 3 havonta, mint hogy vegyek otthonra egyet, ami pontatlan. :)

Más:

Okoskarkötő/okosóra valami ötlet? Kalória, pulzus, esetleg vérnyomás mérésre? Androidos kellene. 0-24-ben hordanám, és jó lenne, ha lennének benne sport funkciók. Tenisz, bicikli + kis kondizás. :)

Tud valaki ajánlani valami jófélét, ami kis hibahatárral működik?

Valami minőségibb kellene, de nem 100 000 + Ft-os. Max 80 000-et adnék ki rá, de már annál is szívnám a fogam. :D
Nem tudom havernak milyen oraja van, de ha teloval osszekotve mer akkor vegkepp teljesen pontatlanok az adatok. Leteszteltuk bringan, egymas mellett mentunk, de 50 km utan mar hatalmas volt a kulonbseg. En garmin bringas gps el mertem. A pulzusban is nagy a kulonbseg, tisztan ora es mondjuk pant kozott. Ezt csak azert jegyzem meg mert irtad a sport reszet. Van egy polar m2 vagy v2, nem is tudom mar, a pulzus kulonbseget azon latom, lenyegesen alacsonyabbat mutat kezen

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. szeptember 6., péntek 0:08

kiserik írta: a kalóriát meg te is meg tudod saccolni táblázatból, mint az okosóra. :)
Azt kiszámolom pontosan, hogy mennyi kalóriát viszek be, de saccolni nem tudok, hogy mennyit égetek el egy nap.
Erre kellene nekem.
Szeretnék áttérni egy szigorú étrendre, 2,2 g/testsúlykg fehérje, ezt átszámítom mennyi kalória, viszont a maradék kalóriát (lassú szénhidrát + jó minőségű zsír pl. magvak, halolaj, lenmagolaj stb) úgy kell meghatároznom, hogy összességében minimális kalóriadeficitben legyek.
Na ehhez kellene tudnom pontosan, hogy mennyi kalóriát égetek el egy nap.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. szeptember 5., csütörtök 21:05

Remy írta:
Yazid írta:

Te majd írsz :lol:
Ugy legyen!

Igazabol azert kerdeztem, mert ahogy latom neten, eleg korulmenyes az odajutas es az ott turazas. Igy erdekelt volna szemelyes tapasztalat.
Körülményes utazást keresel ?
Menj Albániába szerb rendszámmal :kalapos:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 17:00

Faust írta:
Realista24 írta:

Tudooom, emlekszem, de a tokom se kavarna 40-50 fokban.
Hatha bedonti oket is kicsit a vizittel, remenykedjunk. :sziv:
Dubai már be van dolve, bizonyos értelemben.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:59

Realista24 írta:
Remy írta:

Csak 1 nap az atszallas miatt. :D
Hatha bedonti oket is kicsit a vizittel, remenykedjunk. :sziv:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:32

Remy írta:
Realista24 írta: Dubaiba menni nyari idoszakban...tipik Remy :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:32

Realista24 írta: Dubaiba menni nyari idoszakban...tipik Remy :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:31

Dubaiba menni nyari idoszakban...tipik Remy :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 5., csütörtök 16:30

'shutterisland írta:
Remy írta: Gondolom nincs itt senki olyan, aki megjarta a Galapagos szigeteket es tudna infot adni szemelyes tapasztalatokrol. :kalapos:
azert nem semmi tempoban tolod, valamelyik nap meg dubaiozas volt, olyan erzese van az embernek, mintha az aktualis csavargas foglalasakor is mar mindig a kovetkezo utazast tervezned.

csak nem jon a kis remy hamarosan ? :mrgreen:
Nem, csak infogyujtes. A dubaios resz az jovo szombattol jon.

Ez mar jovo evi lenne. Eddig Japan korut volt a terv, de asszonnyal most rakattantunk erre, aztan szedegetjuk az infokat.

Kis Remy nincs tervben.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: