Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
swfan

Re: Politika

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 9., hétfő 11:11

'shutterisland írta:
Szíjjártó, Semjén, Gulyás, Rétvári, Kocsis - mindről nyílt titok, hogy azok. Az a sztori megvan, hogy Szíjjasnak a Dzsudzsák Balázs a pasija?
ez most komoly amugy ?
oke, hogy van koztuk nehany a nagy szamok torvenye alapjan, de azert na. :D
Van egy kollégám, akinek a felesége valamelyik államtitkárságon dolgozik, tőle szoktam ilyen pletykákat hallani :lol: némelyiket a fentiek közül tőlük független forrásból is hallottam már.

Ugye anno az MZP is mondogatta, hogy a "fél kormány meleg" :lol:

Semjénről a Schadl-ügy kapcsán szivárgott ki egy anyag, amit az egyik gyanúsított írt össze, hogy kit mivel lehet zsarolni, és az volt odaírva, hogy "Homokos. Több videó felvétel van. Orális szex vadászházban cigány fiúkkal"

A Szíjjártó-Dzsudzsi pletykát is hallottam már több helyről, de igazából némelyik posztja is nagyon gyanús. Egyszer valami külügyi útja után, amikor hazaért, kirakta, hogy "jó hogy vár itthon a család" (vagy valami ilyesmi) és ott volt a felesége, a két gyereke, meg Dzsudzsi a képen :mrgreen: Meg együtt járnak éjféli misére is :mrgreen:

Persze hivatalosan csak "jó barátok", meg a Dzsudzsi a két gyereknek a keresztapja :lol:

Gulyásról MP megjelenése előtt is mentek a pletykák.

Az utolsó kettőt egyelőre csak a kollégámtól hallottam, de nem lennék meglepve. Eddig minden, amit pletykált, igaz lett végül :lol:

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2024. szeptember 9., hétfő 10:54

'shutterisland írta:
Szíjjártó, Semjén, Gulyás, Rétvári, Kocsis - mindről nyílt titok, hogy azok. Az a sztori megvan, hogy Szíjjasnak a Dzsudzsák Balázs a pasija?
ez most komoly amugy ?
Ugyanonnan veszik a kukoricát 1hülyegyerekkel :kalapos: :kalapos:

ez a Dzsudzsi - SZP ez :lol: , viccnek is gyenge
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 9., hétfő 10:48

swfan írta:
Caraway írta: Nem engedte szerkeszteni, de ezt meg hozza akartam irni:

Ja es azt is nezni kell, hogy olyan ellenzeki bastyakban mint pl Szeged nincs eselye a tiszanak, ott mar van egy kialakult csapat 10+ eve, szoval ezeken a helyeken kb indulniuk sincs ertelme.
Szegeden van egy "Összefogás Szegedért" egyesület (a Botka Lászlóé), gondolom ez a csapat, amire gondolsz.

Miért törne egy helyi egyesület országos babérokra? Ha Botkának és MP-nek van esze, akkor megegyeznek egy jelöltben, akit mindketten támogatnak, ennyi. Ahogy 2022-ben is a közös ellenzéki jelöltet támogatta a szervezet.

Btw, Szeged EP-választási eredményei:

Tisza: 38%
Fidesz: 30%
MSZP-DK-P: 11%

Botka pedig 68%-ot kapott a polgármester választáson. Ha összeadjuk az EP-listán az ellenzéki pártok szavazóit a Mi Hazánkon kívül, akkor ki is jön kb Botka 68%-a. Szóval Botka szavazóinak többsége simán leszavaz a Tisza pártra

Nem tudom ebből hogy sikerült azt kihozni, hogy indulni sincs értelme...
Ja ezt nem tudtam. Mas volt a logikam, azt hittem nekik van egy fix jeloltjuk, es igy a tiszanak kene nekik beallni moge. Mondjuk ez szegeden meg mukodik is, mert egyesulet van. Viszont pesten ahol nehany ellenzeki partnak van mar beagyazott szereploje, kivancsi vagyok ott hogy alakulnak majd a dolgok. Visszalepnek-e, vagy egymas ellen indulnak mindenkepp, mert a tisza ugye nem is akar osszemosodni a regi ellenzeki arcokkal. Mondjuk ott meg az mkkp-val jatszhatnak ossze, de ez a pesti kozgyulesben mar ugy is korvonalazodni fog.

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2024. szeptember 9., hétfő 10:47

Hat Gulyasra ugye a Petya celozgat mindig,hogy ne akarjon bele menni,hogy ki hogyan es milyen helyeken bulizik.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 9., hétfő 10:38

ez most komoly amugy ?

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 9., hétfő 10:35

Caraway írta: Nem engedte szerkeszteni, de ezt meg hozza akartam irni:

Ja es azt is nezni kell, hogy olyan ellenzeki bastyakban mint pl Szeged nincs eselye a tiszanak, ott mar van egy kialakult csapat 10+ eve, szoval ezeken a helyeken kb indulniuk sincs ertelme.
Szegeden van egy "Összefogás Szegedért" egyesület (a Botka Lászlóé), gondolom ez a csapat, amire gondolsz.

Miért törne egy helyi egyesület országos babérokra? Ha Botkának és MP-nek van esze, akkor megegyeznek egy jelöltben, akit mindketten támogatnak, ennyi. Ahogy 2022-ben is a közös ellenzéki jelöltet támogatta a szervezet.

Btw, Szeged EP-választási eredményei:

Tisza: 38%
Fidesz: 30%
MSZP-DK-P: 11%

Botka pedig 68%-ot kapott a polgármester választáson. Ha összeadjuk az EP-listán az ellenzéki pártok szavazóit a Mi Hazánkon kívül, akkor ki is jön kb Botka 68%-a. Szóval Botka szavazóinak többsége simán leszavaz a Tisza pártra

Nem tudom ebből hogy sikerült azt kihozni, hogy indulni sincs értelme...

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2024. szeptember 9., hétfő 10:25

Szijjártó Dzsudzsák kapcsolat az szinte fix,hallottam en is tv2s szereplőktől.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 9., hétfő 10:19

gutihaz14 írta: nem nagyon ertem hogy miert hagytak annyiban azt a kerdest hogy miert torolte a kisgomboc a besevel kozos kepeket a facebookrol, egyertelmuen tud ezekrol megis elfogadtak valasznak hogy kerdezzek meg azt akik kezelik az fb oldalat a felcsuti bunozonek... biztos majd engedely nelkul tesznek ki es torolgetnek onnan barmit is. hihető

gulyas gergely is bebukhatna mar par melegapartival , eddig meg jol tartja magat...gyozikevel együtt. nagy gittegylet ez a fidesz. buszke lehet magara az a 2-2,5 millio hazafi :lol: :lol: :lol:
Vannak még ott jópáran, akik bármikor lebukhatnak, hogy melegek, egy páran talán le is fognak 2026-ig :mrgreen: Szíjjártó, Semjén, Gulyás, Rétvári, Kocsis - mindről nyílt titok, hogy azok. Az a sztori megvan, hogy Szíjjasnak a Dzsudzsák Balázs a pasija? :D

Caraway

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 9., hétfő 9:42

Caraway írta:
'shutterisland írta:

nem tudom mikor lesz pontosan 26-ban a valasztas, de addig kb 2 ev van, a mostani 16-17 eveseknek lesz mar szavazojoga es nyilvan az addig elhalalozo idosek is nagyobb szazalekban fideszesek.
ha igaz, hogy folyamatosan szukul az ollo a ket part kozott, akkor ennek a korfa alakulasaval egyutt 26-ra kb fej-fej mellett kell lennie.
1,5 ev van hatra. Eleve 106 valasztokorzet van, szoval 106 helyi hiteles arcot kene allitaniuk, ami szerintem kb lehetetlen feladat. Emellett a partizanon mutattak multkor, hogy 60 korzetet kene fixen a Tiszanak vinnie, hogy onalloan kormanyozhassanak. Es akkor meg a fidesz lenne a legerosebb ellenzeki part nyilvan. Szerintem nincs esely ilyen brutal szamokat hozni, de mondjuk a tisza szigetek kialakitasa varosokban az jo otlet, es ahogy lattam eleg jol allnak vele, tenyleg szervezodnek a helyi csapatok. Csak tenyleg olyan embereket az elre allitani akinek nincs valami defektje es nem kezdi ki a kormanymedia, es atmennek a szuron… haaat, mission impossible kb.
Nem engedte szerkeszteni, de ezt meg hozza akartam irni:

Caraway

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 9., hétfő 9:36

'shutterisland írta:
Max 2030ban látok esélyt, ha kihal most még 6 év alatt egy nagyobb réteg és a fiatalok körében azért jóval népszerűbb a Tisza, főleg hogy most elvették tőlük az életük legfontosabb és legféltettebb dolgát, a j̶ö̶v̶ő̶j̶ü̶k̶e̶t̶ telefonjukat.
nem tudom mikor lesz pontosan 26-ban a valasztas, de addig kb 2 ev van, a mostani 16-17 eveseknek lesz mar szavazojoga es nyilvan az addig elhalalozo idosek is nagyobb szazalekban fideszesek.
ha igaz, hogy folyamatosan szukul az ollo a ket part kozott, akkor ennek a korfa alakulasaval egyutt 26-ra kb fej-fej mellett kell lennie.
1,5 ev van hatra. Eleve 106 valasztokorzet van, szoval 106 helyi hiteles arcot kene allitaniuk, ami szerintem kb lehetetlen feladat. Emellett a partizanon mutattak multkor, hogy 60 korzetet kene fixen a Tiszanak vinnie, hogy onalloan kormanyozhassanak. Es akkor meg a fidesz lenne a legerosebb ellenzeki part nyilvan. Szerintem nincs esely ilyen brutal szamokat hozni, de mondjuk a tisza szigetek kialakitasa varosokban az jo otlet, es ahogy lattam eleg jol allnak vele, tenyleg szervezodnek a helyi csapatok. Csak tenyleg olyan embereket az elre allitani akinek nincs valami defektje es nem kezdi ki a kormanymedia, es atmennek a szuron… haaat, mission impossible kb.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 9., hétfő 9:22

'shutterisland írta:
Max 2030ban látok esélyt, ha kihal most még 6 év alatt egy nagyobb réteg és a fiatalok körében azért jóval népszerűbb a Tisza, főleg hogy most elvették tőlük az életük legfontosabb és legféltettebb dolgát, a j̶ö̶v̶ő̶j̶ü̶k̶e̶t̶ telefonjukat.
Tavasszal lesz, nagy valószínűséggel áprilisban

Egy olyan eredményre kiváncsi lennék hogy a Fidesz és a Tisza is 40-40 % körüli eredményt ér el és a többi kispárt a maradékot, na ott hogy lenne kormányalakítás :lol:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. szeptember 9., hétfő 9:21

nem nagyon ertem hogy miert hagytak annyiban azt a kerdest hogy miert torolte a kisgomboc a besevel kozos kepeket a facebookrol, egyertelmuen tud ezekrol megis elfogadtak valasznak hogy kerdezzek meg azt akik kezelik az fb oldalat a felcsuti bunozonek... biztos majd engedely nelkul tesznek ki es torolgetnek onnan barmit is. hihető

gulyas gergely is bebukhatna mar par melegapartival , eddig meg jol tartja magat...gyozikevel együtt. nagy gittegylet ez a fidesz. buszke lehet magara az a 2-2,5 millio hazafi :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára gutihaz14 2024. szeptember 9., hétfő 9:23-kor.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 9., hétfő 6:43

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 9., hétfő 2:35

swfan írta:
Blanco88 írta:

Azért egy jogállamban nem fagyasztható be bárki vagyona. Kell hozzá valamilyen jogi alap. Persze lehet abban reménykedni, hogy majd itt elvesznek tőlük mindent, meg lámpavasazni, de ilyen itt nem lesz. Ahogy a mszp-s patkányok visszatértek tapsvihar közepette 94-ben, úgy térnének vissza ők is egy ciklus után.
Egy nem jogállamot nem lehet tiszta jogállami eszközökkel lebontani. Márpedig a jelenlegi rendszer nem jogállam. Annyira nem, hogy az Alaptörvény egyes passzusai saját maguknak mondanak ellent. Simán ki kéne mondatni egy független jogászokból álló bizottsággal az érvénytelenségét, és népszavazást tartani egy új alkotmányról.

Btw, én sem hiszek benne, hogy az ellopott vagyont vissza lehet szerezni, max a töredékét, de ha bukja a Fidesz a választ, úgy fog szétesni a párt, mint egy kártyavár. Az ilyen diktatórikus rendszerek mindig kártyavárként omlanak össze, ha beüt a krach. Vissza nem fognak térni, max egyszer az utódpártja, de az már nem ugyanaz lesz.
Ha ez diktatúra, (szerintem nem az) akkor nem lehet őket választáson leváltani és felesleges pártokkal bohóckodni.

Független jogász bizottság tagjaira kiváncsi lennék🤔😅Sokan nem szeretnék vissza a kommunista alkotmányt....
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 9., hétfő 0:29

halamadrid írta:
swfan írta: a piknikről kiszivárgott
Ez micsoda?
A kötcsei piknik, a fideszes holdudvar belső rendezvénye

https://telex.hu/belfold/2024/09/08/orb ... tok-mogott

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. szeptember 8., vasárnap 23:54

swfan írta:
ferni írta: Az a baj nem látom, hogy lesz a Tiszánál nagyobb támogatottság, mint a Fidesznél, aki ennyi és ilyen súlyú botrányok mellett is rájuk szavaz, hiába éhezik kb, max nem vesz olyan luxusterméket, mint a banán, azt semmi se fogja eltéríteni a hitétől.

a piknikről kiszivárgott
Ez micsoda?
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 8., vasárnap 23:04

ferni írta: Az a baj nem látom, hogy lesz a Tiszánál nagyobb támogatottság, mint a Fidesznél, aki ennyi és ilyen súlyú botrányok mellett is rájuk szavaz, hiába éhezik kb, max nem vesz olyan luxusterméket, mint a banán, azt semmi se fogja eltéríteni a hitétől.

Mai "MagyarInfó"-ban azt mondta MP, hogy tud olyan belső fideszes mérésről, ami szerint hibahatárnyi a különbség a két párt között. Remélem nem csak politikai blöff, Vitya viselkedését nézve (nyilatkozás a független sajtónak, meg a piknikről kiszivárgott dolgok, amiket mondott), akár lehet is benne valami.

Arra 100%, hogy készüljünk fel, hogy a választási rendszerhez hozzá fognak nyúlni, ha ez a tendencia folytatódik.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 8., vasárnap 22:09

Blanco88 írta:
swfan írta: Én elsősorban az állami vállalatokra gondoltam.

Egyébként bárki vagyona befagyasztható
Azért egy jogállamban nem fagyasztható be bárki vagyona. Kell hozzá valamilyen jogi alap. Persze lehet abban reménykedni, hogy majd itt elvesznek tőlük mindent, meg lámpavasazni, de ilyen itt nem lesz. Ahogy a mszp-s patkányok visszatértek tapsvihar közepette 94-ben, úgy térnének vissza ők is egy ciklus után.
Egy nem jogállamot nem lehet tiszta jogállami eszközökkel lebontani. Márpedig a jelenlegi rendszer nem jogállam. Annyira nem, hogy az Alaptörvény egyes passzusai saját maguknak mondanak ellent. Simán ki kéne mondatni egy független jogászokból álló bizottsággal az érvénytelenségét, és népszavazást tartani egy új alkotmányról.

Btw, én sem hiszek benne, hogy az ellopott vagyont vissza lehet szerezni, max a töredékét, de ha bukja a Fidesz a választ, úgy fog szétesni a párt, mint egy kártyavár. Az ilyen diktatórikus rendszerek mindig kártyavárként omlanak össze, ha beüt a krach. Vissza nem fognak térni, max egyszer az utódpártja, de az már nem ugyanaz lesz.

Eleve egyébként, ha Lölő meg más oligarchák vagyonát zárolnák, akkor elég sok ember megélhetése kerülhetne veszélybe (akik a cégeiben dolgoznak), és gyanítom ilyet senki sem vállalna be kormányon. Én inkább ettől félek, hogy akárki is nyer majd a Fideszen kívül, nem fognak merni olyan lépéseket tenni, amelyek népszerűségvesztést okoznának.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 8., vasárnap 21:44

Bocsi a dupláért, de nem az előzőhöz kapcsolódik: holnap hétfő, unalmas munkakezdés. Mindenkinek ajánlom ezt a beszélgetést (én podcastként szoktam ezeket hallgatni Brave böngészővel, ami lehetővé teszi a YT-ot kikapcsolt képernyövel is) Hossó Andreával Anglia (és úgy általában) és a bevándorlás témában. Sokan ki fogják nyomni 1 perc után, de én azt javaslom, hogy hallgassátok végig. Lehet, hogy nem tetszik majd, amit hallotok, de mindig nyitottnak kell lenni a többféle megközelítésre, véleményre, hogy végül egy képet lehessen alkotni. https://www.youtube.com/watch?v=SI7y3KEVYOg
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 8., vasárnap 21:39

Én arra leszek kíváncsi, hogy meddig lesz életben a Tisza (bár a remek EU szereplés megváltoztathatja a dolgokat). Ha Magyar Pétert nézem, akkor sokáig. Tehetséges, jó kiállású, jó eszmeiségű embernek tartom. Ha a mögötte lévő embereket (na itt a jó eszmeiség már nagyon nincs meg), akkor ha '26-ban bukta lesz, lehet a '30-as választást már nem érik meg. Ezt láttuk '18-ban a Jobbiknál (20%) és '22-ben MZP-nél (29%) is.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Vissza: