Nem, de nem is történt retorzió. Idóta politikus idióta és meggondolatlan nyilatkozatáról van szó. Majd ha tettek is következnek, visszatérhetünk a témára. Ez tévesztett meg az előbb is, azt hittem konkrét lépésekről van szó, ezért asszociáltam a Fideszre.Blanco88 írta: Az elvileg független európai bizottság lebegtethet mindenféle retorziót, ha rosszul választ valamelyik nemzet?
Meloni pedig nem besimult, csak gyorsan rájött, hogy kormányozni teljesen más, mint kampányolni, ezért egyből mérsékeltebb hangnemet ütött meg. Salvini pedig no comment. Az egész politikai pályafutása arról szólt, hogy embereket hergelt egymás ellen, eleinte az északi olaszokat a déliekkel szemben, aztán Putyinos pólóban a migránsok ellen, stb. Őt én is kerülném, mint a tüzet.
Nem, a kereszténydemokraták továbbra is jobbosok, menj el Bajorországba, és balosozz le egy CSU szavazót, meglátod. Mérséklődtek, elsősorban társadalmi kérdésekben, de balosnak továbbra sem nevezném őket. Viszont EU-s és nemzeti szinten továbbra sem látom az együttműködést a szélsőballal. De ha lenne is ilyen, egy-két fokkal még az is vállahatóbb lenne, mert jelenleg valószinűleg jóval kevesebb arrafelé a moszkvai faló.Blanco88 írta: És persze, hogy könnyebben együttműködnek a szélsőballal, mert ott már a jobboldali pártok is a baloldaliak. Nincs is ezzel gond majd a szavazók jutalmazzák ezt, de ne akarjanak erkölcsi magas lóról demokráciát oktatni azok, akik a szélsőballal ilyen jól megértik egymást, mert elkap a hányinger.