Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 13:15

Realista24 írta:Az extrat a negativ toltet adja :mrgreen:
Akkor azt inkább meg se említsem, hogy Musk akkor lett ekkora trumpista, mikor a Biden adminisztráció 2022-ben szankciós listára tette Oleg Deripaska orosz oligarchát, a Rusal nevű cégével együtt, amelyik a Tesla egyik legnagyobb alumínium beszállítója volt 2020 óta?
Ezek a fránya libsi globalisták.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 11., szerda 12:35

nuevo_ericco írta:
Realista24 írta: Ezennel megidezted kiseriket.
Leírtam háromszor Elon Musk nevét? :mrgreen:
Az extrat a negativ toltet adja :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 12:29

Realista24 írta: Ezennel megidezted kiseriket.
Leírtam háromszor Elon Musk nevét? :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 11., szerda 12:22

Ezennel megidezted kiseriket.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 12:19

hehetheoriginal írta: pont ugyanaz, mint steve jobs, zuckerberg, semmi meglepo
Jobs és Zuckenberg legalább saját cégeik alapítói voltak, nem pedig bevásárolták magukat, majd az eredeti tulajokat erővel kiszorították. Musk ezt mindenhol megtette a Paypaltól egészen a Teslaig.
1madridista írta:Zuckerberg noises.
Ő viszont nem kiabálja tele az étert, hogy a szólásszabadság élharcosa. Inkább kussol, terel, mint a kongresszusi meghallgatáson.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 11., szerda 11:22

pont ugyanaz, mint steve jobs, zuckerberg, semmi meglepo
thereisonly1ronaldo

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 11., szerda 11:19

Az sem jó jel, ha valaki a szólásszabadság híve, majd a saját megvásárolt platformján törli azokat, akik róla írnak neki nem tetsző dolgokat.
Milliárdosnak tökéletes, kormánytagnak messze nem.
Zuckerberg noises...

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 10:53

magnus666 írta:
nuevo_ericco írta: Ha ezt a Muskos dologra írtad, vele az a legkevésbé baj, hogy nem politikus :D
Tök laikusan kérdezem, mi vele a baj? Azt értem, hogy ő is-mint mindegyik milliárdos-egy nárcisztikus egoista geci, meg tonystark szindrómás, de ezeken túl mi még?
Pont ez, hogy ha utánanézel, nem egy műszaki zseniről van szó, aki önerőből lett valaki, hanem egy valószínűleg szociopatáról, aki a családi vagyont felhasználva átgázolt mindenen és mindenkin, nem egy életet tönkretéve.
Az sem jó jel, ha valaki a szólásszabadság híve, majd a saját megvásárolt platformján törli azokat, akik róla írnak neki nem tetsző dolgokat.
Milliárdosnak tökéletes, kormánytagnak messze nem.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. szeptember 11., szerda 10:46

Igazabol a nagyokat igerni es a tizedet se betartani de mindig mast hibaztatni rész mar megy neki, nem lenne o olyan rossz politikus.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2024. szeptember 11., szerda 10:45

nuevo_ericco írta: Ha ezt a Muskos dologra írtad, vele az a legkevésbé baj, hogy nem politikus :D
Tök laikusan kérdezem, mi vele a baj? Azt értem, hogy ő is-mint mindegyik milliárdos-egy nárcisztikus egoista geci, meg tonystark szindrómás, de ezeken túl mi még?

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 10:25

hehetheoriginal írta: mert a politika csak a hivatásos politikusoké lehet.. :lol: :coffee:
Ha ezt a Muskos dologra írtad, vele az a legkevésbé baj, hogy nem politikus :D

Amúgy mindenki politikus lesz abban a pillanatban, ahogy bejelentkezik valamilyen közfunkcióért, így már Musk is az.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 11., szerda 10:15

mert a politika csak a hivatásos politikusoké lehet.. :lol: :coffee:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 10:14

ziro4vr írta:a taylorswiftek támogatják
Hogy még színesebb legyen, Musk is beszállt, és felajánlotta Swiftnek, hogy ad neki egy gyereket a sajátjai közül :mrgreen: Ha jól tudom, már hivatalos, hogy Trump győzelme esetén kormánytag lesz. Újabb pofon a politikai kultúrának.

Trump pedig azt is képes volt kimondani, hogy a demokraták legalizálnák a születés utáni abortuszt is :roll:
Mi lenne az amcsi Tajgetosz? A kapitólium kupolája?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. szeptember 11., szerda 10:16-kor.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2024. szeptember 11., szerda 10:09

hehetheoriginal írta: Nyilvan teljesen objektiven nezted :kalapos:
Elbaszta ezt Trump, mondjuk a retorikai képességei max odáig terjedtek, hogy egy demens embert le tudott kiabálni. :lol:

Neki az kellett volna ha marad sleepy Joe, az átlag amerikai ezt már megveszi hogy kabala mögött mi a journey, hogy a taylorswiftek támogatják meg hogy az idióta másik mennyi hülyeséget modn a vitában.
Nem illik.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 9:07

Az orosz bolsevizmus egy forradalomból indult, ami a feudalista cári rendszert döntötte meg, és én odáig nem mennék, hogy Lenint mosdassam, mert ő az igazi példa arra, hogy a forradalom felzabálja gyermekeit.

Viszont tegnap nem írtam le, mert elvitte volna a vitát, de ez már így is megtörtént, ezért leírom, hogy teljesen hamis volt párhuzamot húzni valakitől A weimari köztársaság bukása és a bolseik forradalom közé, mert előbbi demokratikus választáson történt, a traumatizált, csóró német társadalmat az orruknál vezették fokozatosan egészen a náci diktatúráig, utóbbi pedig egy véres, több évig tartó forradalom volt a feudalista cári rendszer ellen. A mostani politikai helyzetben személy szerint inkább az előbbit tartom szem előtt, mint intő példát.
hehetheoriginal írta:Nyilvan teljesen objektiven nezted
Nézted a vitát? Olyanokat hordott össze, hogy a migránsok kutyákat és macskákat esznek. Kocsmabeszéd egy elnöki vitában. Aztán lemarxistázta Kamalát, ami az USA-ban az egyik legsúlyosabb vád.

Imádom, mikor valaki kikéri magának a fasiszta jelzőt, aztán a következő mondatban két pofával kommunistázik. Erre ideheza is van példa bőven. Pl. mikor a köpcös azt mondta, hogy a liberális az csak diplomás kommunista. Kívácsi vagyok, milyen visítozást rendeznének a fideszes beszélő fejek, politikusok és propagandisták, ha valamelyik európai kormányfő vagy akár magyar ellenzéki politikus azt mondaná, hogy a konzervatív az pedig diplomás fasiszta.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 11., szerda 8:58

swfan írta: Hát a sztálinizmus gyakorlatilag egyikről sem szól. Az egy totalitárius, egyszemélyi vezetésű katonai diktatúra, eszköztárában kvázi ugyanaz volt, mint a náci Németország.
Megmutatod, hogy Marx Kommunista kiáltványában hol van az, ahol ilyen erős állami, központosított működést vízionál? Ő leírt egy olyan utópista társasalmat, ahol a javakból egyenlően részesül mindenki - azt nem igazán látom, hogy mi ebben a "beteg gondolat". Az tény, hogy kb lehetetlen ilyen társadalmat létrehozni az emberi természetből kifolyólag, de attól még nem világos, mi ebben a rossz.

Lenin már egy kicsit más kávéház, ő több lépcsőben képzelte el létrehozni a Marx által definiált kommunista államot, az egyik lépcsője tényleg a "proletárdiktatúra" volt - az már nem fog sose kiderülni, hogy vajon belőle is olyan véreskezű diktátor lett-e volna, mint Sztálinból. Bízzuk ezt a képzeletre, amennyire én tudom, ilyen jelét nem adta
"A független elemzők, a kommunizmus ellenfelei és a legtöbb kommunista a sztálinizmust nem tartja önálló ideológiának, rámutatva arra, hogy Sztálin nem változtatott lényegesen a Lenin által kialakított társadalmi renden. Sem a tömeges terror, sem a kritikus vélemények elnémítása nem Sztálin találmánya, ezeket a módszereket a rendszer a kezdettől fogva alkalmazta. Emellett a Lenin által kialakított rendszer eleve egy totalitárius rendszer volt, bármiféle társadalmi kontroll nélkül. Sztálin csupán megerősítette ezt a hatalmat, az addigi kollektív vezetést, mely 10-12 ember ellenőrizetlen teljhatalmát jelentette, egyetlen személy ellenőrizhetetlen teljhatalmával váltotta fel. "

Utópista társasadalom, ahol a javakból egyenlően részesül mindenki, azért beteg gondolat, mert tagadja az emberek közötti hierarchikus különbségeket.

"A kommunizmus az ideológusai számára a magántulajdon elleni harcot jelenti, de a tömegek számára harcot a tulajdonért" Nicolás Gómez Dávila
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2024. szeptember 11., szerda 8:22

az már nem fog sose kiderülni, hogy vajon belőle is olyan véreskezű diktátor lett-e volna, mint Sztálinból. Bízzuk ezt a képzeletre, amennyire én tudom, ilyen jelét nem adta
A Cseka is a képzelet szüleménye, vagy mi? :D

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 8:17

kiserik írta:amerikában általában tényleg csak két választás van
Mert ott nem parlamenti demokrácia van, hanem elnöki. És meg te beszélsz öngólról :hmmm:
kiserik írta:ha a tetteket és nem az ígéreteket nézzük

Pont nem. A migráció is ezerszer bonyolultabb téma, aki végletekben gondolkodik, két lehetőségben, az nagyon vakon van a témában. Salvini is megmutatta, mikor a nagy szavak után beletört a bicskája belügyminiszterként. És még lehetne sorolni a példákat, mikor a nagypofájú populisták találkoztak a valósággal, és rájöttek, ezek nem egybites problémák. Ha neked lenne igazad, akkor már Olaszorság felől nem jönnének migránsok, de Svédországban sem lenne már egy sem. Trump sem csinált szinte semmit ebben a témában a pofázáson kívül. Orbánt, Rogánt most direkt nem írom, mert nem tudod elviselni, hogy a véleményetek, világlátásotok szinte egyezik, és ismét azzal jönnél, hogy miért Fideszezünk.
kiserik írta: bibliai és Wass Albert idézetekkel, majd szépen elindult a másik irányba.
Nem neked írtam, de reagálok, mert ez csúsztatás, és gyönyörűen beleillik abba, amirről vitázunk. Elég véleményt írtál ahhoz, hogy azt mondhassuk, aki tőled picit balra helyezkedik el (és ez igaz azokra a fent említett politikusokra is), az még mindig simán belefér a jobboldalba, de minimum a középjobba, és simán olvashat Bibliát, Wass Albertet, lehet nemzeti érzelmű. Vagy ezt is tagadod?
de megemlíthetjük az SZDSZ-MSZP társulatot is
Milyen volt MSZP-sek állnak MP mögött?

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 11., szerda 8:03

Blanco88 írta:
swfan írta:

Mert mi a "lényegi rész", ami közös mindháromban?
Osztályharc, a munkásosztály világtörténelmi szerepe az osztály nélküli kommunista társadalom megteremtése. Mindnek ez a célja.
De akkor fordítsuk meg tanult barátom. Szerinted mik a lényegi különbségek?
Hát a sztálinizmus gyakorlatilag egyikről sem szól. Az egy totalitárius, egyszemélyi vezetésű katonai diktatúra, eszköztárában kvázi ugyanaz volt, mint a náci Németország.

Megmutatod, hogy Marx Kommunista kiáltványában hol van az, ahol ilyen erős állami, központosított működést vízionál? Ő leírt egy olyan utópista társasalmat, ahol a javakból egyenlően részesül mindenki - azt nem igazán látom, hogy mi ebben a "beteg gondolat". Az tény, hogy kb lehetetlen ilyen társadalmat létrehozni az emberi természetből kifolyólag, de attól még nem világos, mi ebben a rossz.

Lenin már egy kicsit más kávéház, ő több lépcsőben képzelte el létrehozni a Marx által definiált kommunista államot, az egyik lépcsője tényleg a "proletárdiktatúra" volt - az már nem fog sose kiderülni, hogy vajon belőle is olyan véreskezű diktátor lett-e volna, mint Sztálinból. Bízzuk ezt a képzeletre, amennyire én tudom, ilyen jelét nem adta
kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

Bocsi, hogy megkerulhetetlenné kormányozták magukat, és az itteni érvek nagy része is tőlük származik, csak hogy egy aktuális példát hozzak, ez a globalista, szuvenerista egybites valami is. A mi és a ti felállás, az aki nem velünk, az ellenünk logika.
Szerintem itt a tengely, a mesterséges kétpólusú és a színes politikai paletta között, nem pedig amit Rogán egy éve kitalált, átvett.
Látod, pont erről beszéltem. Globalista, szuverenista = Fidesz propaganda, Rogán Tóni. Közben meg Európa nagy részében erről van szó. Gondolom a többi ország politikusai nem Tónitól tanulnak. Megjegyzem ebben a kérdésben még Magyar Péter is ezen a véleményen volt (Puzsér beszélgetés például), bár ezt (meg az orosz-ukrán háborút) ugye a háttéremberek később megmagyarázták azzal, hogy még a Rogán befolyásoltság alatt állt. Mint valami elbaszott fantasy vagy sci-fi :lol: Ez itt a poén helye: a nagy kérdés, hogy Péter igazából Anakin vagy Luke? :D
swfan írta:
Mert mik MP értékei szerinted, amelyek nem összeegyeztethetők a mögötte állókkal?
Magyar Péter jobb oldali, nemzeti, szuverenista és a többi ilyen lózung. Tudod, amilyen képet festett magáról az ember az első riportban. A mögötte állók nem.
BlancoMark írta:
Nem véletlenül nem tetted oda megint, hogy 'szerintem', hiszen már rengetegszer bebizonyosodott, hogy a te világodban nincsenek szerintemek vagy vélemények, csak meggyőződések. És neked arra is kristálytiszta rálátásod van, hogy MP mögött állnak emberek, ráadásul azt is tudod, hogy kik. Mert Toroczkai valami zavaros videóban ezt is megmondta neked.

Szerintem tiszteljük meg egymást annyival, hogy a kommunikáció tényeken alapuljon és ne lázálmokon.
Én benne vagyok, de ki dönti el, hogy mi a tény és mi a lázálom?

Maradjunk annyiban, hogy nekem is pont annyi jogom van (még egyelőre :D ) leírni a véleményemet, mint Neked. Ha gondolod lehet beszélgetni, vitázni (ahogy ericcoval tesszük), vagy lehet személyeskedni, ahogy legutóbb belém állt a szakember untachable (vagy mi volt a neve), de annyira nem vette a fáradtságot, hogy vitázzon is.
Magyarországon ezt a globalista vs szuverenista dumát főleg a Toroczkaiék nyomatják amúgy. Nos a Mi Hazánk pártlapja, a Magyar Jelen szerint MP globalista :lol:

https://magyarjelen.hu/nyolc-ok-hogy-ma ... lobalista/

Hogy is van ez akkor, összezavarodtam :D

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 11., szerda 8:01

géza írta: Nezem a vitat, Trumpra egyszeruen nem szavazhat ertelmes ember, meg akkor sem, ha az ellenfele egy bolya lenne. Ossze-vissza beszel minden faszsagrol, folyamatosan hazudik, alinformaciokat mondd sorozatosan (musorvezetok mar olyan hetszer szoltak neki, hogy amugy ez nincs), keptelen elismerni, hogy elvesztette a valasztasokat, erre Harrisnek volt egy jo valasza, hogy egy olyan ember aki a tenyekrol allitja teljes magabiztosaggal, hogy hazugsag, az nagyon veszelyes. Hab a tortan, hogy Viktorunkat hozta fel peldanak, hogy ot amugy mennyire tisztelik a vilag vezetoi.
Nyilvan teljesen objektiven nezted :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Vissza: