Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Politika

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. szeptember 11., szerda 17:50

Bencze írta:
dzsi91 írta:
Lehet az ő macskájukat még nem ette meg valamelyik bennszülött :mrgreen:
Azt meg nem, de egyik naprol a masikra bekoltozott valami el salvadori menekult az egyik haloszobamba es a betegbiztositasomat is atirtak a nevere, hogy nagyobb esellyel legyen sikeres a nemvalto mutet. :mrgreen:

Ugye mekkora faszsagnak hangzik ez? Mint a legtobb fear mongering a MAGA szektatol. :) hasonlo alomvilag, mint amiben laporta es a barcelonasok elnek
Laportanak nincs bizonyítéka semmire. Ezeknek az előembereknek a tetteivel tele van az internet.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 17:48

kiserik írta: Látod ez itt nem kicsi probléma. Soha nem mondtam ilyet. Sőt, ki is emeltem, hogy csomó kérdésre nem lehet ezt ráhúzni.
Akkor ezt értettem félre:
Aztán itt van, hogy míg nálad meg vannak ezek a régi irányok, hogy jobb, bal, szocdem, akármi, nálam már rég nincs. Gyakorlatilag nem is nagyon van olyan látható párt Európában, ami beleillene valamelyik régi csoportba. Nálam igen is létezik a globalista és a szuverenista, mert elég sok dolog mutat afelé, hogy a politika ezen szempontból eléggé globálissá változott.
Leírtad, hogy nálad nincsenek irányok, van kettő. A mindent a politikára értettem, de oké, elfogadom, akkor nem minden.
kiserik írta: Megjegyzés és ne vedd személyeskedésnek, mert nem annak szánom, de én még ilyet nem láttam, hogy egy önmagát jobb oldali (Fidesz) szimpatizánsnak mondó értelmes ember hogyan esik át elvakultan a ló másik oldalára. Mindig mondom, hogy fogyasszunk híreket minden oldalról, mert könnyen örvényben találhatjuk magunkat.
Nem veszem annak, továbbra is jobboldalinak tartom magam, de elutasítom ezt a populista, alt-right vonalat, ami nekem már szélsőséges. Oda ki sem akarok már térni, mert ma már felesleges, hogy a jobb és baloldal eredetileg nem is politikai, hanem gazdaságpolitikai kifejezések.
kiserik írta: Ha minden igaz, von der Leyen a háború kirobbanása előtt 1 hónappal 120 hajónyi palagázt rendelt az USA-tól.
Kinek rendelte volna? Az energetikai szerződések továbbra is nemzetállami hatáskörbe tartoznak. Arról nem is beszélve, hogy palagázból az USA magának is alig tud termelni. Azeri, katari és norvég gázzal váltottuk ki az oroszt. Tudom, hogy előre leírtad, de ennek tényleg orosz szaga van. Neked is tudom ajánlani, tájékozódj máshonnan is, mert lehet örvényben vagyok, de akkor te is.
Felrobbantotta egy kis létszámú csapat, akit mindenki meg akart állítani, főleg az amerikaiak (álítják az amerikaiak :lol: )
Nem az amerikaiak állították, hanem ha jól emlékszem, a németek. De ha meggyőzőbb bizonyítékaid vannak, szívesen látom őket. A belinkelt filmet láttam, és ez alapján én pedig mondhatnám akár az FSZB is, mert a gáz árának emelkedése miatt az oroszok jártak a legjobban. Oda-vissza adogathatjuk egymásnak ez elméleteket, mindenféle háttérinfó nélkül.
kiserik írta: A Muskos részre nem reagálok, mert fölösleges. Kicsit fullba sikerült nyomni a demokrata propagandát
Konrkétan melyik része nem volt igaz? Amiket leírtam, nyílt információk, már azelőtt mindenki tudta, hogy Musk Trmump mellé állt volna.
A Shanghai Metal Market is demokrata propaganda?
https://news.metal.com/newscontent/1017 ... -oligarchs
dzsi91 írta: Laportanak nincs bizonyítéka semmire. Ezeknek az előembereknek a tetteivel tele van az internet.
Csak Trump hazugságaival ellentétben, nem csak a demokraták kormányzása alatt jöttek. Sőt, Trump volt az, aki leépítette a határvédelmet. Erre mi volt a válasza? Mert rossz munkát csináltak. Csak elfelejtette azt helyrehozni. Talán azért, mert más kampánytémája nincs, csak a kutyákat grillező migrik.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. szeptember 11., szerda 17:53-kor.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 17:16

tcskhun írta:
Bencze írta:

Mit szolsz a 10 millio dollarhoz amit Trump kapott egyiptomtol? Mit szolsz a 2 milliard dollarhoz amit Jared Kushner es Ivanka Trump kapott a szaudiaktol?
10millio dollár trumpnak? Tudod ez olyan mint csepp a tengerben….🤣🤣🤣🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
Akkor az nem korrupcio? Mit szolsz trump vejenek es lanyanak adott 2 milliard dollarhoz? Erdekes, valahogy pont azutan a 2 milliardos uzlet utan kezdtek a szaudiak urant dusitani amit addig nem tudtak hogy kell. Csak nem atomtitkokert kapott 2 millardot a trump crime family? :)

Az megvan, hogy trump direkt valasztotta az affanisztani kivonulas idopontjat es o targyalt a kivonulas felteteleirol a talibokkal?

Igen, az osszes haboru amit felsoroltal Bushnak es Dick Cheneynek koszonheto. Dick Cheney, aki szerint trump veszelyes a demokraciara nezve.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 11., szerda 17:02

nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta:de most ezzel mi a bajod?
Semmi bajom, de itt lentebb olyan érvek hangzottak el, pont kiseriktől, hogy egyik oldalon a globalisták, másik oldalon a szuverenisták, és ezen a tengelyen szinte mindent fel lehet osztani.
Látod ez itt nem kicsi probléma. Soha nem mondtam ilyet. Sőt, ki is emeltem, hogy csomó kérdésre nem lehet ezt ráhúzni.

Megjegyzés és ne vedd személyeskedésnek, mert nem annak szánom, de én még ilyet nem láttam, hogy egy önmagát jobb oldali (Fidesz) szimpatizánsnak mondó értelmes ember hogyan esik át elvakultan a ló másik oldalára. Mindig mondom, hogy fogyasszunk híreket minden oldalról, mert könnyen örvényben találhatjuk magunkat.

Gázcső és az amerikai gazdaság is érdekes téma. Tudom, hogy ez most Rogáni/orosz propaganda lesz :D Ha minden igaz, von der Leyen a háború kirobbanása előtt 1 hónappal 120 hajónyi palagázt rendelt az USA-tól. Ennek nem néztem utána, de szerintem azóta is érkezik a méregdrága (és amúgy baromi környezetszennyező) palagáz, mert a gázcső felrobbant. Felrobbantotta egy kis létszámú csapat, akit mindenki meg akart állítani, főleg az amerikaiak (álítják az amerikaiak :lol: ). Erről az esetről nekem egyből ez jutott az eszembe: https://www.imdb.com/title/tt5177120/ Emellett azért gondolom az amerikai hadiipar is szárnyal. Milyen jó, hogy ez a remek demokrata kormány talált egy ilyen remek lehetőséget, mint az orosz-ukrán háború...

A Muskos részre nem reagálok, mert fölösleges. Kicsit fullba sikerült nyomni a demokrata propagandát :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2024. szeptember 11., szerda 16:59

Bencze írta:
tcskhun írta:
2014-ben kezdődött Európa kicsinàláda(majdan Ukrajna) persze,az amerikaiak ellenezték a gázcső felrobbantàsát,hogy Európa amerikai Pala gázt vegyenek🤣🤣🤣 biden az öreg is meg a fia is Ukrajnában tárgyalt elèg sokszor… anno! Te mindent is elhiszel az usának??? Oh màj gád 🤣🤣
Mit szolsz a 10 millio dollarhoz amit Trump kapott egyiptomtol? Mit szolsz a 2 milliard dollarhoz amit Jared Kushner es Ivanka Trump kapott a szaudiaktol?
10millio dollár trumpnak? Tudod ez olyan mint csepp a tengerben….🤣🤣🤣🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

tcskhun

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2024. szeptember 11., szerda 16:57

Bencze írta:
tcskhun írta:
2014-ben kezdődött Európa kicsinàláda(majdan Ukrajna) persze,az amerikaiak ellenezték a gázcső felrobbantàsát,hogy Európa amerikai Pala gázt vegyenek🤣🤣🤣 biden az öreg is meg a fia is Ukrajnában tárgyalt elèg sokszor… anno! Te mindent is elhiszel az usának??? Oh màj gád 🤣🤣
Ez lenne a válasz?
Mit szólsz az USA demokrácia expotjához??? Több millió ártatlan áldozat??? Ez pont Trump àllitotta meg! Kijelölt időpontok:Irak,Szíria,afganisztàni kivonulás! Az afganisztáni csúfos kivonulás pont bidenhez köthető!
Es mégegyszer leírom! Több millió Ártatlan halott!!! Es pont ma 9/11 van… gondolkodj ember!!!

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. szeptember 11., szerda 16:56

Bencze írta:
Akkor trump kivalo gazdasaga Obama erdeme? Csak ha 3.5 ev kormanyzas utan nem szabad a mostani vezetest dicserni emiatt, akkor gondolom Trump elso 42 honapjanak eredmenyei is Obamanak koszonheto
Nem ezt mondtam, es arra is probaltam ravilagitani hogy magas tozsde nem egyenlo jo gazdasag. Csak erdekessegnek irtam.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 16:48

tcskhun írta:
nuevo_ericco írta: Ez a hozzászólás valóban oh my gád-osra sikeredett :lol:
Dieselgate, ami 2015-ben volt, és teljesen a VW sara. Ha nem így lenne, nem peren kívüli egyezség született volna.
A gázcső felrobbantásáról közben kiderült, hogy az amerikaiak még ellenezték is.
A szankciókat pedig az EU egyes kormányai szavazták meg, köztuk Magyarországé.

Nem tudom, mi köze bármelyikhez is Bidennek, de talán nem is érdekel a válasz.

tcskhun

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2024. szeptember 11., szerda 16:44

nuevo_ericco írta: Ez a hozzászólás valóban oh my gád-osra sikeredett :lol:
Dieselgate, ami 2015-ben volt, és teljesen a VW sara. Ha nem így lenne, nem peren kívüli egyezség született volna.
A gázcső felrobbantásáról közben kiderült, hogy az amerikaiak még ellenezték is.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 16:32

Ez a hozzászólás valóban oh my gád-osra sikeredett :lol:

tcskhun

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2024. szeptember 11., szerda 16:23

Bencze írta: Ma ertekesebb minden szamottevo tozsdei papir (SP500 3300rol 5600ra nott pl, NASDAQ 11rol 17k) mint trump alatt. Ugye o osztott ki 1200 vagy 1400 dollart szemelyenkent a lakossag nagyreszenek covid alatt ami rekord deficithez vezetett ami hozzajarult az itteni inflaciohoz a leggazdagabbaknak adott tax cutok mellett. Benzin arak nyilvan kedvezobbek voltak 2020ban amikor gyakorlatilag uresek voltak az utak. 2020 marciusaban ures autopalyan vezettem, se elotte, se utana nem lattam ilyet. :D Legmagasabb munkanelkuliseg is trump alatt volt a masodik vilaghaboru ota. Hoover (1929-1933) ota trump volt az egyetlen elnok aki alatt csokkent a munkahelyek szama, meg W is jobb szamokat hozott a 2008-as valsag alatt.
Rekord inflacio volt 2022-ben es ezt sikerult 3% korulire levinnie mara. Berek is gyorsabban nonek Biden alatt es a median income is magasabb, mint valaha.
Lakhatas ara minden egyes evben emelkedett amiota itt elek, ezt nem lehet a demokrata/republikanus kormanyra fogni. Elelmiszer arak az egesz vilagon elszalltak covid ota (ahogy csaladtol hallom, otthon dragabb a termekek 80%-a) eppen ezert akarja Harris a tularazast betiltani. Tobb uzletlanc vezetoje is beismerte, hogy csak a profit novelese erdekeben emeltek ennyit elelmiszer arakon es nem az inflaciot kovettek.

Szerencsere engem is jol megfizetnek naplopasert csakugy, mint teged Hehe, szoval egyaltalan nem mondhatnam, hogy rosszabbul elek. Egyetlen negativum ami engem is erint a magasabb kamat lakaskolcsonnel, de ez is csak 2%-os emelkedes a trump kormanyhoz kepest
Európa köszöni szèpen ezt a Bideni gazdasági fellendülest(vw botrány,gázcső felrobbantás,szankciók),így könnyű ám az USA gazdaságnak felpörögni több milliárd dollár nyomtatás után es egyéb segítségekkel!!
Oh my gád🤣🤣

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 16:12

Süti írta:
Bencze írta: Ma ertekesebb minden szamottevo tozsdei papir (SP500 3300rol 5600ra nott pl, NASDAQ 11rol 17k) mint trump alatt. Ugye o osztott ki 1200 vagy 1400 dollart szemelyenkent a lakossag nagyreszenek covid alatt ami rekord deficithez vezetett ami hozzajarult az itteni inflaciohoz a leggazdagabbaknak adott tax cutok mellett.
Mondjuk azert itt erdemes meglatni a korrelaciot a ket esemeny kozott.

Plusz penz a rendszerbe -> plusz penz elobb utobb kikot a gazdagoknak -> gazdagok eszkozokbe fektetnek -> tozsde goes boom. Plusz az AI hype, plusz a potential rate cut, plusz a bearazott soft landing stb stb.

Szoval az aktualis vezetesnek jelen esetben olyan sok koze nincs hozza hogy hol allnak az indexek.
Akkor trump kivalo gazdasaga Obama erdeme? Csak ha 3.5 ev kormanyzas utan nem szabad a mostani vezetest dicserni emiatt, akkor gondolom Trump elso 42 honapjanak eredmenyei is Obamanak koszonheto

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. szeptember 11., szerda 16:07

Bencze írta: Ma ertekesebb minden szamottevo tozsdei papir (SP500 3300rol 5600ra nott pl, NASDAQ 11rol 17k) mint trump alatt. Ugye o osztott ki 1200 vagy 1400 dollart szemelyenkent a lakossag nagyreszenek covid alatt ami rekord deficithez vezetett ami hozzajarult az itteni inflaciohoz a leggazdagabbaknak adott tax cutok mellett.
Mondjuk azert itt erdemes meglatni a korrelaciot a ket esemeny kozott.

Plusz penz a rendszerbe -> plusz penz elobb utobb kikot a gazdagoknak -> gazdagok eszkozokbe fektetnek -> tozsde goes boom. Plusz az AI hype, plusz a potential rate cut, plusz a bearazott soft landing stb stb.

Szoval az aktualis vezetesnek jelen esetben olyan sok koze nincs hozza hogy hol allnak az indexek.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 16:03

dzsi91 írta:
Lehet az ő macskájukat még nem ette meg valamelyik bennszülött :mrgreen:
Azt meg nem, de egyik naprol a masikra bekoltozott valami el salvadori menekult az egyik haloszobamba es a betegbiztositasomat is atirtak a nevere, hogy nagyobb esellyel legyen sikeres a nemvalto mutet. :mrgreen:

Ugye mekkora faszsagnak hangzik ez? Mint a legtobb fear mongering a MAGA szektatol. :) hasonlo alomvilag, mint amiben laporta es a barcelonasok elnek

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 11., szerda 15:51

Blanco88 írta:
Caraway írta: Median:

Fidesz 43 %
Tisza 39%

Itt jovore komoly penzszorast kell az orban klannak csinalnia a kinai hitelekkel es az ures kasszaval, kulonben nagyon necces lesz a gyozelmuk. Mondjuk meg johet a hataron tuli mandatumotero szavazosdi torvenymodositas is, az finom lesz.
Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló😅)
A Medián mindig jól mér, a többi meg aszerint, hogy ki rendelte tőlük a mérést.

A 21 Kutatóközpont még akik az EP-választás előtt szintén elég pontosak voltak

Rájuk érdemes figyelni, a többiekre valóban nem

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 15:31

Errico, a benzinarak is csak Covid alatt voltak olyan alacsonyak. 18ban egy gallonert atlagban 2.74et kertek, tegnapi orszagos atlag 3.26.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 15:25

Blanco88 írta: Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló)
Nem minden esetben készülnek ezek politikai megrendelésre. A módszertanon kellene változtatni valahogy, mert a rendszerellenesség és úgy általában a bizalmatlanság miatt egyre kevesebben válaszolnak, vagy egyenesen hazudnak, mikor megkérdezik őket.
Exitpollokon ezt nagyon látni, amit közvetlen a helyszínen, az ikszelés után szoktak végezni. Régebben ezek elég pontosak voltak, mert az emberek már felszabadultabban, őszintén elmondták, kire ikszeltek. Most már ekkor sem.
dzsi91 írta: Lehet az ő macskájukat még nem ette meg valamelyik bennszülött
Ez jó volt :mrgreen:

Nem én lettem megszólítva, de adnék egy kis kontextust:
2016-2020 az egész nyugati világban jó időszaknak számított. Olcsó hitelek, mai árakhoz képest olcsó energiahordozók, tökéletes környezet a befektetéseknek. Ennek ellenére a munkanélküliségi ráta a végére nem volt valami fantasztikus, de azt írjuk a kezdődő pandémia számlájára.
Amúgy ha szigorúan a számokat nézzük, akkor a Biden adminisztráció is jó munkát végzett, mert az USA gazdasága messze a legkevesebbet esett vissza a pandémia, a háború, az energetikai és az inflációs válság miatt, főleg Európához, de akár Kínához képest is. Egyértelműen ők lettek a válság győztesei. Sikerült a 6%-os munkanélküliséget 4% alá nyomni már 2021 végére, az infláció megállt 9%-nál (Magyarországon volt 20%+ is).

Persze az átlag amerikai ránéz a benzinárra, és meg is a véleménye. Szerintem Trumpnak emiatt van még esélye. Félidős választásokon, mikor még nem volt ekkora benzindrágulás, kikaptak a jelöltjei.

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 15:23

Ma ertekesebb minden szamottevo tozsdei papir (SP500 3300rol 5600ra nott pl, NASDAQ 11rol 17k) mint trump alatt. Ugye o osztott ki 1200 vagy 1400 dollart szemelyenkent a lakossag nagyreszenek covid alatt ami rekord deficithez vezetett ami hozzajarult az itteni inflaciohoz a leggazdagabbaknak adott tax cutok mellett. Benzin arak nyilvan kedvezobbek voltak 2020ban amikor gyakorlatilag uresek voltak az utak. 2020 marciusaban ures autopalyan vezettem, se elotte, se utana nem lattam ilyet. :D Legmagasabb munkanelkuliseg is trump alatt volt a masodik vilaghaboru ota. Hoover (1929-1933) ota trump volt az egyetlen elnok aki alatt csokkent a munkahelyek szama, meg W is jobb szamokat hozott a 2008-as valsag alatt.
Rekord inflacio volt 2022-ben es ezt sikerult 3% korulire levinnie mara. Berek is gyorsabban nonek Biden alatt es a median income is magasabb, mint valaha.
Lakhatas ara minden egyes evben emelkedett amiota itt elek, ezt nem lehet a demokrata/republikanus kormanyra fogni. Elelmiszer arak az egesz vilagon elszalltak covid ota (ahogy csaladtol hallom, otthon dragabb a termekek 80%-a) eppen ezert akarja Harris a tularazast betiltani. Tobb uzletlanc vezetoje is beismerte, hogy csak a profit novelese erdekeben emeltek ennyit elelmiszer arakon es nem az inflaciot kovettek.

Szerencsere engem is jol megfizetnek naplopasert csakugy, mint teged Hehe, szoval egyaltalan nem mondhatnam, hogy rosszabbul elek. Egyetlen negativum ami engem is erint a magasabb kamat lakaskolcsonnel, de ez is csak 2%-os emelkedes a trump kormanyhoz kepest
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bencze 2024. szeptember 11., szerda 15:27-kor.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 11., szerda 15:22

Blanco88 írta:

Fidesz 43 %
Tisza 39%

Itt jovore komoly penzszorast kell az orban klannak csinalnia a kinai hitelekkel es az ures kasszaval, kulonben nagyon necces lesz a gyozelmuk. Mondjuk meg johet a hataron tuli mandatumotero szavazosdi torvenymodositas is, az finom lesz.
Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló😅)
Hat par honapja jol mertek, szoval en most adok nekik kreditet.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 11., szerda 15:11

Fidesz 43 %
Tisza 39%

"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Vissza: