Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
BlancoMark

Re: Politika

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:22

RealVazquez írta:
Blanco88 írta:

Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló😅)
Fidesz belső mérései még szorosabbat mutatnak, Gyurcsányék már a 3%-ot sem érik el, a Tiszán kívűl más ellenzéki párt nem jutna be a Parlamentbe, ha ma lennének a választások. Ráadásul egyre többen látják, hogy mekkora lendületben van a Tisza, a Fidesz meg lejtmenetben, futnak az események után, így egyre bátrabban csatlakoznak hozzánk. Megváltozott a helyzet és pánik van Rogánéknál.
Arra leszek kivancsi, hogy mi lesz, ha csak a Fidesz es a Tisza jut be, de egyiknek se lesz kormanyozo tobbsege.

Gratulalok, hogy ennyire sikerult szetcseszni a valasztasi rendszert is. :lol:

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:38

Blanco88 írta:
Caraway írta: Median:

Fidesz 43 %
Tisza 39%

Itt jovore komoly penzszorast kell az orban klannak csinalnia a kinai hitelekkel es az ures kasszaval, kulonben nagyon necces lesz a gyozelmuk. Mondjuk meg johet a hataron tuli mandatumotero szavazosdi torvenymodositas is, az finom lesz.
Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló😅)
Fidesz belső mérései még szorosabbat mutatnak, Gyurcsányék már a 3%-ot sem érik el, a Tiszán kívűl más ellenzéki párt nem jutna be a Parlamentbe, ha ma lennének a választások. Ráadásul egyre többen látják, hogy mekkora lendületben van a Tisza, a Fidesz meg lejtmenetben, futnak az események után, így egyre bátrabban csatlakoznak hozzánk. Megváltozott a helyzet és pánik van Rogánéknál.
:goat:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:29

Jól esik valahol vitáni, ahol értelmes emberek vannak, és főleg nincsenek trollok, akik szétcsesznék a vitát. Mára az ilyen hely nagyon ritka, meg kell becsülni.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:25

Realista24 írta: Ennyi hozzaerto politikai szakerto a vilagon nincs gyerekek, mint amennyit itt megtalalni :mrgreen:
Kapitanyok orszaga :kalapos:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:09

Blanco88 írta:2021.12.29
Ez még a háború kitörése, így a háborús propaganda meg a nagy szavazatvásárlás előtt volt, közvetlen az előválasztások után. Itt még valószínüleg volt még jobbikos szavazó is, akik áprilisra elpártoltak (szerintem leginkább a DK-Jobbik paktum miatt).
Realista24 írta: Ennyi hozzaerto politikai szakerto a vilagon nincs gyerekek, mint amennyit itt megtalalni
Használd ki, ingyen tudás :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:03

Ennyi hozzaerto politikai szakerto a vilagon nincs gyerekek, mint amennyit itt megtalalni :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 12., csütörtök 7:31

swfan írta:
Blanco88 írta:

A Medián mindig jól mér, a többi meg aszerint, hogy ki rendelte tőlük a mérést.

A 21 Kutatóközpont még akik az EP-választás előtt szintén elég pontosak voltak

Rájuk érdemes figyelni, a többiekre valóban nem
"A választáson résztvételüket biztosra mondók, azaz a biztos szavazók körében szinte fej-fej mellett áll a két tábor: a Fidesz-KDNP listájára 44 százalék, az ellenzéki összefogás listájára pedig 45 százalék szavazna – derült ki a Medián közvélemény-kutatásából, amelyet a hvg360 tett közzé."

2021.12.29
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2024. szeptember 11., szerda 22:09

nuevo_ericco írta:
A méregdrága amcsi gázhoz annyit, hogy a háború előtti gázárakhoz képest valóban drágább volt (ahhoz képest a mostani orosz is), de a mai vilápiaci árakhoz képest már nem is annyira.
Meg olyan bonyolult rendszer az egész, hogy ha amerikai kereskedőtől vesz valaki, nem is biztos, hogy amerikai gázt kap. Simán lehet az katari, algér vagy kanadai.
gázárak :

https://www.statista.com/statistics/673 ... nd-europe/

amcsiban nagyjábol átlagban 5ször kevesebb mint europában.
amerikábol pedig amerikai meg max kanadai gáz jön, a közel keletről pedig europába és indiába valamint kinába megy az olaj és gáz.

szóval az amcsi gáz : ~ 2 dollár
orosz : ~1,6 dollár https://www.indexmundi.com/commodities/ ... atural-gas
europa : ~11 dollár

de ehhez az egészhez hozzá tartozik hogy egyrészt a számolás is más, nem találtam olyan oldalt ahol a gáz hőértéke szerepelt volna hanem csak általános gázárak vannak. és ehhez akkor ugye még hozzá kell venni aztis hogy ezekben a számokban (orosz,amcsi) az szerepel hogy ott mennyiért tudod megvenni, az hogy mire ideér europába már rajtvan minden egyéb költség is.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 21:21

kiserik írta: Márpedig tény, hogy a Biden kormány gazdaságpolitikájának az alapja a főként Európának méregdrágán eladott gáz és az orosz-ukrán háború kapcsán eladott töménytelen fegyver.
Meg (most egy kis USA kritika tőlem is) a rengeteg kinyomtatott dollárból történő infrastruktúrális beruházás. Ami nem újdonság, a 2010-es válságot mi is az olcsó hiteleknek köszönhetően éltük túl, csak rászoktunk, mint a drogra, és jött is a magas infláció az első problémáknál.
Picit színjáték az elnökválasztás, mert tk. minden azon múlik, hogy a párt milyen szakembereket tud adni az elnök mellé. Trump adminisztrációja is jó volt, egy csomó rossz döntéstől megvédték az elnököt.

A méregdrága amcsi gázhoz annyit, hogy a háború előtti gázárakhoz képest valóban drágább volt (ahhoz képest a mostani orosz is), de a mai vilápiaci árakhoz képest már nem is annyira.
Meg olyan bonyolult rendszer az egész, hogy ha amerikai kereskedőtől vesz valaki, nem is biztos, hogy amerikai gázt kap. Simán lehet az katari, algér vagy kanadai.
kiserik írta: mint európai lakosnak kicsit furán hat, mikor valaki ódákat zeng
Nekem is furcsa, mikor valaki az európai-orosz kapcsolatok megszűnéséért mindenkit hibáztat, csak az oroszokat nem, pedig semmi okuk nem volt hibrid majd gazdasági háborút indítani Európa ellen. Fizettünk az egyre dráguló gázukért és olajukért, mint a kiskatonák, nem igaz az a vád tőlük, hogy nem tekintettük őket egyenlő partnernek. És ők ezt képesek voltak felrúgni csupán azért, hogy Putyin bekerüljön az orosz történelemkönyvekbe. Ha valóban az USA-val volt gondjuk, akkor azt meg lehetett volna oldani nélkülünk is. Utólag kiderült, hogy végig a lengyeleknek volt igaza, mikor szabadultak az orosz energetikai függőségtől amint és ahogy tudtak, és most degeszre keresik magukat a norvég gázon. Idő kérdése volt, hogy Moszkva mikor él vissza politikailag az energetikai adottságaival.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 11., szerda 20:55

nuevo_ericco írta: Viszont az egy hamis narratíva, hogy a háborút azért robbanották ki az amerikaiak, hogy az orosz gáz helyett amerikait vegyünk.
Ilyet soha még csak nem is gondoltam. Csak azért szóltam közbe, mert nekem, mint európai lakosnak kicsit furán hat, mikor valaki ódákat zeng (tudom ez nem Te voltál, de úgy jött ki a lépés, hogy Te kérdeztél rá, hogy ennek mi köze Bidenhez) egy kormány gazdaságpolitikájáról, aminek az alapja a szomszédunkban dúló háború. Márpedig tény, hogy a Biden kormány gazdaságpolitikájának az alapja a főként Európának méregdrágán eladott gáz és az orosz-ukrán háború kapcsán eladott töménytelen fegyver.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 19:12

kiserik írta: Bocsi, telefonról vagyok, így nehéz szerkeszteni.

Gáz: a covid vakcinák beszerzése is nemzeti hatáskörben volt, mégis vett a jóasszony 35 milliárd euró értékben amihez Heiko is elég szorosan köthető. Mindent a családért jeligére USA gáz exportjáról most nagy hirtelen ezt a cikket találtam: https://www.reuters.com/markets/commodi ... 024-09-04/
No problem.
A Covid vakcinákkal kapcsolatban egy véleményen vagyunk, ott nekem is rohadtul hiányzik a transzparencia. Viszont a logikáját értem, közös beszerzés nélkül pl. Magyarországnak csak kínai meg orosz vakcina maradt volna, minden mást felvásároltak volna a gazdagabb tagállamok, még ennél is drágábban. De ezt nem így kellett volna, indult is eljárás.

Ami a gázt illeti, a háború előtt fél évvel a Gazprom ok nélkül üresen hagyta a német-orosz szállítócégek tartályait, amire beindult a pánik, nagybevásárlás, az árak kilőttek (ezzel készültek az offenzívára Moszkvában, ravasz lépés volt, el kell ismerni). Akkor der Leyen még nem is vehetett palagázt, mert még nem létezett közös beszerzés, ez volt a gond, mert a tagországok egyenként felverték az árakat. A mostani egyeszség 15%-ról szól (önkéntes alapon lehet magasabb), a maradék tagállami hatáskör, ami pl. Magyarországon leginkább a Szerbiából érkező orosz gáz, ami jelenleg drágább, mint a világpiaci ár.
Az EU és tagországai az elmúlt években mindenhonnan összevásároltak, van benne amerikai LNG is, nem kevés, de a tendencia csökkenő, idén jóval kevesebb volt, mint tavaly. Viszont az egy hamis narratíva, hogy a háborút azért robbanották ki az amerikaiak, hogy az orosz gáz helyett amerikait vegyünk. Inkább az oroszok reménykedtek abban, hogy az offenzíva rövid lesz, és mire a Világ felkapja a fejét, már késő lesz, majd minden folyik a régi mederben. Nem ez lett.
Amúgy 2026-ban beindul az európai kitermelés is, többek közt a románok jól fognak járni.
kiserik írta: Musk: nem tudom minek kellene nevezni azt, aki '83-ban, 12 évesen számítógépes játékot fejleszt otthon. A családi vagyonos történet is kb úgy volt, hogy az első cégükhöz kaptak az apjuktól valami 30.000 dollárt, ami nem kevés, de azért messze van a milliomos csemete felvásárolja a cégeket narratívától.
A 30 000 dollár közben saját bevallása szerint is 200 000 volt, amivel az apja lett a Zip2 legnagyobb induló befektetője. Itt is érdekes a Richard Sorkin (CEO) story, aki tk. felfuttatta a céget, majd ki lett túrva.
Nem egy kutyaütő, mert akkor nem lenne ott, ahol, de a sikereit inkább köszönheti a nevezzük üzleti érzékének.
Ettől függetlenül a nagy pénzt hozó cégeibe (PayPal, Tesla) bevásárolta magát, nem pedig az alapoktól építette, mint az említett Jobs vagy Zuckerberg. Azt hiszem, a SpaceX valóban az ő gyermeke, azt nem vitatom.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 11., szerda 18:34

ericco:

Bocsi, telefonról vagyok, így nehéz szerkeszteni.

Gáz: a covid vakcinák beszerzése is nemzeti hatáskörben volt, mégis vett a jóasszony 35 milliárd euró értékben amihez Heiko is elég szorosan köthető. Mindent a családért jeligére :lol: USA gáz exportjáról most nagy hirtelen ezt a cikket találtam: https://www.reuters.com/markets/commodi ... 024-09-04/

Musk: nem tudom minek kellene nevezni azt, aki '83-ban, 12 évesen számítógépes játékot fejleszt otthon. A családi vagyonos történet is kb úgy volt, hogy az első cégükhöz kaptak az apjuktól valami 30.000 dollárt, ami nem kevés, de azért messze van a milliomos csemete felvásárolja a cégeket narratívától.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 18:19

dzsi91 írta:
Bencze írta:
Tele az internet? ONN, Newsmax, Fox Entertainment Network? Szivesen elolvasok barmit ami fuggetlen hirugynoksegtol szarmazik, peldalul AP, Reuters, ABC, NPR, vagy CBS. CBS cafolta a kutya es macska evo bevandorlokat a valamilyen springfieldi vezetore (city council elnoke vagy a tokom tudja mi a pontos pozicioja) hivatkozva
Jah hát ha a cbs meg az rtlklub cáfolja akkor oké.

A független média szerint Késelő muszlimok sincsenek csak fiatal férfiak akiknek indítéka ismeretlen :mrgreen:
Media bias chart gugli kepkeresobe. Johet politico, PBS, Wall Street Journal, Rasmussen Reports, Axios News forras is. CBS mindig is partatlan volt es az egyik megbizhatobb forras ahogy a tobbi is amit felsoroltam. Nem veletlenul nem emlitettem MSNBC, CNN es a hasonlo elfogult szemeteket.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. szeptember 11., szerda 18:13

Caraway írta: Median:

Fidesz 43 %
Tisza 39%

Itt jovore komoly penzszorast kell az orban klannak csinalnia a kinai hitelekkel es az ures kasszaval, kulonben nagyon necces lesz a gyozelmuk. Mondjuk meg johet a hataron tuli mandatumotero szavazosdi torvenymodositas is, az finom lesz.
Ez már nem csak a hype-vonat, reméljük ki sem fog gyulladni.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. szeptember 11., szerda 18:10

Bencze írta:
dzsi91 írta:

Laportanak nincs bizonyítéka semmire. Ezeknek az előembereknek a tetteivel tele van az internet.
Tele az internet? ONN, Newsmax, Fox Entertainment Network? Szivesen elolvasok barmit ami fuggetlen hirugynoksegtol szarmazik, peldalul AP, Reuters, ABC, NPR, vagy CBS. CBS cafolta a kutya es macska evo bevandorlokat a valamilyen springfieldi vezetore (city council elnoke vagy a tokom tudja mi a pontos pozicioja) hivatkozva
Jah hát ha a cbs meg az rtlklub cáfolja akkor oké.

A független média szerint Késelő muszlimok sincsenek csak fiatal férfiak akiknek indítéka ismeretlen :mrgreen:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 18:08

nuevo_ericco írta: Az energetikai szerződések továbbra is nemzetállami hatáskörbe tartoznak.
Itt helyre kell igazítanom :mrgreen:, mert a betárolási mennyiség 15%-a idei év végéig valóban közös, a maradék 85% tagállami hatáskör. De ez sem amerikai összeesküvés, ezzel a döntéssel gátolták meg, hogy az egyes tagállamok egymásra licitáljanak, mint 2021-22-ben, így verve az egekig az árakat.

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 17:55

dzsi91 írta:
Bencze írta:

Azt meg nem, de egyik naprol a masikra bekoltozott valami el salvadori menekult az egyik haloszobamba es a betegbiztositasomat is atirtak a nevere, hogy nagyobb esellyel legyen sikeres a nemvalto mutet. :mrgreen:

Ugye mekkora faszsagnak hangzik ez? Mint a legtobb fear mongering a MAGA szektatol. :) hasonlo alomvilag, mint amiben laporta es a barcelonasok elnek
Laportanak nincs bizonyítéka semmire. Ezeknek az előembereknek a tetteivel tele van az internet.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. szeptember 11., szerda 17:50

Bencze írta:
dzsi91 írta:
Lehet az ő macskájukat még nem ette meg valamelyik bennszülött :mrgreen:
Azt meg nem, de egyik naprol a masikra bekoltozott valami el salvadori menekult az egyik haloszobamba es a betegbiztositasomat is atirtak a nevere, hogy nagyobb esellyel legyen sikeres a nemvalto mutet. :mrgreen:

Ugye mekkora faszsagnak hangzik ez? Mint a legtobb fear mongering a MAGA szektatol. :) hasonlo alomvilag, mint amiben laporta es a barcelonasok elnek
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 11., szerda 17:48

kiserik írta: Látod ez itt nem kicsi probléma. Soha nem mondtam ilyet. Sőt, ki is emeltem, hogy csomó kérdésre nem lehet ezt ráhúzni.
Akkor ezt értettem félre:
Aztán itt van, hogy míg nálad meg vannak ezek a régi irányok, hogy jobb, bal, szocdem, akármi, nálam már rég nincs. Gyakorlatilag nem is nagyon van olyan látható párt Európában, ami beleillene valamelyik régi csoportba. Nálam igen is létezik a globalista és a szuverenista, mert elég sok dolog mutat afelé, hogy a politika ezen szempontból eléggé globálissá változott.
Leírtad, hogy nálad nincsenek irányok, van kettő. A mindent a politikára értettem, de oké, elfogadom, akkor nem minden.
kiserik írta: Megjegyzés és ne vedd személyeskedésnek, mert nem annak szánom, de én még ilyet nem láttam, hogy egy önmagát jobb oldali (Fidesz) szimpatizánsnak mondó értelmes ember hogyan esik át elvakultan a ló másik oldalára. Mindig mondom, hogy fogyasszunk híreket minden oldalról, mert könnyen örvényben találhatjuk magunkat.
Nem veszem annak, továbbra is jobboldalinak tartom magam, de elutasítom ezt a populista, alt-right vonalat, ami nekem már szélsőséges. Oda ki sem akarok már térni, mert ma már felesleges, hogy a jobb és baloldal eredetileg nem is politikai, hanem gazdaságpolitikai kifejezések.
kiserik írta: Ha minden igaz, von der Leyen a háború kirobbanása előtt 1 hónappal 120 hajónyi palagázt rendelt az USA-tól.
Kinek rendelte volna? Az energetikai szerződések továbbra is nemzetállami hatáskörbe tartoznak. Arról nem is beszélve, hogy palagázból az USA magának is alig tud termelni. Azeri, katari és norvég gázzal váltottuk ki az oroszt. Tudom, hogy előre leírtad, de ennek tényleg orosz szaga van. Neked is tudom ajánlani, tájékozódj máshonnan is, mert lehet örvényben vagyok, de akkor te is.
Felrobbantotta egy kis létszámú csapat, akit mindenki meg akart állítani, főleg az amerikaiak (álítják az amerikaiak :lol: )
Nem az amerikaiak állították, hanem ha jól emlékszem, a németek. De ha meggyőzőbb bizonyítékaid vannak, szívesen látom őket. A belinkelt filmet láttam, és ez alapján én pedig mondhatnám akár az FSZB is, mert a gáz árának emelkedése miatt az oroszok jártak a legjobban. Oda-vissza adogathatjuk egymásnak ez elméleteket, mindenféle háttérinfó nélkül.
kiserik írta: A Muskos részre nem reagálok, mert fölösleges. Kicsit fullba sikerült nyomni a demokrata propagandát
Konrkétan melyik része nem volt igaz? Amiket leírtam, nyílt információk, már azelőtt mindenki tudta, hogy Musk Trmump mellé állt volna.
A Shanghai Metal Market is demokrata propaganda?
https://news.metal.com/newscontent/1017 ... -oligarchs
dzsi91 írta: Laportanak nincs bizonyítéka semmire. Ezeknek az előembereknek a tetteivel tele van az internet.
Csak Trump hazugságaival ellentétben, nem csak a demokraták kormányzása alatt jöttek. Sőt, Trump volt az, aki leépítette a határvédelmet. Erre mi volt a válasza? Mert rossz munkát csináltak. Csak elfelejtette azt helyrehozni. Talán azért, mert más kampánytémája nincs, csak a kutyákat grillező migrik.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. szeptember 11., szerda 17:53-kor.

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. szeptember 11., szerda 17:16

tcskhun írta:
Bencze írta:

Mit szolsz a 10 millio dollarhoz amit Trump kapott egyiptomtol? Mit szolsz a 2 milliard dollarhoz amit Jared Kushner es Ivanka Trump kapott a szaudiaktol?
10millio dollár trumpnak? Tudod ez olyan mint csepp a tengerben….🤣🤣🤣🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
Akkor az nem korrupcio? Mit szolsz trump vejenek es lanyanak adott 2 milliard dollarhoz? Erdekes, valahogy pont azutan a 2 milliardos uzlet utan kezdtek a szaudiak urant dusitani amit addig nem tudtak hogy kell. Csak nem atomtitkokert kapott 2 millardot a trump crime family? :)

Az megvan, hogy trump direkt valasztotta az affanisztani kivonulas idopontjat es o targyalt a kivonulas felteteleirol a talibokkal?

Igen, az osszes haboru amit felsoroltal Bushnak es Dick Cheneynek koszonheto. Dick Cheney, aki szerint trump veszelyes a demokraciara nezve.

Vissza: