Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 11:00

kiserik írta: Nem tudom, hogy hogyan akarják elhúzni '26-ig ezt a pánik van a Karmelitában és Tóni indítja a gépeket mantrát anélkül, hogy unalomba fulladjon.
Akiknek ez az üzenet szól, azok valószinűleg sosem fogják megunni :D
Szerintem ezt a választást sem a biztos választók fogják eldönteni, hanem a billegők, akik nem annyira érdeklődnek a politika iránt, de azért mégis elmennek szavazni. Ha őket ismét sikeresen megszólítja a Fidesz, vagy meggyőzi egy újabb osztogatással, mint legutóbb, akkor jó eséllyel meglesz az újabb kétharmad az egyéniknek köszönhetően.
Blanco88 írta:Igen ki kell írni egy népszavazást.
Nem olyan egyszerű azt 2010 óta :roll:

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:56

kiserik írta:
Blanco88 írta:

Én elhiszem csak már annyi ilyen kutatást olvastam, amióta követem a politikát. Sose felejtem el hogyan mérte mindenki szándékosan alul a 2009-es ep választáson a Jobbikot. (Az szdsz ki lesz a harmadik erő kampánya. Szerencsére nem ők lettek😅) De ha el is hiszem, hogy most ez az eredmény, (Hogy a Mi Hazánk 5% alatt van azt kétlem) ez a pánik van, félnek kifejezés megmosolyogtató továbbra is. Ha kell megindul az osztogatás ne legyen kétség. De még ha listán nyer is a Tisza egyéniben nem látom, hogy találnának megfelelően beágyazott jelölteket.

Ui: a Dk-mszp-pm együttműködés már megszünt
Azóta is folyamatosan megy az úgysem jutnak be, csak elveszett szavazat lesz belőle kampány minden választáson, lásd legutóbb Tisza. Vajon honnan jött az ötlet? :hmmm: :lol:

Nem tudom, hogy hogyan akarják elhúzni '26-ig ezt a pánik van a Karmelitában és Tóni indítja a gépeket mantrát anélkül, hogy unalomba fulladjon.
Lassan indul az a gép.
A radikális jobboldalt mindig alul kell mérni, hátha egyszer beteljesül a jóslat.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:54

kiserik írta:
BlancoMark írta:
Jogos, itt arra gondoltam, hogy eselytelenek lennenek modositani a 2/3-os torvenyeket, szoval teljes patthelyzet. :lol:
Ezt már nem először olvasom itt. Szerintem 2/3-ad nélkül is lehet elég jól kormányozni. 2010 előtt is ment szerintem. Mihez kell 2/3-ad? https://www.parlament.hu/az-orszaggyule ... ly-szerint

Ezenkívül ha jól tudom az alkotmányhoz hozzá lehet nyúlni alkotmányozó nemzetgyűléssel, aminek a kiírásához csak sima többség kell, ha jól emlékszem.
Igen ki kell írni egy népszavazást. Ha ott nyernek és elegen mennek el rá, (a fidesz bojkottra fog felszólítani) akkor jöhet még egy Alkotmányozó Nemzetgyűlési Választás. Aztán lehet alkotmányzni😅

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:52

Blanco88 írta:
RealVazquez írta:

Fidesz belső mérései még szorosabbat mutatnak, Gyurcsányék már a 3%-ot sem érik el, a Tiszán kívűl más ellenzéki párt nem jutna be a Parlamentbe, ha ma lennének a választások. Ráadásul egyre többen látják, hogy mekkora lendületben van a Tisza, a Fidesz meg lejtmenetben, futnak az események után, így egyre bátrabban csatlakoznak hozzánk. Megváltozott a helyzet és pánik van Rogánéknál.
Én elhiszem csak már annyi ilyen kutatást olvastam, amióta követem a politikát. Sose felejtem el hogyan mérte mindenki szándékosan alul a 2009-es ep választáson a Jobbikot. (Az szdsz ki lesz a harmadik erő kampánya. Szerencsére nem ők lettek😅) De ha el is hiszem, hogy most ez az eredmény, (Hogy a Mi Hazánk 5% alatt van azt kétlem) ez a pánik van, félnek kifejezés megmosolyogtató továbbra is. Ha kell megindul az osztogatás ne legyen kétség. De még ha listán nyer is a Tisza egyéniben nem látom, hogy találnának megfelelően beágyazott jelölteket.

Azóta is folyamatosan megy az úgysem jutnak be, csak elveszett szavazat lesz belőle kampány minden választáson, lásd legutóbb Tisza. Vajon honnan jött az ötlet? :hmmm: :lol:

Nem tudom, hogy hogyan akarják elhúzni '26-ig ezt a pánik van a Karmelitában és Tóni indítja a gépeket mantrát anélkül, hogy unalomba fulladjon.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:46

RealVazquez írta:
Blanco88 írta:

Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló😅)
Fidesz belső mérései még szorosabbat mutatnak, Gyurcsányék már a 3%-ot sem érik el, a Tiszán kívűl más ellenzéki párt nem jutna be a Parlamentbe, ha ma lennének a választások. Ráadásul egyre többen látják, hogy mekkora lendületben van a Tisza, a Fidesz meg lejtmenetben, futnak az események után, így egyre bátrabban csatlakoznak hozzánk. Megváltozott a helyzet és pánik van Rogánéknál.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:43

De nekik 15 kene, nem? Mivel ez mar DK-MSZP-Parbeszed, igy 3 partrol beszelunk, szoval 3x annyi mandatumot is kell gyujteniuk a bejutashoz.
ez kb ongyilkossag lenne fletoeknak.

az a 8 szazalek, amit osszegyujtottek az ep-n, kizart, hogy felduplazodjon, de meg a 8 megtartasa is csoda kategoria lenne, tekintve, hogy milyen aranyban vannak a szavazoik a fiatalok es idosek kozott.
szerintem ha egyedul indulnak, akkor osszeszedik az 5-ot eppenhogy es ennyi van ebben szamukra.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:32

BlancoMark írta:
nuevo_ericco írta:

Az hogy jönne ki, ha más nem kerülne be? 99 és 100 mandátum? Arra kicsi az esély.
Mennyi időbe telne kilóra megvenni pár tiszás képviselőt :mrgreen:
Jogos, itt arra gondoltam, hogy eselytelenek lennenek modositani a 2/3-os torvenyeket, szoval teljes patthelyzet. :lol:
Ezt már nem először olvasom itt. Szerintem 2/3-ad nélkül is lehet elég jól kormányozni. 2010 előtt is ment szerintem. Mihez kell 2/3-ad? https://www.parlament.hu/az-orszaggyule ... ly-szerint

Ezenkívül ha jól tudom az alkotmányhoz hozzá lehet nyúlni alkotmányozó nemzetgyűléssel, aminek a kiírásához csak sima többség kell, ha jól emlékszem.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:21

Caraway írta:
géza írta: DK valahogy szerez ot mandatumot, es jon a Fidesz - DK koalicio 2026-ban. :sziv:
De nekik 15 kene, nem? Mivel ez mar DK-MSZP-Parbeszed, igy 3 partrol beszelunk, szoval 3x annyi mandatumot is kell gyujteniuk a bejutashoz. Valahol ezt olvastam, de lehet baromsag, aki tud pontos infot megerosithet.
Igen, 15% a küszöb, ha 3 vagy annál több párt állít listát. Btw az MSZP és a P szerintem 26-ra már nem fognak hivatalosan se létezni :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:09

Realista24 írta: En orommel olvasom, sok az uj info. Az hogy melyik mennyire hiteles es hiheto, tovabbra sem tudom.
Ez az egyik legnagyobb kihívás jelenleg. Talán ezért is lettem újra aktív, hogy ütköztessem saját véleményemet másokéval, megismerjek más szempontokat, és ezt itt meg tudom tenni kulturált körülmények között. Kevés az ilyen fórum.

Amíg meg nem érkezik hehe :mrgreen:

Személyesen pedig a jó kapcsolatok megőrzése érdekében nem is nagyon érdemes mélyebben belemenni sajnos. A jelenlegi politikai kultúra valóban éket ver az emberek közé, pedig közügyekről fontos lenne beszélni.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:58

géza írta:
BlancoMark írta: Arra leszek kivancsi, hogy mi lesz, ha csak a Fidesz es a Tisza jut be, de egyiknek se lesz kormanyozo tobbsege.
DK valahogy szerez ot mandatumot, es jon a Fidesz - DK koalicio 2026-ban. :sziv:
De nekik 15 kene, nem? Mivel ez mar DK-MSZP-Parbeszed, igy 3 partrol beszelunk, szoval 3x annyi mandatumot is kell gyujteniuk a bejutashoz. Valahol ezt olvastam, de lehet baromsag, aki tud pontos infot megerosithet.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:53

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta:2021.12.29
Ez még a háború kitörése, így a háborús propaganda meg a nagy szavazatvásárlás előtt volt, közvetlen az előválasztások után. Itt még valószínüleg volt még jobbikos szavazó is, akik áprilisra elpártoltak (szerintem leginkább a DK-Jobbik paktum miatt).
Realista24 írta: Ennyi hozzaerto politikai szakerto a vilagon nincs gyerekek, mint amennyit itt megtalalni
Használd ki, ingyen tudás :mrgreen:
En orommel olvasom, sok az uj info. Az hogy melyik mennyire hiteles es hiheto, tovabbra sem tudom. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:44

BlancoMark írta: Arra leszek kivancsi, hogy mi lesz, ha csak a Fidesz es a Tisza jut be, de egyiknek se lesz kormanyozo tobbsege.
DK valahogy szerez ot mandatumot, es jon a Fidesz - DK koalicio 2026-ban. :sziv:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:39

nuevo_ericco írta:
BlancoMark írta:de egyiknek se lesz kormanyozo tobbsege.
Az hogy jönne ki, ha más nem kerülne be? 99 és 100 mandátum? Arra kicsi az esély.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:35

BlancoMark írta:de egyiknek se lesz kormanyozo tobbsege.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:22

RealVazquez írta:
Blanco88 írta:

Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló😅)
Arra leszek kivancsi, hogy mi lesz, ha csak a Fidesz es a Tisza jut be, de egyiknek se lesz kormanyozo tobbsege.

Gratulalok, hogy ennyire sikerult szetcseszni a valasztasi rendszert is. :lol:

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:38

Blanco88 írta:
Caraway írta: Median:

Fidesz 43 %
Tisza 39%

Itt jovore komoly penzszorast kell az orban klannak csinalnia a kinai hitelekkel es az ures kasszaval, kulonben nagyon necces lesz a gyozelmuk. Mondjuk meg johet a hataron tuli mandatumotero szavazosdi torvenymodositas is, az finom lesz.
:goat:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:29

Jól esik valahol vitáni, ahol értelmes emberek vannak, és főleg nincsenek trollok, akik szétcsesznék a vitát. Mára az ilyen hely nagyon ritka, meg kell becsülni.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:25

Realista24 írta: Ennyi hozzaerto politikai szakerto a vilagon nincs gyerekek, mint amennyit itt megtalalni :mrgreen:
Kapitanyok orszaga :kalapos:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:09

Blanco88 írta:2021.12.29
Ez még a háború kitörése, így a háborús propaganda meg a nagy szavazatvásárlás előtt volt, közvetlen az előválasztások után. Itt még valószínüleg volt még jobbikos szavazó is, akik áprilisra elpártoltak (szerintem leginkább a DK-Jobbik paktum miatt).
Realista24 írta: Ennyi hozzaerto politikai szakerto a vilagon nincs gyerekek, mint amennyit itt megtalalni
Használd ki, ingyen tudás :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 12., csütörtök 8:03

Ennyi hozzaerto politikai szakerto a vilagon nincs gyerekek, mint amennyit itt megtalalni :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: