Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 15:59

Nem tudom, hogy szatelit párt-e, de az a beadvány a 2022-es választások előtt, ami a listán indulást még magasabb számú egyéni jelölthöz kötötte, eléggé a Fidesznek segített, mert amiatt nem lehetett az összefogásnak egy Gyurcsányos és egy mentes listája, ahogy azt eredetileg tervezték, és a visszalépéseket is megnehezítette.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 12., csütörtök 15:42

Én csak azt nem értem, hogy egy szatelit pártnak miért kell minden előterjesztését leszavazni, minden lépését gáncsolni, hátráltatni tudatosan elhallgattatni? Logikailag nem segíteni kellene és együttműködni? Vagy ez a színjáték része? :hmmm: Mint legutóbb (meg úgy az összes többin) az igazságügyi bizottságban: https://www.youtube.com/watch?v=0XdZ_jZT5LI&t A kötelező buzizáson kívül értelmes és hasznos előterjesztés, a végén a szavazás a csattanó. A bizottság tagjai Fidesz, KDNP, Momentum, DK meg Jakab Petike.

Na mindegy, mondanám, hogy majd kiderül, de szerintem nem fog. Sajnos nem lesz rá szükség.

ui: egyébként van olyan párt Magyarországon, ami nem a Fidesz szatelit pártja és természetesen nem a Tisza?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 12., csütörtök 15:07

nuevo_ericco írta: Amúgy a Fidesz, ha nem tud egyedül kormányt alakítani, a Mi Hazánkkal fog koalíciora lépni.
Dehogy, hát a Mi Hazánk nem a Fidesz szatelit pártja...

Igaz úgy néz ki, mintha az lenne, igaz úgyis cselekednének mintha az lenne, akkor se azok... :kalapos:
Hogy miért? Én se tudom, de kiserik azt mondta és én hiszek neki... :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 14:34

kiserik írta:Akkor nézzük az án 1bites szavazói gondolkodásomat
Erről kivételesen nem te tehetsz :mrgreen:, hanem az egykörös választási rendszer, amely 1 az 1 elleni versenyre van optimalizálva. Minden más felállásban a legnagyobb kisebbség felé lejt a pálya, nem kicsit. Ezért volt az összefogás, előválasztás, stb., és ezért néz ki úgy jelenleg, hogy a régi ellenzék megszűnik, fokozatosan egy új politikai erő mögé állnak be az ellenzéki szavazók. A matek nem enged.
hogy a TISZA csak azokat az egyéni körzeteket tudja megnyerni, amiket 2022-ben az egyesült ellenzék
ha beindul a hógolyó efektus, és az ellenzéki pártok akkorra elpárolognak, nyugodtan oda lehet számolni azokat a körzeteket, ahol a Fidesz es a Mi Hazánk együtt nem érték el az 50%-ot.
Amúgy a Fidesz, ha nem tud egyedül kormányt alakítani, a Mi Hazánkkal fog koalíciora lépni.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 12., csütörtök 14:22

kiserik írta: Akkor nézzük az án 1bites szavazói gondolkodásomat, két nagy párt a jelen állás szerint Fidesz és Tisza:

Feltételezzük, hogy '26-ban megvan a kormányváltás, megvan az 51% (koalícóval vagy anélkül). Ehhez szerintem listán kell nagyon elverni a Fideszt, mert egyéniben fogják hozni magukat a többi párt pedig jócskán fog elvenni szavazatokat a Tiszától
Ez a gondolat már itt megbukik, egész egyszerűen matematikailag. 106 egyéni képviselőt választunk, és 93 listásat. Az többséghez 100 képviselő kell.

Nem tudom pontosan mire gondolsz az alatt, hogy "egyéniben fogják hozni magukat", de az egyszerűség kedvéért számoljunk azzal, hogy a TISZA csak azokat az egyéni körzeteket tudja megnyerni, amiket 2022-ben az egyesült ellenzék (esetleg annál egy picivel többet)

Ez 19 körzet. Számoljunk egy picivel többel, legyen 30, amit megnyernek. Ez azt jelenti, hogy 76-ot a Fidesz nyert. (javíts ki, ha nem ezt értetted, hogy "hozni fogják magukat")

A TISZÁNAK tehát még 81 mandátum kéne listáról, hogy többsége legyen. Ez azt jelentené, hogy a listás szavazatok kb. 81/93*100 = 87%-át kéne elhozniuk, ami egyrészt irreális, másrészt, ha mégis lenne ekkora támogatottságuk, akkor meg az szcenárió irreális, hogy csak 30 körzetet nyernek (ekkora országos támogatottsággal a körzetek mindegyikét vinnék kb).

Szóval ez egy rossz gondolat, hogy a "listán kell nagyon nyerni". A lista teljesen másodlagos ebben a választási rendszerben. Egész egyszerűen az van, hogy az egyéni körzetekből kb 60-at el kell hoznia annak, aki nyerni akar. Amellé 40 listás hely kell (ahhoz kb. 43%-nyi listás szavazat, ami reálisnak hangzik)

De tegyük most ezt félre, és tegyük fel, hogy a Tiszának egyszerű többsége lesz, mondjuk 100 képviselővel.
Innen az alkotmányozó nemzetgyűlés bárki bármit mond, formalitás, mert többségi szavazás van. Időbe kerül, de formalitás
Ez így elég nagy túlzás. Ilyet kétféleképp lehet kiírni:
1. Kétharmaddal kiírja a parlament (ez ugye nem opció)
2. Egyszerű többséggel kiírnak egy népszavazást arról, hogy legyen-e. A fidesz törvényeinek köszönhetően egy népszavazás eredménye csak akkor lesz érvényes, ha azon megjelent és érvényesen szavazott a választásra jogosultak több, mint 50%-a. Egy ilyen esetben a Fidesz biztosan bojkottra fogja felszólítani a szavazóit (másfél-kétmillió ember) és ehhez még vegyük hozzá, hogy van egy kb 30%-nyi réteg országban, akik soha, semmilyen szavazásra nem mennek el.

2022-ben 8 215 304 választásra jogosult volt, ennek a 30%-a kb 2.4 millió fő, ha ehhez a másfél-kétmillió Fidesz szavazót hozzáveszed akkor 3.9-4.4 millió embert kapsz, aki nem fog elmenni szavazni. Az 50%-ös küszöb pedig kb. 4.1 millió.

Szóval nem, ez abszolút nem formalitás, a Fidesz akár eredménytelenné is tudja tenni ezt, ha sikerül a szavazóit rávenni arra, hogy ne menjenek el szavazni.
Költségvetési tanács szerepe. Abban a pillanatban, ha a Fidesz ilyen módon oszlatná fel a parlamentet és tenné semmissé a szavazás eredményét, akkor olyat vágna maga alá, hogy belepusztulna. Új szavazást kellene kiírni és ott bőven 2/3-dal veszítenének. Ez maga lenne a politikai öngyilkosság.
Ebben lehet hogy igazad van, az biztos, hogy komoly nemzetközi visszhangja is lenne, illetve nyilván számolniuk kellene akkor a népharaggal is. Bár a köpcösből kinézem, hogy amolyan büntetésként polgárháborús hangulatba taszítja az országot, ha már ő nem uralkodhat.
Természetesen az alapítványok és a vagyonok kiszervezése egy más kérdés. Az bukó így is úgy is.
+ a választási törvény, amit nem az alkotmány ír le

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 12., csütörtök 13:08

Akkor nézzük az án 1bites szavazói gondolkodásomat, két nagy párt a jelen állás szerint Fidesz és Tisza:

Feltételezzük, hogy '26-ban megvan a kormányváltás, megvan az 51% (koalícóval vagy anélkül). Ehhez szerintem listán kell nagyon elverni a Fideszt, mert egyéniben fogják hozni magukat a többi párt pedig jócskán fog elvenni szavazatokat a Tiszától. Tehát kimondható, hogy a többség támogatása megvan és el is mennek szavazni.

Innen az alkotmányozó nemzetgyűlés bárki bármit mond, formalitás, mert többségi szavazás van. Időbe kerül, de formalitás.

Költségvetési tanács szerepe. Abban a pillanatban, ha a Fidesz ilyen módon oszlatná fel a parlamentet és tenné semmissé a szavazás eredményét, akkor olyat vágna maga alá, hogy belepusztulna. Új szavazást kellene kiírni és ott bőven 2/3-dal veszítenének. Ez maga lenne a politikai öngyilkosság.

Természetesen az alapítványok és a vagyonok kiszervezése egy más kérdés. Az bukó így is úgy is.

Senki nem azt mondja, hogy ugyan olyan lesz kormányozni a Fidesz után, mint 2012 előtt volt, de az egy oltári bullshit, hogy 2/3-ad nélkül nem lehet. Az más kérdés, hogy én erre továbbra sem látok jelenleg semmi esélyt (főleg, hogy a Tisza elvileg elzárkózik az összefogástól) anélkül, hogy rájuk gyújtanák az országot.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 12:46

swfan írta:
kiserik írta:

Ezt már nem először olvasom itt. Szerintem 2/3-ad nélkül is lehet elég jól kormányozni. 2010 előtt is ment szerintem. Mihez kell 2/3-ad? https://www.parlament.hu/az-orszaggyule ... ly-szerint

Ezenkívül ha jól tudom az alkotmányhoz hozzá lehet nyúlni alkotmányozó nemzetgyűléssel, aminek a kiírásához csak sima többség kell, ha jól emlékszem.
2010 óta a Fidesz rengeteg kétharmados jogszabályt átírt kénye kedve szerint bármiféle társadalmi konszenzus nélkül. Könnyű azt mondani, hogy "2010 előtt is ment", csak közben a Fidesz a kétharmadával az állam működésének minden területére bemászott, gyakorlatilag kiiktatva a félek és ellensúlyok rendszerét - na ezt kétharmad nélkül nem fogja tudni visszacsinálni senki.

Az alkotmánybírók kinevezéséhez kétharmad kell. A Legfőbb Ügyész kinevezéséhez szintén. A jegybankelnök megválasztásához. A számvevőszék elnökének megválasztásához. Ezek mandátuma ráadásul direkt úgy meg lett hosszabítva, hogy kormányváltás esetén is itt legyenek az új kormány nyakán

A súlyosan aránytalan választási törvényt is át kell írni, ami szintén kétharmados. Olyan vt kell, ami garantálja, hogy soha többé ne szerezhessen egyetlen párt egyedül alkotmányozó többséget.

Illetve nem tudom az megvan-e, de a fentebb felsorolt pozíciók közül 2 személy döntése nyomán fel lehet oszlatni a parlamentet is. A Költségvetési Tanács ugyanis megvétózhatja a költségvetést - ilyen esetben pedig a Köztársasági Elnök feloszlathatja a parlamentet. A KT-nak 3 tagja van: ÁSZ elnök, MNB elnök, és egy tag pedig a Köztársasági Elnök delegáltja. A 3-ból 2 személy szavazata elég a vétóhoz.

Nos, az ÁSZ és az MNB elnöke fideszes... Ha 2026-ban veszít is a Fidesz, simán semmissé tudják tenni a választási eredményeket ezzel a két pozícióval.

Szóval nem, az a helyzet, hogy 2026 után kétharmad nélkül kormányozni abszolút nem lesz ugyanolyan, mint az 2010 előtt volt.
Számoljuk még ide az alapítványokba kiszervezett közintézményeket is, ahol szintén fideszesek ülnek a kuratóriumokban.

ram8nes
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2024. szeptember 12., csütörtök 12:32

swfan írta:
kiserik írta:

Ezt már nem először olvasom itt. Szerintem 2/3-ad nélkül is lehet elég jól kormányozni. 2010 előtt is ment szerintem. Mihez kell 2/3-ad? https://www.parlament.hu/az-orszaggyule ... ly-szerint

Ezenkívül ha jól tudom az alkotmányhoz hozzá lehet nyúlni alkotmányozó nemzetgyűléssel, aminek a kiírásához csak sima többség kell, ha jól emlékszem.
2010 óta a Fidesz rengeteg kétharmados jogszabályt átírt kénye kedve szerint bármiféle társadalmi konszenzus nélkül. Könnyű azt mondani, hogy "2010 előtt is ment", csak közben a Fidesz a kétharmadával az állam működésének minden területére bemászott, gyakorlatilag kiiktatva a félek és ellensúlyok rendszerét - na ezt kétharmad nélkül nem fogja tudni visszacsinálni senki.

Az alkotmánybírók kinevezéséhez kétharmad kell. A Legfőbb Ügyész kinevezéséhez szintén. A jegybankelnök megválasztásához. A számvevőszék elnökének megválasztásához. Ezek mandátuma ráadásul direkt úgy meg lett hosszabítva, hogy kormányváltás esetén is itt legyenek az új kormány nyakán

A súlyosan aránytalan választási törvényt is át kell írni, ami szintén kétharmados. Olyan vt kell, ami garantálja, hogy soha többé ne szerezhessen egyetlen párt egyedül alkotmányozó többséget.

Illetve nem tudom az megvan-e, de a fentebb felsorolt pozíciók közül 2 személy döntése nyomán fel lehet oszlatni a parlamentet is. A Költségvetési Tanács ugyanis megvétózhatja a költségvetést - ilyen esetben pedig a Köztársasági Elnök feloszlathatja a parlamentet. A KT-nak 3 tagja van: ÁSZ elnök, MNB elnök, és egy tag pedig a Köztársasági Elnök delegáltja. A 3-ból 2 személy szavazata elég a vétóhoz.

Nos, az ÁSZ és az MNB elnöke fideszes... Ha 2026-ban veszít is a Fidesz, simán semmissé tudják tenni a választási eredményeket ezzel a két pozícióval.

Szóval nem, az a helyzet, hogy 2026 után kétharmad nélkül kormányozni abszolút nem lesz ugyanolyan, mint az 2010 előtt volt.
Durva, hogy 14 ev utan az emberek meg mindig abban vannak, hogy "2010 előtt is ment szerintem".
Olyan szinten es pofatlanul avászkodtak be mindenhova és mókoltak meg mindent a sajat javukra, hogy ha barki levaltja oket, akkor olyan nehezitett palyan fog mozogni, ami fenyevekre van a 2010-es allapotoktol. (Ezert is gondolom, hogy rovid tavon szinte biztos bukasra is lesz itelve egy uj kormanyzo part)

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 12., csütörtök 12:19

kiserik írta:
BlancoMark írta:
Jogos, itt arra gondoltam, hogy eselytelenek lennenek modositani a 2/3-os torvenyeket, szoval teljes patthelyzet. :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 11:00

kiserik írta: Nem tudom, hogy hogyan akarják elhúzni '26-ig ezt a pánik van a Karmelitában és Tóni indítja a gépeket mantrát anélkül, hogy unalomba fulladjon.
Akiknek ez az üzenet szól, azok valószinűleg sosem fogják megunni :D
Szerintem ezt a választást sem a biztos választók fogják eldönteni, hanem a billegők, akik nem annyira érdeklődnek a politika iránt, de azért mégis elmennek szavazni. Ha őket ismét sikeresen megszólítja a Fidesz, vagy meggyőzi egy újabb osztogatással, mint legutóbb, akkor jó eséllyel meglesz az újabb kétharmad az egyéniknek köszönhetően.
Blanco88 írta:Igen ki kell írni egy népszavazást.
Nem olyan egyszerű azt 2010 óta :roll:

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:56

kiserik írta:
Blanco88 írta:

Én elhiszem csak már annyi ilyen kutatást olvastam, amióta követem a politikát. Sose felejtem el hogyan mérte mindenki szándékosan alul a 2009-es ep választáson a Jobbikot. (Az szdsz ki lesz a harmadik erő kampánya. Szerencsére nem ők lettek😅) De ha el is hiszem, hogy most ez az eredmény, (Hogy a Mi Hazánk 5% alatt van azt kétlem) ez a pánik van, félnek kifejezés megmosolyogtató továbbra is. Ha kell megindul az osztogatás ne legyen kétség. De még ha listán nyer is a Tisza egyéniben nem látom, hogy találnának megfelelően beágyazott jelölteket.

Ui: a Dk-mszp-pm együttműködés már megszünt
Azóta is folyamatosan megy az úgysem jutnak be, csak elveszett szavazat lesz belőle kampány minden választáson, lásd legutóbb Tisza. Vajon honnan jött az ötlet? :hmmm: :lol:

Nem tudom, hogy hogyan akarják elhúzni '26-ig ezt a pánik van a Karmelitában és Tóni indítja a gépeket mantrát anélkül, hogy unalomba fulladjon.
Lassan indul az a gép.
A radikális jobboldalt mindig alul kell mérni, hátha egyszer beteljesül a jóslat.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:54

kiserik írta:
BlancoMark írta:
Jogos, itt arra gondoltam, hogy eselytelenek lennenek modositani a 2/3-os torvenyeket, szoval teljes patthelyzet. :lol:

Igen ki kell írni egy népszavazást. Ha ott nyernek és elegen mennek el rá, (a fidesz bojkottra fog felszólítani) akkor jöhet még egy Alkotmányozó Nemzetgyűlési Választás. Aztán lehet alkotmányzni😅

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:52

Blanco88 írta:
RealVazquez írta:

Fidesz belső mérései még szorosabbat mutatnak, Gyurcsányék már a 3%-ot sem érik el, a Tiszán kívűl más ellenzéki párt nem jutna be a Parlamentbe, ha ma lennének a választások. Ráadásul egyre többen látják, hogy mekkora lendületben van a Tisza, a Fidesz meg lejtmenetben, futnak az események után, így egyre bátrabban csatlakoznak hozzánk. Megváltozott a helyzet és pánik van Rogánéknál.
Én elhiszem csak már annyi ilyen kutatást olvastam, amióta követem a politikát. Sose felejtem el hogyan mérte mindenki szándékosan alul a 2009-es ep választáson a Jobbikot. (Az szdsz ki lesz a harmadik erő kampánya. Szerencsére nem ők lettek😅) De ha el is hiszem, hogy most ez az eredmény, (Hogy a Mi Hazánk 5% alatt van azt kétlem) ez a pánik van, félnek kifejezés megmosolyogtató továbbra is. Ha kell megindul az osztogatás ne legyen kétség. De még ha listán nyer is a Tisza egyéniben nem látom, hogy találnának megfelelően beágyazott jelölteket.

Azóta is folyamatosan megy az úgysem jutnak be, csak elveszett szavazat lesz belőle kampány minden választáson, lásd legutóbb Tisza. Vajon honnan jött az ötlet? :hmmm: :lol:

Nem tudom, hogy hogyan akarják elhúzni '26-ig ezt a pánik van a Karmelitában és Tóni indítja a gépeket mantrát anélkül, hogy unalomba fulladjon.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:46

RealVazquez írta:
Blanco88 írta:

Csodálkozom, hogy van még mindig olyan, aki hitelt ad ezeknek a felméréseknek. Sajnos ezek már a propaganda részei mindkét oldalon. (ezek alapján zárul az olló😅)
Fidesz belső mérései még szorosabbat mutatnak, Gyurcsányék már a 3%-ot sem érik el, a Tiszán kívűl más ellenzéki párt nem jutna be a Parlamentbe, ha ma lennének a választások. Ráadásul egyre többen látják, hogy mekkora lendületben van a Tisza, a Fidesz meg lejtmenetben, futnak az események után, így egyre bátrabban csatlakoznak hozzánk. Megváltozott a helyzet és pánik van Rogánéknál.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:43

De nekik 15 kene, nem? Mivel ez mar DK-MSZP-Parbeszed, igy 3 partrol beszelunk, szoval 3x annyi mandatumot is kell gyujteniuk a bejutashoz.
ez kb ongyilkossag lenne fletoeknak.

az a 8 szazalek, amit osszegyujtottek az ep-n, kizart, hogy felduplazodjon, de meg a 8 megtartasa is csoda kategoria lenne, tekintve, hogy milyen aranyban vannak a szavazoik a fiatalok es idosek kozott.
szerintem ha egyedul indulnak, akkor osszeszedik az 5-ot eppenhogy es ennyi van ebben szamukra.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:32

BlancoMark írta:
nuevo_ericco írta:

Az hogy jönne ki, ha más nem kerülne be? 99 és 100 mandátum? Arra kicsi az esély.
Mennyi időbe telne kilóra megvenni pár tiszás képviselőt :mrgreen:

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:21

Caraway írta:
géza írta: DK valahogy szerez ot mandatumot, es jon a Fidesz - DK koalicio 2026-ban. :sziv:
De nekik 15 kene, nem? Mivel ez mar DK-MSZP-Parbeszed, igy 3 partrol beszelunk, szoval 3x annyi mandatumot is kell gyujteniuk a bejutashoz. Valahol ezt olvastam, de lehet baromsag, aki tud pontos infot megerosithet.
Igen, 15% a küszöb, ha 3 vagy annál több párt állít listát. Btw az MSZP és a P szerintem 26-ra már nem fognak hivatalosan se létezni :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 12., csütörtök 10:09

Realista24 írta: En orommel olvasom, sok az uj info. Az hogy melyik mennyire hiteles es hiheto, tovabbra sem tudom.
Ez az egyik legnagyobb kihívás jelenleg. Talán ezért is lettem újra aktív, hogy ütköztessem saját véleményemet másokéval, megismerjek más szempontokat, és ezt itt meg tudom tenni kulturált körülmények között. Kevés az ilyen fórum.

Amíg meg nem érkezik hehe :mrgreen:

Személyesen pedig a jó kapcsolatok megőrzése érdekében nem is nagyon érdemes mélyebben belemenni sajnos. A jelenlegi politikai kultúra valóban éket ver az emberek közé, pedig közügyekről fontos lenne beszélni.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:58

géza írta:
BlancoMark írta: Arra leszek kivancsi, hogy mi lesz, ha csak a Fidesz es a Tisza jut be, de egyiknek se lesz kormanyozo tobbsege.
DK valahogy szerez ot mandatumot, es jon a Fidesz - DK koalicio 2026-ban. :sziv:
De nekik 15 kene, nem? Mivel ez mar DK-MSZP-Parbeszed, igy 3 partrol beszelunk, szoval 3x annyi mandatumot is kell gyujteniuk a bejutashoz. Valahol ezt olvastam, de lehet baromsag, aki tud pontos infot megerosithet.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 12., csütörtök 9:53

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta:2021.12.29
Ez még a háború kitörése, így a háborús propaganda meg a nagy szavazatvásárlás előtt volt, közvetlen az előválasztások után. Itt még valószínüleg volt még jobbikos szavazó is, akik áprilisra elpártoltak (szerintem leginkább a DK-Jobbik paktum miatt).
Realista24 írta: Ennyi hozzaerto politikai szakerto a vilagon nincs gyerekek, mint amennyit itt megtalalni
Használd ki, ingyen tudás :mrgreen:
En orommel olvasom, sok az uj info. Az hogy melyik mennyire hiteles es hiheto, tovabbra sem tudom. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: