HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 1., vasárnap 21:06
SZEBB HOLNAP: Vannak filmek, amiket érdemes újra elővenni, mert könnyen lehet, hogy újrázás után egy teljesen más élményt fognak nyújtani. A Szebb holnapot eddig nem értékeltem... hiba volt. És nem csak azért, mert Chow Yun-Fat lényegében külön művészeti ágat hozott létre azzal, ahogyan szívta a cigit...
Gengszterdráma, John Woo, emocionális hullámvasút, testvérviszály és egy vérgőzős, keserédes, lőporszagú végjáték, ahol Woo filmje célba ért.
Korábban nem igen tudtam egy hullámhosszra kerülni a film lassú felvezetésével és azzal, hogy a karakterek mennyire extrém kontrasztosan lettek mozgatva a film bizonyos pontjain. De most, amikor egy totál más szemszögből néztem és előtérbe kerültek a sorsdrámák és kevésbé az akciókra koncentráltam, így azt tudom mondani, hogy John Woo ezzel is felsőpolcos filmet készített. Prime Woo.
TÖRVÉNYEN KÍVÜL: Fullátlag hongkongi akciózás, Cynthia Rothrock és Biao Yuen főszereplésével. Tipikus, előbb ütünk és rúgunk, mint kérdezünk felfogással. A humor gyenge, de a bunyók legalább rendben vannak.
JACKIE, A JÓ FIÚ: A nosztalgián kívül sajnos nem sok jót lehet elmondani erről a filmről. Jackie Chan ugyan láthatóan élvezte az egészet, ő rendben is van a bunyóival együtt, de az egész filmet átjárja egy ilyen; vasárnap, a TV-ben kora délután leadott, csak azért nézem, mert degeszre ettem magam és nem tudok mozdulni a kanapéról vibe.
Tucatfilm, gyenge főgecivel.
SPL - A BOSSZÚHADJÁRAT: Sammo Hung, mint a hongkongi alvilág fejese? Donnie Yen és Simon Yam, mint bosszúra éhes zsaruk? Mi baj lehet?
Talán csak annyi, hogy nem sikerült megtalálni az egyensúlyt a dráma és a harcművészeti akciózás között.
A film végletekben játszik. Az egyik pillanatban túlmegy a dráma és az ahhoz kapcsolódó dallamok válnak tolakodóvá, a másikban pedig kapunk egy olyan brutálisan jól megkoreografált akcióorgiát, amitől leesik az ember álla. Ez a folyamatos belassulás és felpörgés pedig könnyen kidobja a nézőt... Közte ugye meg zajlik egy amúgy kőkemény történet az alvilág és a bosszúra kész zsaruk között.
A film összeségében rendben van, de van némi keserű szájíz.
ISTENEK FEGYVERZETE: Ezt is vagy bő 20 éve láttam utoljára... És így újrázás után csalódtam. Nem sok Jackie Chan filmre tudom azt mondani, hogy nálam mellé ment, de itt ez a helyzet.
Valahogy se sztoriban, se hangulatilag, se ez az Indiana Jones rip off jelleg nem talált be. A humor és az akciók is takaréklángon égtek, de igazából lehet az volt a fő probléma, hogy Európában, azon belül is ez a Bécs, Zágráb, Predjama kastély vonal totál idegenként hatott egy Jackie Chan filmnél, így pedig nem tudtam együtt rezonálni vele.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots