Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 19., csütörtök 12:03

fiore írta:
Zack írta:
Egynek jó lesz a többi mellé. :mrgreen: Azért a traileren szerencsére látszik, hogy nem ilyen generic anime szintű, túltolt, kőegyszerű feldolgozás lesz. Az előzetesen látott vélemények alapján eléggé előítéletesek az emberek, úgyhogy nem hiszem, hogy tetszeni fog azoknak a lotr fanoknak, akik eddig sem tudtak megbarátkozni a műfajjal.

Az alapsztorit nem ismerem, de ha ilyen Vinland Saga/Violet Evergarden/Pluto/86/AoT szerű komolyabb hangvétellel sikerül átadni az eseményeket, akkor egész jó dolog kisülhet belőle.
Először is, zseniális a profilképed. Nekem az ötlet tetszik, hogy animációként készítik el. Olcsóbb és könnyebb megvalósítani a grandiózus jeleneteket. Nem hiszem, hogy az animáció csak gyerekeknek szól. Ami nem tetszik, hogy ebből a rövid trailerből is az látszik, hogy kicsit gyermekiesebb a konfliktus, a történetek folyása. Persze nincs benne az egész film, de amit bemutattak az nagyon gyorsan történőnek és butácskának tűnik. Aztán meglátjuk, lehet ebből még nagyon jó film.

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2024. szeptember 19., csütörtök 10:19

Zack írta:
Egynek jó lesz a többi mellé. :mrgreen: Azért a traileren szerencsére látszik, hogy nem ilyen generic anime szintű, túltolt, kőegyszerű feldolgozás lesz. Az előzetesen látott vélemények alapján eléggé előítéletesek az emberek, úgyhogy nem hiszem, hogy tetszeni fog azoknak a lotr fanoknak, akik eddig sem tudtak megbarátkozni a műfajjal.

Az alapsztorit nem ismerem, de ha ilyen Vinland Saga/Violet Evergarden/Pluto/86/AoT szerű komolyabb hangvétellel sikerül átadni az eseményeket, akkor egész jó dolog kisülhet belőle.
.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2024. szeptember 19., csütörtök 10:10

Kind of kindness

Voltak erősebb és gyengébb pillanatai, a 3 story között is van minőségi különbség, de összességében fasza volt, Jesse Plemons egy állat.
Nem illik.

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 19., csütörtök 9:40

[/quote]
Semmit nem láttam belőle, de ez nem inkább a witcher vagy cyber punk féle komolyabb hangvételű anime vonalat követi majd?
[/quote]

Nem tudom, nekem a trailerben kb 1 percnél látott ütésváltás alapján amimének tűnik. A komolyabb hangvétel sem szokta eltüntetni az érzelmek és megélések terén látható óriási kulturális különbségeket. Nincs bajom a műfajjal, de nekem a Tolkien világa annyira máshol játszódik, hogy a trailer nagy része leesik a vászonról. Nem is lenne baj, hogy valamit csinálnak, csak eddig is nagyon rossz sorozatban van az IP a Váratlan utazás kb felétől.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2024. szeptember 19., csütörtök 9:35

Zack írta: Nem láttam, vagy csak nem olvastam elég figyelmesen végig a topicokot. Mik a vélemények a JRR Tolkin univerzum animével kapcsolatban?
https://www.imdb.com/title/tt14824600/ IMDB oldal.

Nekem az anime mint műfaj kicsit megfekszi a gyomromat, a túltolt érzelmi kitörésektől és a jobb kifejezés híján serpenyős nagyi mindenkit lezúz koncepció miatt. A trailer alapján itt ezzel nem lesz olyan sok gond, nem ez a stílus lesz látható. Eddig Lotr világból nem sok jó mozgóképet sikerült alkotni, a 3 filmen kívül konkrétan semmit sem. Szükségünk van nekünk még egy IP megfejésére? Tényleg az van, amit a Marveleek mondtak, hogy ezentúl a Marvel világ fog krimit, romcomot meg minden más műfajt bemutatni?
Mert azt látom, hogy a már korábban sikeres történetek köré akarnak még több és több történetet kreálni. Az sem gond, ha semminyire nem logikus. A bamba már ismeri és be fog rá menni, már ismeri a világot, komfortos neki ott lenni. Persze nem akarom elsőre leírni a filemt, csak a trailer alapján Lotr hangulat, aztán átcsap valami egészen másba, valami olyanba, aminek van értéke de együtt nem érzem, hogy működni fog. JRR Tolkien a Britek eredet mítoszának szánta a "felfedezését", ez nem összeegyeztethető a távol-keleti kultúrával, ahogy a Chihiro Szellemországbant sem hiszem, hogy el tudná jól mesélni pár angol-szász alkotó.
Semmit nem láttam belőle, de ez nem inkább a witcher vagy cyber punk féle komolyabb hangvételű anime vonalat követi majd?

Zack

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 19., csütörtök 9:31

Nem láttam, vagy csak nem olvastam elég figyelmesen végig a topicokot. Mik a vélemények a JRR Tolkin univerzum animével kapcsolatban?
https://www.imdb.com/title/tt14824600/ IMDB oldal.

Nekem az anime mint műfaj kicsit megfekszi a gyomromat, a túltolt érzelmi kitörésektől és a jobb kifejezés híján serpenyős nagyi mindenkit lezúz koncepció miatt. A trailer alapján itt ezzel nem lesz olyan sok gond, nem ez a stílus lesz látható. Eddig Lotr világból nem sok jó mozgóképet sikerült alkotni, a 3 filmen kívül konkrétan semmit sem. Szükségünk van nekünk még egy IP megfejésére? Tényleg az van, amit a Marveleek mondtak, hogy ezentúl a Marvel világ fog krimit, romcomot meg minden más műfajt bemutatni?
Mert azt látom, hogy a már korábban sikeres történetek köré akarnak még több és több történetet kreálni. Az sem gond, ha semminyire nem logikus. A bamba már ismeri és be fog rá menni, már ismeri a világot, komfortos neki ott lenni. Persze nem akarom elsőre leírni a filemt, csak a trailer alapján Lotr hangulat, aztán átcsap valami egészen másba, valami olyanba, aminek van értéke de együtt nem érzem, hogy működni fog. JRR Tolkien a Britek eredet mítoszának szánta a "felfedezését", ez nem összeegyeztethető a távol-keleti kultúrával, ahogy a Chihiro Szellemországbant sem hiszem, hogy el tudná jól mesélni pár angol-szász alkotó.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 16., hétfő 0:53

Jó de Faust nem ért hozzá, nem kell rá hallgatni... :kalapos:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. szeptember 16., hétfő 0:40

soadroli írta: A Kutyafog szerintem a legszarabb film amit életemben láttam, pedig láttam egy párat. Úgyhogy szerintem ezt kihagyom :mrgreen:
Nem tudlak hibáztatni. :lol:

Amúgy elsőre én is gyűlöltem, de valamiért nem hagyta el az agyamat a film. Rövid időn belül újranéztem, és azóta imádom. Minden egyes kockája zseniális annak a filmnek. Kevés dolgot bánok életemben, de az egyik az mindenképpen az, amikor be akartam ajánlani a filmklubban, de hagytam Faustnak, hogy lebeszéljen róla. :( :lol: :lol: :lol:

Na de én a helyedben adnék egy második esélyt a Kynodontasnak. Hátha azóta már felnőttél hozzá. :mrgreen: :mrgreen:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 16., hétfő 0:23

Netflix
Rebel Ridge

Nem volt jó, nem is tudom megfogalmazni mi is volt ez.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2024. szeptember 15., vasárnap 23:50

A Kutyafog szerintem a legszarabb film amit életemben láttam, pedig láttam egy párat. Úgyhogy szerintem ezt kihagyom :mrgreen:
Kép

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. szeptember 15., vasárnap 22:25

Realista24 írta: De mikor írsz a 10/10es mozirol?
Ha ő nem is, én jövök.

19-én érkezik végre itthon is a Kinds of kindness premierje. Volt szerencsém pár napja megnézni a miskolci filmfesztiválon és úristen. Életem egyik legjobb filmélményét nyújtotta, moziban még soha életemben nem volt filmmel ilyen érzésem.

A trailer alapján azt hittem, hogy Lanthimost végleg berántotta Hollywood szele és csinált valami limonádé filmet a normiknak. Közben meg titokban, teljesen váratlanul összehozta az egyik legbetegebb művét valaha. A Poor things ehhez képest semmi.

Végre visszatért a gyökereihez. Teljesen egyedi módon nyúlt egy mostanában igen közkedvelt témához,és olyan történetvezetéssel mosta ezeket össze, amit én nagyon kevés filmben láttam, csak Aronofsky Forrását tudom ehhez hasonlítani. A történetvezetés egy az egyben az: három szálon fut, te meg három órán keresztül csak nézel magad elé (vagy hát a vászonra) és fogalmad sincs hogy mi történik, közben meg már láttál mindent.

Faustnak mindenképp ajánlom, meg amúgy mindenkinek, aki látta, értette és szerette a Kutyafogat meg a Homárt. Azt a stílust viszi tovább a rendező, mindent új szintre emelve. Gyenge gyomrúak ne üljenek be. :mrgreen:

Számomra az év filmje és az évtized filmélménye, minden egyes kockáját imádtam. A pontszám nem kérdés:

10/10.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. szeptember 15., vasárnap 9:39

Realista24 írta: Látom a Terminator is Viktor fan :kalapos:
remélhetőleg csak az edzéssel kapcsolatban kapott tippeket Vitya, mert politikusnak csapnivaló volt Arnold
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 15., vasárnap 8:15

Látom a Terminator is Viktor fan :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2024. szeptember 10., kedd 9:40

93 éves korában elhunyt James Earl Jones.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 9., hétfő 16:00

De mikor írsz a 10/10es mozirol?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 9., hétfő 15:47

h3x0r írta:
Remy írta: Le kellett már önteni az elmúlt hónapok filmezését
Valóban megkoronáztad az elmúlt hónapok filmezését. :shifty:
Miért, már a hongkongki filmklasszikusok sem jók? :'(
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 9., hétfő 15:34

Remy írta: Le kellett már önteni az elmúlt hónapok filmezését
Valóban megkoronáztad az elmúlt hónapok filmezését. :shifty:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 9., hétfő 15:06

FAST X: Let's ride, let's ride, let's ride...
A Toretto család, avagy egy szekta, kocsikkal, nagy zsével, halhatatlansággal, ingyen sörrel és grillpartyval. Kit tud erre nemet mondani. Na ugye...

Momoa. :lol:

Le kellett már önteni az elmúlt hónapok filmezését egy 10/10-es mozizással. :sziv: :rock:

Lassan jöhetnének már hírek az uccsó résszel kapcsolatban. Hobbs és Shaw 2, spinoffok… illene már melózni az új filmeken.

De Diesel most épp az új Riddicket forgatja.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Yazid

HozzászólásSzerző: Yazid » 2024. szeptember 8., vasárnap 22:18

In cold blood

Mióta kerülgettem ezt a filmet.. hat nem volt gyenge..
Nem vagyok ilyen "100eves filmek imado sznob", de amilyen hatasa volt, nem tudok hasonlo krimit mondani az elmult 10evből

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. szeptember 8., vasárnap 13:37

A SÁRKÁNY KÖZBELÉP: A film, amiben együtt szerepel Bruce Lee, Jackie Chan, Bolo Yeung és Sammo Hung. A film, ami a keleti harcművészet mellett egy jókora James Bond utánérzéssel van feltöltve. Részben amerikai, de mégis egy ízig-vérig keleti Bruce Lee-mozi.

Meglepően komor hangvételű, jóval kevesebb humorral van ellátva, mint a korábbi Bruce Lee-filmek. Sztori szempontból nincs vele baj, itt-ott leül, mikor nem Lee van a középpontban, de azért John Saxon és Jim Kelly pillanatai is rendben voltak. És persze a mindig visszatérő Robert Wall is újra feltűnt. Összességben talán ez a legjobban összerakott Bruce Lee-film, mind látvány, mind sztori és mind karakterek terén.

"A deszka nem üt vissza!".

HALÁLOS JÁTSZMA: Egy nem Bruce Lee-film, ami mégis Bruce Lee-film. 5 évvel a halála után került a nagyközönség elé, dublőrrel, új jelenetekkel, egy tök más filmként, mint ahogyan azt maga Bruce Lee megálmodta a halála előtt, és ennek ellenére mégis legendássá tudott válni... durván 15 perc igazi Bruce Lee miatt. Na, meg ugye a híres sárga ruha.

Pedig ez a film nem jó, legalábbis így, ebben a formában. Túl nagy része a filmnek dublőrökkel készült, ez pedig kidobja a nézőt. De hát mit lehet tenni sajnos...

Aztán jött a végjáték, a leszámolás. Bő negyed óra tényleges Bruce Lee bunyó, többek között a legendás Bruce Lee vs Kareem Abdul-Jabbar harccal. Ha másért nem is, de ezért érdemes volt kiadni ezt a filmet.

GOLYÓ A FEJBE: Fura egy darab ez John Woo életművében. Egyszerre akar gengszterfilm, vietnámi háborús film, JW akciófilm és dráma lenni. Egy kicsit mindegyik sikerül is neki, de végül csak megfárad és széthullik.

Woo-hoz képest rendkívül monumentális, sokat markoló mű a háborúról, a pokoljárásról, a barátságról és annak változásáról. Sokszor hatásos, tök jó zenével megfűszerezett film, de...

Túlzó és hosszú... Chuck Norris filmeket megszégyenítő akciózások tömkelegével van tele, amik hiába látványosak, a sokadik olyan daránál, ahol még a Stormtrooper-ek is célba találnának, egyszerűen fárasztóvá válik az egész.

Pedig jól építkezett a film, de ahogy a főszerepők egyre nagyobb szarba kerültek, úgy esett szét az addig felépített sztori, a végjáték pedig már egyáltalán nem váltotta ki emiatt a kellő hatást.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Vissza: