Nem láttam, vagy csak nem olvastam elég figyelmesen végig a topicokot. Mik a vélemények a JRR Tolkin univerzum animével kapcsolatban?
https://www.imdb.com/title/tt14824600/ IMDB oldal.
Nekem az anime mint műfaj kicsit megfekszi a gyomromat, a túltolt érzelmi kitörésektől és a jobb kifejezés híján serpenyős nagyi mindenkit lezúz koncepció miatt. A trailer alapján itt ezzel nem lesz olyan sok gond, nem ez a stílus lesz látható. Eddig Lotr világból nem sok jó mozgóképet sikerült alkotni, a 3 filmen kívül konkrétan semmit sem. Szükségünk van nekünk még egy IP megfejésére? Tényleg az van, amit a Marveleek mondtak, hogy ezentúl a Marvel világ fog krimit, romcomot meg minden más műfajt bemutatni?
Mert azt látom, hogy a már korábban sikeres történetek köré akarnak még több és több történetet kreálni. Az sem gond, ha semminyire nem logikus. A bamba már ismeri és be fog rá menni, már ismeri a világot, komfortos neki ott lenni. Persze nem akarom elsőre leírni a filemt, csak a trailer alapján Lotr hangulat, aztán átcsap valami egészen másba, valami olyanba, aminek van értéke de együtt nem érzem, hogy működni fog. JRR Tolkien a Britek eredet mítoszának szánta a "felfedezését", ez nem összeegyeztethető a távol-keleti kultúrával, ahogy a Chihiro Szellemországbant sem hiszem, hogy el tudná jól mesélni pár angol-szász alkotó.