Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 19., csütörtök 12:55

most kicsit sidequest tema, de tenyleg kerdezem: ha valaki megveri a gyerekedet / rendszeresen veri a gyerekedet, akkor erre egyenerteku valasz, hogy megölöd az illetot? :lol: :coffee:

neked az sulyosabb tett, ha megutsz egy not, mert veri a gyerekedet, mintha megolned? :lol:

vagy mirol beszelunk most? :lol: :lol:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 19., csütörtök 12:51

hehetheoriginal írta:
Lehet, hogy embert öltem, aki a volt feleségem, folyamatosan verte a gyerekeinket és fenyegetett az új férjével, aki egy vadállat
lol :lol:

hat mindez meg mindig nem eleg ok arra, hogy megöld. :lol:

vagy te hol elsz, ez az ertekrended? :lol:
itt van amugy az alapveto problema, most bujik ki szep lassan a szög a zsakbol, mi a fasz is a baj manapsag az emberekkel.

1: írhattam volna azt is, hogy lekevertem az asszonynak egy pofont, de a súlyossága miatt nem azt írtam
2: soha nem mentettem fel Oroszországot a felelőssége alól és nem mentegettem mint fő bűnöst a háborúért
3: ez a durva a propagandával, hogy ha nem azt fújod (de nem is a másikat, hanem a kettő között), akkor is a másikhoz dob automatikusan

+1 csak a példához: akinek van gyereke az tudja, hogy van az a helyzet. Nem illik bele az értékrendedbe, de nem tehetsz mást
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 19., csütörtök 12:38

Lehet, hogy embert öltem, aki a volt feleségem, folyamatosan verte a gyerekeinket és fenyegetett az új férjével, aki egy vadállat
lol :lol:

hat mindez meg mindig nem eleg ok arra, hogy megöld. :lol:

vagy te hol elsz, ez az ertekrended? :lol:
itt van amugy az alapveto problema, most bujik ki szep lassan a szög a zsakbol, mi a fasz is a baj manapsag az emberekkel.

kene egy jo kis sajat boron erezheto haboru vagy elet-halal kerdes, akar betegseg, nyomor, szenvedes, egybol nem dobaloznank ilyen konnyeden itt fotelbu mindenfele nagy szavakkal koktelt szurcsolve a klimatizalt elektromos luxusautonkbol.....
Szerintem meg nem vagy tisztaban azzal hogy ukrajna hogy jott letre...
lenyegtelen hogy jott letre.
volt a pillanat elotte, meg utana.
egeszen masok a szabalyok.
csak bizonyos embereknek/csoportoknak magas ez a matek :lol: :coffee:
thereisonly1ronaldo

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 19., csütörtök 12:34

pl. ez a náci Azov. Semmivel sem volt ott több náci, mint más országok hasonló alakulatainál.
Meselj meg milyen orszagoknak vannak haspnlo alakulatai :) hol hasznalnak naci jelkepeket, hol eltetnek nyilvanosan nacikat (bandera)?
hehetheoriginal írta: Igazad van, amennyiben 1985. az evszam :lol:

Sztem te nem vagy tisztaban az orszaghatar fogalmaval :lol:
Pucusajt :kalapos:
Szerintem meg nem vagy tisztaban azzal hogy ukrajna hogy jott letre... a szovjetunioban a tagkoztarsasagok tok random voltak nem egy utodallamban lettek a felbomlas utan orosz tobbsegu teruletek, ez semmikepp sem idealis... kb mint az afrikaban vonalzoval behuzott hatarok aztan csodalkozik mindenki hogy haboru van folyton.

Arrol nem is beszelve hogy az oroszok es ukranok kozt meg annyi kulonbseg sincs mint pl a szerbek es horvatok kozt (ott kegalabb vallasi meg tortenelmi kulonbsegek eleg jelentosek) megis ugy beszel mindenki roluk mintha evszazados haborusag lenne koztuk pedig nyelv kultura szarmazas tortenelem nagyon kozel all egymashoz szomoru latni hogy igy egymas ellen tudtak hergelni oket a kozos mult ellenere...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 19., csütörtök 12:22

hehetheoriginal írta: Igazad van, amennyiben 1985. az evszam :lol:

Az lehet. De akkor azzal sem vagyok tisztában, hogy mi az autonómia. Vagy mégis? :kacsint:

Ericco: ok, én ismerem mindkét propagandát :) De nekem valahogy gyanús, a kis Biden ügye (ez is a tétje a választásnak, mert ha Trump nyer, akkor megy a bíróságra, ha még nem, akkor tudjuk hogy hogy működik demokrácia...) és hogy Joe bácsi '21-ben elkezdte erőltetni Ukrajna csatlakozását, ezzel felkavarva az álló vizet.

Swfan: elhiszem, hogy olvasol minden médiát, de a Telex a király. Meg az SZDSZ :kacsint:

Halfkey: inkább úgy mondanám:
Lehet, hogy embert öltem, aki a volt feleségem, folyamatosan verte a gyerekeinket és fenyegetett az új férjével, aki egy vadállat :D

Amit 1madridista ír, az is érdekes dolog. A nyugatnak nem felelt meg az, amire az ukránok igent mondtak a háború elején. Vajon miért?

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 19., csütörtök 12:19

Halfkey írta:
Sokatmondo ahogy a nyugat hozzaallt a 2022es beketervhez par honappal a haboru kirobbanasa utan...
De milyen béketervekhez vaze :D Fel se merült semmi reális orosz követelés. Érted, az sem lett volna elég nekik hogy megkapják az orosz lakta területeket (ami szintén túlzó követelés, de engedjük meg egy pillanatra).
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/04/27/7453222/
Ez alapjan ugylatom hogy volt esely megegyezesre...ukran hirlap irja a die weltre hivatkozva...

A vegen benne van h a jo oreg boris szetrugta az amugy jonak tuno megallapodast (biztonsagi garanciak nato es oroszo reszerol)... ez a bajom a hozzaallasukkal.

Oroszokat nem menti fel nyilvan putyin egy korrupt vereskezu diktator kb de a haboruban az usanak is van felelossege es ez ugy sokaknal elsikkad...
14-ben a Krim kapcsan mar megtortent, amit 1madridista annyira hianyol, a nyugat ugy allt hozza, hogy rendben, nem avatkozunk kozbe, a beke es a hosszu tavu jo kapcsolatok erdekeben legyen a tietek. De hat ezeknek semmi nem eleg. :lol: :|
14ben a krim kapcsan: par orosz szakadar ak-val elfoglalta krimet :mrgreen: ... 2022ben pedig az orosz hadseregnek is beletort a bicskaja... ki fegyverezte fel ennyire az ukranokat?? A foldbol nott ki a sok fegyver es katona?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 19., csütörtök 12:09

kiserik a visszatérő ukrán-orosz érvelésed kb ilyen:

Lehet hogy embert öltem, de te is csaptál már le szúnyogot!

Nem értem miért kell mindent elrelativizálni, senki nem mondja hogy USA/Ukrajna ártatlan bárányka, de ez nem ad okot arra amit az oroszok tesznek.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:58

Nekem az orosz ukrán háborúval kapcsolatban azt borzalmas olvasni, hogy mindenki valamiféle erkölcsi humánus érvek mögé próbálja csomagolni a színtiszta számításait, vágyait. Mindenki alatt a releváns az ügyben megszólaló honi és külhoni nagy embereket értem. A nép, nemzet, tömeg véleménye csak azt tükrözi le, leginkább politikai szekértábor logika alapján szétválva. Persze van kivétel és ne is felejtsük el őket, viszont velük nem írható le a jelenség, csúnyán fogalmazva statisztikai hiba az ő álláspontjuk az események vizsgálatakor.
Nekem is megvan a véleményem az eseményekről és minő meglepetés az megegyezik a saját meglátásom szerint jól felfogott érdekeimmel. Régebben, höhö bezzeg régen, ez könnyű volt. 19. századig de a 20. század első felére is igaz, hogy az ember alig vagy csak a közvetlen közeléből értesült a "faluhatáron" túli történésekről. Nem tudták és valójában elképzelni sem akarták, hogy a saját ismeretviláguk peremén kívül mi történik és kikkel. Nem véletlen, hogy a modern, ma már nem mondanánk ezt az akkorira, média elterjedésével a háborúzás megnehezült mindenki számára. Azt hallani, hogy meghalt 100 ezer ember és csak hallani, sokkal könnyebben feldolgozható hír, mint látni egy embert leszakadt karral az életéért könyörögni. Vietnamban ez szépen meg is látszott.
A tömegmédia elterjedésével már mindenki annyi és olyan minőségű hírt tud elfogyasztani, amire szüksége van. Jóformán ha csak egy orientációjú médiát fogyaszt az ember pár hétig hónapig, a más szemszögből tájékoztató médium hírközléseiben nem fog ráismerni arra a világra, amiben mind a ketten léteznek.
Nagyon fárasztó folyamatosan résen lenni, hogy csak a valóságot fogadjuk be, ne verjenek át. Nem is sokan veszik a fáradtságot, meg értem őket, fenntartani azt a biztonságos távolságot a mindenkori megszólalóktól, ami szabad véleménynyilvánítást lehetővé tegye. Sokkal egyszerűbb elfogadni valami konzerv véleményt és abban hinni, nem megkérdőjelezni annak a valóságtartalmát. Főleg, ha a környezeted is a felé hajlik. Fiatalabb koromban elkellet eljönnöm munkahelyről, azért mert a véleményem nem egyezett a többiekével. Nem értékválasztásban, hanem inkább valóságértelmezésben. Elektromos autózás, tőkepiaci befektetések, hobbik stb. A mondás az volt, hogy nem gördülékeny velem a közös munka. Pedig csak megpróbáltam a robot közben hozzászólni olyan témákhoz, amikben a többiek, vagy azok akik részt vettek a beszélgetésben egyetértettek, de nekem más véleményem volt. Kényelmetlen helyzetbe hoztam őket, megnehezítettem a napjukat, mert visszakérdeztem azokra az állításaikra, amik alapján magukat jó embernek tartották. Ma is szoktam gondolkozni rajta, hogy be kellet volna fognom a szám, vagy jobb,hogy ebből gyorsan válás lett. az biztos, hogy egyszerűbb lett volna befogni, de elfojtani magadat ugyan úgy nem vezet jóra.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:46

ferni írta:
swfan írta: Ukrajnának minden joga megvan eldönteni, hogy tartozni akar-e az EU-hoz, a NATO-hoz, ha teljesítik a csatlakozási feltételeket. Putyinnak ebbe nincs beleszólása. A "nyugati provokáció" értelmezhetetlen.
Hát azért nekik se kurvára mindegy, hogy milyen szakaszon támadható az országuk, kb százszor szarabb a szitu, ha Ukrajna csatlakozik
Icipicit közelebb lenne, icipicit hosszabb szakaszon :kalapos:

Persze egy ideális világban jogos amit írsz, csak nem abban élünk :lol:
A NATO egy védelmi szövetség, a tagjainak védelmét szolgálja.

Ha meg esetleg mégis nyílt háborúra kerülne sor a NATO és Oroszország között, az úgyse lesz lényeg, hogy milyen hosszú a front, csak az, hogy a B61-esek jutnek-e gyorsabban célba, vagy Topolok

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:36

kiserik írta:
h3x0r írta:
14-ben a Krim kapcsan mar megtortent, amit 1madridista annyira hianyol, a nyugat ugy allt hozza, hogy rendben, nem avatkozunk kozbe, a beke es a hosszu tavu jo kapcsolatok erdekeben legyen a tietek. De hat ezeknek semmi nem eleg. :lol: :|
Ha ez ilyen egyszerű lenne, de jó lenne. Megint illene nem csak az egyik oldali propagandát elolvasni, hanem a másik oldalit is és abból összerakni egy képet.

Az orosz-ukrán háború nem egyszerű. Nem arról szól, hogy az őrült Putyin hatalommániája miatt megtámadta az ártatlan Ukrajnát.

Egyrészt Ukrajna területén 2014 óta folyik háború. Sokezer ember halt meg évente a keleti területeken. Mivel ezek főleg orosz nemzetiségűek voltak, így a ""nyugat"" le se szarta. Gondolom az Azov zászlóaljat sem kell bemutatni senkinek.

Másik: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk.

Illetve a mellett sem kellene elmenni, hogy miután '15 környékén realizálódott egy picit a helyzet, Joe bácsi és a kisfia elkezdte kavarni a szart.

Ezzel én nem akarom felmenteni Oroszországot, de nme minden fehér és fekete.
realfan írta:

Nemzetnél picit minőségibb forrásokat kéne olvasnod (vagy legalább kis forráskritikát alkalmazni :mrgreen: )
https://telex.hu/belfold/2024/09/18/bol ... hasznaltak
Hát hogyne. Mondjuk a 2 cikk publikálása közben eltelt 5 óra elég sokatmondó, nem gondolod? Természetesen minden médiumot kritikával kell kezelni. Elmondom neked, hogy a Telexet is.

Itt a Telex hasonszőrű cikke.
https://telex.hu/belfold/2024/09/18/mit ... csipogokat A különbség, hogy a Telex a BAC honlapjáról szedte az információkat a vezető hölgyről, a Magyar Nemzet pedig a Linkedin-ről.

Egyébként ha már felmerült, kicsit el van már túlozva ez a hazug kormánypárti sajtó és becsületes független. Lassan javul a helyzet. 2023-ban a ""leghazugabb"" sajtó a Magyar Nemzet volt. 6 esetben veszítettek helyreigazítási pert és 1 esetben részlegesen. A több ezer cikkből (nem tudom mennyi lehet, de ha csak napi 10 cikket lehoznak, már az 3500 cikk). Persze ők mást emelnek ki a valóságból, mint a Telex vagy a 444. Pont ezt próbáltam a múltkor bemutatni: hadházy a Facebookon meggyanusította Magyar Pétert, hogy olyan embernek is juttatott egy kis pénzt, aki most is mellette van. A 444 megírta a csörtét, de ezt a részletet kifelejtette, inkább arra fókuszált, hogy Hadházy ezek után is támogatja Magyar Pétert, a Telex pedig le se hozta a történteket. Elmondható, hogy egyik sem hazudott, de bőven részre hajott mindkettő.

Ha már itt tartunk én nagyon szeretem a külpolitikai beszélgetéseket Nógrádi tanárúrral az Ultrahang csatornán. Tudom, hogy ő is meg van bélyegezve. Nekem akkor lett érdekes, mikor egyszer véletlenül belefutottam egy riportba. A téma az volt, hogy az ukránok szerint mennyi áldozata van a háborúnak és mennyi az oroszok szerint. Természetesn nagy volt a különbség a 2 szám között. Nógrádi nemes egyszerűséggel annyit mondott, hogy mindkettő hazudik. Ilyen a politika :D
tudom honnan szedték, nem csak a csodálatos nemzet vette a fáradtságot a likedlin-re, már tegnap megírta, mind a telex, mind a 24.hu, hvg, stb stb :)
hiába próbálod bizonygatni, a kormánypárti sajtó, az a legalja, a "független" sajtó közül max a 444 veszi fel velük minőségtelenségben a versenyt.
és nem, nem érdekelnek a sajtóperek meg hasonló statok, elég elolvasnom egy cikküket, hogy fröcsögjön az elfogultság, nem muszáj tudatosan hazudni ahhoz, hogy egy sajtóterméket ne lehessen komolyan venni. pölö a 444 nagyrészt nem hazudik tudoatosan minősíthetetlen az egész, mert az cikkek írói túl elfogultak, no a kormánypárti sajtónál, ez 100-szorosan így van

ps.: szoktam olvasni kormánypárti sajtót is olvasni, mielőtt az lenne az első reakció, hogy úgy beszélek róluk, hogy nem is ismerem(kíváncsiságból, hogy ők hogy interpellálnak egyes dolgokat, ha csak "ellenzékit" olvasnék, nagyon egyoldalú lenne az információ áramlás és azok keretezése) :)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:34

ferni írta: Sztem bármilyen gyorsan is közeledtek volna, nem hagyták volna az oroszok, hogy csatlakozzanak.
Ez így van, de valószinűleg több és jobb nyugati fegyverük lett volna az elején, mint azok a Javelinek (amiket amúgy a Trump adminisztráció alatt vettek amerikai cégektől). Hatékonyabban tudtak volna védekezni.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:31

Sztem bármilyen gyorsan is közeledtek volna, nem hagyták volna az oroszok, hogy csatlakozzanak.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:30

ferni írta:
swfan írta: Ukrajnának minden joga megvan eldönteni, hogy tartozni akar-e az EU-hoz, a NATO-hoz, ha teljesítik a csatlakozási feltételeket. Putyinnak ebbe nincs beleszólása. A "nyugati provokáció" értelmezhetetlen.
Hát azért nekik se kurvára mindegy, hogy milyen szakaszon támadható az országuk, kb százszor szarabb a szitu, ha Ukrajna csatlakozik

Csak soha semmi jel nem utalt arra, hogy a NATO meg szeretné támadni Oroszországot.
Ilyen ürügyet a legtöbb ország simán kitalálhatna, majd megtámadhatná valamelyik szomszédját, és kész is a harmadik világháború.
Pont az elmúlt 10 év bizonyítja, hogy az ukrán félelmek jogosak voltak, és ha korábban, nagyobb tempóban közelednek a NATO-hoz, az ő szempontjukból az lett volna a jó döntés.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:24

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:21

kiserik írta:
Az orosz-ukrán háború nem egyszerű. Nem arról szól, hogy az őrült Putyin hatalommániája miatt megtámadta az ártatlan Ukrajnát.
[/quote]

Putyin konkrétan esszét publikált arról, hogy az ukránok mint nép, nem is léteznek, hanem ők is oroszok :lol: de nem, kicsit sem hatalommániás elmebeteg :lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/On_the_Hi ... Ukrainians
Egyrészt Ukrajna területén 2014 óta folyik háború. Sokezer ember halt meg évente a keleti területeken. Mivel ezek főleg orosz nemzetiségűek voltak, így a ""nyugat"" le se szarta
Oroszok által támogatott szakadár államok vívtak "függetlenségi háborút". Valójában Oroszország hadakozik 2014 óta az ukránokkal. Ők mentek a házhoz a lóf*szért.
Másik: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk
Kárpátalja, Donyeck és Luhanszk nem önálló nemzetek, hanem területek. Kárpátalját a 2. világháború után csatolták a Szovjetunióhoz (azon belül Ukrajnához), ezt Magyarország elismerte és aláírta. Milyen jogalap szerint kellett volna ott népszavazást tartani? Semmilyen szerződés nem kötelezi Ukrajnát, hogy népszavazást tartson, de még csak arra sem, hogy autonómiát nyújtson a területén élő kisebbségeknek. Ukrajna szuverén joga, hogy mit kezd azokkal a határokkal, amiket amúgy a nemzetközi közösség (Magyarországgal együtt) amúgy elfogadott.

Az pedig, hogy Donyeck és Luhanszk nem dönthetett, nemes egyszerűséggel nem igaz. Amikor Ukrajna függetlenné válása esedékes lett 1991-ben, tartottak róla népszavazást: https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Ukra ... referendum

Donyeckben 83.9%, Luhanszkban 83.86%-a a lakosságnak úgy vélte, hogy függetlenedni kell Oroszországtól. Krím volt az egyetlen, ahol az arány 80% alatti volt (ott 54% egyébként, tehát még ott is többségben voltak, akik nem akartak Oroszországhoz tartozni)

Ukrajnának minden joga megvan eldönteni, hogy tartozni akar-e az EU-hoz, a NATO-hoz, ha teljesítik a csatlakozási feltételeket. Putyinnak ebbe nincs beleszólása. A "nyugati provokáció" értelmezhetetlen.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:10

Igazad van, amennyiben 1985. az evszam :lol:

thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:08

Marky írta:
kiserik írta: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk.
Ukrajna egy szuveren allam, aminek joga van sajat kulpolitikat gyakorolni. Karpatalja, Luhanszk es Donyeck Ukrajna resze, az pedig ukran belpolitika, nem ertem hogy jon ehhez a temahoz.
Úgy, hogy nem minden fekete és fehér. Milyen érdekes, hogy az ukránok mellett most annyian kiállnak, de a magyarok mellett ennyi éven keresztül alig. "1990-ben a nemzetiségi nyelvi-kulturális alapjogok deklarációja mellett garantálta, hogy a kisebbségek az általuk hagyományosan lakott területeket megőrizhetik, és ezeken a területeken a nemzetiségi közigazgatási egységeket hozhatnak létre." 91-ben meg is szavaztatják Kárpátalján, és azóta le is szarják, sőt az Azovval ""szórakoztatják"" a nemzeti kisebbségeket.
hehetheoriginal írta:
Marky írta:

Ukrajna egy szuveren allam, aminek joga van sajat kulpolitikat gyakorolni. Karpatalja, Luhanszk es Donyeck Ukrajna resze, az pedig ukran belpolitika, nem ertem hogy jon ehhez a temahoz.
:lol:

Orszaghatar? :lol:
Mi a fasznak
Csak opcio, mint a törvények :kalapos:
Pucusajt, ezek nem országhatáron túl nyúló dolgok.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:07

'shutterisland írta: ha mar a nezopont is 35-re meri a tiszat, akkor itt tenyleg komoly kis csörte lehet 26-ban.
Ha tippelni kéne, szerintem a biztos választók valahol egál környékén lesznek, a billegőket viszont a Fidesz megveszi osztogatással, vagy meggyőzi valami pusztítóan hazug, mindent elnyomó propagandával, mint legutóbb. A választási rendszer mértéktelen aránytalansága pedig hozza az újabb kétharmadot.
kiserik írta: Sokezer ember halt meg évente a keleti területeken. Mivel ezek főleg orosz nemzetiségűek voltak, így a ""nyugat"" le se szarta.
Ez így nem pontos, mert ezeknek az áldozatoknak nagy része katona/szakadár volt, kb fele-fele arányban ukrán és orosz (köztük sok echte orosz katona, akik felségjelzés nélkül csatlakoztak a szakadárokhoz). Sajnos civil áldozatok is voltak, de a mostani számokhoz képest elenyésző. A nyugat pedig kétszer is küldött ENSZ küldöttséget, mindkétszer még csak nyomát sem látta a népírtásnak, amivel az oroszok vádolták az ukránokat. A vizsgálat eredményeit csak Oroszország nem fogadta el az ENSZ-ben. Ráadásul nem minden orosz anyanyelvű tartja magát orosznak, mint ahogy pl. angol anyanyelvű sem britnek. Nem olyan egyszerű ez, mint azt Moszkva állítja.
kiserik írta: Másik: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk.
Volt népszavazás a SZU felbomlása után, ahol Donbaszban és Krimen is az ukrán függetlenség nyert. Ezt az oroszok is elismerték pont Budapesten, cserébe az ukránok átadták az atomfegyvereiket.
kiserik írta: Illetve a mellett sem kellene elmenni, hogy miután '15 környékén realizálódott egy picit a helyzet, Joe bácsi és a kisfia elkezdte kavarni a szart.
Legtöbb ilyen hírről kiderült, hogy nem annyira igaz:
https://www.reuters.com/fact-check/fake ... 024-05-31/
https://www.factcheck.org/2024/03/hunte ... n-context/

A kis drogos Hunter Biden havi kb. 65 000 dollárért elvállalt egy funkciót a Burismánál, ez az igazságalap. Aztán erre lett felhúzva egy egész konspirációs teória, hogy ott keverik a szart, ahogy te fogalmaztál. Tipikus esete a féligazságnak, mikor van egy igaz hírmag, aztán arra felépítenek egy hamis narratívát.

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a háború valódi oka, hogy az orosz oligarchák túl nagy hatalmat szereztek Donbaszban (Moszkva aktív támogatásával), talicskázták ki a pénzt Putyin körébe, amit az ukránok megelégeltek, és az amerikaiak segítségével szisztematikusan elkezdték őket kiszorítani. Moszkvánál pedig ez vágta ki a biztosítékot.
kiserik írta: Ezzel én nem akarom felmenteni Oroszországot, de nme minden fehér és fekete.
Ez így van, viszont azért nem kéne terjeszteni azokat a féligazságokat, amelyeket az oroszok azért kezdtek el terjeszteni, hogy a világ szemében legitimálják a háborút.
Pl. ez a náci Azov. Semmivel sem volt ott több náci, mint más országok hasonló alakulatainál.
kiserik írta: és ezeken a területeken a nemzetiségi közigazgatási egységeket hozhatnak létre." 91-ben meg is szavaztatják Kárpátalján, és azóta le is szarják, sőt az Azovval ""szórakoztatják"" a nemzeti kisebbségeket.
Nem szép dolog valóban, és kritizálni is kell, hogy nem minden tantárgyat tanulhatnak anyanyelvükön, de ez a népírtástól, amiről a ruszkik beszének, messze van, és főleg nem ok egy háborúra.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. szeptember 19., csütörtök 11:12-kor.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 19., csütörtök 10:47

Marky írta:
kiserik írta: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk.
:lol:

Orszaghatar? :lol:
Mi a fasznak
Csak opcio, mint a törvények :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. szeptember 19., csütörtök 10:41

Vissza: