Mondjuk úgy, hogy a határon túli magyarok már csak "ezek". Tudod, akik itthon ingyen utazhatnak. Azok csak "ezek".realfan írta:hogy a fenébe lesz valaki magyarellenes emiatt?kiserik írta:
Nem, nem egyenértékű, nem is írtam ilyet, nem is gondolom, de megtörtént már a történelemben
Pont hogy fordítva, a gyilkosság a súlyosabb. Persze kötekedni mindig jó
Findom sincs
És így lesz egy Fidesz gyűlölőből magyar ellenes. Nem gondolod, hogy "ezek" magyar emberek, lehet, hogy különb magyarok, mint Te? EZEK! Éljen az SZDSZ!
jó tudom, magyar kizsálmányoló jó kizsákmányoló, külföldi, az rossz kizsákmányol, hát szerintem meg nincs köztük különbség, mind csak kihasználja az embereket a saját hasznáért, nem tök mindegy a nemzetisége? ha az a nemzeti érzelem, hogy fölös pénzeket dobunk ki, hogy mások gazdagodjanak, akkor remélem soha senki nem lesz nemzeti érzelmű....(nem, én nem gondolom, hogy ez ezen múlik és, hogy ne lehetne bárki nemzeti érzelmű és az egy rossz dolog volna....)
Politika
Re: Politika
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
hogy a fenébe lesz valaki magyarellenes emiatt?kiserik írta:Nem, nem egyenértékű, nem is írtam ilyet, nem is gondolom, de megtörtént már a történelembenhehetheoriginal írta: most kicsit sidequest tema, de tenyleg kerdezem: ha valaki megveri a gyerekedet / rendszeresen veri a gyerekedet, akkor erre egyenerteku valasz, hogy megölöd az illetot?
neked az sulyosabb tett, ha megutsz egy not, mert veri a gyerekedet, mintha megolned?
vagy mirol beszelunk most?
Findom sincsÉs így lesz egy Fidesz gyűlölőből magyar ellenes. Nem gondolod, hogy "ezek" magyar emberek, lehet, hogy különb magyarok, mint Te? EZEK! Éljen az SZDSZ!gutihaz14 írta: https://telex.hu/gazdasag/2024/09/19/cs ... 1oAJLli6TA
nem kene milliardos allami tamogatast adni ezeknek a mi penzunkbol? ha mar a mi penzunkon ingyen utazgatnak itthon... ez mar beleferne
jó tudom, magyar kizsálmányoló jó kizsákmányoló, külföldi, az rossz kizsákmányol, hát szerintem meg nincs köztük különbség, mind csak kihasználja az embereket a saját hasznáért, nem tök mindegy a nemzetisége? ha az a nemzeti érzelem, hogy fölös pénzeket dobunk ki, hogy mások gazdagodjanak, akkor remélem soha senki nem lesz nemzeti érzelmű....(nem, én nem gondolom, hogy ez ezen múlik és, hogy ne lehetne bárki nemzeti érzelmű és az egy rossz dolog volna....)
Próbálom megfejteni, de nem tudom, hogy jön minden egyes gondolatmeneted végére az SZDSZ...kiserik írta:Nem, nem egyenértékű, nem is írtam ilyet, nem is gondolom, de megtörtént már a történelembenhehetheoriginal írta: most kicsit sidequest tema, de tenyleg kerdezem: ha valaki megveri a gyerekedet / rendszeresen veri a gyerekedet, akkor erre egyenerteku valasz, hogy megölöd az illetot?
neked az sulyosabb tett, ha megutsz egy not, mert veri a gyerekedet, mintha megolned?
Findom sincsÉs így lesz egy Fidesz gyűlölőből magyar ellenes. Nem gondolod, hogy "ezek" magyar emberek, lehet, hogy különb magyarok, mint Te? EZEK! Éljen az SZDSZ!gutihaz14 írta: https://telex.hu/gazdasag/2024/09/19/cs ... 1oAJLli6TA
nem kene milliardos allami tamogatast adni ezeknek a mi penzunkbol? ha mar a mi penzunkon ingyen utazgatnak itthon... ez mar beleferne
A tegnapi jó tanácsodat, miszerint nem kellene mindenhol ellenséget keresni, te is megszívlelhetnéd
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
az a baj a forummal, hogy egyszerubb egy (ketto) sör mellett beszelgetni/vitazni/orditani ilyenekrol, mert itt nem lehet mindenre mindenhogy erdemben reagalni.
ugyhogy en kiszallok, es megyek ceges vacsira
ugyhogy en kiszallok, es megyek ceges vacsira
thereisonly1ronaldo
Nem, nem egyenértékű, nem is írtam ilyet, nem is gondolom, de megtörtént már a történelembenhehetheoriginal írta: most kicsit sidequest tema, de tenyleg kerdezem: ha valaki megveri a gyerekedet / rendszeresen veri a gyerekedet, akkor erre egyenerteku valasz, hogy megölöd az illetot?
Findom sincs
És így lesz egy Fidesz gyűlölőből magyar ellenes. Nem gondolod, hogy "ezek" magyar emberek, lehet, hogy különb magyarok, mint Te? EZEK! Éljen az SZDSZ!gutihaz14 írta: https://telex.hu/gazdasag/2024/09/19/cs ... 1oAJLli6TA
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
Mert nem akartam történelmi kontextusba helyezni, és azt a látszatot kelteni, hogy védem. Ő náluk hasonló személy, mint Horthy, a szovjet elnzomás ellen harcolt, főleg a holodomor után, aki az ellenségem ellensége alapján lett náci szövetséges.1madridista írta: a banderas reszre meg mindig nem reagaltal pedig azon a zsidok is ki voltak akadva.
Számomra pedig Putyin.1madridista írta:Zelenszkij meg nem tul szavahiheto
És a Tiszántúlt is odaadnád a románoknak? Mert ott arról is szó volt. Na meg az egész háború arról szól, hogy Oroszország épp felrúgott egy ugyanilyen általuk vállalt biztonsági garanciát. Én sem bíznék meg bennük ezek után.1madridista írta: En peldaul siman elfogadnam ha magyarorszagnak nem lehetne csak 10 ezer fos hadserege de olyan biztonsagi garanciakat kapna 2 szuperhatalomtol mint amirol a megallapodasban szo volt
Szerintem inkább arról van szó, hogy anno Putyin tett egy lépést, ajánlatot, amiről előre tudta, hogy az ukránok nem írják alá (vagy ha igen, az tk. neki győzelem), és később ebből gyártott nyugatellenes propagandát egy db. finoman szólva kétes nyilatkozatra hivatkozva.
Nem ez lenne az első ilyen eset. Ugyanolyan hiteles, mint pl. az, hogy az ukránok nem tartották be a minszki egyezményt, pedig az érvényét sem szerezte, mert az oroszok nem adták vissza a határellen érzést az ukránoknak Donbasz és Oroszország között, ami a feltétele volt az egyezségnek.
Egyesek szerint csak az ukránoknál...Zack írta: Ködszurkálás erről beszélni, amikor mind a két oldalon vagy bármelyik másik hadseregben, az ilyenek megtalálhatóak.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. szeptember 19., csütörtök 14:44-kor.
-
- Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Jo bocsanat, igyekszem normalisan irni... a banderas reszre meg mindig nem reagaltal pedig azon a zsidok is ki voltak akadva... nem mindegy hogy van ilyen naci alakulatod akiknek van egy kultusza es ennyi vagy meg nyilvanosan elteted is a naci alakulatod peldakepet.nuevo_ericco írta:Tegnap volt szó a lekezelő stílusról... De "mesélek még":1madridista írta: Meselj meg milyen orszagoknak vannak haspnlo alakulatai hol hasznalnak naci jelkepeket, hol eltetnek nyilvanosan nacikat (bandera)?
https://www.newsweek.com/russian-neo-na ... es-1873703
https://www.themoscowtimes.com/2022/05/ ... gel-a77762
https://www.france24.com/en/live-news/2 ... r-its-name
Plusz személyesen ismerek a szlovák különleges erőkből olyat, aki Tiso támogató.
Teljesen mindennapos, hogy ezeket az alakulatokat "háziasított" fanatikusokkal töltik fel, mert normális ember kevés van, aki erre adná a fejét.
Az ukránok álltak el, miután sokkal jobb helyzetbe kerültek az oroszok Kijev mellől való kiűzése után. Semmi bizonyítéka nincs annak, hogy ezt a nyugat miatt tették volna, kivéve Davyd Arakhamiia nyilatkozatát, amit mindenki tagad. Zelenszkij azt mondta, az nem béketárgyalás volt, hanem ultimátum Oroszország részéről, ami tk. bábállamot csinált volna Ukrajnából. Közel sem voltak az egyezséghez. Az oroszoknak és a támogatónak valóban jónak tűnhetett ez.1madridista írta: https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/04/27/7453222/
Ez alapjan ugylatom hogy volt esely megegyezesre...ukran hirlap irja a die weltre hivatkozva...
A vegen benne van h a jo oreg boris szetrugta az amugy jonak tuno megallapodast (biztonsagi garanciak nato es oroszo reszerol)... ez a bajom a hozzaallasukkal.
https://www.reuters.com/world/europe/ab ... 024-04-12/
Az általa linkelt cikk végén az is benne van, hogy Boris Johnson tagadta a vádakat. Ami számomra sokkal életszagúbb, mert messze nem a britek az ukránok legnagyobb támogatói, miért lenne ilyen nagy beleszólásuk egy ilyen döntésbe?
Egy jó cikk a témában:https://www.theguardian.com/commentisfr ... lks-russia
Another study, published last week by the historian Sergey Radchenko and the political scientist Samuel Charap, focuses on the poorly understood but consequential peace negotiations that played out between Russia and Ukraine in the spring of 2022 over ending the conflict. These negotiations – held predominantly in Istanbul – have become a focus for critics of the war in the US, who often argue that the west, and particularly then British prime minister, Boris Johnson, sabotaged these negotiations and prevented a successful ceasefire. Vladimir Putin would go on to make a similar argument in his now infamous interview with Tucker Carlson.
As Charap and Radchenko show, the reality is a bit more complicated. Johnson didn’t directly sabotage a ceasefire deal in spring 2022; indeed, there was no deal ready to be signed between Russia and Ukraine. The two sides hadn’t agreed on territorial issues, or on levels of military armaments permitted after the war. Ukraine’s position during the negotiations necessitated security guarantees that western states were hesitant to provide. And there were domestic political questions inside Ukraine related to Russian demands about “denazification” to contend with.Azért hivatkozik, mert ezek a határok a nemzetközileg elismertek, még Oroszország által is. Ergo ha nem lenne Putyin és a pereputtya, aki úgy döntött, nem ismeri el, nem lenne háború.1madridista írta:
De nem irtam hogy haboru a megoldas... csak ne hivatkozz olyan orszaghatarra ami maga is a problema forrasa...
Nem lett volna ukrajna baballam. En peldaul siman elfogadnam ha magyarorszagnak nem lehetne csak 10 ezer fos hadserege de olyan biztonsagi garanciakat kapna 2 szuperhatalomtol mint amirol a megallapodasban szo volt... Ott van az idezetedben hogy a nyugat nem akart biztonsagi garanciakat vallalni... amit linkeltem azt elolvastad? Egy csomo mindenrol volt megegyezes, boris johnson latogatasa utan meg felbeszekedt az egesz
Persze nyilvan boris tagadja, mi mast tenne. Zelenszkij meg nem tul szavahiheto (nem is varom el tole haboru idejen) nem adok sokat arra ami mond.
Szerintem semmi meglepő nincsen abba, hogy a magukat jobb oldalinak, reakciósnak (bár ezt inkább mások mondják rájuk), konzervatívnak vélők és vallók állnak be először a seregbe. Főleg azokban az országokban, ahol hivatásos állományban vannak a katonák. A realista politika felfogás is azt támogatja, hogy védd meg magad, legyen rend és nyerd a legtöbbet a körülötted lévőkkel történő interakciókból. A sereg ennek a fakuló szimbóluma. Plusz közösséghez tartozás, rend az életed felett stb. Filmekben túlheroizált háborúk is segítik ezt a folyamatot. Ezek az emberek között biztosan lesznek szélsőségesek is szép számmal. Ezek az emberek amúgy is valahol az erőszak világában fogják magukat megtalálni, ha nem az erőszak monopóliumot gyakorló állam kötelékeiben, akkor bandákban vagy jobb esetben a küzdősportok világában. Gondolnak valamit a világról, de ha kell meghalnak és addig védik a hazájukat. Ködszurkálás erről beszélni, amikor mind a két oldalon vagy bármelyik másik hadseregben, az ilyenek megtalálhatóak. Nagyon leegyszerűsítve a képet a zsidó származású elnököt védő horogkeresztes tetkós és a nacítalanítani menő SS tetkós között nincs különbség sok, azok fordított felállásban is ugyan azt tennék. De ne általánosítsuk le ezt a fajta hozzáállást a teljes katonaságra.
Toroczkairól simán elhinném, hogy van pár ezer órája HOI4-benferni írta:De hát Toroczkai szerint nem kell nekünk NATO meg semmi se, majd gerilla módszerekkel megvédjük a városainkat rakétavetőkkel.hehetheoriginal írta: aha.
tehat akkor osszetakoljuk a kis hadseregunket, es a szedett vetett balfasz magyar honvedseg meg a heten visszaszerzi a trianonnal elcsatolt reszeket.
sima
Ahogy a programjukban van:
Szerintem ezzel a trianoni részeket is simán visszaszerezné, ekkora hadvezért, mint a tóthlaci nem baszott még a világA honvédelmi alapkiképzésen átesett állomány
lényegében egy professzionálisan képzett „irreguláris” haderőt alkotna, amely a totális védelmet biztosító koncepciónk egyik pillére lenne.
A főként városi harcra felkészített erők nagy
mennyiségű, vállról indítható páncéltörő és légvédelmi fegyverzettel, high-tech robbanóeszközökkel felszerelve, távirányítású és önvezérlésű platformokkal kiegészítve alkotnának nehezen legyűrhető védelmi rendszert.
Azt vegyük komolyan....
-
Tegnap volt szó a lekezelő stílusról... De "mesélek még":1madridista írta: Meselj meg milyen orszagoknak vannak haspnlo alakulatai hol hasznalnak naci jelkepeket, hol eltetnek nyilvanosan nacikat (bandera)?
https://www.newsweek.com/russian-neo-na ... es-1873703
https://www.themoscowtimes.com/2022/05/ ... gel-a77762
https://www.france24.com/en/live-news/2 ... r-its-name
Plusz személyesen ismerek a szlovák különleges erőkből olyat, aki Tiso támogató.
Teljesen mindennapos, hogy ezeket az alakulatokat "háziasított" fanatikusokkal töltik fel, mert normális ember kevés van, aki erre adná a fejét.
Az ukránok álltak el, miután sokkal jobb helyzetbe kerültek az oroszok Kijev mellől való kiűzése után. Semmi bizonyítéka nincs annak, hogy ezt a nyugat miatt tették volna, kivéve Davyd Arakhamiia nyilatkozatát, amit mindenki tagad. Zelenszkij azt mondta, az nem béketárgyalás volt, hanem ultimátum Oroszország részéről, ami tk. bábállamot csinált volna Ukrajnából. Közel sem voltak az egyezséghez. Az oroszoknak és a támogatónak valóban jónak tűnhetett ez.1madridista írta: https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/04/27/7453222/
Ez alapjan ugylatom hogy volt esely megegyezesre...ukran hirlap irja a die weltre hivatkozva...
A vegen benne van h a jo oreg boris szetrugta az amugy jonak tuno megallapodast (biztonsagi garanciak nato es oroszo reszerol)... ez a bajom a hozzaallasukkal.
https://www.reuters.com/world/europe/ab ... 024-04-12/
Az általa linkelt cikk végén az is benne van, hogy Boris Johnson tagadta a vádakat. Ami számomra sokkal életszagúbb, mert messze nem a britek az ukránok legnagyobb támogatói, miért lenne ilyen nagy beleszólásuk egy ilyen döntésbe?
Egy jó cikk a témában:https://www.theguardian.com/commentisfr ... lks-russia
Another study, published last week by the historian Sergey Radchenko and the political scientist Samuel Charap, focuses on the poorly understood but consequential peace negotiations that played out between Russia and Ukraine in the spring of 2022 over ending the conflict. These negotiations – held predominantly in Istanbul – have become a focus for critics of the war in the US, who often argue that the west, and particularly then British prime minister, Boris Johnson, sabotaged these negotiations and prevented a successful ceasefire. Vladimir Putin would go on to make a similar argument in his now infamous interview with Tucker Carlson.
As Charap and Radchenko show, the reality is a bit more complicated. Johnson didn’t directly sabotage a ceasefire deal in spring 2022; indeed, there was no deal ready to be signed between Russia and Ukraine. The two sides hadn’t agreed on territorial issues, or on levels of military armaments permitted after the war. Ukraine’s position during the negotiations necessitated security guarantees that western states were hesitant to provide. And there were domestic political questions inside Ukraine related to Russian demands about “denazification” to contend with.
Azért hivatkozik, mert ezek a határok a nemzetközileg elismertek, még Oroszország által is. Ergo ha nem lenne Putyin és a pereputtya, aki úgy döntött, nem ismeri el, nem lenne háború.1madridista írta:De nem irtam hogy haboru a megoldas... csak ne hivatkozz olyan orszaghatarra ami maga is a problema forrasa...hehetheoriginal írta: en irom, hogy ha ugy kezeljuk az orosz-ukran bulit, ahogy te szeretned, nem 2-bitesen, akkor trianon, es megannyi orszag visszamehetne a korabbi serelmeik miatt, az lenne csak igazan fajin, meg 3. vh.
de ezt mar sokszor atragtuk sztem.
uncsi
https://telex.hu/gazdasag/2024/09/19/cs ... 1oAJLli6TA
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
De hát Toroczkai szerint nem kell nekünk NATO meg semmi se, majd gerilla módszerekkel megvédjük a városainkat rakétavetőkkel.hehetheoriginal írta: aha.
tehat akkor osszetakoljuk a kis hadseregunket, es a szedett vetett balfasz magyar honvedseg meg a heten visszaszerzi a trianonnal elcsatolt reszeket.
sima
Ahogy a programjukban van:
Szerintem ezzel a trianoni részeket is simán visszaszerezné, ekkora hadvezért, mint a tóthlaci nem baszott még a világA honvédelmi alapkiképzésen átesett állomány
lényegében egy professzionálisan képzett „irreguláris” haderőt alkotna, amely a totális védelmet biztosító koncepciónk egyik pillére lenne.
A főként városi harcra felkészített erők nagy
mennyiségű, vállról indítható páncéltörő és légvédelmi fegyverzettel, high-tech robbanóeszközökkel felszerelve, távirányítású és önvezérlésű platformokkal kiegészítve alkotnának nehezen legyűrhető védelmi rendszert.
Azt vegyük komolyan....
-
- Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
De nem irtam hogy haboru a megoldas... csak ne hivatkozz olyan orszaghatarra ami maga is a problema forrasa...hehetheoriginal írta: en irom, hogy ha ugy kezeljuk az orosz-ukran bulit, ahogy te szeretned, nem 2-bitesen, akkor trianon, es megannyi orszag visszamehetne a korabbi serelmeik miatt, az lenne csak igazan fajin, meg 3. vh.
uncsi
- hehetheoriginal
en irom, hogy ha ugy kezeljuk az orosz-ukran bulit, ahogy te szeretned, nem 2-bitesen, akkor trianon, es megannyi orszag visszamehetne a korabbi serelmeik miatt, az lenne csak igazan fajin, meg 3. vh.
uncsi
uncsi
thereisonly1ronaldo
-
Hol irtam? Ugy latom mar nem csak a problemamegoldassal hanem a szovegertessel is haboruban allsz...hehetheoriginal írta: aha.
sima
Es a trianoni hatarok nem lettek igazsagosan meghuzva, ezen nem nagyon van mit vitatni, ahogyan az sem hogy emiatt vasuthalozatot ipart kb a szarbol kellett ujjaepiteni ( vasutat azota se sikerult )...
- hehetheoriginal
aha.
sima
sima
thereisonly1ronaldo
-
Szerintem meg ha megoldast keresel egy problemara nem butithatod le 2 bitesre... ertem hogy maskepp nem tudod ertelmezni de akkor ne szolj hozza koszilenyegtelen hogy jott letre.Szerintem meg nem vagy tisztaban azzal hogy ukrajna hogy jott letre...
volt a pillanat elotte, meg utana.
egeszen masok a szabalyok.
csak bizonyos embereknek/csoportoknak magas ez a matek
Szerk.: mondd ezt az afrikai torzsnek akit kettevagtak es a legnagyobb ellensegevel 1 orszaghataron belulre tettek a felvilagosult bekeszereto nyugatiak...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1madridista 2024. szeptember 19., csütörtök 12:59-kor.
- hehetheoriginal
most kicsit sidequest tema, de tenyleg kerdezem: ha valaki megveri a gyerekedet / rendszeresen veri a gyerekedet, akkor erre egyenerteku valasz, hogy megölöd az illetot?
thereisonly1ronaldo
1: írhattam volna azt is, hogy lekevertem az asszonynak egy pofont, de a súlyossága miatt nem azt írtamhehetheoriginal írta:lolLehet, hogy embert öltem, aki a volt feleségem, folyamatosan verte a gyerekeinket és fenyegetett az új férjével, aki egy vadállat
hat mindez meg mindig nem eleg ok arra, hogy megöld.
vagy te hol elsz, ez az ertekrended?
itt van amugy az alapveto problema, most bujik ki szep lassan a szög a zsakbol, mi a fasz is a baj manapsag az emberekkel.
2: soha nem mentettem fel Oroszországot a felelőssége alól és nem mentegettem mint fő bűnöst a háborúért
3: ez a durva a propagandával, hogy ha nem azt fújod (de nem is a másikat, hanem a kettő között), akkor is a másikhoz dob automatikusan
+1 csak a példához: akinek van gyereke az tudja, hogy van az a helyzet. Nem illik bele az értékrendedbe, de nem tehetsz mást
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- hehetheoriginal
lolLehet, hogy embert öltem, aki a volt feleségem, folyamatosan verte a gyerekeinket és fenyegetett az új férjével, aki egy vadállat
hat mindez meg mindig nem eleg ok arra, hogy megöld.
vagy te hol elsz, ez az ertekrended?
itt van amugy az alapveto problema, most bujik ki szep lassan a szög a zsakbol, mi a fasz is a baj manapsag az emberekkel.
kene egy jo kis sajat boron erezheto haboru vagy elet-halal kerdes, akar betegseg, nyomor, szenvedes, egybol nem dobaloznank ilyen konnyeden itt fotelbu mindenfele nagy szavakkal koktelt szurcsolve a klimatizalt elektromos luxusautonkbol.....
lenyegtelen hogy jott letre.Szerintem meg nem vagy tisztaban azzal hogy ukrajna hogy jott letre...
volt a pillanat elotte, meg utana.
egeszen masok a szabalyok.
csak bizonyos embereknek/csoportoknak magas ez a matek
thereisonly1ronaldo